שתף קטע נבחר

איסורי הקשר בפרשת הצוללות: בין שמרון לנתניהו ובין הנציגים למספנה בגרמניה

פרסום ראשון: במסגרת חקירת הפרשה, המכונה גם תיק 3000, אסרה המשטרה על נציגי יצרנית כלי השיט טיסנקרופ בישראל להיות בקשר עם החברה בגרמניה, בהם מיקי גנור, שעצור בפרשה. כמו כן נאסר על עו"ד דוד שמרון לשוחח עם ראש הממשלה

 

פרשת הצוללות: המשטרה אסרה על נציגי טיסנקרופ בישראל לעמוד בקשר עם החברה בגרמניה. כך נודע היום (ד') ל-ynet. ההחלטה התקבלה במסגרת חקירת הפרשה, המכונה גם תיק 3000. כמו כן אסרה המשטרה על עו"ד דוד שמרון לשוחח עם מקורבו, ראש הממשלה בנימין נתניהו.

 

במסגרת ההחלטה נאסר על מיקי גנור, שהיה נציגה הרשמי של טיסנקרופ בישראל ועצור כעת, ליצור קשר עם מטה החברה בחו"ל. הדבר אמור גם לגבי עו"ד רונן שמר, שעצור גם כן, ועל נציגים נוספים בישראל. המשטרה החליטה על כך כדי לאפשר חקירה ללא תיאום גרסאות בין המעורבים. עדיין לא ברור כיצד ישפיע צעד זה על מימוש העסקאות טרם הושלמו, בהן עסקת הצוללות.

עו"ד דוד שמרון התייצב שוב לחקירה ביחידת להב 433  (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
עו"ד דוד שמרון התייצב שוב לחקירה ביחידת להב 433 (צילום: יאיר שגיא)

היה נציג טיסנקרופ בישראל ונעצר בפרשה. מיקי גנור (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
היה נציג טיסנקרופ בישראל ונעצר בפרשה. מיקי גנור(צילום: מוטי קמחי)

מעצרו של שמר, שעובד כשכיר אצל מיקי גנור, הוארך בכמה ימים בבית משפט השלום בראשון לציון.

 

מוקדם יותר היום הגיע עו"ד דוד שמרון, מקורב של נתניהו, לחקירה שלישית במספר במסגרת הפרשה. שמרון נשלח שלשום למעצר בית בן שלושה ימים לאחר שעוכב לחקירה. עו"ד עמית חדד, שמייצג את שמרון, מסר הבוקר: "למרות סיטואציה לא פשוטה, מבחינה אישית ומקצועית, במידה רבה עו"ד שמרון חש הקלה על כך שסוף-סוף ניתנת לו ההזדמנות להציג את עמדתו המלאה ואת נקודת המבט שלו בפני רשויות החוק. עו"ד שמרון פעל בהתאם לחוק. הוא שיתף פעולה באופן מלא עם חוקריו, ובטוח כי רשויות החוק יגיעו לאותה המסקנה. עו"ד שמרון יעמוד לרשות החוקרים בכל עת שבה יבקשו זאת".

 

פרשת הצוללות התפוצצה בנובמבר אשתקד, אז פורסם כי שמרון ייצג את גנור, נציג המספנה הגרמנית בישראל. בהמשך דווח על מעורבותו של שמרון בנושאים הקשורים לרכישת שלוש צוללות חדשות ולרכש ספינות נוספות ואספקת שירותי תחזוקה.

הנציגים בישראל לא יוכלו ליצור עמה קשר. התאגיד הגרמני טיסנקרופ (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הנציגים בישראל לא יוכלו ליצור עמה קשר. התאגיד הגרמני טיסנקרופ(צילום: רויטרס)

בפברואר האחרון הודיעה פרקליטות המדינה על מעבר מבדיקה לחקירה בתיק הצוללות. באותו חודש אישרה ממשלת גרמניה כי שמרון נכח בפגישה שקיים גנור בתל אביב, ובה השתתף גם שגריר גרמניה בארץ קלמנס פון גטצה. הפגישה הזאת התקיימה חודשיים אחרי שנתניהו נסע לברלין, יחד עם ראש המועצה לביטחון לאומי דאז וראש המוסד המכהן, יוסי כהן, לפגישה עם הקנצלרית אנגלה מרקל, ובה העלה את האפשרות לרכישת שלוש צוללות מגרמניה.

 

בעבר חשף העיתון הגרמני "הנדלסבלאט" כי שמרון היה מעורב בעבודתו של גנור עם טיסנקרופ ואף נכח בפגישה עם הקונצרן הגרמני בעיר אסן. באותו תחקיר נטען כי גנור צפוי לגרוף לכיסו סכום שנע בין 10 ל-30 מיליון אירו בעסקת הצוללות, שנאמדת, לפי העיתון, ב-1.5 מיליארד אירו.

 

עוד לפי העיתון, בטיסנקרופ טענו כי אף שגנור הוא הנציג הבלעדי שלהם בישראל, הוא הפר את תנאי ההסכם שלהם איתו כשעירב את שמרון במהלכים. "השותפים שלנו מחויבים בחוזיהם להתייעץ עימנו לפני שהם מעסיקים עוד אנשים בחוזי משנה", מסרה טייסנקרופ, "לא ידוע לנו שגנור עשה זאת".

 

לפני כן אושר במכתב שהפיץ יו"ר ארגון עובדי צה"ל משה פרידמן ונחשף ב"ידיעות אחרונות", כי עו"ד שמרון וגנור נפגשו עימו ועם יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן כדי להוביל את המהלך. במכתב פירט פרידמן את מסכת הלחצים שהשניים הפעילו לכאורה כדי שההסתדרות וארגון העובדים לא יערימו קשיים על המהלך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צהל
צוללת (ארכיון)
צילום: דובר צהל
מומלצים