שתף קטע נבחר

רצח הסוכן: ועדה משטרתית תחקור את המחדלים

פרסום ראשון: ועדה פנימית תחקור בהוראתו של המפכ"ל רוני אלשיך את התנהלות ימ"ר מרכז, שהפעילה את אנטון רומן, סוכן בארגון הפשע של משפחת לביא, שחוסל לפני חודשיים. הוועדה בראשות תנ"צ קובי זריהן תחקור כיצד חוסל רומן מתחת לאף של מפעיליו ומדוע המשיך לפעול למרות החששות שנחשף

 

חודשיים לאחר רצח סוכן המשטרה אנטון רומן, שכונה "בוקסר", החליט מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב רוני אלשיך, להקים ועדת חקירה פנימית שתבדוק את התנהלות ימ"ר מרכז, היחידה המרכזית של המחוז, שהפעילה את הסוכן. כך נודע היום (ד') ל-ynet.

 

בראש הוועדה יעמוד תת-ניצב קובי זריהן מיחידת החקירות הארצית להב 433. הוועדה תתחקר את הקצונה הבכירה במחוז מרכז, את קציני הימ"ר ואת אנשי המודיעין. השאלה הגדולה שתיבדק היא אם וכיצד היה ניתן למנוע את הרצח ליד רחובות.

 

חוסל בתרגיל עוקץ של העבריינים. הסוכן אנטון רומן ()
חוסל בתרגיל עוקץ של העבריינים. הסוכן אנטון רומן

זירת הרצח בחודש יוני (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
זירת הרצח בחודש יוני(צילום: אבי מועלם)

מכונית המאזדה שלפי כתב האישום היו בה המעורבים ברצח ()
מכונית המאזדה שלפי כתב האישום היו בה המעורבים ברצח

רומן, עבריין שזוהה עם ארגון הפשע של משפחת לביא, נרצח ב-15 ביוני מתחת לאפה של המשטרה. הוא היה בפיקוח של בלשי הימ"ר כשפעל כסוכן סמוי בתוך ארגון הפשיעה, ושוטרים אף נכחו מאות מטרים מזירת הרצח, במטעים שליד קבוצת שילר, הסמוכה לרחובות.

 

שלוש שעות לפני כן נפגש "בוקסר" עם מפקד הימ"ר, ניצב-משנה דודו בואני. שעתיים לאחר מכן הספיק הסוכן להתקשר למפעיליו ולספר להם כי בקרוב אמור להתבצע רצח של יריב למשפחת לביא. אבל לפי כתב האישום, העבריינים שעימם עבד הובילו את רומן לאזור המטעים המבודד, ואף שיחידת העיקוב של המשטרה עקבה אחר הרכב - רומן נרצח ביריות. לאחר מכן הם נמלטו במכונית מסוג מאזדה.

 

בחודש שעבר פורסם חלק מהקלטת הסתר מהמכשיר שהיה על גופו של רומן בעת שנורה למוות - עד הגעת מפעיליו מהמשטרה, שמצאו את גופתו ועדכנו את מפקד הימ"ר. "דודו (מפקד הימ"ר בואני), ירו באנטון. הוא מת נראה לי. תביא לפה דחוף ניידת", נשמע אחד השוטרים בהקלטה.

המפכ"ל רוני אלשיך (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
המפכ"ל רוני אלשיך(צילום: מוטי קמחי)

מפקד הימ"ר בואני (מימין) ומי שיחקור את התנהלות היחידה - קובי זריהן (צילום: חטיבת דוברות המשטרה, הרצל יוסף) (צילום: חטיבת דוברות המשטרה, הרצל יוסף)
מפקד הימ"ר בואני (מימין) ומי שיחקור את התנהלות היחידה - קובי זריהן(צילום: חטיבת דוברות המשטרה, הרצל יוסף)

בתוך זמן קצר נעצרו שלושה חשודים שהיו בזירת הרצח: רומן אגרונוב, בן 30 מאופקים, דוד פילוס, בן 36 מאשקלון, ועמוס לביא ("עמוס הקטן"), בן 26 מרחובות. מלבדם נעצרו גם מי שעומדים בראש ארגון הפשע - האחים אופיר ועמוס לביא, אף שבעת הרצח שהו בביתם. 

 

בהמשך שוחררו האחים לביא, והוגש כתב אישום רק נגד השלושה - אגרונוב, פילוס ועמוס לביא. במשך שבועות ניסו לשדר בימ"ר מרכז ובמשטרה תחושה כי פעלו ללא דופי וכי לא יכלו למנוע אירוע שכזה. אלא שבעקבות ממצאים שהתגלו לאחרונה החליט המפכ"ל אלשיך, שבליל הרצח הגיע בעצמו למשרדי היחידה ברמלה לנוכח חומרת המקרה, להקים ועדת חקירה משטרתית בראשותו של זריהן.

 

הוועדה קיבלה מנדט לבדוק כמה שאלות קשות, שעלו גם מתחקיר פנימי ביחידה: מדוע הוחלט להמשיך בפעילותו למרות החששות שכבר נחשף? מה התרחש בדיון בנוגע לסוכן "בוקסר" במטה הארצי זמן קצר לפני הירצחו? מדוע נפגש עימו מפקד הימ"ר שלוש שעות לפני הרצח ושאל אותו אם הוא מרגיש שהוא מפחד? איך הצליחו העבריינים להטעות את המשטרה ולהסיט את כוחותיה לזירה אחרת? ואיך הצליחה מכונית המאזדה שבה נסעו שלושת הנאשמים והסוכן לחמוק מהמשטרה?

 

תנ"צ זריהן נחשב לאחד הקצינים המוערכים במשטרה, כזה שמכיר היטב את העבודה מול ארגוני הפשיעה לנוכח התפקידים הרבים שמילא ביאחב"ל (היחידה הארצית לחקירות פשיעה חמורה ובינלאומית). הצוות שיעבוד תחתיו לא יהיה ממחוז מרכז, ויש לו מנדט להציג למפכ"ל גם מסקנות אישיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים