שתף קטע נבחר

עד המדינה, הפרקליט והפגישה במלון: "שמרון אמר לי - איזה מזל שלא חתמנו על הסכם"

מיקי גנור, עד המדינה בפרשת הצוללות, סיפר לחוקרי המשטרה על פגישה שנערכה בינו לבין עו"ד דוד שמרון במלון ירושלמי, רגע לאחר חשיפת הפרשה בתקשורת: "שמרון היה לחוץ וביקש שאם יקראו לי לחקירה - לא אספר שמגיעים לו 20% מהתמורה על העסקה". החוקרים התייצבו במלון לאיסוף ראיות ומתכוונים להישען על עדותו של גנור

 

 

 

"עו"ד דוד שמרון אמר לי - 'איזה מזל שלא חתמנו על ההסכם'". כך העיד בפני חוקרי המשטרה מיקי גנור, עד המדינה בפרשת הצוללות, על מה שהתרחש מאחורי הקלעים במלון וולדורף אסטוריה בירושלים, בטרם הפך תיק 3000 לחקירה רשמית.

 

לטענת גנור, רגע לאחר שהתפוצצה הפרשה הוא נפגש עם עו"ד שמרון, פרקליטו וקרוב משפחתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, וזה לדבריו ביצע פעולות של שיבוש על מנת להניא את גנור מלספר את האמת. חוקרי המשטרה שקיבלו את עדותו של גנור וביקשו לאמת אותה הגיעו גם למלון הירושלמי כדי לאסוף ראיות ולוודא שאכן התקיימה פגישה כזו בין השניים.  

עו"ד שמרון (מימין) ומיקי גנור (צילום: יובל חן, אוראל כהן) (צילום: יובל חן, אוראל כהן)
עו"ד שמרון (מימין) ומיקי גנור(צילום: יובל חן, אוראל כהן)

חלק נכבד מעדותו של גנור מתייחס לתקופה שבין פרוץ פרשת הצוללות בכלי התקשורת ועד שחוקרי המשטרה החלו לעצור את החשודים בפרשה. על פי גנור, בתקופה הזו המעורבים השונים, בהם עו"ד שמרון, ביצעו שורה של מעשים שחלקם מגיעים לכדי שיבוש לכאורה של מהלכי משפט.

 

לדברי עד המדינה, עו"ד שמרון היה הלחוץ מבין המעורבים בפרשה, שכן אומנם הוא קיבל שכר טרחה עבור שירותיו המשפטיים, אולם את "הכסף הגדול", 20 אחוזים מהתמורה על העסקה, היה אמור הפרקליט הבכיר לקבל לאחר השלמתה.  

כל המעורבים בפרשה (צילום: שאול גולן, דנה קופל) (צילום: שאול גולן, דנה קופל)
כל המעורבים בפרשה(צילום: שאול גולן, דנה קופל)

"אחרי שהתפוצצה הפרשה שמרון היה לחוץ. הוא ביקש להיפגש איתי. בפגישה הוא אמר לי 'איזה מזל שלא חתמנו על הסכם של 20% שכר טרחה'", טען גנור והוסיף כי שמרון חשש מאוד שבעקבות חשיפת הפרשה בתקשורת תיפתח חקירה משטרתית. "שמרון פחד מהחקירה וביקש ממני שאם יקראו לי - לא אספר שמגיעים לו עוד 20% ממה שיתקבל מהצוללות".  

 

גנור אף הציג בפני החוקרים תיעוד שמראה כי חלק מהמעורבים בפרשה דרשו בשלב מסוים, לאחר שהתקבל סכום של 10 מיליון אירו מהגרמנים, את חלקם על העזרה בקידום העסקה. עם זאת, כשהתפוצצה הפרשה, עו"ד שמרון הוא שהיה לחוץ במיוחד לאור ההשלכות של חקירת גנור.

 

לכל אורך חקירתו הדגיש עו"ד שמרון כי אין חוזה חתום בינו לבין גנור שבו מסוכם כי יעניק לו עמלה בגובה 20% - ובעניין זה הוא צדק. עם זאת, עד המדינה התעקש בחקירתו כי הסכם כזה עמד על הפרק והיה אמור להיחתם. 

 

עו"ד שמרון הכחיש כי נפגש עם גנור בבית המלון וכי הביע בפניו הקלה על שהחוזה בין השניים לא נחתם, אלא שגנור הוסיף להתעקש כי הפגישה התקיימה בוולדורף אסטוריה בירושלים. "נפגשנו שם והוא אמר לי את הדברים", חזר ואמר בפני החוקרים בהצביעו על מועד הפגישה.

 

מבחינת החוקרים מדובר בחיזוק נוסף לעדותו של גנור, ובהמלצתם בסיכום החקירה הם מתכוונים להישען על הטענה שלפיה עו"ד שמרון כן היה אמור לקבל אחוזים על הצלחת העסקה עם מספנת "טיסנקרופ" הגרמנית.

 

בא כוחו של שמרון, עו"ד עמית חדד ממשרדו של ד"ר יעקב וינרוט, מסר בתגובה כי "לצערנו נבצר ממרשי למסור את תגובתו בשל החקירה שמתנהלת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל חן, אוראל כהן
עו"ד דוד שמרון ומיקי גנור
צילום: יובל חן, אוראל כהן
מומלצים