שתף קטע נבחר

לבנון תתגבר את כוחות הצבא בגבול: "ישראל - האיום העיקרי"

ראש הממשלה אל-חרירי הודיע שלבנון תגדיל את הנוכחות שלה בגבול: "ישראל מתכננת לבנות חומות, אנחנו נשלח עוד כוחות חמושים". סגנו של נסראללה אמר מוקדם יותר כי ארגונו נערך למלחמה, אף שהוא מעריך שישראל לא תפתח במערכה

 

הלבנונים זועמים על החיץ שמקימה ישראל (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הלבנונים זועמים על החיץ שמקימה ישראל(צילום: EPA)

ראש ממשלת לבנון סעד אל-חרירי אמר היום (ה') שלבנון מתכננת להגדיל את הנוכחות הצבאית שלה בגבול ישראל. "אנחנו נשלח עוד כוחות לבנוניים חמושים ונדגיש את הכוונה שלנו לפרוס גדוד נוסף", אמר אל-חרירי, והוסיף שישראל "נותרה האיום העיקרי על לבנון".

 

בלבנון זועמים על כוונתה של ישראל לבנות חומה בגבול בין המדינות, על "הקו הכחול". בישראל טוענים שגדר הביטחון נגד חיזבאללה תוקם בשטח ישראל, אך אל-חרירי אמר בתגובה: "בזמן שאנחנו חושבים על דרכים לעבור ממצב של הפסקת העוינות למצב של הפסקת אש קבועה, ישראל ממשיכה לתכנן לבנות חומות באזורים מוגנים לאורך הקו הכחול שלנו".  מחלוקת נוספת בין הצדדים היא על קידוחי גז ישראליים, שלטענת לבנון מתבצעים בשדה שנמצא בשטחה.

ראש ממשלת לבנון סעד אל-חרירי בביקור ברומא (צילום: AFP)
אל-חרירי בביקור ברומא(צילום: AFP)

אל-חרירי אמר את הדברים בכנס ברומא, שם הוא מנסה להשיג סיוע כלכלי לכוחות הביטחון הלבנוניים. נציגים מכ-40 מדינות משתתפים בפגישה, בנוסף למזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש. בהמשך הערב אמור להתפרסם סכום התרומות שגויסו.


הצבא הלבנוני לא לקח חלק במלחמת לבנון השנייה. אחרי המלחמה אישרה מועצת הביטחון של האו"ם ללבנון להציב 15 אלף חיילים לבנונים בגבול ישראל. מאז 2006 קיבלו הכוחות הלבנוניים סיוע צבאי בסך 1.5 מיליארד דולר. בשבע השנים האחרונות מקבל הצבא הלבנוני תמיכה ואימונים מהכוחות המיוחדים של צבא ארה"ב.

 

הקהילה הבינלאומית מתייחסת לתגבור הצבא הלבנוני כדרך למנוע מחיזבאללה להתפשט בלבנון. היום התייחס סגן מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, למצב בגבול הצפון. הוא אמר שהוא לא מצפה שישראל תפתח במלחמה בלבנון, אך עם זאת - הארגון מוכן למלחמה.

ראש ממשלת לבנון סעד אל-חרירי בביקור ברומא (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
  

בוועידה ברומא הדגיש שוב ראש ממשלת לבנון את המחויבות שלו למדיניות של "הפרדה", במטרה לשמור על ארצו מסכסוכים אזוריים כמו המלחמה בסוריה השכנה. מזכ"ל האו"ם גוטרש אמר לעיתונאים באיטליה: "זה הרגע שבו הקהילה הבינלאומית צריכה להביע תמיכה מלאה בלבנון".

 

הכנס ברומא הוא הראשון מבין שלושה שנועדו לסייע לכלכלה הלבנונית. באפריל ייפגשו התורמים בפריז, שם רוצה לבנון לגייס השקעות עתידיות בתשתיות בסך 16 מיליארד דולר. אחר כך תתקיים ועידה בבריסל, במטרה לסייע ללבנון להתמודד עם יותר ממיליון הפליטים הסורים שנמצאים אצלה.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
הגדר שמעבה ישראל בגבול לבנון
צילום: AP
מומלצים