שתף קטע נבחר

האו"ם לארה"ב: מצאו חלופה למעצר ילדי המהגרים

נציבות האו"ם לזכויות אדם קראה לארה"ב שלא לעצור ילדי מהגרים, גם לא עם הוריהם. במקביל, מתפרסמות עדויות נוספות על התעללויות בשנים האחרונות במתקני מעצר לילדי מהגרים: השומרים אזקו, היכו והתעללו. באחד המתקנים הובאו לילדים תרופות פסיכיאטריות במסווה של ויטמינים

נציבות זכויות האדם של האו"ם קראה היום (ו') לממשל האמריקני "לשפץ" את מדיניות ההגירה שלו בטענה כי אין להשאיר ילדים במעצר, גם אם הם עצורים יחד עם הוריהם. בתוך כך, נחשפו עדויות נוספות על התעללויות בשנים האחרונות במתקני המעצר לילדי המהגרים.

מכלאות הילדים שהופרדו מהוריהם במקסיקו (צילום: EPA)
ילדי מהגרים בארה"ב. "אסור לעצור ילד בגלל שהמעמד של ההורה לא מוסדר"(צילום: EPA)

 

 

"למרות שאנחנו מבינים שההחלטה האמריקנית היא לא להמשיך בהפרדת ילדי מהגרים מהוריהם, הבנו שהנוהג יהיה שהילדים ייעצרו יחד עם ההורים", אמרה דוברת הנציבות רבינה שמסאני. "אמרנו כבר שלעולם אסור לעצור ילד בגלל מעמד ההגירה של הוריו".

 

סוכנות הידיעות AP פרסמה עדויות מטרידות של שישה בני נוער לטינים שסיפרו כי סבלו מהתעללות חמורה במתקן מעצר לנוער "שננדואה" בקליפורניה בין 2015 ל-2018. מדובר באחד משלושת המתקנים שיש להם חוזה פדרלי לאספקת "מקום בטוח" לילדי מהגרים.

 

המרכז נבנה על ידי התאחדות של שבע ערים כדי להחזיק בו את הנערים המקומיים שהואשמו בעבירות חמורות. משנת 2007, כמחצית מהמיטות במתקן מאוכלסות על ידי ילדי וילדות מהגרים בני 12-17 שעומדים בפני גירוש או ממתינים להחלטה בבקשת המקלט שלהם. בשנה שעברה קיבל המתקן 4.2 מיליון דולר מקרנות פדרליות עבור שיכון ילדי המהגרים.

מכלאות הילדים שהופרדו מהוריהם במקסיקו (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

מכלאות הילדים שהופרדו מהוריהם במקסיקו (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

בממוצע, 92 ילדי מהגרים עוברים בכל שנה דרך "שננדואה", רובם ממקסיקו ומרכז אמריקה. למרות שהם נכלאים במתקן שדומה לכלא, הילדים שנעצרו באשמת הגירה, עדיין לא הורשעו.

 

במסגרת תביעה ייצוגית, מהגרים צעירים שנכלאו במתקן "שננדואה" הצהירו בשבועה כי הם הוכו בעת שהיו אזוקים, נכלאו לתקופה ארוכה בצינוק מבודד והושארו עירומים ורועדים בתאי בטון. גם נערים בני 14 סיפרו כי השומרים הפשיטו אותם והשאירו אותם ישובים בכיסאות עם שקיות על ראשיהם.

 

לפי דיווח ב-CNN, התביעה הייצוגית עוסקת גם בתנאים לא תבאורתים ובניטור פולשני של דואר וטלפון במתקני המעצר שבהם נעצרו ילדי מהגרים. כמו כן עולה מהתביעה כי נתנו לילדים תרופות פסיכיאטריות במסווה של ויטמינים. באחד המתקנים סיפרו הילדים כי קיבלו בכוח זריקה, שלאחר מכן התברר שמכילה תרופות פסיכיאטריות רבות עוצמה.

 

אחד מהנערים שנעצרו ב"שננדואה" סיפר בתצהיר על התנהגות השומרים: "הם החזיקו לי את הידיים מאחורי הגב כדי שלא אוכל לזוז. לפעמים הם לקחו עט ותקעו לי בצלעות, לפעמים הם החזיקו לי חזק את הלסת. הם היו גדולים ממני, לפעמים הם השתמשו בכוח רב שהותיר חבורות על מפרקי הידיים. הרופא נתן לי איבופרופן כדי להקל על הכאבים".

 

הוא הוסיף כי באותו המתקן הוא הוחזק כמה פעמים אזוק ולפעמים היה אזוק על הכיסא כשעל פניו הייתה שקית עם חורים לנשימה. ענישה בדרך זו תוארה על ידי לפחות עוד חמישה ילדים שהיו במתקן. אחד מהם סיפר שהוכרח לשבת כך עירום במשך יותר מיומיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים