שתף קטע נבחר

מועמדים צעירים בבחירות המקומיות: "קול אחר שלא נשמע מספיק"

משבר חוק המרכולים גרם לצעירים רבים להבין את חשיבות השלטון המקומי כמי שמייצג את האינטרסים שלהם מול המדינה, ולנסות להתמודד בבחירות הקרובות. לאחרונה התאגדו לפורום רוחבי-ארצי במטרה לסייע זה לזה: "אם לא יהיה מי שירים את הכפפה, המציאות לא תשתנה"

 

 

לקראת הבחירות המקומיות בעוד כחודשיים, עשרות צעירים שמתמודדים לתפקידים של חברי מועצה ממפלגות שונות וברשויות שונות החליטו לאחרונה להתאגד ולהקים פורום רוחבי משותף. המטרה - להוות כוח ארצי שיחדיר דור צעיר לשורות המנהיגים בשלטון המקומי. בפורום, שנקרא "צעירים עושים שינוי", חברים מתמודדים עד גיל 30, בהם גם מועמדים בסיעות על טהרת הצעירים. בין הרשויות שיש להן נציגות בפורום: ירושלים, תל אביב, גבעתיים, אשדוד, אשקלון, פתח תקווה, ראשון לציון, באר שבע, מודיעין, שוהם, כפר סבא, ראש העין, לוד, רמת השרון, רמלה, אופקים, נשר, מעלות תרשיחא, להבים, גולן, כפר תבור ועוד.

צעירים בבחירות המוניציפאליות ()
"אנחנו העתיד של הערים". מפגש פורום המתמודדים "צעירים עושים שינוי"
 

 

לקראת הבחירות לרשויות המקומיות - כתבות נוספות:

שיאני הכהונה: 40 שנה ראש עיר

כך ישפיע הקול החרדי בירושלים

מלחמת הדת השתלטה על הבחירות באשדוד

עכו: הצגה של איש אחד ודו-קיום

 

לנוכח שיעור ההצבעה הנמוך בקרב אוכלוסיית הצעירים במערכות הבחירות המוניציפליות הקודמות, אחת מהמטרות המרכזיות שהפורום הציב לעצמו היא עידוד צעירים ברחבי הארץ לצאת ולהצביע. חברי הפורום אומרים כי בעוד שבעבר, בחירות מוניציפליות נתפסו בקרב קהל המצביעים הצעיר כמשעממות ופחות חשובות, השנה נראה כי קיימת התעוררות מסוימת, מאחר שהם מבינים שהרשות משפיעה באופן ישיר על החיים היומיומיים שלהם. הם מציינים באופן מיוחד את משבר חוק המרכולים, שגרם לצעירים רבים שהנושא נגע להם באופן אישי להבין את חשיבות הרשות המקומית כמי שמייצגת אותם ואת האינטרסים שלהם אל מול המדינה.

 

יעד נוסף שהעמיד לעצמו הפורום הוא החדרת שכבת מנהיגות צעירה לתוך השלטון המקומי בקדנציה הקרובה, איזון ויצירת מגוון במועצות העיר ויצירת קול ברור לצעירים במליאות ובהחלטות מקומיות ואזוריות.

צעירים בבחירות המוניציפאליות ()
"אין סיבה שלא נהיה בין מקבלי ההחלטות". מתמודדים צעירים בבחירות המקומיות

צעירים בבחירות המוניציפאליות ()

החברים בפורום מגדירים עצמם כפעילים חברתיים. חלקם מתכננים להגיע בעוד כמה שנים לכנסת כדי לחולל שינוי בשלטון המרכזי, אך אומרים כי הם מבינים שכדי לחולל מהפכה אמיתית יש לשנות קודם את המצב בשלטון המקומי. לאחר הבחירות הם מתכוונים להמשיך להפעיל את הפורום לטובת קידום אג'נדה חברתית ויצירת מיזמים משותפים לקידום האינטרסים של הדור הצעיר בישראל, דרך השלטון המקומי. הם מתכננים לעבוד בשיתוף פעולה עם ארגונים נוספים, כגון מרכז השלטון המקומי ומרכז המועצות האזוריות, ולהיות גוף מייצג ופועל מול משרדי הממשלה השונים.

 

כחלק מפעילות הפורום ביום שאחרי הבחירות, מתכוונים החברים בו לקדם הצעת חוק אשר תקבע כי סיעות ברשויות המקומיות אשר ישלבו ברשימתן צעירים יזכו למענק מהמדינה באמצעות החזרי התשלומים שלאחר הבחירות. מדובר על חוק דומה במתכונתו לחוק ייצוג הולם של נשים ברשימות לבחירות המוניציפליות, שיזמה חברת הכנסת לשעבר יפעת קריב בשנת 2013 ומתממש בבחירות הנוכחיות.

 

חברי הפורום מדברים רבות על פוליטיקה אחרת - "חדשה ונקייה" - וטוענים שהם "הסיכוי הטוב ביותר לייבש את ביצות השחיתות" ברשויות מסוימות - מבפנים. לפני כשבועיים התקיים הכינוס הראשון של הפורום, שם הוחלט על ארגון "האקתון" לדיון בסוגיות הנוגעות לצעירים בבחירות המוניציפליות. האירוע, שאליו הגיעו עשרות מומחים מתחומים שונים שחלקו את הידע שלהם וייעצו לחברי הפורום, התקיים שלשום (יום ה') ברמת גן.

צעירים בבחירות המוניציפאליות ()

צעירים בבחירות המוניציפאליות ()

יוזמי הפורום הם עמית צור (23), מועמדת מרמת השרון ברשימתו של רמי בר לב, וזיו שמע (23), מועמד למועצת שוהם ברשימת "שוהם שלנו".

 

"ישנה התעוררות גדולה של צעירים לקראת הבחירות הקרובות", אומרת צור. "אני מאמינה שלמרות שפוליטיקה נתפסת לעתים כעיסוק מלוכלך, זו הדרך שלנו לשנות דברים בעולם. מה שמניע את כולנו זה הרצון להשפיע בזירה שכל כך חשובה לנו - העיר שלנו. ברמת השרון תחום הצעירים קפוא כבר לפחות עשור. אין מקומות בילוי לצעירים, התחבורה הציבורית לא נגישה ודיור בר השגה נראה כמו חלום רחוק. הבנתי שאם לא יהיה מישהו שירים את הכפפה, המציאות הזו לא תשתנה, והחלטתי שאני ראויה ומתאימה להיות האדם הזה".

 

"הבנו שחייבים לשנות את המאזן בשלטון המקומי ולהחדיר לשורות ההנהגה דור צעיר, רענן, עם אג'נדה חברתית", אומר שמע. "מוכרחים להיכנס לזירה אם רוצים לשנות. הבנו שנכון יותר לעשות את זה יחד, ככוח משותף, על בסיס של שיתוף ידע וייעוץ הדדי, בקידום של פרויקטים ארציים ועבודה משותפת. אני מאמין שהשנים הקרובות יירשמו בספרי ההיסטוריה כשנים של שינוי גדול בשלטון המקומי, שיבוא מהדור הצעיר, שמגיע מהשטח, עם אג'נדה חברתית וביקורתית, פחות גינונים ואגו ויותר תכל'ס".

 

"רמת גני" היא רשימה חדשה של צעירים ברמת גן, בראשות דובר תנועת הצופים לשעבר ישראל זרי (28), שלוקח חלק בפורום. "ההחלטה להקים רשימת צעירים נבעה מהצלחה של רשימות הצעירים השונות בארץ והמגמה החיובית שאנחנו עדים לה בכל העולם", הוא אומר. "ההבנה כי כוח צעיר מייצר פוליטיקה שהיא לא מילת גנאי, אלא מילה מקבילה לעשייה חברתית ואכפתיות היא הכוח שמניע את הפורום הזה. בכל עיר שבה נכנס כוח צעיר למועצת העיר אנחנו עדים לפחות שחיתות ודיבורים ויותר הישגים ועשייה".

 

רשימה דומה בפריפריה היא "אופקימים" מאופקים, בראשות טל מגרה (29). לדבריו, "אנחנו יכולים להביא קול אחר שלא נשמע מספיק בערים שלנו. הקול שלנו מחובר לשטח ויש לנו דרייב לשנות. אנחנו העתיד של הערים ואין סיבה שלא נהיה בין מקבלי ההחלטות".

 

"כיום במועצת עיריית אשדוד אין אף חבר צעיר, כך שנוצרת לנבחרי הציבור תמונה חסרה ולא מדויקת על עולם הצעירים, ולמעשה הם מפספסים צרכים של אוכלוסייה שלמה", אומרת שני שלפמן (27), מתמודדת ברשימת "אשדודים".

 

"לפני 10 שנים קבוצת סטודנטים צעירה ראתה כי מצבה של ירושלים מידרדר והחליטה לקחת אחריות על המצב", מסכם אדיר שוורץ (24), מנציגי הצעירים ברשימת "התעוררות" בבירה. "אני שמח שהבשורה הזאת מגיעה כיום לכל הארץ ומשוכנע שהדרך של מדינת ישראל להצלחה תלויה במעורבותם של הצעירים בכל הזירות, וכן, גם בפוליטיקה. אנחנו דור מצוין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים