לאשה  מגזין שף
כוסמת למתחילים - מתכונים עם טעם של עוד
מיכל לוי-אלחלל, מגזין "שף"
פורסם: 28.11.04, 13:50
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 72 תגובות ב-68 דיונים
1. חולה על כוסמת ואני עירקית
מושית   (28.11.04)
2. מתכון משופר לבישול כוסמת
הניה ,   כרמיאל   (28.11.04)
שוטפים במסננת 2 כוסות כוסמת במים זורמים. מניחים בצד שירדו הנוזלים. בינתיים מטגנים 2 בצלים גדולים (קוביות). כאשר הבצל זהוב, מורדים בערך 2-3 כפות לקערה ומניחים בצד. על שאר הבצל שופכים את הכוסמת, מוסיפים 4 כוסות מים, מלח, אבקת מרק עוף ופלפל שחור מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומיד מעבירים לאש מאוד קטנה, בערך כ-20 דקות. מעבירים לקערת הגשה, ומפזרים מעל את הבצל ששמנו בצד. אוכלים ונהנים. פשוט חלום. בהצלחה ובתאבון
3. כוסמת - מכיל גלוטן או לא מכיל?
חולת צליאק   (28.11.04)
4. כוסמת לא מבשלים כמו אורז. מתחילים עם מים רתוחים
(28.11.04)
5. חובה להתחיל בישול עם מים רתוחים אחרת מכינים דייסה
לנסות לפני שכותבים   (28.11.04)
6. כוסמת לא מכילה גלוטן, ןלכן מותרת לחולי צליאק
שלומית   (28.11.04)
7. אנא הביאו מתכון לקציצות כוסמת
שי   (28.11.04)
8. תבשילי כוסמת
baffy   (28.11.04)
אפשר להתחיל את תבשיל הכוסמת עם טיגון עדין של בצל ולהוסיף אבקת מרק בצל ומים כמו באורז וגם ניתן להוסיף ירקות כוסמת בריאה ביותר ועדיפה לדיאטות בעלת ערכים תזונתיים בריאים ביותר בתאבון
9. 2- כדאי גם קצת לטגן את הכוסמת,לפני שמוסיפים את המים
צפוני   (28.11.04)
10. לא צריך להרתיח את המים לפני שמבשלים הכוסמת??
דלית   (28.11.04)
11. קציצות כוסמת
הקוסמת   (28.11.04)
אותו הדבר בדיוק כמו קציצות רגילות, במקום הבשר לשים כוסמת. צריך לתבל טוב=טוב, כי הכוסמת פחות דומיננטית מבשר בטעמה. לא לשכוח לשים ביצה לא מבושלת, אחרת תצטרך לאסוף את הקציצות עם מסננת.....
12. מומלץ להכין כמו שמכינים טאבולה
(28.11.04)
אבל עם כוסמת. נהדר!
13. עוד מתכון (נטול גלוטן)
אלי   (28.11.04)
כוס עדשים (מושרים מראש במים) כוס כוסמת בצל גדול חופן פטרוזיליה (לא חייבים) קוצצים ומטגנים את הבצל מוסיפים את הכוסמת והעדשים יחד עם 3 כוסות מים רותחים ותבלינים. (מלח, קארי, כמון מה שיש) לכסות עד שכל המים נספגים. לקצוץ ולהוסיף את הפטרוזליה ולערבב. יש שאוהבים להגיש ברוטב עגבניות.
14. כסמת היא לא מהדגניים ולכן אין בה גלוטן
רן   (28.11.04)
תירס ואורז הם דגנים ולמרות זה אין בהם גלוטן . לסיכום גלוטן יש ב : חיטה,שעורה, שיבולת שועל,שיפון
15. סקר : מי לא אוהב כסמת בגלל הריח ? אני אוהב ולא ממש מריח
רמי   (28.11.04)
מילא עניין הגואיבה , אבל עם כסמת זה לא להריח בכלל...יש אנשים שמתארים את הריח שלה בתיאורים לא מלבבים (עובש...)
16. לקוסמת מ-11- מה פתאום?
צפוני   (29.11.04)
אפשר כמובן להכין קציצות רק מכוסמת,אבל לרוב מכינים קציצות כוסמת מבשר טחון,כשמוסיפים לתערובת כוסמת,או ממלאים את הקציצות,אחרי שעושים בהן שקעורוית קטנה,קצת כוסמת מבושלת. רק לפני כמה שבועות התפרסמו במעריב כמה רצפטים עם כוסמת,כולל מתכון של קציצות כאלה.
17. מתכון מאלף של כוסמת עם איטריות פטוצ'יני
חנה   (29.11.04)
מבשלים איטריות אל דנטה. מוסיפים את הכוסמת לאחר בישול מטוגנת עם בצל שטוגן עד להצהבה כהה עם תיבול של פלפל ומרק עוף . מעדן תאמינו לי
18. תנסו לבשל כוסמת באופן הבא:
לילי   (29.11.04)
1. שוטפים אותה טוב טוב 2. משרים במיים קרים כ-30 דקות 3. מכניסים לסיר עם מים קרים כ-2 סנטים' מעל הכוסמת. 4.מביאים לרתיחה. 5. מנמיחים את האש ומבשלים 2 דקות. 6.מסירים מהאש ונותנים לה "לנוח" בסיר מכוסה כ-15 דקות. בתאבון
19. "שום" כוסמת..
ayala   (29.11.04)
לא התייאשתי מחוסר הטעם של הכוסמת, וכל פעם אני מחדש רוקדת איתה קופצת איתה .. אז הקפצתי אותה וטיגנתי אותה עם כמות נכבדה של שיני שום. יצא משודרג להפליא, הכנתי סיר מרק של קוסקוס והכוסמת קיבלה תו תקן של גרגירי קוסקוס.. ככה זה ששום דבר כמעט לא מתעכל במעיים רגישים. אם הייתי נורמלית (ז"א בריאה?) מי היה קונה כוסמת??
20. ל-12- איך מכינים טאבולה ?אשמח לקבל מתכון
דנית   (29.11.04)
21. כוסמת - חייבת תיבול אחרת משעממת ולא אכילה
איילת ,   פתח תקווה   (29.11.04)
בתור בשלנית אני רואה פה מתקונים של כאלה שאין להם מושג איך מבשלים ובמיוחד כוסמת זקוקה להרבה בצל + אבקת מרק וכצת השחמה עם שמן שיצא אכיל וכמובן לא לשכוח מלח ופלפל אחרת חבל על הזמן.
22. תגובה ללילי-אין לך מושג בבישול
חיה ,   ת"א   (29.11.04)
23. כמעט מתתי מאכילת כוסמת
אלרגי לכוסמת   (29.11.04)
מסתבר שאני אלרגי לכוסמת וכמעט מתתי בעקבות אכילת מנת כוסמת. היתי בטיפול נמרץ ואושפזתי יומיים עד שהצליחו לייצב את מצבי. למי שאלרגי אני ממליץ גם להזהר מכריות כוסמת. היתה לי כרית כזו ותקופה ארוכה לא הבנתי למה כל הזמן אני מנוזל וקשה לי לנשום. לאחר התקף האלרגיה קישרתי בין הדברים והיום אני אדם חדש לגמרי. למי שלא אלרגי שימשיך לאכול בכיף.
24. מתכון לכוסמת עם עדשים
(29.11.04)
משרים כחצי חבילת עדשים במים כל הלילה או קצת יותר מזה אם יש זמן. למחרת מזהיבים בצל אחד או שניים עם כמה שיני שום, מוסיפים את העדשים(בלי המים שהושרו בהם) מוסיפים כוס מים רתוחים ומכסים את הסיר, נותנים לזה 10-15 דקות על אש קטנה על מנת שיתרככו. מוסיפים חבילת כוסמת אחרי ששטפנו אותה והוצאנו את כל השחורים. מערבבים קצת עם העדשים, מוסיפים מלח, אבקת מרק עוף ופלפל שחור, מוסיפים מים רתוחים, משהו כמו 2 כוסות גדולות (תמיד אפשר להוסיף אח"כ עוד) מביאים לרתיחה וסוגרים את המכסה, מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות ונהנים עם כל המשפחה!
25. רגישות לכוסמת כמו לפול
tאיריס ,   פתח תקוה   (29.11.04)
מי שרגיש לפול אסור לאכול כוסמת בשום פנים ואופן, התגובה היא נפיחות בכל הגוף וקשיי נשימה חמורים. אחותי ניצלה בנס.
26. כוסמת רוסית
רוסיה   (29.11.04)
א) לא צריך להשרות כוסמת במים לפני הבישול - תקבלו דייסה לא סימפטית ב) להפך תתגנו אותה עם מעט שמן(רק לא זית), הכי תאים כמובן עם כף חמאה אבל ממש ממש לא חחיבים, גם כף שמן סויה מתאים. תעשו את זה ישר בסיר! ג) תוסיפו פי 1.5 כמות מים(כוס כוסמת - 1.5 כוסות מים) רותחים ומלוחים לפי הטעם ותבשלו בערך כ15-20 דקות בסיר חצי סגור עד שהמים נעלמים. ד)את השלב הזה לא חייבים - תסגרו את הסיר החם טוב-טוב ותעטפו במגבת עבה ותנו לכוסמת לנוח כרבע שעה ה)והינה שלב טיבול. אפשר להוסיף בצל מתוגן ו\או תבלינים - אם אוכלים עם הבשר או להוסיף קצת חמאה וקצת חלב וסוכר ולקבל מנה עצמאית שילדים מתים עליה. לכל אוהבי אוכל בריא - כוסמת נחשבת להכי בריאה מכל האורזים וחיטות וכו'...
27. לכוסמת מבושלת יש ריח של כלב אחרי אמבטיה
הנחנקת   (29.11.04)
28. לבעלי אסור פול(G6PD) ואוכל כוסמת חופשי
נעמה   (30.11.04)
29. עוד חידוש עם כוסמת
אהובה ,   ירושלים   (01.12.04)
לאחר שבישלתם את הכוסמת (ולא עשיתם דייסה ממנה),תבשלו בסיר נפרד איטריות בצורה פפיון,תגנו הרבה בצל (3-4) ותערבבו הכל ביחד,היינו כוסמת,בצל,ואיטריות. אנו מחממים אתה על הפלטה בשבת במקום חמין. תנסו מאוד תאים-זה בעצם מאכל מאוד רוסי כך אכלו בצבא רוסי המון כוסמת. בתאבון,אהובה
30. נסו להוסיף 3 קוביות שמיר קפוא
זהבה   (23.12.04)
באמת יש לי גם בעיה עם הטעם הלא טעים של הכוסמת, אך לאחרונה גיליתי שאם מוסיפים 3 קוביות של שמיר קפוא (של "דורות") לכוס כוסמת המתבשלת זה נותן לתבשיל ייחודיות טעימה שממש מבטלת את הטעם של הכוסמת נסו ותהנו
תגובות נוספות
חזרה לכתבה