אוכל  אנה וגנר/ אהבה ואוכל
מי אמר יוגורט ולא קיבל?
אנה וגנר
פורסם: 04.06.02, 12:42
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 24 תגובות ב-24 דיונים
1. אפשר לאכול את המסכה לאחר השימוש?
אמנון   (04.06.02)
2. בלילת בירה
שרון   (04.06.02)
האם אפשר לקבל מתכון לבלילת בירה (מתכון מס' 4)?
3. את גדולה!
דוד ,   תל אביב   (04.06.02)
אנה את גדולה! מאז הכתבה הקודמת שלך זה כבר היוגורט השלישי שאני מכין, וזה ענק! המלצה שלי, יוגורט ביתי עם חתיכות תאנים טריות (עכשיו זה הזמן) יום טוב.
4. איפה המתכון ליוגורט עצמו ?
חולה על הלבן החמוץ הזה   (04.06.02)
5. איפה ניתן להשיג שמן קמפור?
הדס ,   תל אביב   (04.06.02)
6. טחינה גולמית אורגנית. איפה ניתן להשיג באזור המרכז???
אורי   (04.06.02)
7. טעות בעניין החצילים
הילה   (04.06.02)
אנה - האם אינך טועה? עד כמה שידוע לי כדאי לבחור דווקא חצילים קלים ומבריקים (ושוב - קלים!) שכן משמעות הדבר הינה שהם "מעוטי" גרעינים. חצילים כבדים מרמזים, אבוי, על גודש גרעינים רב, דבר שרצוי כמובן להימנע ממנו
8. לא מקצועית
idan ,   haifa   (04.06.02)
כבר מיד במתכון השני רואים שאין לכותבת שמץ של מושג בבישול חציל טוב הוא לא חציל גדול וכבד אלא בינוני בגודלו וחשוב מכל --קל מכפי שהוא נראה בעין
9. תערובת תבלינים
ירון   (04.06.02)
האם ניתן לדעת איזו תערובת תבלינים הודית? להגיד תערובת תבלינים מסאלה זה כמו להגיד תערובת תבלינים מיקס... כי הרי מסאלה זה תערובת בהינדית...
10. הערה בענין הכשרות
גור   (04.06.02)
כל כך התרגשתי מכך שאף אחד לא תקף את הכותבת על המתכון לעוף ביוגורט, שהייתי חייב לכתוב על ענין הכשרות בעצמי: זה כשר. עוף לא נחשב בשר לעניני כשרות, ונוהגים לא לאוכלו עם חלב רק מפני שניתן לטעות ולחשוב שאוכלים בשר עם חלב.
11. גור היקר, המתכון עם הפרגיות לא כשר
רויטל ,   המרכז   (05.06.02)
כאחת שמבינה בענייני כשרות. בישול של פרגיות ביוגורט אינו מותר על פי ההלכה. יש הבדלים בין עדות לגבי הזמן הנהוג בין בשר לחלב, יש אומרים שבעוף 3 שעות ובבקר 6 שעות. אוקיי? רויטל.
12. לא הצליח לי היוגורט הביתי
איריס   (05.06.02)
לא יצא לי יוגורט . הוא יצא דליל מאוד, כמו חלב רגיל. מי יכול להגיד לי למה ?
13. מזל טוב לווינט אחרי 40 שנה במדבר התגלה לינק בגוף הכתבה!!!
לינקאייג'   (05.06.02)
14. אולי תלמד מהחידקים הידידותיים?
פוסטדוקטורנט בחצילים   (05.06.02)
אז הגברת טעתה במשקל הסגולי של החצילים יש לה מספיק ידע כדי שלא תזלזל בה מסיכה אחת של יוגורט ואתה משוקם
15. סיבוכי יוגורט
איילת   (05.06.02)
אנה - וכל מי ששומע אותי - הסתבכתי. את נותנת מתכונים למתקדמים ואני עוד מדשדשת במתחילים. הם לא מתיידדים לי. החיידקים. לא יוצא לי כלום. לא יוגורט ולא עננים. אבל אני שופכת כל יום גלונים של חלב חמוץ. למה זה מצליח לכולם ורק לי לא. אם אעבוד עם חייקים מחנות של מוצרי טבע זה יותר עדיף?
16. הערה לגור
מיכל   (05.06.02)
תאכל עוף ביוגורט כמה שאתה רוצה, אבל זה לא כשר. יש בהלכה היהודית הרבה מאכלים / מעשים שאסורים משום שהם דומים למשהוא מסוים והם לא פחות נחשבים בגלל זה.
17. ושוב כשרות
תלמידת חכמה   (05.06.02)
גור צודק מדאוריתא רויטל צודקת מדרבנן וכך נוהגים מאז ועד היום ואיש הישר בעיניו יעשה בביתו ויבוא עם אליוהו בעיתו
18. תגובה ל-4
מרק ,   ק.ים   (05.06.02)
שמע\שמעי. האמת היא שזה מאד פשוט, את היוגורט עצמו מכינים מ....יוגורט! האמת היא שצריך את הפיטרייה של היוגורט ולכן אם אתה\את חובב\ת יוגורט מושבע\ת אז בטח יש לך קצת(קצת)יוגורט שגמרת. אז זה הולך ככה: לוקחים חלב, אפשר גם חלב עיזים. בוא נגיד ליטר אחד(שיהיה מספיק) מרתיחים על האש, ומביאים לנקודת רתיחה. מחכים שיתקרר עד למצב לתוכל\תוכלי להכניס את האצבע לתוך החלב למשך 10 שניות, מבלי להגיד:אייה! מכניסים קצת יוגורט שנשאר. מערבבים היטב, ומשאירים למשך כ-8 שעות, מכוסה היטב במקום חמים. אחרי 8 שעות- יש לך יוגורט.
19. גבינה - מיוגורט - בפילטר של קפה
Dove ,   Canada   (06.06.02)
אני מכינה מידי שבוע גבינה לבנה מיוגורט בלקני בתוך פילטרים של קפה. מרפדת מסננת בניירות פילטר, ואת המסננת מציבה מעל קערה. כשמוכנה הגבינה (24 שעות בדר"כ), פשוט זורקים את הניירות. לא צריך לכבס חיתולים. איזה כיף. כמו כן רציתי להודות לאנה על המתכונים המצויינים ועל בחירת הנושא בכלל. לפני כמה חודשים חיפשתי בנירות אינפורמציה כיצד להכין גבינה לבנה פושטית בבית (כי אין פה - יש רק פילדלפיות למיניהן) ודיי הרמתי ידיים בסופו של דבר. כך שהכתבות שלך בנושא מדברות אל ליבי. תודה.
20. למי יש מידע על מכונות להכנת גבינה?
Dove ,   Canada   (06.06.02)
אשמח מאד לקבל אינפורמציה על מכונות להכנת גבינה. שמות של יצרנים, עם עדיפות לאמריקאים (לעומת אירופאיים). המון תודה מראש.
21. to iris and Ayelet
ali   (06.06.02)
The first time I tryed with "halav amid" and this was a big failer.... try to use fresh milk and wait until the milk is not hot at all (at least an hour) before putting the yugort inside. good luck!
22. איילת ואיריס
ברק   (06.06.02)
אז ככה, חיידקים זקוקים לטמפרטורה אופטימלית כדי לפעול. יתכן שהכנסתן את הסטרטר לחלב חם מדי והחיידקים מתו, ויתכן שהיה להם קר מדי והם לא התרבו וגיבנו את החלב. חממו את החלב עד כמעט רתיחה, השאירו אותו להצטנן עד שניתן לטבול בו אצבע מבלי לחטוף כוויה, ואז הכניסו את הסטרטר. בפעם הראשונה שאני עשיתי יוגורט הכנסתי יותר סטרטר מהמתכון המקורי (כמעט גביע שלם) ויצא לי יוגורט סמיך מאוד. טיפ - לאחר הכנסת הסטרטר, הערבים עוטפים את הסיר במגבת, על מנת לשמור על הטמפרטורה האופטימלית לחיידקים. דבר נוסף - לא להכניס מלח לחלב - זה ממית את החיידקים!! ניתן להמליח כאשר היוגורט מוכן.
23. חסכון כספי
דורית ,   ראשון לציון   (08.06.02)
יש לי 2 בנות , ואני רוכשת המון קרמים שמעתי להצעתך ונהניתי תודה
24. תגובה
איציק ,   תל אביב   (07.08.04)
אבל אין פה מסיכות יש פה תבשילים!1!!
חזרה לכתבה