דיגיטל  אינטרנט
אריה עונה לפינגווין
אריה סקופ
פורסם: 14.11.02, 15:39
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 120 תגובות ב-120 דיונים
1. הערות לגבי קוד פתוח
ניר דגן ,   ישראל   (14.11.02)
1. יש הרבה מאוד קוד פתוח חדשני. זה כולל הרבה מאוד תוכנות שמשמשות בבסיס האינטרנט וה-WWW. כולל תוכנות לשרתי DNS שרתי דואר אלקטרוני ושרתי HTTP. 2. מספר המפתחים הממוצע של 2.9 איננו רלוונטי. יש תוכנות קוד פתוח רבות כגון שרת ה-HTTP אפאצ'י שעולה על שרתי מיקרוסופט גם במספר מפתחים, גם באבטחה, וגם בתאימות לתקן HTTP.
2. האומנם
בקטוס   (14.11.02)
אני מזמין את אדוני לעיין http://www.cs.wustl.edu/~schmidt/ACE.html
3. חצאי אמיתות ודמגוגיה.
מושיק   (14.11.02)
לא לכבודו של מר סקופ לכתוב מאמר דמגוגי מלא חצאי אמיתות. מר סקופ, 1. רבות מתוכנות הקוד הפתוח, ביניהן רוב רובן של הגדולות והבולטות מוצאות תחת רשיונות פחות מחמירים, כאלה שמאפשרים לחברות להשתמש בקוד הפתוח גם בתוכנות בעלות קוד סגור (עיין ברשיון של מוזילה וברשיון של openoffice). 2. כמו שהזכירו כאן, הטענה הסטטיסטית לגבי sourceforge הינה דמגוגית בעיקרה ומעליבה. בSourceforge ישנם פרויקטים שפותחו ע"י מפתח אחד וישנם פרויקטים שמפותחים על ידי עשרות ומאות ורובם כלל לא רשומים תחת Sourceforge, מעבר לזה מוצר כמו mysql למשל, שרשומים בו שישה מפתחים, משמש עשרות ומאות אלפי משתמשים שעושים בקרת איכות בזמן אמת והוא מתפתח ומשתפר בקצב שאין לאף חברה מסחרית יכולת להתחרות בו. 3. אני לא חסיד סאן גדול, מעולם לא עבדתי עם המוצרים שלהם (פרט לג'אוה) אבל סאן מפיצה בחינם את openoffice ומשתמשת בקוד בשביל לשווק בתשלום את staroffice... סאן גם תורמת לopenoffice קוד שפותח בעבורה לStaroffice (לדוגמה התמיכה בעברית שאינה קשורה למה שIBM מנסה לעשות עם הממשלה). מהמאמר שלך עלינו להסיק שstaroffice היא מ"התוכנות היקרות שלה" אולם במציאות staroffice עולה כ50$ שזה בערך עשירית מהמוצר המתחרה שלכם. 4. יש לי סוד לגלות לך... (למרות שניכר שאתה יודע אותו כבר והוא מהטריגרים העיקריים למאמר שלך) היום יש בלינוקס תמיכה מלאה בעברית. התמיכה הזו לא בוצעה במימון הממשלה אלה כחלק מההתאמה של תוכנות הקוד הפתוח ליוניקוד. יכול להיות שבעבר השקעתם המון כסף בהסבות לעברית, אבל גם חברות אחרות שמכרו פה תוכנות עשו כך (אני משוכנע שIBM הפסידו הרבה יותר כסף מכם בגלל ההסבות לעברית שהם עשו בכל אופן). מעבר לזה, ההסבות שעשיתם לא נבעו מפילנטרופיה ציונית אלא משיקולים מסחריים ברורים (ולגיטימיים!) אבל אל תמכור לנו לוקשים שעשיתם לנו טובות - הרבה מוצרים גם לא תרגמתם כלל. 5. נקודה אחרונה, אני מציע לכם לבדוק את ההתנהגות הדורסנית שלכם בכל הקשור לsite licenses. התבנית השקופה בה אתם חותמים על site license זול תוך עידוד ארגונים להתקין באופן כמעט חופשי מוצרים ואחרי שנתיים שלוש גובים פי חמישה מהעלות הקודמת מתוך הנחה שכרגע אותם אירגונים תלויים באופן מלא במוצרים שלכם, הינה מחליאה. זו הסיבה שאתם נתקלים כיום בהצעות חוק מסוג זה שבסה"כ נועדו להגן על כספי הציבור מחמדנותכם.
4. תגובות
סער   (14.11.02)
1. מספר המפתחים לפרוייקט בסורספורג' לא רלוונטי, מספר רב של פרוייקטים בסורספורג' הם חובבניים וצוות הפיתוח לא כולל יותר מ-1-2 מפתחים, זאת לא דוגמא. 2. אף אחד לא רוצה ממיקרוסופט שתשחרר את קוד המקור של התוכנות שלה. אותי אישית - זה לא מעניין. מה שמושך בלינוקס, אפאצ'י, PHP ועוד זה הכוח שיש למשתמש. כמתכנת, כשאני מוצא בעיה בתוכנה שהקוד שלה חופשי, אני מוריד את הקוד, ומנסה לשפר אותו. אני לא תמיד מצליח, כמובן, אבל הכוח הרב שיש לך כיחיד לעזור לשפר תוכנה שמשתמשים בה אלפים, הוא עצום. כמשתמש - אני יכול ליצור קשר ישיר עם המפתחים, ולבקש מהם עזרה וגם להציע הצעות לשיפור. לך תציע הצעות באימייל למיקרוסופט, נראה מה זה יתן. לעומת זאת, כשמסתכלים על מיקרוסופט, רואים למה אנשים רבים לא אוהבים אתכם :) אני זוכר שמספר פעמים מצאו בעיות אבטחה שונות בווינדוס, ולקח למיקרוסופט לפעמים שבועות (!!) להוציא תיקון. ולא, אני לא מגזים. לעומת זאת, כשמצאו buffer overflow באפאצ'י/PHP וכו', יצא תיקון למחרת. איך אפשר להשוות בכלל!?
5. אז למה מיקרוסופט לא מפתחת תוכנות שרצות על לינוקס
גלעד חניה ,   חיפה   (14.11.02)
למה היא כובלת אותנו להשתמש במערכת ההפעלה שלה ע"מ להשתמש במעבד תמלילים.
6. ברירות
י ,   תל אביב   (14.11.02)
מכיון ששוק המחשבים האישיים- בעולם בכלל ובארץ בפרט- נמצא במצב של כשל שוק, ושל יצירת מונופול להלכה ולמעשה, אין ברירה למחוקקים, אלא לפעול לביטולו של מצב זה. אפילו לא סבלו תוכנות ומערכות ההפעלה של מיקרוסופט משום פגם תפקודי, אסור היה להשתית מערכות מחשוב על קוד קנייני השייך למונופול. שוק המחשוב עבר- לפחות במגזר המחשוב האישי- הבשלה שבסופה אמור היה המשתמש להיות מסוגל להנות ממבחר של פתרונות. כמובן שניתן להטיל את החסר בתחום זה לפתחן של מתחרותיה של מיקרוסופט, ועדיין, החובה על גופים ממשלתיים היא לקיים סביבה תחרותית- ולו במחיר של יעילות פחותה בטווח הקצר. אגב, חברת מיקורוסופט עשוייה ליהנות אף היא ממדיניות זו, כיוון שהיא עשוייה לפתוח גם בפניה פלחי שוק חדשים. בין דבריו של מר סקופ ניתן למצוא רעיון מעניין, שעל פיו יש להפריד בין המידע בהן מטפלות התוכנות, אשר אמור להיות בפורמטים פתוחים, לבין התוכנות עצמן, אשר לדעתו צריכות להשאר מוגנות. זו טענה מעניינת, ומוטב היה למר סקופ להתמקד ברעיונות אמיתיים דוגמתה, ולא לזרות חול בעיניים בדברו על פגמים של מערכות הפעלה אחרות.
7. רק קוד פתוח
שרון   (14.11.02)
רק קוד פתוח כך נקבל מוצרים טובים יותר ובחינם
8. lord live TUX
Tuxi   (14.11.02)
תשובה ל-גלעד: כי מיקרושיט לא מסוגלים לכתוב משהו ללינוקס, אולי הם מוגבלים מידי? עוד דבר יש לי לומר לך מנכ"ל מיקרוסופט: הגיע הזמן שתפסיקו להונות את כל העולם ותודו באמת, ביום שבו תצאו לאויר העולם עם קוד פתוח זה יהיה היום שבו תחרצו את גזר דינכם. מכיוון שזה היום שבו כל העולם ידע ש: א. הקוד שלכם פשוט איום ונורא. ב. לא יכול להיות שאנשים שילמו לכם ממיטב כספם על כזה ג'נק. ג. הקוד שלכם מחורר כמו מסננת בחורי אבטחה. ד. גרמתם נזק עצום לארגונים ולאנשים פרטיים ששילמו לכם ממיטב כספם. ה. כל העולם סוף סוף יבין שאין לכם אפילו לא בחלום הרטוב ביותר שלך אדוני ושל ביל גייטס סיכוי להתקרב למערכת הגאונית שנקראת לינוקס. ו. סוף סוף יבינו שאתם מעולם לא בניתם מערכת הפעלה, אלא בדיחה. ז. שהדבר הזה שאתם קוראים לו מוצר, הוא בכלל לא מערכת הפעלה. ח. לא יעזור לכם מאום בסופו של דבר כמו תמיד, הצדק ייצא לאור וגם ווינשיט יקרוס. ט. אדוני הייקר, מה דעתך על כל הסעיפים שהובאו בפניך? י. lord live tux. ז. חברים יקרים: אינני מבין דבר אחד, יש לכם מערכת גאונית, יציבה ובחינם. מדוע לשלם ממיטב כספכם לעושקים הללו. אינני מאשים אותם. אני מאשים רק אותכם. אולי בהתחלה זה יהיה קצת קשה להתרגל לדבר חדש, אבל אני מבטיח לכם שכעבור זמן קצר אתם פשוט תתחרטו על זה שלא עברתם ממזמן ללינוקס. נסו ותיהנו!!!!
9. בלי טיפת בושה
shibumi ,   ניו יורק   (14.11.02)
מיקרוסופט עברה על כל חוק מסחר אפשרי במרדף אחר הממון, ועל כך עמדה למשפט. רק בעולם שבו מוסכם על "פשרה" כפי שהוסכם במשפט זה אפשרי לתת מקום לסוג תגובה שכזו. סקופ באמת מאמין כי כשיציג את מיקרוסופט כמהטמה גנדי של עולם המסחר, יימצא אוזן קשבת. האמת העצובה היא שסביר להניח שהמניפולציה שהציג, שלא ממש ניסתה להסתיר את עצמה, תעבוד. והרי למה לומר שמיקרוסופט מחפשת רווח, דרך לגיטימית לכל חברה מסחרית, כשיש מי שיקשיב אם נאמר כי בעצם אנו דואגים לכיסו של משלם המיסים בישראל? הפשרה במשפט שהתנהל נגד מיקרוסופט בעצם אמרה כך: אנו במיקרוסופט נמשיך לנהוג בדיוק כפי שנהגנו עד כה, כולל רדיפה עד חרמה של כל מתחרה פוטנציאלית. אתם, התובעים, תשבו בצד ותשתקו. כולם מסכימים? כולם אכן הסכימו, ולכן איני תולה את האשם במר סקופ. הוא פשוט ממשיך לעשות מה שהעולם התיר לו לעשות.
10. מחקר? אין תמיכה?
sguy   (14.11.02)
נוח מאוד להביא מחקר יחיד שתומך בעמדה שלך. מחקרים מענינים אחרים: מה דעתכם על המחקר הזה- http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2218674,00.html ומה עם זה- http://linuxtoday.com/news_story.php3?ltsn=2002-10-08-019-26-NW-BZ-MR שני המחקרים האלו אומרים בדיוק את ההפך מהמחקר של גרטנר (שלא בטוח כמה המחקר שלו אוביקטיבי) רוצים עוד מחקרים? רק תבקשו ואני אחפש עוד. למה אתה אומר שאין תמיכה ממוסדת ללינוקס? אם אתה רוצה יחס אישי אתה צריך לשלם אבל כל הפצה מסחרית תשמח למכור לך חבילה הכוללת את הדיסקים תיעוד מודפס (והרבה) ותמיכה לאורך זמן. אלו היו דוגמאות ל2 שטויות עיקרית שהופיעו בכתבה אם יהיה לי זמן אתיחס לעוד כמה כאלו.
11. ב- windows יש _פחות_ וירוסים מאשר בלינוקס ?!? מעניין מאוד
מוטי ,   אשדוד   (14.11.02)
12. מקטרים וממשיכים לקנות מיקרוסופט
י   (14.11.02)
זה ממש באופנה לרדת על מיקרוסופט, ולכתוב תגובות מטופשות כגון תגובה מס' 8. אבל, חברת מיקרוסופט מחזיקה בנתח השוק הגדול ביותר בכל הקשור לתוכנות על מחשבים שולחניים, ועל חלק גדול מאוד מתוכנות השרתים (גם מערכות ההפעלה וגם אפליקציות התשתית). אתם יכולים לקפוץ כמה שאתם רוצים, אבל, כמו שאמר פעם מישהו חכם - "אכול חרא, מיליון זבובים לא יכולים לטעות". מיקרוסופט כותבת מוצרים אשר רמת האבטחה שלהם ורמת היציבות שלהם מוטלת בספק, אבל מה לעשות, תוכנות בעלות יכולות מדהימות וקלות שימוש שהופכת את סבתא רבא שלי למומחית מחשבים אחרי שבוע עבודה עם המערכת. לא סתם מיקרוסופט הפכה לענקית - אנחנו קנינו את המוצרים שלה, וכנראה עם סיבה. כמי שמתמחה בתחום התקשורת ואבטחת המידע, אני מתעסק יום יום עם מערכות הפעלה, ובצורה חד משמעית אני יכול להצביע על כך שרוב השירות שאני נותן, כאשר זה מגיע לרמת מערכת ההפעלה, הינו במערכות שאינן מערכות מיקרוסופט. אני, רבותיי, עושה כסף מאי-קלות ההפעלה והתפעול של מערכות לינוקס ויוניקס, שהן מערכות מדהימות בתחכומן ובעוצמתן, אבל עם "גואי" מחורבן. לא, אני לא עובד מיקרוסופט ולא מקבל מהם כסף לכתוב את התגובה הזו. כן, יש לי בעיה מאוד גדולה עם בעיות אבטחת המידע שמציבה חברת מיקרוסופט עם המוצרים שלה, אבל אני חייב לציין שבשנתיים האחרונות חל שיפור מדהים ברמת המוצרים, ברמת אבטחת המידע שלהם (כן!!!) ובמהירות התגובה של החברה לגילוי תקלות ובאגים, בעיקר אלה שמשפיעים על אבטחת המידע של המערכת. מי מכם שנמצא מספיק זמן בתחום, ומכיר את הגרסאות הקודמות של אנ-טי, כגון 3.51 ו- 4.0 (ואף יותר אחורה), יודע שהמערכות הללו עבדו בצורה, תסלחו לי, מחורבנת. אני מכיר היום מערכות מבוססת 2000 שעובדות במשך מאות ימים בלי צורך לאתחל את המערכת, למרות שהיא עובדת קשה מאוד והרבה מאוד. תפסיקו לשנוא את מיקרוסופט רק בגלל שזה באופנה. אם התוכנה שלהם כל כך גרועה, הרי ששמונים אחוז מאוכלוסיית המשתמשים במחשב בעולם מטומטמים, כי הם לא עברו ללינוקס. באמת? לא נראה לי. נראה לי דווקא שיש דברים בגו, והמחיר שמשלמים באי יציבות לעיתים, וגם בבאגים (דברים שנעלמים לאט לאט, ראו ערך XP שהיא מערכת הפעלה נעימה ומדהימה ומאוד יציבה) הוא לא כל כך גבוה. נראה אתכם מריצים visio על מערכת הלינוקס שלכם, נראה אתכם מעצבים מצגת עם כל האפקטים שיש ב- Office XP (ואל תזבלו על StarOffice או OpenOffice, הם מתאימות לכתבניות במשרד מנהלי חשבונות רמה ז', בלי שום יכולת טכנולוגית בולטת). מישהו מכם ניסה את הזיהוי הקולי של Office XP? מישהו מכם מכיר משהו ברמה הזו בלינוקס???
13. לגבי וירוסים בלינוקס
י   (14.11.02)
ועוד נתון מעניין ומדהים לגבי הקוד הפתוח: בחודש האחרון נתגלו שלושה מקרים של סוסים טרויאניים שהושתלו בתוך תוכנות ידועות, כגון Sendmail (שרת הדואר היוניקסי / לינוקסי הכי נפוץ), ובתוכנות tcpdump/libpcap (תוכנות לביצוע "סניפינג" של הרשת). הפצת התוכנות הללו מתבצעת על ידי אתר מרכזי (כגון, לדוגמה www.tcpdump.org), אשר המון אתרי mirror מעתיקים אותו. אחרי שהקבצים הנגועים הועתקו והופצו, כמעט בלתי אפשרי לשלוט על מה מופץ, ובטח לא לעצור את ההפצה של הקוד הנגוע. אז כן, חברים, יש וירוסים בלינוקס, ומהסוג הגרוע ביותר. אתם יודעים למה? הסוס הטרויאני שאוזכר לעיל פותח קשר דרך האינטרנט לאתר מסויים ומאפשר למנהל האתר לקבל שליטה מלאה על המערכת שהותקפה. אז... גם לינוקס לא כל כך מושלם, ומי שעובד עם קוד פתוח לא עובר שורת קוד אחרי שורת קוד בכדי לבדוק אם יש סוס טרויאני...
14. TUXi
(14.11.02)
Moshik, i'm impressed.... ;-| Well done my friend.
15. המשך
sguy   (14.11.02)
בכתבה נאמר שבקוד פתוח ישנה סכנה שהאקר שתל "סוס טרויני" התוכנה בכדי שהוא יוכל לגשת למידע שלכם. העסק הוא בדיוק הפוך!!! מיקרוסופט יכולה לשתול סוסים טרוינים בתוך חלונות בלי שאף אחד ידע והסוס הטרויני שה"האקר" שתל יתגלה בקלות יתרה ע"י אחד ממאות האנשים שקוראים את הקוד אפילו לפני שהסוס הטרויני יהפוך לחלק רישמי של התוכנה. אבטחה: מומלץ לקרוא את המחקרים שאליהם קישרתי בהודעה הקודמת שלי, הם גם נותנים תשובות בנושא האבטחה. למה ללכת רחוק לNSA המערכות המבצעית הסודיות בצה"ל משתמשות בלינוקס. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1978814,00.html נקודה מענינת נוספת בנושא האבטחה היא הזמן שלוקח לתקן פרצה מרגע בהיא מתגלה. בקוד סגור לוקח מספר חודשים ואפילו שנים עד שהפרצה מתוקנת. בקוד פתוח זה לוקח מספר שעות או מספר ימים. בקשר לsourceforge.net ומספר המפתחים לש כל פרויקט כבר הקדימו אותי וכתבו תשובות מתאימות. אורקל וIBM לא פותחות את קוד המקור של המוצרים שלהן? http://otn.oracle.com/tech/linux/open_source.html מי שיכנס ללינק הבא יגלה שאורקל שחררה את קוד המקור של אחד המוצרים שלה. המשך יבוא... (אולי)
16. כשכתבתי שקרים גם התכוונתי לכך.
מושיק   (14.11.02)
צנזורי ynet, כשכתבתי "שקרים, חצאי אמיתות ודמגוגיה" התכוונתי לכך למרות שצינזרתם אותי. הטענה שהNSA החליטה "לרדת מהנושא" היא שקרית - תבדקו באתר שלהם. הטענה ש"קוד פתוח מתמקד בחיקוי" הינה שקרית בעליל בייחוד לאור העובדה שחברתו של מר סקופ לא רק שחיקתה מוצרים רבים (כדוגמת Terminal Server כחיקוי לX-server שנולד עשור לפני) אלא אף הפרה רשיונות של קוד פתוח ושיקרה על כך (העתיקו קוד של gzip מBSD, דבר שנחשף ע"י גילוי חור שהיה קיים בקוד המקורי ונמצא בשלמותו במערכות ההפעלה של מיקרסופט). אמירה כמו "סאן, שאינה יודעת איך להפיק רווחים משיווק לינוקס" הינה גם שיקרית שכן סאן מפיקה רווחים נאים מלינוקס. גם אמירה ש"התנועה ניזונה מאינטרסים מסחריים" הינה שקרית ומכוערת. ולמרות כל אלה, לא מצאתם לנכון לצנזר את מאמרו של מר סקופ, ואין לי שום בעיה עם זה, חופש הביטוי שלו הינו רצוי, מקודש ומקובל אולם משום שאיני נוהג בחוסר כבוד, אני מבקש שגם לי ינתן חופש ביטוי ודבריי יוצגו במלואם. תודה!
17. Virus on Linux????
Tuxi   (14.11.02)
Mr, Mic' I will be really & i meen really happy if you will share us, the whole ynet & other readers, your deep , smart, intelegent, detailed etc' intel about linux.safety issues. dont know about which OS you are talking about, well.... let us guess... you probably talk about OS2? or Simbian? or Solaris or AIX? or HP? you are not talking about windows, no..no... definitely not windows the most safety OS in the planet. the only one which not allow pop ups to appear on the desktop in her browser. can i dear to share you with my hamble knowladge? Linux is a fluide OS. their is no chance that a virus can live in this OS. Linux is always online & clean itself on the fly. it works same as UNIX and better. the memory & bios is cleaned up on the fly. thats why Linux & UNIX needs UPS. thats why their is no need with anty virus. so.. tell us, be honest with us, from where you got your data about linux?
18. שיקולים זרים
shlomi77 ,   הרצליה   (15.11.02)
שיקולים זרים היו ותמיד יהיו בעיקר מצד מיקרוסופט שהיא ענק בסדר גודל עולמי החולש על כל חיינו. הם מנהלים את חיינו במשרדי הממשלה,הם חולשים על בטחוננו בצבא,כספינו בבנקים ואפילו הם יודעים את סוג המין שלנו כאשר ולפני היוולדנו - כך שתאוריית הכחשה לא תוכל לשכנע אפילו עשירית המציבור כי תפקידה של מיקרוסופט הוא שליחות. מה שכן אולי יום אחד נודה להם על סוג שיעבוד זה
19. דמגוגיה ומסך עשן
עירא אברמוב   (15.11.02)
מר סקופ היקר, אף אחד לא מנסה לשלול מקורות הכנסה למיקרוסופט, והכתבה שלך נשמעת כהתקפה לצורך התגוננות. לצערי בחרת לעוות סטטיסטיקות ועובדות לגבי קוד פתוח כדי להבהיר את הנקודות שלך, שהרי לכל אחת מהן יש תשובה טובה. בדיוק השבוע התבשרנו שמיקרוסופט מתחילה להבין איזה נזק עצמי היא גורמת בקהילת המפתחים, והדבר ימשיך לקהילות הצרכנים ללא ספק. אין לי בעיה עם קוד סגור. לרוב האנשים זה מספיק טוב. מפריעה לי הבוטות שבה מנסה מיקרוסופט לשדל אנשים להשתמש בכלים קיניניים במקום סטאנדארטים פתוחים, ולאלץ אנשים לפתח סביבה שלא ניתנת לשינוע למערכות מתחרות. עולם היוניקס שגשג לפני תקופת החלונות על אף שאותן שפות תכנות ואותם פרוטוקולים נתמכו ודיברו אחד עם השני. הקוד הפתוח מחקה את מיקרוסופט? או שמא שני העולמות מנסים לענות על צרכי השוק? סה"כ מועתקים פה ושם ממשקים כדי להקל על המעבר, אבל אי אפשר להאשים את עולם הקוד הפתוח בגנבת לב המערכת, האלגוריתמים שמפעילים את הממשקים הללו. הרי תחילת דרכה של מערכת חלונות היה גם כן נסיון לחקות את הממשק של אפל וזירוקס תוך שיפור השכבות שמתחת. אני לא מתומכי החוק הנ"ל, על אף היותי פעיל מוכר למען קוד פתוח בארץ. עד כמה שמיקרוסופט מנסה להציג את קהילת הקוד הפתוח כחבורת שונאיה, אין הדבר כזה. לינוקס וגנו לא נולדו כאנטי למיקרוסופט, הם נולדו מתוך הרצון לחלוק ולשתף, ללמוד וללמד. אין לי אינטרס לכפות על משרד ממשלתי תוכנות שאינן בהכרח עומדות בסטדארטים של יציבות או פונקציונאליות מינימאליים. ישנם כלים נהדרים בקוד פתוח, אבל אנו רחוקים מלכסות את כל האופציות והצרכים. כל מה שאני מבקש כאזרח, הוא שמירה על תקנים פתוחים, היצמדות למפרטי W3C ו- IETF ושאר ארגונים מוסכמים, כדי שלעולם לא אצטרך לקנות רשיון לתוכנה צד ג' (שלכם או אחרת) כדי להשתמש בשרותים ממשלתיים, פיננסיים, בריאותיים ואחרים. כבר היום חברת אשראי גדולה בארץ חוסמת לי את האפשרות לצפות בפעולות האשראי שלי, וכך כמו רבים אני נאלץ לגרום לדפדפן שלי להזדהות כאקספלורר כדי לקבל שירותים בנקאיים, ולמעשה רק להוסיף אותו לסטטיסטיקה הגורפת ש"כולם משתמשים באקספלורר", מצב מגוחך בעליל. אני כועס על מיקרוסופט על שהם מתענגים על העובדה שחברות מפתחות רק על ועבור פלאטפורמות מיקרוסופט, שבכוונה מפיקות קוד HTML ושאר פרוטוקולים שאינם תואמים לתקן, ומאלצים את הלקוח להשאר צמוד לספק אחד לנצח. מעגל שבו כל שדרוג חייב להעשות ממיקרוסופט למיקרוספט הוא אקט שיווקי מבריק, ואני מוריד את הכובע, אבל בשאר עולם המסחר אפשר להחליף ספקים ולבחור משאבים, ואילו סביבת מיקרוסופט מצמצמת את אפשרויות המעבר כי מחיר המעבר עולה, ופונקציונאליות או אינטראביליות נפגמת. אני בתור האזרח שצריך שירותים ממערכות כאלה הוא זה שסובל. IBM וחברות אחרות הבינו פשוט שלקוד פתוח וסגור יש מקום לפעול יד ביד, אם שומרים על סטנדארטים פתוחים למידע ותקשורת. אני מאחל למיקרוסופט להגיע לאותם מסקנות. מהידיעות בחודשים האחרונים נראה שההבנה הזאת הגיעה לראש אבל עוד קשה לה להקלט בלב. אני מאמין שמיקרוסופט עוד תמצא איך להמשיך להיות יציבה כלכלית גם בעולם שבו קוד לא פתוח יתפס בדעת הקהל כחשוד ומנסה להסתיר סודות. בתקווה לשיתוף פעולה טכנולוגי וקצת פחות התנגחות דמגוגית, עירא.
20. כולם מתחרים בשוק הזה כולל יבמ וסאן אין סיבה שמיקרוסופט לא
(15.11.02)
מה הקישקוש הזה ואת מי הוא מנסה להפחיד. בלי קשר למה האינטרסים העומדים מאחורי החברות העסקיות שרוכבות על גל ההצלחה של לינוקס הן בעצמן מתחרות זו בזו בשוק החדש שנוצר. מיקרוסופט, תרצה או לא תאלץ אף היא להצטרף למשחק או להעלם. בכל מקרה היא היחידה שיכולה להתלונן על תחרות אגרסיבית ולא הוגנת.
21. אריה, מספיק להתבכיין, קוראים לזה תחרות
יובל   (15.11.02)
מספר ימים אחרי חשיפת מזכר פנימי של חברת מיקרוסופט המספק נתונים על סקר פנימי אשר ערכה החברה וממנו מסתמנת אי שביעות רצון גבוהה של הלקוחות מאסטרטגיה השיווקית של מיקרוסופט בכל הנוגע להתנהלותה בחודשים בשנה האחרונה, עושה רושם שהנהלת הסניף בישראל לא ממש מעודכנת. אריה סקופ דולה שוב מהשלולית המעפישה של החומרים השיווקים הלעוסים לעיפה עוד כמה ניסיונות לשכנע ושוכח שהוא אמור להיות נחמד ומפרגן בהתאם להמלצות מרדמונד. סקופ מתקטש בראש חוצות עם חורב וחבריו מעל במה שמספק האתר Ynet בנדיבות מרשימה. כדאי לטרוח ולקרא את המאמר כולו ולו רק בגלל המהלך המבריק הזה שיזכה את הסניף הישראלי בשבחים של ההנהלה הבחירה ברדמונד במה שהם אוהבים לכנות Best Practices על יצירת קשרים עם העיתונות המקצועית המקומית. אז איך באמת לנצח במלחמה אבודה מראש ולצאת ממנה לא רק צודק אלא גם חכם? זה פשוט. עם נשמה של סוחר מכוניות משומשות, הבנה מינמאלית בטכנולוגיה ומידה ראויה של חוסר רגישות חברתית אפשר להשיג הכל. מיקרוסופט ישראל אשר מוכרת תוכנות שרוב הציבור בארץ איננו מסוגל לרכוש וגם אם כן היה מעדיף להעתיק מנסה להסביר לנו שלקנות מוצרים של מיקרוסופט זה טוב, לקנות מוצרים של אחרים זה רע. מאוד פשוט. מיקרוסופט כל כך מורגלת בהעדר תחרות במערכות ההפעלה עד שהיא שוכחת שיש עוד כמה תחומים בהם היא לא מצליחה לא רק בגלל שהתחרות לא הוגנת. צריך אולי להזכיר לאריה כמה דברים פשוטים: * הקוד הפתוח היא תנועה חברתית ולא העסק הפרטי של י.ב.מ או סאן * המפתחים בפרוייקטים השונים מפתחים תוכנה מרצונם החופשי ועשו כן במשך העשור האחרון * עשיית רווחים מקוד פתוח איננה נוגדת את הרעיון הבסיסי להיפך היא רק מאפשרת להפיץ (וירוס) מהר יותר את הבשורה * ככל שיותר חברות יראו את הפוטנציאל המסחרי הן יאמצו את המודל ולו רק כדי להרוויח - קוראים לזה תחרות והגיע הזמן שגם מיקרוסופט תדע להשתתף בה בצורה הוגנת * התחרות פתוחה לכולם, כולל מיקרוסופט - אז מספיק להתבכיין
22. תגובה למושיק (16)
טל איתן   (15.11.02)
מושיק שלום ותודה על פנייתך. הודעתך לא "צונזרה", אלא הוסרו ממנה המילים "שקרים" שהופיעו פעמיים בטקסט - פעם אחת בכותרת ופעם אחת בפתיחה. הסיבה להסרת המילים האלה נבעה מהטון המתלהם משהו של התגובה, שלא עמד בסטנדרטים המקובלים ב-ynet. מאחר וגם לנו ב-ynet ולי כעורך המחשבים חשוב חופש הביטוי וחופש הבעת הדעה, הודעתך לא נמחקה בין היתר משום שהיא כללה נקודות ראויות להתייחסות ודיון. עקב כך, בחרתי להחסיר את שני המופעים של המילה "שקרים" ולפרסם את הידיעה. תודה שוב על ההערות, טל איתן עורך ערוץ המחשבים ynet
23. סוסים טרויאנים, וקוד מקור..
UvGroovy   (15.11.02)
כאשר סוס טרויאני נשתל בתוכנה, זה בדרך כלל, אחרי ע"י קראקר שפרץ לאתר התוכנה ושינה שם את הקוד.. בדיקת md5 פשוטה, תצביע שתוכן הקובץ שונה, וזה, אני מאמין, מבצע (צריך לבצע...) כל מנהל רשת עם אוריאנטציה לאבטחה, גם אם הוא מוריד תוכנות קוד סגור.
24. אריה סקופ, ידידי,
ברוך ,   בת ים   (15.11.02)
קודם תסביר כאן למה עותק של Office עולה 3000 שקל ועותק של חלונות XP עולה 2500 שקל. והתשובה: כי עדיין אין גרסה עיברית ל Linux ו StarOffice.
25. שמיקרוסופט ילמדו מ- BuildaGate
אלי ישראלי   (15.11.02)
Buildagate, מוצר כחול-לבן, Open Source, הינו תשובה ישראלית מוצלחת ביותר לכל מי שמחפש לעבוד בסביבת מיקרוסופט ו/או לכל מי שמעוניין לעבוד בסביבת יוניקס או לינוקס כדי לשפר את ביצועיו ואת רמת אבטחת המידע של היישומים שלו. למידע נוסף: www.buildagate.com
26. אם קוד פתוח כל כך מסוכן אז שהוטמייל תפסיק להשתמש ב-FreeBSD!
כוכבה   (15.11.02)
מיקרוסופט עצמה משתמשת במערכות מבוססות קוד פתוח כי הן עושות את העבודה. האינטרנט מבוססת על שרתי BIND ו-APACHE מה אתה מקשקש?
27. לא שכחתם לשים אזהרה: "מדור פרסומי"?
עדנה   (15.11.02)
28. קוד פתוח לא העסק הפרטי של יבמ\סאן,מיקרוסופט צריכה להתחרות
דפנה   (15.11.02)
29. אם 2.9 מפתחים פיתחו את OpenOffice למה מיקרוסופט צריכה ...
חנן   (15.11.02)
כל כך הרבה פתחים ועוד לספק מוצרים כל כך גרועים, שלא לדבר על תמיכה.
30. הלקוח תמיד משלם פעמים: על המוצר ועל איתור הבאגים (תמיכה אלק)
זהבה   (15.11.02)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה