אוכל  אנה וגנר/ אהבה ואוכל
מרומניה, לאשדוד באהבה
אנה וגנר
פורסם: 11.03.03, 11:45
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 154 תגובות ב-129 דיונים
1. בבקשה! בבקשה! עוד מתכונים לאוכל רומני בעיקר למרק בורשט
נשואה לרומני ,   ת"א   (11.03.03)
2. מעולה
רומניה   (11.03.03)
3. איקרה מביצי קרפיון ?????
CARP   (11.03.03)
זה בערך כמו איקרה מביצי שור... בואו נצמד להרינג, ונשכח שבכלל הוזכר הקרפיון...
4. רומניה ואבא
כבשה   (11.03.03)
אחחח, אמא עושה את הצ'ורבה הכי טובה בעולם וממליגה אני שונאת. אבל רומניה זה בשבילי קודם כל אבא עליו השלום. הבנאדם הרומני הכי לא סטריאוטיפי בעולם. כשעוד היה בחיים תמיד היה מכין לעצמו ממליגה ורק הוא יכול היה לאכול את זה. אחרי כמה שנים כשהוא כבר מת אמא הכינה כמה פעמים אבל זה ממש לא טעים. לפעמים אני ממש מצטערת שאמא לא הרשתה לו ללמד אותנו רומנית. אני חושבת שהפסדתי הרבה. בכל מקרה אנה, תודה על הכתבה
5. אך, הגריל הרומני...
דוד קרויטור ,   ניל"י   (11.03.03)
איקרא טובה ניתן להשיג במסעדות הרומניות ביפו, לממליגה ניתן להוסיף תבלינם נוספים על פי העדפה וזאת לטובת הילדים. ילדי מעדיפים ממליגה כתוספת לגולש כשהיא טבולה, ברוטב נהדר לחורף. כתבה מעולה עם ניחוח בית, אני מיד מתקשר לשאול לשלום אמא.
6. תשובה למס' 1
(11.03.03)
1.בורשט זה רוסי ולא רומני. 2.אומרים בורש ולא בורשט
7. אני אוהבת את הסיפורים של אנה ושונאת אוכל רומני
אלה ,   דרום   (11.03.03)
8. תשובה ל6
(11.03.03)
1. בורשט זה אוקראיני ולא רוסי. 2. אומרים בורש אבל כותבים בורשט. הקטנוניות של אנשים לפעמים...
9. אוכל = רומנים, רומנים = אוכל
רומניה   (11.03.03)
קצת טוב על הנשמה לא יזיק לאיש, ואין ספק שזה מה שהכתבה עשתה, כל רומני וכל מי שנשוי לרומני/ה מכיר את זה מקרוב...
10. הפעם מילה טובה
המעצבן   (11.03.03)
כתבה חביבה. לאוהבי איקרה וקבב רומני כדאי לסור ל"מישו" ביפו (למדקדקים בהגיינה ובאסטטיקה כדאי להשאר בבית).
11. אני אוהב אוכל רומני ושונא את הספורים של אנה...
אלון ,   צפון   (11.03.03)
12. אוכל רומני
גליה ,   נהריה   (11.03.03)
פשוט תענוג לחזור לזכרונות מהמטבח של סבתי ברנה, בעברית ברכה, אשר הפליאה בבישול עתיר ריחות וקלוריות של הקוזין הרומני. חן חן.
13. תגובה לאלון (11)!
מורן ,   קרוב   (11.03.03)
אלון אתה לא חייב להכנס לכאן אם אתה כל-כך שונא את הכתבות של אנה. ואם אין לך משהו נחמד לכתוב אז אל תכתוב בכלל. אנה כרגיל את מדהימה. ודרך אגב,איך הרגל? תרגישי טוב,כיף לקרוא את הסיפורים שלך.
14. תגובה ל- 6 בורשט!!!! (בורשט רושו)
צביה   (11.03.03)
לא להתווכח עם רומניה, בורשט רוש של רומנית הוא אדום עם קצת סוכר ובלי כרוב אלה עם סלק אדום ותפא"ד- הרוסים עושים את זה חמוץ עם כרוב ולא טעים כמו הבושרט-רוש של סבתא שלי אחחחחח עושה תאבון
15. ספר בישול רומני
הדס   (11.03.03)
האם מישהו יודע אם יש באיזה שהוא מקום ספר בישול לאוכל רומני אמיתי כמו הספרים על אוכל מרוקאי, פרסי, צרפתי.... בעברית ? או היכן ניתן להשיג על הרשת מרשמים ?
16. איך הם אומרים: "טפו יו מאט", אני
אדית   (11.03.03)
ממש לא מחוברת לאוכל הרומני ולא אוהבת אותו. אין לי שום דבר נגד הרומנים שלא תעלבו לכם אבל, האוכל... אולי, אם הייתי טועמת את המתכונים של אנה הייתי חושבת אחרת, אבל ממש לא בא לי להכין. ...סתם תגובה מעצבנת שלי... ואנה, מה אם אוכל ארגניטאי?
17. מה עם ז'ומר ??
OH ,   KS   (11.03.03)
18. עוד מטעמים
דוד קרויטורו ,   ניל"י   (11.03.03)
אוי כמעט שנשכחו מס' מעדנים כמן: כרוב חמוץ בשם "וורזה", סופגניות שנשמעות טוב יותר בשם "פפנש", שלא לדבר על ה"דולצצה" מעין ריבה מוצקה טבולה בתוך סודה, ומה עם מבחר העוגות היבשות, ואחרות עטורות הקרם, והמשקה הלאומי "צואיקה" אם כי אני בעד השפריץ, אגב ניתן להשיג בכל מקום את מבחר היינות :קוטנר, פינו נואר ועד, המחירים מצחיקים ןהבקבוקים בנפח 1 ליטר, חסכוני כמו שאנו אוהבים
19. המלצה נוספת על "מישו" ביפו
אהוד   (11.03.03)
גדול! עד כמה שפשוט ככה טוב. זול, טעים והרגשה של אוכל ביתי אמיתי. אגב, אחרי ביקור ברומניה, וארוחות בכול מיני מקומות, עירוניים וכפריים, הפכתי למכור לאוכל הרומני (מה גם שיש לי שורשים לכיוון זה ...).
20. עבור אנה וגנר
דוד ,   ראשל'צ   (11.03.03)
נכון,אפשר להכין איקרה טובה מאד גם מביצי קרפיון,אבל למה להוסיף לחם? אם ברצונך להכיר מתכון מעולה באמת לאיקרה,כתובתי לשרותך.
21. עבור הדס מס-15
דוד ,   ראשל'צ   (11.03.03)
לצער כל אוהבי האוכל הרומני,לא ידוע לי אם קיים ספר בישול אוכל רומני בעברית.זאת נקודה שלילית לחובת העדה. אם יש לך מי שיתרגם לך מרומנית,קיים אתר טוב מאד WWW.CULINAR.RO בחנויות ספרים רוסיים/רומניים ראיתי ספר מעולה ברומנית,של SANDA MARIN
22. כמה טוב
אוהד מושבע ,   שביל החלב   (11.03.03)
המדור הזה היה, נו איך להגיד בנימוס רב, לא ממש מעניין בשבועות האחרונים. כמה טוב ששבת הביתה יקירת המדור, ופתאום יש גם טעמים וריחות מן הבית הפרטי שלי. תודה!
23. ניצחון
נועה ,   אשקלון   (11.03.03)
אוכל רומני הכי טעים בישראל יש רק במסעדת ניצחון במדרחוב של שכונת מגדל באשקלון מסעדה שאין לה תחליף
24. לאלון (11)- הצעה קטנה שתחסוך לך עצבים
אבי   (11.03.03)
אתה לא חייב לקרוא את כל הכתבה. תעבור ישר למתכונים. אם גם הם מעצבנים אותך אז אולי פשוט תוותר על המדור (אתב יודע לא להקליק על הכותרת) ותחסוך לנו אלה שנהנים את ההערות שלך
25. לכבשה (הודעה 2)
אחת ,   ת"א   (11.03.03)
כל כך מזדהה איתך שלרגע חשבתי שאולי אני זאת שכתבה את הודעתך. גם אבי ז"ל היה מכין ממליגה ואוכל רומני בכלל,יש לי דמעות בעיניים כשאני נזכרת במטבח שלו וביכולת הקולינרית המדהימה שלו למרות שאמא היא זו שנחשבה למכינת האוכל בבית. געגועים עזים לאבא שלי ):
26. יאחנייה
אונו די נושטרי ,   ר"ג   (11.03.03)
רוצה מתכון !!! דחוף !!!
27. נהניתי לקרוא על רומנים
מיכאלה ,   נצרת עילית   (11.03.03)
כל הכבוד שכתבתם דברים יפים על הרומנים ועל האוכל הרומני הטעים מאוד. תמשיכו כך.
28. 17 ז'ומר זה חתיכות של שומן בקר או עוף
חיפה   (11.03.03)
29. תודתי
רומניה לשעבר   (11.03.03)
עד מאמרך לא ידעתי שגם לטראומות ילדות אפשר להתגעגע.במיוחד למילות ההקטנה שנוצרו אך ורק לוודא שאני לא משאירה כלום בצלחת (להכריח אותי לאכול. ולבלוע.) מאז שעמדתי על דעתי - הצהרתי לאו רבתי לכל האיקרות, הרגליים הרוטטות וגו'.
30. אמא שלי שתחיה היתה מכינה מאלאי מתוק.
כאילו רומני ,   צ'רנוביץ   (11.03.03)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה