סביבה ומדע  מדע  אסטרונומיה
להתבונן בכדור הארץ מרחוק
אבי בליזובסקי
פורסם: 26.05.03, 14:21
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 28 תגובות ב-28 דיונים
1. איזה יופי!
שי   (26.05.03)
רואים את הבית שלי! :)
2. אני אופטימי-הטבע ימשיך בלעדינו
חיים ,   כאן   (26.05.03)
3. יופי..
י ,   י-ם   (26.05.03)
אז שנחייה על מאדים נוכל להצביע לילדים שלנו על נקודת האור הקטנטנה הזו ולהגיד להם: אתם רואים, זהו כדוה"א, כוכב-הלכת אליו לא נוכל לחזור לעולם כי הגוף שלנו התרגל לכבידה של מאדים.
4. ל-1. מה יופי? ,לא רואים כלום
(26.05.03)
5. ל-1 , הכל יפה מרחוק
תושב כדו"הא ,   אסיה   (26.05.03)
6. תגידו...כשאנשים בעולם מתים ברעב...
yossi   (26.05.03)
בתמונות באיכות כל כך גרועה משקיעים מיליארדים של דולרים ? ראינו שהכוכב שלנו נראה מרחוק בדיוק כמו שאר הכוכבים.נהדר. ומה עכשיו ?
7. מתי כבר ינחתו על אירופה?
(26.05.03)
בטוח יש שם חיים!!!
8. תגובה ליוסי מ-6
(26.05.03)
חקר החלל אכן גובה מליארדים של דולרים מדי שנה. אך הוא תרם לאנושות באינספור דרכים. חלקן משפרות את איכות חיינו וחלקן ממש מצילות חיים. דוגמאות? טכנולוגיה רפואית וטל-רפואית, טכנולוגיה להעברת מידע במהירות ולמרחקים ארוכים, סגסוגות חדשות ומתוחכמות כמו טיטניום, שיטות לאגירת אנרגיה סולארית ועוד. מחקרים המבוצעים על גופם של אסרונאוטים תורמים רבות להבנת הגוף האנושי והרפואה, טלסקופים ומצלמות נותנים לנו ידע נוסף על היקום בו אנו חיים, על צורות אנרגיה ותהליכים נוספים המתרחשים מסביבנו. בשנים האחרונות, עת העולם מתכונן למסע מאוייש למאדים, מדענים מנסים ליצור זנים של צמחי מאכל לגידול בחלל. אלה אמורים לגדול בצורה יעילה יותר ולספק מזון זול יותר (מה שעשוי לסייע בפתרון הרעב שאתה מדבר עליו...). כמו כן, מתפתחות שיטות למחזור וטיהור מים ומזון. כל זה.....רק על קצה המזלג. אבל התרומה האמיתית של חקר החלל היא בכך שהוא מצית את הדמיון שלנו, נותן לנו מוטיבציה לדעת עוד ונותן לנו תקווה לעתיד טוב.
9. אבל איך יתכן
בלעע   (26.05.03)
איך יתכן שאנחו רואים את מאדים בתור נקודה פיצפונת אדמדמה בשעות לפנות הבוקר ובמאדים רואים אותנו כמו השמש?! ענקיים.. שכחו לציין שזה דרך טלסקופ!
10. עד שכבר שלחו מצלמה למאדים, לא יכלו לכוון פוקוס?
איל ,   ת"א   (26.05.03)
11. מה פספסתם? נכון:
גולן ,   עמק האלה   (26.05.03)
לשלוח קצת תמונות מהמאדים עצמו, לא? לא בשביל זה נסענו?
12. תגובה ל-8
תוהה   (26.05.03)
אמנם המחקר בחלל היה מועיל בדיעבד אך אם תחשוב על זה ניתן לחסוך אינספור מיליארדים של דולרים אם יתבצע מחקר ישירות בנושאים הללו. לצערי אין שום הצדקה למחקר עקיף שכזה , מלבד בדיקת הצורך לצאת מהכוכב שלנו בעת חירום ומחקר בנושאים קשורים כמו מדעי האטמוספירה.
13. תגובה ל-12 מ-8
צחי ,   ת"א   (26.05.03)
ישנם מחקרים שלא היו יכולים להחקר בצורה ישירה. לדוגמה השפעת הכבידה על האדם והשלכותיה הרפואיות. הצורך בחומרים קרמיים מתוחכמים המסייעים בתחומים אחרים נוצר בעקבות בעיית ההתחממות של חלליות השבות לאטמוספירה. אבל לא זה העניין לדעתי.... אולי ישנם דברים שלעולם לא נוכל לגלות אם נשאר על הכוכב הקטן שלנו. למרות עושרו ורב-גוניותו הנהדרים - הוא רק טיפה בים. אולי בשאיפתנו לבנות חלליות חזקות ומהירות יותר נצליח למצוא דרך נפלאה ונקייה להפיק אנרגיה? אולי מליון תגליות והמצאות אחרות שיגיעו במקרה או שלא במקרה? (אולי בטווח הרחוק מאד גם צורת חיים אחרת???) טבע האדם החוקר והסקרן דורש: אם זה קיים - צריך לחקור את זה וללמוד את זה. ולא משנה אם זה אוקיינוס, קרפדה, גלי-אור, צמח או חלל חיצון וכל תכולתו. כסף הוא אמצעי ולא מטרה והעובדה שלאנושות יש בעיות לא צריכה לעצור אותנו מלהתקדם אלא להיפך. האם מחקר הוא לא נסיון לפתור בעיה? האם כדאי לזנוח את כל המחקרים שאין להם מטרה ישירה (וכלכלית...)??? זו דעתי האישית ואני יודע שאני קצת מתלהב וחי בדמיונות... אבל אני מקווה שאני לא היחידי.
14. תשובה ל-9 (איך זה יתכן)
אורן ,   מרכז   (26.05.03)
כי כדור הארץ גדול ממאדים ולכן הוא נראה גדול יותר מאשר מאדים מפה (קוטרו של מאדים כחצי קוטר כדור הארץ). דרך אגב גם דרך טלסקופ ממוצע, מאדים נראה די קטן מפה...
15. חחח, 10 צודק בהחלט
עומר   (27.05.03)
16. מעניין איך נראה הדיוטי-פרי במאדים
(28.05.03)
17. מה כל כך חשוב בזה?
אבי   (28.05.03)
18. לא מבין, במקום זה יכלו לבנות עוד התנחלות ביש"ע
בילבי ג'ו   (29.05.03)
לא חבל על הכסף?
19. תשובה ל 9
גיא ,   ת"א   (01.06.03)
א. כדור הארץ גדול בערך פי 2 ממאדים ב. הוא קרוב יותר לשמש ממאדים. הרוב המוחלט של האור הנפלט מכוכבי הלכת הוא החזר של אור השמש, כך שיותר קרוב - משמעותו יותר בהיר. תראה למשל איך נוגה, שגודלו כגודל כדה"א בערך, זוהר (עם עלות השחר או בשעות בין הערביים) - בהירותו גדולה לפחות פי 4 מזאת של מאדים, אפילו כאשר האחרון במקסימום - וזאת משום שהוא קרוב הרבה יותר לשמש
20. אחלה תגובות מצחיקות
רוני   (01.06.03)
21. מה גדלו מעשיך ה"
גואל   (02.06.03)
כולם בחוכמה עשית . כמו שאומר הנביא ישעייהו "שאו עינכם מרום וראו מי ברא כל אלה הנותן שמות לכוכבים לכולס בשמות ייקרא " .
22. תשובה ל-19
אורן ,   מרכז   (03.06.03)
נוגה מחזיר אור חזק גם בגלל קרבתו לשמש אך זו הסיבה השנייה בחשיבותה. הסיבה העיקרית היא מרבד העננים המאוד בהיר שמחזיר אלינו את האור. אם נוגה הייתה חסרת אטמוספירה כמו מרקורי למשל, היא הייתה הרבה הרבה פחות זוהרת, לעומת ההבדל אם היתה רחוקה יותר...
23. מעניין מתי יחקרו
אנונימי   (20.07.03)
מעניין מתי יחקרו את סופות החול במדבר מהחלל?
24. תגובה ל- 22
אבא של זרובבלה ,   ממש כאן   (16.01.04)
כבר עושים את זה. זה שאילן רמון לא הספיק לבדוק את כל סופות החול, לא אומר שהוא היה הראשון שניסה, או האחרון שהתבקש לעשות זאת. קודם כל, רוב העבודה מתבצעת ע"י לוויינים לא מאויישים, שעוקבים בדריכות רבה אחרי רוב גרגרי האבק כאן בכוכבון שלנו. חוץ מזה, עוקבים גם אחרי סופות חול בכוכבון השני - האדום. זה שבגללו נכתבה הכתבה הזאת בכלל. מסתבר שיש שם סופות חול די מגניבות, שיכולות לעטוף את כל הכוכב ולהעלות את הטמפרטורה שלו באיזה 15-20 מעלות.
25. תגובה למגיבים ל-6
שקד   (24.01.04)
אני ממליץ לא להגיב לתגובות מהסוג של מס. 6. תמיד, תמיד יהיו פרימיטיבים שינסו לעצור ולמנוע כל קידמה וכל מחקר מדעי בתירוץ השחוק - והשיקרי - של: תגידו... כשאנשים מתים ברעב... אילו בבני אדם מסוגו הנקלה היה הדבר תלוי, היינו תקועים עדיין במצב שבו היינו לפני עשרת אלפים שנה, כי טיפוסים כאלה תמיד מנסים לגייס תירוצים מהסוג של תגידו... כשאנשים מתים ברעב... כדי לדכא את המחקר, שמקדם ומקטין את מספר הרעבים בעולמנו. תמיד היו בעולם אנשים רעבים, ותמיד יהיו. מה שאומר - לפי המאנטרה הדבילית של: תגידו... כשאנשים מתים ברעב... - שלעולם לא יהיה כל מחקר מדעי. אנשים מסוג זה הם רשעים ונקלים. רוממות הדאגה לרעבים בגרונם, אבל שחור האופל הפרימיטיבי בלבבותיהם. ובכל זאת, מלה אחת לדביל. אתה לא מבין שחוץ מכל התועלות שבמחקר המדעי, המיליארדים המושקעים בו נותנים פרנסה לרבבות בני-אדם? אני לא אתפלא, אם אתה חושב שלוקחים את המיליארדים, שמים אותם בחללית ושולחים אותם למאדים.
26. ל 9: מדובר במראה דרך הטלסקופ של MGS
בני ,   התנחלות תל אביב   (29.09.04)
ל 9 - אם תיכנס ללינק שמצורף ומקשר ישירות לאתר של נאסא תראה את התמונה הנכונה בלי העדשה הטלסקופית ואז כדור הארץ וצדק נראים קטנים מאוד. הצילום שמצורף פה הוא בכל מקרה דרך עדשת מצלמה טלסקופית (MGS מצויידת במצלמות מעולות עם יכולת הפרדה של מטר אחד לכיוון מאדים - כך היא צילמה את כל הכוכב.)
27. תמונה מרגשת-רק לאנשים שיודעים
(30.01.05)
להביט באמת על עצמינו במראה... זה אנחנו באמת. לא אנימציה ולא מוטציה.. כדור הארץ ממקום אחר...נפלא. לראות אותנו ממקום אחר-זה נקרא לגדול.
28. ל-6: אם אין לך אוכל תשתמש בקונדום.
שרון ,   י-ם   (16.01.08)
ככה לפחות לא תגדל עוד דור של רעבים.
חזרה לכתבה