|
האם מי מכם יכול לתת לי הסבר על ההבדל בין גבינת קממבר לבין גבינת הברי.
|
|
|
2. WOW מדהים !! כל הכבוד על ההשקעה !
|
|
|
ברי מריחה כמו גבינה ועליה שכבת עובש קטיפתית כמו על פטריות.
קממבר לעומתה מריחה כמו גרביים מסריחות מרגל עם פטריות.
|
|
|
תודה על הרחבת הידע !
חשוב שסוף סוף מישהו ריכז את כל האינפורמציה בשפה פשוטה ונוחה.
|
|
|
השם קממבר מאוית Camembert ולא Camambert.
יש להודות שטעמן של השתיים דומה מאד ואף מומחים יתקשו להבדיל בינהן בעינים עצומות.
הקממבר משווקת בגלגלים שקוטרם 12-11 ס"מ ועובי של 2.5 ס"מ.
הברי משווקת בגלגלים גדולים יותר בקוטר 35 ס"מ ויותר.
שתיהן עשויות מחלב בקר ןכאמור אם שתיהן מאיכות באמת טובה - ודרגת בשלות זהה, לא ניתן להבדיל בינהן בטעם.
|
|
|
ברי מריחה כלאחר תחילת ערב סקס. קממבר מריחה כבוקר שלאחר לילה של סקס.
בתיאבון :-)
|
|
|
7. "עדיף לא לקנות את המקבילות מתוצרת הארץ"?
סליחה, אבל מה זה?
נגמר המיתון?
יש חרם על יצרני הגבינות בארץ?
אם היית משקיעה קצת, לא הרבה זמן, היית מופתעת לגלות שבצרפת מעריכים מאוד את יצרני הגבינות עיזים וכבשים בישראל!
כמה גבינות זכו בפרסים בתחרויות שם.
די לזלזול העצמי.
|
|
|
8. בכתבה לא ציינה הכותבת % שומן וזה מן החי לא עלינו
|
|
|
9. לעגל היקר - אכן בדיוק כך
יש בישראל גבינות מצויינות, ביניהן גבינות עזים ממש מפוארות - ויש זבל.
סדרת קולאז' של תנובה היא דוגמה מצויינת לזבל, בהתייחס לגבינות שהיא מנסה לחקות.
לא מוכרחים לקנות כל חיקוי לכל דבר. עדיף להתמקד במה שאנחנו כן מצטיינים בו, ולא בחדוות העתקה סתם.
|
|
|
למי שנכנס לחנות גבינות רצינית בצרפת, שיבקש את ה-
Petit Fiance des Pyrenees
או אחת מגבינות העיזים המדהימות האחרות מהפירנאים. יש אחת (לא זכור לי שמה) שמבשילה עם תאנה מיובשת בתוכה!
|
|
|
11. לאנה - פקורינו ואגסים
לאנהה הנכבדה,
שיעור מאלף בגבינות. ישר כוח.
אפנה אותך למעדן האמיתי עם פקורינו "פרה (pere=אגסים) ופקורינו". הפתגם הידוע אומר אל תספרו לאיכר כמה טעימה פקורינו עם פרה (אגסים) כדי שלא יפסיק למכור לנו...
|
|
|
12. Brie recipe- out of this world
Ingridients:
1. One whole round brie
2. Pastry dough ("Batzek Alim")
3. strawberry or any other berry preserves
4. Silver almods (i.e. "shkedim mekulafim")
How to:
Slice the brie into two, in the middle.
Spread preserves, sprinkle with the almonds.
Close the brie (like a Sandwitch).
Wrap the whole thing in the pastry dough.
Brush with egg.
Bake until golden brown
Serve with crackers..
IT IS SO GOOD!!
People will think that you slaved in the kitchen for hours
|
|
|
גם אצלנו יש תרבות של ייצור גבינות יחודיות ,במחלבת מרקוביץ במושב נחלים מייצרים גבינות יחודיות בלי ניסיון לחקות את שאר הארצות. בהצלחה רבה. אן במה להתבייש
מומלץ
|
|
|
14. Comment about the Brie recipe
The Brie cheese that I referred to has a diameter of about 10 cm. I am not sure Brie cheese is available at this size in Israel. It can be done with Camembert as well, and it is sold in smaller diameters
|
|
|
אני מסכימה בהחלט עם מס' 13. למשק מרקוביץ אין מה להתבייש. הגבינות שלהם מעולות בטעמן ויחסית לא יקרות והיחס שהם נותנים נפלא. מומלץ בחום.
|
|
|
16. גבינות מדהימות תוצרת הארץ
נאות-סמדר, עין כמונים,
להשיג בחנויות טבע.
הגבינות של המחלבות הנ"ל מתחרות בקלות בגבינות תוצרת חוץ
|
|
|
אתר מעולה, במיוחד לאנשים במצב כפית, שמגלה לכם איזה גבינה אתם-
www.astradyne.co.uk/cheese
|
|
|
18. לאנה היקרה - לבקטריה אין מדינה...
לפי הרעיון שלך, למה לנשק נשיקה צרפתית, הרי זה חיקוי ולא מקורי.
למה לקנות רכב שאינו פורד בצבע שחור.
מה אכפת לבקטריות העובש אם הם בצרפת או ישראל, הרי הן לא צריכות לעשות מילואים...
בכלל, אני בדעה שאנשים והאהבה והיכולת המוכנסת ליצירתם עושים את ההבדל, לא המורה שלהם, לאום, גנטיקה ושאר תכונות בעלות ערך על הנייר בלבד.
|
|
|
חבל שלא היתה גם סקירה על הגבינות שמיוצרות בהולנד
כשבקרתי בהולנד אכלתי גבינה צהובה בשלה שהוגשה כקינוח
בעלת טעם מתקתק עדין מאוד
אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על מקבילה בארץ או על שמה המקובל של אותה גבינה
|
|
|
כל הגבינות של מרקוביץ הן אותה גבינה תפלה רק עם תוספות שונות
|
|
|
קודם כל, מן הראוי לציין שמבין גדול בגבינות - אני לא.
אני חייב להודות שהמאמר היה מאלף ביותר. סקירת הגבינות הייתה מקיפה, תמציתית ןאפילו מעניינת.
אבל, וזה אבל גדול, במקום לקטול את הגבינות בארץ שאינן לטעמך ולהמליץ לא לקנות אותן, למה לא המלצת על הגבינות שכן לטעמך?
הרי בעצמך אמרת בתגובתך ל"יגל" שיש גבינות מצויינות בארץ, למה לא לפרגן להן?
ולכתוב שגבינה מסויימת היא זבל - נו באמת. הגיעו ימים שהתהפכן היוצרות ובני הדור הצעיר צריכים להגיד לדור מעליהם כיצד לדבר?
יש צורה ודרך להעביר כל ביקורת ולדעתי הדרך בה בחרת היא לא ראוייה.
בתור בחור צעיר ונהלב שקורא כל כתבה שלך שמתפרסמת ומתמוגג מנחת הן מהתוכן והן מהכתיבה היחודית שלך, אני חייב להודות שמאוד התאכזבתי מגישתך.
|
|
|
22. הגבינות ממורביה(צ'כיה) אוכלות כמה הצרפתיות
גבינת אולומוץ למשל- יש לה ריח של חדר גופות - אבל שמה הרבה מהצרפתיות בכיס מבחינת הטעם.
עוד הרבה גבינות מהאזור הזה וגם מסלובקיה
|
|
|
למרות שאירלנד אינה חלק מהים התיכון, אני חייבת להמליץ על גבינה אירית מדהימה - קאשל בלו - היא כחולה ומעודנת ונהדרת. אי אפשר להשיג אותה בכל הסופרמרקטים שם, אני בעיקר מצאתי אותה בסופר-ואליו. מומלץ בחום, בייחוד עם חמאת קרי הצהבהבה והלחם הנהדר שלהם. וגינס, בטח שגינס.
|
|
|
24. תשובה ל-1
סטודנטית גורמה |
|
|
(04.06.03) |
לקממבר יש טעם חזק יחסית לברי המעודנת. ביניהן יש גבינה מופלאה שנקראת קפריז דה דיה, כלומר הקפריזה של אלוהים. זו ,אגב, גם הקפריזה שלי.
|
|
|
אוכל קאשקבל כבר 58 שנים וגם אורגינל מיוון.
בארץ ניסיתי את כל החברות אבל אף אחת לא משתווה לתנובה.
לא טעם לוואי ולא בטיח טיפה חריפה למי שאוהב ושומרת על טעמה כבר המון שנים.
|
|
|
גבינה בולגרית SIRENE
אולי מושפעת מהטלמה הטורקית (ואולי להיפך..?). אבל שתיהן לחלוטין לא זהות!
כשם שבורקס טורקי לא זהה לבולגרי.
ולסיכום: טוב שיש שוני - כי שתיהן נהדרות.
|
|
|
27. אבי מחולון (29) - מסכים איתך!
|
|
|
28. יופי של סקירה!! ולכל פטריוטי הגבינות:
פליייייייז!!
נכון שיש גבינות מצויינות בארץ אבל מה הקשר??????
אסור להכיר גבינות אחרות?
חינוך גסטרונומי לא הזיק לאף אחד. תשמרו את הפטריוטיזם האווילי הזה למקומות הרלוונטים. אוכל הוא לא אחד מהם!
|
|
|
29. כתבה עניינית ומעניינת
(לשם שינוי)
|
|
|
|