אוכל  20 דקות לגן עדן
קפיצה זריזה למקסיקו
דרור פינטו
פורסם: 10.06.03, 14:35
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 66 תגובות ב-66 דיונים
1. שאלה
יעל ,   מרכז   (10.06.03)
מישהוא מכיר מסעדה מכסיקנית טובה ?
2. אוכל מכסיקני?
דורון   (10.06.03)
אמפנדס - זה לא ארגנטינאי סלסה - זו המילה הספרדית שמשמעותה רוטב וזה לא שם של רוטב
3. אמפנדס זה ממש לא ממקסיקו
(10.06.03)
4. מקסיקני
בן ,   חיפה   (10.06.03)
להשוות פיתה עירקית - לטורטיה זאת פגיעה בחילול הקודש. הטורטייה משמשת כמגשית קטנה לסוגי המילוים שבתוכה. להבדיל מהפיתה העירקית בטורטייה ניתן להשתמש בטכניקות בישול שונות לטגן או לאפות על יבש או ברוטב ועוד ועוד שימושים . אנו מזמינים עוד מתכונים של דוידוב איתמר. בן
5. תשובה
מיכל ,   מרכז   (10.06.03)
מסעדה מקסיקנית מעולה: "קקטוס" ברחוב הירקון בת"א.
6. גוקמולה ואמפנדס
חנה ,   שרון   (10.06.03)
אין במקסיקו גואקמולה ללא כוסברה כבר לא נגיד על שאר המרכיבים אמפנדס זה ארגנטינאי כיסון ממולא במקסיקו נקרא קסדיה וזוהי טורטיה ממולאת ולא בצק
7. המקסיקנית-סנטה-פה הכי הכי
צ'ימיצ'נגה ,   תל אביב   (10.06.03)
מזה שמונה או תשע שנים מגיש השף קונפורטי מנות מעולות מהמטבח המקסיקני רב ההשראה. תוסיפו לכך מוצרים מעולים וניהול מקצועי ותמצאו מסעדה מעולה המגישה תפריט מעולה ומלאה בסועדים יום יום.
8. קקטוס סגורה כבר 6 חודשים והעם מתאבל
איתמר דוידוב ,   תל אביב   (10.06.03)
9. קקטוס נסגרה כבר מזמן
שרון   (10.06.03)
10. אולי יכתוב מישהו שמבין מה הוא כתב?..
סלסה בת רוטב ,   ארגנטינה עילית   (10.06.03)
כמו שנאמר- סלסה זה פשוט רוטב בספרדית (ובשאר השפות המקבילות לה...), אין בין טורטייה לבין פיתה עיראקית כמעט כלום חוץ מהעובדה שאת שתיהן אוכלים, ואמפנדס זה בכלל ארגנטינאי ולא מקסיקני, ועם אני לא טועה, כך גם הצ'ורוס. ואם כותב הכתבה רוצה לברר את העניינים האלה על כוס קפה, הוא מוזמן אלי, אני מבטיחה להגיש תה צ'אי, עוגה מאד מאד מיוחדת מתכון מסבתא שלי, נקראת "עוגת קייק" (מאמא שלי קיבלתי את המתכון לעוגת "טורטה"...), יש מצב למרק "סופ", זה משהו מאד מאד מיוחד חבל על הזמן. אם אתה ממש ממש רעב, אני מוכנה להכין פאייה, זה משהו מפורטוגל, אתה יודע. גם פונדו גרמני, וסלט יווני (זה משהו טיפוסי מקפריסין, לא יודעת אם שמעת על זה). אם תרצה משהו לדרך, אני אארגן לך כריכים של חמאת בוטנים וריבה, אני אוודא עם השותפה הבריטית שלי איך מכינים את זה. ויש לי גם מלאווח בפריזר. או אולי זה בעצם פיתה. או טורטייה. או פיתה עיראקית. בעצם, זה משנה?.. בתיאבון...
11. אוכל מקסיקני
el mariachi   (10.06.03)
סלסה זה רוטב בספרדית. במקסיקו יש מספר סוגים של סלסה, שנבדלים אחד מהשני בטעם ובדרגת החריפות. ואכן, הטןרטיה זה הלאפה המקסיקנית, אבל קטנה יותר מפיתה עירקית. אפשר לקחת טורטיה, למלא בבשר, גבינה, או שניהם, להוסיף סלסה, לקפל לשנים ולטגן בשמן עמוק. מה שיוצא זה קסדייה אחלה טעימה!
12. קקטוס? צ'ימיצ'נגה?
mexicano   (10.06.03)
שתיהן מסעדות TEX-MEX ולא מקסיקניות אמיתיות. אין דבר כזה בארץ, מסעדה מקסיקנית אסלי, אם מישהו יודע של כזו, שירשום, אני מתייצב!!!
13. תגובה ל-10
מיכל ,   רהמ#ש   (10.06.03)
הכוונה היתה כל הכבוד ל-10 כל מילה זהבץ
14. מה זה משנה..
הטבח   (10.06.03)
מה זה משנה לכם אם הכתב החליט שזה מקסיקני? מצדי שיהיה גם טורקמניסטני, רק שיהיה טעים... והעיקר הבריאות!
15. סלסה בת רוטב!!!!!!
danydin   (10.06.03)
חמודה וכשרונית קבלי ח' ח' על יכולת הכתיבה המרעננת !!!! אגב! הייתי שמח לקפוץ לקייק. גדולה!!!!
16. מזל שלא נתת מתכון לנאצ'וס
foo   (11.06.03)
שזה כמו ביסלי עירקי, או במבה כורדית
17. empanadas
יוסף ,   נתניה   (11.06.03)
למי שכותב את המתכונים: אמפנדס זה מקור ארגנטיני,יותר מדוייק,טוקומן(TUCUMANׂ ),העיר שבה נולדתי וגדלתי ומשם גם בה מרסדס סוסה הזמרת.אמפנדס יש במילואים שונים,תלוי מאזו פרובינציה בה,אבל המדוייק ביותר,זה מטוקומן. בטוקומן מתקיים הפסטיבל לאומי של האמפנדה,בחודש ספטמבר,כל שנה,בעיר דרומית לעיר הבירה ובאות האמפנדֶרס הכי טובות של כל פרובימציה שמשתתפת.האמפנדס נאפות בתנורי חימר דומה לטבון. לי יש את המתכון המדוייק(מאימא שלי),מי שרוצה הד"אל רשום.
18. 10 - את גדולה התגובה אבל.....
חנה רצבי   (11.06.03)
התגובה של 10 ממש נכונה אבל....היתה כוונה טובה אמנם לא דייקו אבל טובה ואם בעינני בישול מקוריים - אז אולי תנדבי לנו מתכון לצימיצורי שאכלתי באקוואדור והוא ארגנטינאי כאן לכל הקוראים תודה ממש
19. שיו איזה קטנוניים
דפנה   (11.06.03)
1. קודם כל, אין שום דבר רע בטקס-מקס. זה אוכל מעולה ומשובח. 2. נכון ש"סלסה" זו המילה הספרדית לרוטב, אבל כל מי שמבין דבר או חי בארה"ב יותר מיומיים יודע שסלסה הוא שם כללי לכמה רטבים יחסית חריפים (בד"כ) שנוהגים לשים באוכל "טקס מקס" ובאוכל אחר. 3. לגבי ההחלפה של טורטיות בפיתות עירקיות זה באמת עצוב, בייחוד כי אפשר להשיג טורטיות בארץ בכל מקום מתורבת (חוץ מפתח תקוה. אני עדיין מחפשת), וגם כי אפשר להכין בבית (ראו גיליון אחרון של "על השולחן").
20. לסלסה בת רוטב
עודד   (11.06.03)
"עם אני לא טועה"?? את תועה!
21. לכל הציניקנים והדקדקנים
ציפורה   (11.06.03)
מה זה משנה לכם איך קוראים למתכונים האלה ומה המקור שלהם? עושה רושם שמחבר הכתבה השקיע בלקבץ מספר מתכונים שנראים, על פניו, מעולים (וזו לא הכתבה הראשונה שהוא עושה כן). אז בבקשה, תפרגנו, והכוונה בלפרגן זה לא להזמין אותו לאכול שפע של מאכלי עמים שאתם כל כך בטוחים שאתם יודעים את המקור שלהם...(בתגובה לסלסה בת רוטב הנדיבה..). כל אחד מכם היה רוצה לסעוד לשולחנו של דרור פינטו. תודו.
22. אוי דרור, איך חיכיתי למתכון אסלי לגואקאמולי, ...
אפרת   (11.06.03)
ואיך התאכזבתי! אתה מאד חמוד, דרור פינטו, אבל נתת מתכון לממרח אבוקדו פיקנטי מהקיבוץ (או המושב. אני יודעת, גם אני מושבניקית). חוץ מאבוקדו ולימון, ואולי הבצל הירוק, אין בינו לבין גואקאמולי ולא כלום. אין גואקאמולי בלי כוסברה, והרבה. זה ממרח ירוק לגמרי, אין בו עגבניות ואין בו פלפל. אנא, הכן שיעורי בית, ותמציא לנו מתכון של גואקאמולי אמיתי! אני מאד אשמח. ואגב, אני קוראת אותך כל פעם ונהנית מאד מהראש שלך, אבל חסר לי קצת רקע מקצועי עליך (סליחה, אבל אין לי מושג מי אתה..)
23. לסלסה בת רוטב
מ   (11.06.03)
לידיעתך - Peanut butter & jelly זה לא בריטי - אלא אמריקאי. אז לפני שאת מבקרת...
24. ל-23
(11.06.03)
לא הבנת. סלסה בת רוטב קצת ציניקנית. כמו שפאייה זה לא מפורטוגל אלא מספרד, פונדו לא מגרמניה אלא משוויץ ופינטבטר אנד ג'לי בה אמריקאי ולא בריטי.
25. אין בושה ?! זה לא אוכל מקסיקאי !
HB   (11.06.03)
1. אמפנדס הם מאכל ארגנטינאי (אין דבר יותר רחוק מזה ממקסיקאי...) 2. גואקמולה מכינים עם כוסברה (ולא עם פטרוזיליה), בלי בצל ירוק ושאר השטויות שרשמתם ועם פלפל חריף (רצוי חלפניו או צ'יפוטלה). אם זה לא ברור, גואקמולה = אבוקדו, עגבניה, כוסברה ופלפל חריף. 3. אם אתם לא מבינים, אל תכתבו !!
26. תגובה ל23
ס   (11.06.03)
זאת היתה הבדיחה!!!!!!!!! כאילו
27. לחנה רצבי, ליוסף, ולעודד
סלסה בת רוטב ,   ארגנטינה עילית   (11.06.03)
מהסוף: עודד: אופס! אתה צודק!!! חנה רצבי: אין לי איתי מתכון מדוייק מבחינת כמויות, אלא רק את הכיוון הכללי, איך שידוע לי שאמא שלי מכינה, את המתכון המדויק אני אוכל לחפש לך מחר כשאגיע הבייתה... בגדול, מדובר בפטרוזיליה קצוצה, פלפל אדום קצוץ, ושום כתוש, עם שמן, וכדאי לתת לעסק יום יומיים במקרר כדי שיתערבבו הטעמים. אבל חשוב לציין שני דברים: 1. זה רק הבסיס ויש הרבה וריאציות 2. יש סבירות הגיונית שאני מפספסת פה משהו, לא רק בגלל העובדה שלא נתתי לך כמויות, אז אני אהיה יותר חכמה מחר, כשיהיה לי את המתכון המדויק מאמא... (ואולי אז יסתבר שעשיתי פה פאדיחה נוראית, ואם זה ככה אני מתנצלת מראש...). וליוסף- Luna Tucumana by Atahualpa Yupanqui Yo no le canto a la luna porque alumbra nada mas le canto porque ella sabe de mi largo caminar. Ay lunita tucumana tamborcito calchaquí compañera de los gauchos en la senda del tafí Perdido en las cerrasones quien sabe vidita por donde andaré más cuando salga la luna cantaré, cantaré a mi Tucumán querido cantaré, cantaré, cantaré. Con esperanza o con pena en los campos de Acherse yo he visto a la luna buena besando el cañaveral En algo nos parecemos luna de la soledad yo voy andando y cantando que es mi modo de alumbrar Perdido en las cerrasones quien sabe vidita por donde andaré más cuando salga la luna cantaré, cantaré a mi Tucumán querido cantaré, cantaré, cantaré.
28. למיכל
יעל ,   מרכז   (11.06.03)
תודה על התשובה, אבל... יש שם היום מסעדה מרוקאית...
29. SALSA BAT ROTEV
חנה רצבי   (11.06.03)
SALSITA QUERIDA MI CORAZON HA DADO VUELTAS LEER SUS LETRAS תודה על השיר המדהים והמתכון של צימיצורי נדמה לי מלא בכוסברה בקיטו זה היה מדהים GRACIAS DE MI CORAZON
30. לכל הקוראים והמגיבים
דרור פינטו   (11.06.03)
תודה על התגובות ועל התגובות ועל תשומת הלב שלכם. שמחתי לראות גרסאות נוספות למתכונים שנתתי וקראתי אותם בקפידה. אתם, ללא ספק, הסיבה שאני כאן :-). לגבי הטענות לפיהן אמפנדה זה לא מאכל מקסיקני: המתכון הועבר לי מחברה טובה, שחיה מספר שנים במקסיקו. מי אם לא היא תקבע מהו מאכל מקסיקני... את הצ'ורוס אוכלים בכל אמריקה הלטינית - החל ממקסיקו וכלה בארגנטינה. את שני המאכלים הללו אנחנו מכירים בארץ בזכות העלייה מארגנטינה, שם נוהגים לטבול אות הצ'ורוס בקצפת ופירות. במקסיקו נוהגים לגלגל אותו בסוכר וקינמון. חוצמזה, להגיד שאמפנדס הם ארגנטינאים, זה כמו להכריז שהפיתה היא ישראלית או שהקובה הוא בהכרח מעיראק. המתכון המקורי של הגואקמולה מכיל גם כוסברה. לטעמי, הנוכחות שלה דומיננטית מידי ורציתי לחלוק איתכם את המתכון בצורתו הנעימה ביותר לחיכי שלי. ול"סלסלה בת רוטב" תודה על ההזמנה שלך. מאוד מסקרן אותי לטעום מהמאכלים שציינת בתגובתך. את יכולה לפנות למערכת וליצור עימי קשר. אז בואו נעשה פיאסטה. דרור פינטו
תגובות נוספות
חזרה לכתבה