אוכל  שובו של ההרינג
קרם בוואריה
פורסם: 19.06.03, 09:16
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 33 תגובות ב-33 דיונים
1. זכורתני
היושב ראש   (19.06.03)
זכורתני עת הגיעה אופנת קרם הבוואריה גם למטבח הפולני בביתי. את אמי הורתי טורחת במטבח שעות ומוציאה תחת ידה את הלבן הלבן הזה, עם שכבת בישקוטים למטה ושכבת פרקינסון לבנה למעלה. ומעל מה לעשות, חידוש עולמי מסעיר באותה עת במטבחנו - סירופ שוקולד קנוי. אולי בשל היותי ילד אז, או שמא סתם אחזה בי הסניליות, אבל סירופ השוקולד של אז היה הרבה יותר טוב מהאפיכל של היום. ואם כבר הוזכר נושא החלב הצמחי. זה הזמן למהפכה החילונית גם בתחום זה ולהכריתו מן הארץ. ומיד. גדי בחלב אמו פירושו גדי בחלב אמו. אין פירושו עגל בחלב אמה או עוף בחלב פרה.
2. ואני זוכרת...
ס.   (19.06.03)
שאבא שלי גילה את ערכות הינסטנט להכנת הבוואריה (אפיכל אמרת?) ואכן, כמיטה המסורת, כדי להסוות את הטעם של היצירה היינו שופכים כמויות מסחריות של סירופ שוקולד אפיכל :-))))
3. חידלו לכם זדים
רעואל בן חילקיה ,   נוקדים   (19.06.03)
מלהשמיץ את התחליפים הצמחיים. אנו יראי השם מקפידים על שש שעות בין גדי או פרה לחלב אמם או כל חלב אחר. אנו מקפידים לשים לב, שאם במקרה נודע לנו מראש על קינוח חלבי טעים במיוחד (כגון קרם הבווריה הנזכר לעיל), נקפיד על ארוחה צמחונית למהדרין, כגון חומוס וכיו"ב, והמבין יבין.
4. אפרופו סירופ שוקולד
(19.06.03)
הסירופים בארץ מזעזעים !!! יש בחו"ל סירופים שחבל על הזמן טובים. אבל......אין כמו שוקולד השחר !
5. ג'לטין צימחי
arnav   (19.06.03)
אולי מישהו יודע איפה אפשר למצוא בארץ ג'לטין ממקור צמחי (לא דגים), כזה שגם צמחונים יכולים לאכול?
6. ומה רע בג'לי מוכן עם פירות?
אוהבת פשטות ,   ירושלים   (19.06.03)
אני דווקא קונה את הרעיון על יין לבן לבוגרים, אבל זוכרת לטוב את הג'לי-אוסם שבתוכו צפים פלחי פרי רעננים...
7. מה במקום ג'לטין??
צמחונית   (19.06.03)
אני צמחונית ולא אוכלת שום מאכל עם ג'לטין (עצמות דג למי שלא יודע/ת). האם אפשר להוסיף אינסטנט פודינג וניל במקום ג'לטין? אני יודעת שזה לא אותו דבר, אבל....
8. לצמחונית
יעלה   (19.06.03)
אני זוכרת כילדה שגדלה בצרפת שאמא שלי היתה מפיקה ג'לטין מאצות ים מסוימות ומכינה איתו את ה"פלאן" המפורסם, אז אולי אפשר לאתר ג'לטין ממקור אצות. תנסי לבקש ממישהו שטס לצרפת שיחפש לך. רעיון נוסף שעלה במוחי הרגע: אולי בחנויות שמוכרות מוצרים מן המזרח. בהצלחה
9. ליושב ראש
אחראי מיחשוב ,   לפיד   (19.06.03)
בזאת מונית לרב הראשי הספרדי של העמותה.
10. לצמחונית
מאיה ,   בוואריה   (19.06.03)
גם אני לא אוכלת דגים בשום פנים ואופן אבל אין מה לעשות כשזה נוגע לקרם בוואריה, פנה קוטה או כל דבר אחר שמצריך ייצוב. אני יכולה להבטיח לך, שברגע שתפסיקי לחשוב שהג'לטין הוא בעצם איזה גלגול של דג, את לעולם לא תוכלי לנחש שזה דג. באחריות! גם אין לזה שום טעם של דגים ושוב, אני אומרת את זה מנקודת מבט של שונאת דגים מושבעת, שבורחת קילומטרים בכל פעם שאני רק מריחה דג באיזור. בהצלחה.
11. תגובה לאחראי המחשוב
היושב ראש   (19.06.03)
תודה על החנפנות והמינוי, אך להזכירך כל המינויים מתבצעים רק בעת האסכ"ל. אנא פנה למזכ"ל הזכר לו שג' בתשרי קרב, ושיפעל בהתאם. בברכת נעלה את גדליה על צום שמחתנו
12. צמחונים וג'לטין
ש.ק.   (19.06.03)
קטונתי מקבוע מה מותר ומה אסור, אבל אפשר בהחלט להשתמש בתחליף צמחי לג'לטין, שנקרא אגר. הכוונה היא לחומר שמפיקים מהאצה (חומית) ששמה אגר אגר. אני מציע לנסות בחנויות טבע. היה פעם ג'לטין של אוסם, שהיה כנראה ממקור צמחי.
13. לאור הביקוש
אביונה בת ציון ,   מאחז חוות יהוידע   (19.06.03)
לאור הביקוש הרב, חזרתי. אמנם פוניתי אך מיהרתי לשוב. אגב, אחלה כתבה, ב"ה
14. תבנית
אני   (19.06.03)
מה זה תבנית גוגלהוף
15. כבוד היו"ר, כנסת נכבדה
קרמיט ,   כרם האשכנזים   (19.06.03)
ברוח דבריו של הצנזור הידוע קאטו, אסיים את תגובתי במלים: "יוקם אתר מש"ה לאלתר!!!"
16. תבנית, ג'לטין ובוואריה
בשלני ,   תל אביב   (19.06.03)
תבנית גוגלהוף היא תבנית עגולה עם חור במרכזה, כשתחתיתה עם סלסולים לקישוט. אופים בה עוגות שמרים בשם גוגלהוף (מהמטבח המרכז אירופי - גרמניה, אוסטריה). ג'לטין צמחי נסו להשיג בחנויות למוצרי קונדיטוריה כמו גרובשטיין בדרום תל אביב. יש גם אחת בנתניה (מר קייק או משהו כזה). קרם בוואריה, למרות השם הגרמני, הוא קינוח מהמטבח הצרפתי הקלאסי.
17. אין כמו בואריה
אשת אחראי מחשוב ,   ל   (20.06.03)
אכן אין כמו בואריה, ובמיוחד במסעדות מזרחיות למיניהן. זכור לטובה מוס השוקולד של מסעדת נרגילה הזכורה לטוב.
18. קרם בווריה זה מגעיל!!!אין לך מתכונים אחרים?
יפהצפון   (20.06.03)
19. בגרמניה בכלל ובבוואריה בפרט...
יקה פוץ   (20.06.03)
לא שמעו מימיהם על הקינוח הידוע בארצנו כקרם בוואריה. חייתי בגרמניה שנים רבות ומעולם לא נתקלתי במאכל העונה לשם הזה.
20. לא חסרים בישקוטים במרשם?
יונתן   (20.06.03)
21. ג'לטין צמחי או עצמות דולפינים...
לזכר הדגים   (20.06.03)
ג'לי של אוסם, כזה עם טעם של פעם והמון ג'לטין עשוי מג'לטין צמחי (אמרתם אגר? זכור יל אגר ממעבדות ביולוגיה בתיכון, אבל יתקבל - אגר). אני בכלל גדלה על האגדה שג'לטין כבר לא עושים מדגים (מילא דגים, יש שהיו מכינים אותו מעצמות עגלים!), והיום הכל צמחי, למי שמהדר כדאי לברר על האריזה, וחוץ מג'לטין יש לבדוק על האריזה של מנטוס או סוכריות גומי למיניהן ואף של סרט צילום. כן, כל הנ"ל מכילים ג'לטין. וליושב ראש ( שבאמת אין לי מושג מי מינה אותך, ומי שעשה את זה, מוטב לו אם ישקול מחדש אתהחלטתו): תאכל אתה טרפות, ג'וקים, גדי בחלב אימו וגדיה בחלב תרנגולת - אך תן לאחרים לחיות את חייהם גם כן, ולאכול כמו תחליפי חלב שהם רוצים. אם זה בגלל הטבעונות או הדת - חייה ותן לחיות.
22. מאיפה בא הקרם בואריה לבואריה?
ש.ק.   (20.06.03)
האמת שלא ברור, אבל למי שחשוב לו, הרי שהסברה היא שטבחים צרפתיים הם שהנהיגו את הקינוח הזה - בהרבה וורסיות, אגב - בחצרות האצולה הגרמנית של המאה ה-18. אני אכלתי לא פעם קרם בואריה בדרום גרמניה, בצורות שונות ובצבעים שונים (תלוי מה מכניסים לבסיס), ולא הכוונה לא היתה לפלאן.
23. ליו"ר, אחראי מחשוב ואשתו, קרמיט ושאר חברי מש"ה יבדל"א
לשכת היועמ"ש ,   הרים   (21.06.03)
מה זו הקשקשת הזו ברשת? להזכירכם, על פי התקנון מטרתנו היא הפצת תורת הוויסט המקודשת, ולא חשיפה של דרכי הפעולה של המסדר. נצרו מקלדתכם במטוטא, שאם לא כן אאלץ לצאת בגילוי דעת מזעזע !!
24. יו"ר מוגבל
פלוני   (21.06.03)
שמע נא יו"ר: זכורתני שבעת שירותי הצבאי נהגו לשלוח רסרי"ם למה שנקרא אז "קורס השכלה" זאת עקב פרישתם בשיא מקריירת לימודים סוערת (בערך בכיתה ח'). מה שדי מזכיר לי אותך..תראה יו"ר, אכן ההתפתחות בבית פולני נושאת עימה משקעים לא מבוטלים, אולם אין צורך להפוך לחלול מקצועי. בפעם הבאה שיש בדעתך לכתוב משהוא חכם בענייני כשרות, כדאי שתמצא לך איזה רס"ר להתייעצות קלה.
25. ליועמ"ש
אשת אחראי מחשוב ,   ל   (22.06.03)
מה זו השתקת הפיות הזו ? גם לחברי עמותה מותר לאהוב בואריה ? לא נשתוק ולא נחשה ! ולמען הדגש נקודה זו מוצע כי לצד המאכל הלאומי של העמותה (משה בתיבה) יהיה הקינוח הרשמי בואריה בתיבה. בתיאבון
26. תגובה לכולם
היושב ראש   (22.06.03)
חברי, מש"ה נתינים יקרים, ראו מה העדר אסכ"ל עושה. כל מה שעשינו פעם בחדרי חדרים, פורץ ועולה בראש חוצות. פעם כשהיינו צעירים יפים ורזים, נהגנו להשמיץ זה את זה בהנאה רבה מדי שבוע. לתחמן, להפיל ואף ליפול בשתיים דאימונד. פעם עוד היינו מעלים את גדליה על צום שמחתנו, ובארוע ענק, האסכ"ל, היינו מדיחים להנאתנו, זורקים זה בפרצופו של זה רפש, ונהנים מכל רגע. וברוח הפיוס אני קורא: יודח המזכ"ל לאלתר על אי זימון האסכ"ל. יודח אחראי המחשוב (וגם אשת) על אי בניית האתר, יודח היועמ"ש כי ככה, תתקבל קרמיט ומיד כחברה מן המניין על מנת שנוכל להדיחה, ויודחו נציג המיעוטים וזוגתו שתחייה על שלא מארחים יותר אסכל"ים במעונם בשנים האחרונות. ולכל שאר המלעיזים בענייני בשר וחלב וגדיים, אנא פנו לאחראי הדת בעמותה ותענו בהתאם. אין זה מכבודו של היו"ר להתייחס להשמצות זולות כגון דא.
27. אגר אגר במקום ג'לטין
גם אני צמחונית   (22.06.03)
אפשר להשיג אגר-אגר (כן, זה מהמעבדה בביולוגיה - אז מה?) בחנויות תבלינים טובות (למשל אחים פרג ליד שוק הכרמל, אבל גם אחרים). הוא עשוי אצות. אני משתמשת בו בעיקר להכנת "דולסה דה בטטה" עקב נישואי לארגנטינאי. הבעיה היחידה היא שצריך לבשל אותו כ-10 דקות - לא מספיק להשרות במים קרים. חוץ מזה יש ג'לטין פרווה (תודה לשומרי הכשרות!) כנראה מאותו מקור.
28. ג'לטין
דבורה   (22.06.03)
אני משתמשת האבקת ג'לטין [14 גרם בשקית], למה הכוונה ב"לסחוט את הג'לטין" והאם כפית ג'לטין זה 14 גרם? ועוד שאלה: מהי התבנית הזאת?
29. היכן מוצאים...
מחפש הגלטין   (22.06.03)
היכן מוצאים דפי גלטין האם זה כשר?
30. סבתא שלי שמה את כולם בכיס הקטן שזה מגיע לבווריה
GOOFY   (22.06.03)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה