אוכל  טעם החיים  אוכל הונגרי
מרק דובדבנים
רותי קינן
פורסם: 23.07.03, 12:10
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 23 תגובות ב-23 דיונים
1. המתכון האמיתי למרק דובדבנים הונגרי
רבקה   (23.07.03)
1 ק"ג דובדבנים[עדיף חמוצים] 1כוס סוכר,2 ביצים ,4כוסות מים,1כוס יין לבן חצי יבש.מרתיחים דובדבנים, 3/4 כוס סוכר, מים ויין עד שהפרי רך לגמרי מרסקים בבלנדר היטב. בנתיים מקציפים ביצים ושארית הסוכר לקצף בהיר. שופכים את הדובדבנים הרותחים לקציפת הביצים וממשיכים להקציף כ3 דקות, מקררים היטב. מעדן!!!
2. בואו נשאיר את הירקות למרק ואת הדובדבן לקצפת
יפית ,   מרכז   (23.07.03)
3. שאילה ל1
(23.07.03)
להקציף ביצים שלמות או חלבונים ואחר כך להוסיף חלמונים?
4. שאלה
(23.07.03)
האם חולץ הגלעינים המשוכלל ( והיקר ) אינו אלא אותו כלי שחלצנו איתו גרעיני זיתים בילדותנו ???
5. מרק דגדגמה?
רחמני נהפוך הוא   (23.07.03)
6. שאלה לגבי הפאי - חלוקת הבצק
(23.07.03)
רשום 2 חלקים לא שווים. כמה לא שווים? רבע ושלושת רבע? שליש ושני שליש? תנו איזה נקודת ציון כמותית
7. שליש ושני שלי
(24.07.03)
בד"כ חלוקה לא שווה של בצק משמעותה 1/3 ו-2/3.
8. יופי של כתבה
suz   (24.07.03)
יופי של כתבה, והשאלה מאד קשה להוציא את החרצן למי שאין חרצן וגםהפרי קטן כל כך. אז מה עושים?
9. תשובה ל3
רבקה   (24.07.03)
להקציף ביצים שלמות עד שהן נהיות לבנות ותפוחות.בהצלחה!
10. ליפית(2) או - שאר ירקות
עומר עידן ,   ירושלים   (24.07.03)
על הצעה כהצעתך אומר הפתגם ההונגרי - מה מבין חמור במרק פירות (ומקרה זה אנה הפכי חמור לאתון....)
11. מרק דובדבנים "אקספרס"
*   (25.07.03)
במקום כל המלאכה היפה והרבה מהכתבה, אפשר לערבב צינצנת אחת של דובדבנים (יש בכל סופר) עם מיכל אחד של שמנת מתוקה, לצנן מאוד ולטרוף כקינוח. המצאה של בשלנית עולמית מהונגריה, שמבריקה גם בקיצורי דרך. בתאבון!
12. בודפשט המדהימה
ג'וליאנה   (05.06.04)
לא קשור לכתבה אבל חזרתי עכשיו משבוע בבודפשט והיא פשוט מדהימה!!! האוכל שם לא משהו, די בסיסי ולא מושקע
13. מרק דובדבנים
שלומית ,   גבעתיים   (05.06.04)
המתכון שלנו בבית - צנצנת דובדבנים, עם הנוזלים, לערבב עם חצי כוס סוכר וחמישה גביעי אשל. יוצא כאילו עם שמנת, והרבה יותר קל אחרי ארוחה.
14. תגובה לגברת רבקה
אודליה   (05.06.04)
גברת רבקה היקרה, בטח ובטח שזה לא המתכון המקורי. אם היית באה ממוצא הונגרי היית יודעת שהמתכון שלך אפילו לא נחשב למעדן. אני מגיעה מבית הונגרי והבישולים שלנו הם המתכונים המקוריים (זה אומנם סודי) אבל רק למרק של סבתא הונגריה אמיתית (שלי) אפשר לקרוא מעדן!!!
15. תשובה לשאלת חלוקת הבצק
(05.06.04)
מאחת שאפתה את הפאי המדהים הזה לפחות 120 פעמים, אני יכולה לומר לך שלבסיס הפאי תשאירי שלושת רבע מכמות על מנת שיספוג את כל כמות הנוזלים של הדובדבנים ולמעלה השאירי רק רבע שיהיה פריך וקירספי.
16. דובדבנים מגולענים
אודליה   (05.06.04)
זה פשוט, קונים בסופר מרקט דובדבנים מגולענים, דבר החוסך עבודה רבה
17. מרק דובדבנים
דנידין ,   ירושלים   (05.06.04)
מה היחס בין סוכר קל(תחליף) לסוכר רגיל?
18. איכסססססססססססססססססססססס
נחה   (05.06.04)
מרק דובדבנים ...
19. לא אומרים איכס על אוכל
נתי ,   ראש העין   (12.07.05)
דבילית.
20. אמא שלי היתה אומרת: על אוכל אסור להגיד איכס..
תגובה ל 18   (12.07.05)
21. מרק דובדובנים
אורנה ,   תל-אביב   (12.07.05)
את יודעת שאת בסך הכל פלצנית גדולה ????????????
22. טעים טעים
אווה   (12.07.05)
זה מרק מאוד טעים,אמא שלי מכינה אותו כמה פעמים בקיץ
23. גילעון
נועה   (12.07.05)
איך מגלענים דובדבנים טריים?
חזרה לכתבה