בריאות  איכות חיים  איכות חיים ילדים
האם נותנים לילדים יותר מדי תרופות לנפש?
שירות 'טיים'
פורסם: 10.11.03, 08:53
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 33 תגובות ב-33 דיונים
1. תרופות פסיכאטריות לילדים
אלמונית   (10.11.03)
האם אין נזק להתפתחות הטבעית של המוח?, הרי מדובר בילדים, האם לא רצוי לחכות לשלב בו הכל בשל, להימנע מהתערבות בתהליך ההתפתחות ע"י תרופות.
2. מספיק עם כל התרופות
קובי ,   באר-שבע   (10.11.03)
יש פתרונות נוספים על סימום ילדים פרטים במייל שלי תקבלו חזרה פרטים מהממים. בהצלחה לכולם בכול מקרה.
3. זהירות מריטאלין!!
טל   (10.11.03)
נתקלתי באתר אינטרנט שהקימו הוריו של ילד שאובחן כסובל מ-ADHD וטופל בריטאלין. לאחר מספר שנים הוא נפטר באופן פתאומי מדום לב ובבדיקות שנעשו לאחר מותו התגלה כי ליבו שקל פי כמה מזה של ילד רגיל בגילו. הריטאלין גרם לזה. בנוסף לכך, כשהייתי קטנה היו גם לי בעיות שקשורות בקשב וגם חשבו שאני היפראקטיבית. מה קרה בסוף? עשו מבחני IQ וגילו שאני ילדה מחוננת. עכשיו גם בת-דודה שלי מראה את אותם הסימנים ואני כבר יודעת לזהות: ילד אנרגטי הוא לא בהכרח ילד היפראקטיבי. לפעמים הוא ילד מחונן. אני ממליצה להורים לבדוק את זה טוב טוב, לפנות כמה שפחות לכימיקלים וכמה שיותר לטיפולים טבעיים ולא להסתפק בחוות דעת של רופא אחד בלבד. הרי ידוע ש"10 רופאים = 10 דעות שונות".
4. שאלה
חגיב   (10.11.03)
אולי משהו במזון?
5. הבדיה הגדולה
שי נהרי   (10.11.03)
לפתע פתאום צמחו להן מחלות נפש בכמויות אדירות עם המניות של חברות התרופות כמו אלי לילי, טבע ואחרים ואף אחד לא רואה את הקשר. הרופאים מאבחנים לפי מידע כוזב בקנה מידה עצום ממחקרים לא אחראיים. אנחנו מגדלים דור מסומם. וחסר לנו שאחד כזה ילחץ יום אחד על הכפתור האדום של הפצצה האטומית.
6. יש פיתרונות
אלדד   (10.11.03)
בגיל 6 גילו אצלי היפראקטיביות ודיסלקציה והיתחילו לתת לי ריטאילין .עקב כך פשוט היתי זומבי לחלוטין .לא היתי מפריע למורים אך גם לא היתי בגוף ,פשוט מסטול לא מרגיש לא מבין .בגיל 11 בערך היתחלתי להבין שמשהוא לא בסדר אצלי והיפסקתי לבד את הכדורים ,לאט לאט למרות היתנגדות הרופאים וההורים. ישר היתחלתי לרגיש שאני חוזר לעצמי. ואז ניתקלתי במיספר שיטות אלטרנטיביות כגון הילינג ועוד אימי היתחילה לקחת אותי לטיפולי הילינג ואחרים.מצבי הישתפר ללא הכר,וגם מצאתי מקום שמבינים אותי בניגוד לפסיכיטרים שהם הבינו רק תרופות הורים יקרים חישבו היטב ליפני שאתם ממלאים את הילד שלכם בכדורים
7. בלבול גדול
מיכל   (10.11.03)
הכתב מעניינת ומעמיקה אבל נשארתי מבולבלת לגמרי אז מה לעשות. ? לא מקנאת בהורים שצריכים להחליט!! תבדקו היטב ותחליטו לפי המצפון. בהצלחה גדולה.
8. האם יש תרופות נגד חרדה חברתית???
נינה טל   (10.11.03)
האם יש תרופות נגד חרדה חברתית, אבל כאלה שלא משפיעות על האישיות. לי יש אישיות פתוחה, אני בן אדם מתפקד, פעיל שמנהל משפחה ללא פשרות. הכתם המעיב על התפקוד היומיומי שלי הוא חרדה חברתית, שכמעט לא מורגשת כלפי חוץ, אך עושה לי את המוות. האם יש תרופה נגד זה, שלא תפגע בתפקוד שלי???
9. מעניין אם הם ניסו טיפול בתזונה?
יעל   (10.11.03)
לפעמים תזונה לא מאוזנת יכולה לגרום לבעיות כגון זו.
10. greadiness symptoms
Barry Lybdon ,   USA   (10.11.03)
The real ilness is in the had of the medicine giants
11. בלי כדורים
היפראקטיבי   (10.11.03)
כשאני ההיתי ילד לא הרשו לי לחזור לגן חובה בלי שאני אקח רטלין. אז ההורים שלי שלחו אותי לגן עם סוכרזית ואמרו לגננת שזה רטלין. מאז לא היו לה יותר תלונות רק תשבוחות על כמה שאני יותר רגוע למרות שמעולם לא לקחתי רטלין באמת.
12. מעניין אם יש תרופה לתאוות הבצע של הרופאים ויצרני התרופות.
(10.11.03)
תאוות בצע = מחלת הנפש הקשה ביותר של העולם.
13. תגובה לנינה טל
שירי ,   תל אביב   (10.11.03)
ידוע לי על אנשים הסובלים מחרדה חברתית ומטופלים בסרוקסאט בהצלחה רבה עלייך לפנות לייעוץ פסיכיאטרי
14. תגובה לנינה טל
הילה   (10.11.03)
הי נינה, בפארמים השונים יש תמצית שנקראת "רסקיו רמדי" שמרגיע מאוד כדאי לקחת 4 טיפות על הלשון (מדובר בפרחי באך טבעיים) וזה עוזר מאוד, בלי קשר תמיד כדאי ללכת על הכיוון של הרפואה המשלימה בליווי פסיכולוג לפני שפונים לטיפול תרופתי בכל אופן את לא היחידה ורבים וטובים ממך סובלים מכך בהצלחה...
15. לנינה-תררפה לחרדה חברתית
(10.11.03)
קיימת תרופה בשם סרוקסט/פאקסט ,שמניסיוני מאד עוזרת. בהצלחה.
16. איגנורנטיות חוגגת
דוק ,   השרון   (10.11.03)
ולפני המצאת האנטיביוטיקה לא היו חיידקים..... ולפני המצאת ה-ct לא היה סרטן...... אתה מחוק או סתם איגנורנט? לך תשתה "באבא סלי פורטה" ותהיה בריא
17. ריפוי במחשבה תחילה-מהניסיון
ארנון -הילר ומטפל ,   ת"א+חיפה   (10.11.03)
לרוב ילדי הADHD ניתן לעזור לאחר בדיקת דם מיוחדת ולמנוע סבל ותיסקולים מיותרים מהילדים ומהמשפחות, וזאת ללא תרופות קשות אלא בעזרת תוספי מזון העוזרים לאיזון המערכות הכימיות בגוף, ובמקביל טיפולים בטווחיט זמן קצרים יחסית ולאיזון גוף נפש הילד ובני משפחתו. מניסיון של 20 שנות טיפול בילדים בעלי ליקויי למידה. ארנון
18. בסופו של דבר האהבה תנצח
ברווז במטבח   (11.11.03)
19. נזק בלתי הפיך
אבא   (11.11.03)
העליה הגדולה במקרי האוטזיס נובעה מזריקות שהתנוקות מקבלים ופוגעה ברמות שונות מילד לילד ראו מקרה רמדיה
20. אפקסור
שרה   (11.11.03)
אני סובלת מחרדה חברתית עם התקפי פאניקה ואפקסוא -תרופה נגד דיכאון וחרדה עזרה לי מאוד.
21. כתבה מפחידה
מוטי ,   חיפה   (11.11.03)
מסכנים הילדים האלה. במקום לטפל בהם בסבלנות ובשיטות פסיכולוגיות מרעילים אותם בתרופות והורסים להם את החיים. עם כל הטכנולוגיה של היום הרפואה עדיין פרימיטיבית
22. כולנו צריכים להסתכל פנימה ולקחת אחריות
אילנה אילן ,   עופר   (11.11.03)
נתינת התרופות הנפשיות הגורפת מאירה את חוסר היכולת שלנו לקחת אחריות על המציאות שיצרנו. אם כל כך הרבה ילדים רכים שעדיין לא התחילו את חייהם מגיבים דרך רגישות נפשית כל כך גבוהה לחיים, אז אולי אנחנו צריכים להסתכל ולראות איזו חברה יצרנו שכך הדברים נראים? עד מתי ניתן את הכוח לחברות התרופות, לרופאים ולאחרים לפתור לנו את הבעיה? והאם היא באמת פותר? או שהיא רק מכסה את הסימפטומים אבל הגוף ממשיך להיות חולה. הילדים האלו מאותתים לנו שנראה אותם ואת עצמינו אחרת. שניקח אחריות ונעשה שינוי בחיינו לטובת חיים בריאים יותר נפשית, פיזית, מנטלית ורוחנית. יש להם הפרעות קשב כי הם לא רוצים לשמוע את מה שאנחנו אומרים. ואנחנו צריכים להקשיב להם ולשנות כיוון לעולם הזה. וזה מתחיל אצל כל אחד בביתו. לא קל לעשות שינוי אבל איזו ברירה יש לנו?
23. רטליו גורם לדיכאון
דפי   (11.11.03)
הבן שלי, בן 4 וחצי, אובחן לפני כמה חודשים כסול מבעיות שפה, קשב וריכוז, אלימטת וכו והומלץ לתת לו רטלין. הילד הפף למדוכא, חסר חיים, שום דבר לא עיניין אותו כבר, כל הזמן היה עצוב ועצבני וגם אלים מאד, יותר מקודם. אחרי שהופסק השימוש ברטלין הילד היה שוב שמח, רגוע, חייכן ומצחיק וגם פחות אלים מלפני נטילת התרופה. זה לא אומק שזה תמיד מפשיע לרעה, אבל על הילד שלי זה היה קטלני, אסון.
24. תרופות והשלכתן
אלמונית   (16.11.03)
בני סובל מ add אינו היפראקטיבי במובן המילה. בנוסף יש לו הפרעות התנהגות לא מעטות. דימוי עצמי נמוך ביותר , הגורם תמיד לפיצוי , קניות חדשות , מראה חדש, המעגל של דימוי עצמי ירוד ונמוך הינו עגול , גורם גם לבעיות נפשיות. הבן מטופל במיליגרם של תרופת הפלא ריספרדל ואני מאד מאד ממליצה. ראשית התרופה מארגנת אותו לבית הספר , כיום הוא בן 17 והפיתויים רבים שם.. שנית הביטחון העצמי קצת מתמלא. אני ממליצה על תרופה זו , ולא הייתי יכולה להסתדר ללא תרופה זו
25. תגובה ל - "זהירות מריטאלין"
יעל ,   מרכז   (17.11.03)
ילד "היפראקטיבי" הוא לאו דווקא ילד טיפש או לא חכם... זהו סך הכל ילד הסובלת מקשיים בקשב וריכוז עם בעיות התנהגות (ADHD). ממחקרים שנעשו התגלה שאלו בדר"כ ילדים רגילים ואף גבוהים יותר אינטלגנטית...
26. אני מודאגת
(23.11.03)
הבת שלי נוטלת שבוע ריטלין ואני פוחדת מתגובות פיסיולגיות
27. כן
זואי   (28.11.03)
כן. תרופות מסוג SSRI (פרוזק, סרוקסט, רסיטל, לוסרל וכיו"ב). גם טיפול קצר בשיטה קוגניטיבית-התנהגותית יכול לסייע מאוד. במקרים קשים מומלץ שילוב בין השניים. כך או כך אפשר וכדאי לטפל.
28. דיעה אישית - כדאי לקרוא (לא מחייב)
סטודנט לחינוך-מיוחד ,   מרכז הארץ   (29.11.03)
הפרעת הADHD היא הפרעה במרכזים מסויימים במוח שאמורים לרסן את התנהגותינו. הריטאלין הוא סם מעורר שנועד לעורר את ריסון ההתנהגות. יש לו השפעות לוואי. את זה כולם יודעים. הבעייה היא בכך שלא תמיד כל איבחון הוא נכון, לכן צריך מעקב מלא יום-יומי אחר השפעת הריטאלין על הילד בחודשים הראשונים של הטיפול. יש עוד תרופות חוץ מריטאלין ולפעמים הן יותר יעילות (מנסיון שהיה לי כשטיפלתי בילד). בעייה רצינית היא מערכת החינוך - מורה שתלמיד משתולל אצלה, מהר מאוד עלולה "לאבחן" (על אף שרק לרופא מותר) ששהילד היפראקטיבי, לכן ההורים צריכים להיות מעורבים ומודעים לכל האמת. לא כל ילד שמשתולל סובל מ ADHD, לפעמים הוא מוציא תסכולים, או סתם טיפה יותר אקטיבי, בלי שתהיה פגיעה מוחית. הפתרון הטוב ביותר לדעתי, על סמך מחקר שעשיתי בנושא, הוא לשלב עם התרופה טיפול התנהגותי עם דגש על חוויתי - ספורט , ספורט אתגרי (רכיבה על אופניי הרים למשל), טיפול בבע"ח וכיו"ב. הוכח במספר מחקרים, שכל אחד מהטיפולים טוב כמו טיפול תרופתי כמעט, אבל שילוב של ריטאלין עם ספורט למשל, מביא לתוצאות הטובות ביותר. אם ניצמד לדוגא של הספורט - האפקט של הוצאת האנרגיה הוא שולי לעומת הריכוז שהספורט יוצר אצל הילד והמגרת שהוא נותן לו ובעיקר הבטחון העצמי שהוא מקבל. למי שהתעניין בדרכים אלטרנטיביות, שמעתי שמגנטים של חברות כמו "ניקן" מועילים לילדים עם ADHD, אבל לא יודע אם יש מחקרים בנושא.
29. תגובה לאני מודאגת
נחמה ,   דרום   (04.12.03)
הריטלין משפיע באופן שונה על כל ילד . מנסיון שלי ושל חברים עם ילדי קשב וריכוז התרופה מאוד עוזרת ועל פי המחקרים היא אינה מזיקה פרט לתופעות לוואי של חוסר תאבון וקשיים בשינה . כמובן שכל מקרה לגופו . בהחלט ידוע וזאת אומרים גם נאורולוגים מומחים שיש ילדים שהרטלין אינו מתאים להם . עדיין ישנן אפשרויות אחרות וניתן להגיע אליהן דרך נאורולוגים או פסיכיאטרים . בכל מקרה הכי חשוב זה לא לשכוח את תפקידינו כהורים והוא לעקוב ללא הרף אחר הילד , תחושתו , תפקודו , מצב רוחו וכל הזמן שכן הדברים יכולים להשתנות ויש צורך להיות קשוב ולהתאים טיפול . אם מבצעים את המעקב ולא נכנסים לשאננות הרי שהשינוי שנגרם לילדים הללו הוא מדהים ואין לו מחיר .
30. ADHAבשילוב היפראקטיביות ומחוננות-מכה שלא כתובה בתורה
אמא למחונן + adhd   (03.11.04)
יש לי ילד,בן 9.5 כמעט,מחונן,היפראקטיבי וסובל גם מADHD.אין לכם מושג כמה ההתמודדות קשה,אני מוזמנת לביה"ס מדי יום (לא הגזמה) בגלל עימותים שהוא מעורב בהם, הוא אינו אלים אבל מגיב בלי פרופורציות לכל גירוי והתגרות,ילדים מנצלים את הפתיל הקצר שלו ומציקים לו,אני נלחמת שלא יעבירו אותו לחינוך מיוחד ואני שולחת אותו לכל טיפול ועזרה אפשריים.רבותי,אינכם יודעים כמה המצב קשה,התרופות עוזרות קצת,הן לא במקום טיפול ותמיכה.אל תמהרו לשפוט הורים שנותנים תרופות! לצערי הוא לא התקבל לבי"ס למחוננים,אולי שם היה לו יותר טוב..
תגובות נוספות
חזרה לכתבה