בריאות  חדשות  חדשות  חדשות ילדים
קמפיין חדש: משרד הבריאות מעודד השימוש ב"ריטלין"
רבקה פרייליך
פורסם: 02.02.04, 14:12
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 308 תגובות ב-306 דיונים
31. דואגת מאוד לאן פנינו....
אמא ,   ת.א.   (02.02.04)
אולי ניקח גם אנחנו מידי פעם וגם המורים יקחו רטילין או דומה לו באופן קבוע ונחייה כולנו בשאנטי ולא נהיה באנטי והחיים יעברו בסבבה....תתעוררו....אנחנו בעידן חדש. יש דרכים אלטרנטיביות, נכון, לוקחות יותר זמן ואולי גם כסף... אבל האם פנינו לסימום וטיוח...איזו חברה צומחת כאן,,
32. חומר חשוב למחשבה למהססים
טליה   (02.02.04)
הרבה מהתגובות פה גרמו לי לחשוב שהרופאים הינם חבורת שרלטנים שעשו קנוניה כנגד כולנו בכך שהם רושמים רטלין לילדים שאינם צריכים זאת ומרוויחים כסף במרמה. ובנימה רצינית יותר: לכל מי ששוקל להאמין להסתה הזו אני ממליצה שישאל את עצמו, האם גם במקרה של בעיה מתמשכת כגון סכרת או אסטמה, האם הייתם מסרבים לתת לילדכם טיפול באינסולין או ונטולין???
33. תרופה לכל דבר
שרה   (02.02.04)
גם לתרופות לסכרת או סרטן יש תופעות לוואי. ADHD היא מחלה לכל דבר,ובתור שכזאת ,הטיפול בה הוא תרופתי! תדמית הילד בעיני עצמו ומעמדו בחברה ,חשובים אלפי מונים משרלטנים המנסים להרפות ידי רופאים. הילד שלי לוקח 6 שנים ריטלין והוא לא מסומם! הוא גבוה ובריא,מקובל בכיתה וחייו נורמאלים לכל דבר. הוא במעקב אצל נאורולוג ואני מרוצה! (כי הוא מרוצה)
34. חבל שמוחו לא מבין את מה שפיו מדבר
תגובה ל-4 רן   (02.02.04)
חבל מאד שיש אנשים שללא ידע, רקע, בדיקה או בירור מדעיים מפטפטים שטויות לרוב רק כדי לדבר בנושאים רציניים כדאי גם לברר, אלא אם כן האדם אינו מסוגל בשל רמתו לעשות זאת - ואז כדאי שלא יתעסק בדברים שאינו מבין
35. הסכנה: אף אחד לא יודע בדיוק מה הריטלין עושה במוח
עמית   (02.02.04)
הריטלין שייך לקבוצת התרופות הפסיכיאטריות. כמו שאר התרופות הללו אף אחד לא יודע מה ההשפעה ארוכת הטווח שלהם על המוח -- בפרט על המוח המתפתח של ילד. למשל: רק לאחרונה גילו כי תרופה פסיכיאטרית אחרת שנהגו לרשום לילדים ונערים הינה מסוכנת והוציאו אותה משימוש. במחקר אחר גילו כי תרופות מסוגה של פרוזק גורמות לנוירונים במוח להתנפח באופן בלתי הפיך. עדיף לכן להיזהר מהמאמצים השיווקיים של חברות התרופות ושל איגודי הרופאים שבמקרים רבים מקבלים מימון נדיב מחברות התרופות למחקרים ולנסיעות לכנסים באתרי נופש ברחבי העולם. עדיף לנסות קודם אלטרנטיבות טבעיות.
36. יחס הצבא לריטלין
(02.02.04)
הצבא מתיחס לריטלין כתרופה שבגללה צריך להוריד פרופיל .
37. תרופה איומה ונוראה
יעל ,   רמת גן   (02.02.04)
מן הסתם אלה שחושבים שהתרופה הזו טובה הם פסיכיאטרים. ישר דוחפים כימיקלים ועוד כאלה. למה לא לנסות סוג אחר של תרפיות כמו רכיבה טיפולית שעושה ניסים לילדים האלה לטווח ארוך ומלמדת אותם גם איך מיתמודדים עם הבעיה.. הורים :בבקשה לטבתכם וטובת ילדכם אל תתנו לו ריטלין זה יעשה אותו עייף אפטי תשוש וחסר חיים . באמת תחשבו על שיטות אחרות שגם עושות לו כיף וגם לא מכניסות רעל לגוף
38. תחושה
מהתחום   (02.02.04)
יש לי תחושה שרבים מאלה שכותבים כאן כנגד הריטלין, לא ראו ילד היפראקטיבי מימיהם ופשוט מקפצים על עגלת התקשורת המתלהמת, כי זה הרבה יותר אופנתי מלצדד במשרד הבריאות הממשלתי. נסו אתם לחיות במחיצת ילד כזה במשך שבוע רצוף, או גרוע מכך ללמד אותו בית ספר ואז תחזרו לתגובות בראש מפוכח.
39. יש משהו בזה . . . לטליה - תגובה (32)
דוד   (02.02.04)
יש משהו במה שאת אומרת – בנימה כביכול מבדחת. לא פעם הרופאים נותנים תרופות רק כדי להיפטר מהפציינטים "הנודניקים" (ראה: טיפול ב"קפות חולים"). בעיית "ליקויי הלמידה" היא "המצאה" לא מבוססת. תנסי בית-ספר שלא כופה על הילדים ותראי שהתופעה נעלמת.
40. ריטלין
אלי גבריאל ,   אשדוד   (02.02.04)
במקרים רבים בהם נתקלתי אובחנו אצל הרבה ילדים הנוטלים ריטלין דרך קבע,תופעות לוואי קשות שלמעשה פותרות זמנית את בעיית ההיפראקטיביות אצל הילדים,אך מנגד גורמים לבעיות אחרות שתוצאתן קשה לא פחות מאשר במניעת השימוש בריטלין. רופאים רבים ממליצים על נטילת הכדור החדש הנקרא "קונצרטה" אך קופות החולים משום מה לא אישרו את התרופה המצוינת הזו,והיא אינה כלולה בסל התרופות. כדאי לקופות החולים לאשר התשלום ל"קונצרטה" שאין בה כל תופעות לוואי,ולהיפטר מתשלומים נלווים שונים שהינם תוצאה ישירה של השימוש ב"ריטלין". עשו חשבון פשוט וקבלו החלטה נכונה למען הילדים ההיפראקטיביים.
41. בני אובחן בהיפראקטיבי ומקבל ריטלין לשביעות רצונו ורצוננו
חיה ,   פרדס חנה   (02.02.04)
לכל החוששים מהתרופה עם השם המפחיד הזה: ריטאלין!!!! גם אנחנו חששנו והתייעצנו ומה לא עשינו בטרם נתנו לבננו בן ה-5 את התרופה הזו. וכשידינו רועדות וכוססות ציפורניים מחשש לתגובה הנוראית לריטאלין נתבדנו ובגדול. בננו החל להקשיב בבקרים לגננת, למד לקרוא את שמו, רכש חברים (שקודם לכן היכה אותם ועוד איך היכה אותם) וכיום הוא חוזר כל יום מהגן מאושר!!! הוא שולט בעצמו, למד לאהוב את ההתנהגות הזו, למד להקשיב ולהשתתף בפעילויות. לא היתה לו שום תגובה גופנית לריטאלין, לא חוסר תיאבון, לא כאבי בטן והוא מתפתח נפלא. כיום כ-3 חודשים לאחר מתן התרופה הילד השתנה 180 מעלות. כמובן, שביחד עם התרופה אנחנו מקבלים ייעוץ מפסיכולוג וטיפול של התפתחות הילד - אבל חבר'ה תקשיבו לפעמים לרופאים שלכם, יש להם ניסיון, ידע והם רוצים רק לטובת החולה. די עם החשדנות המיותרת - חבל רק שלי לא נתנו ריטאלין כשהייתי ילדה כי אז היה לי קל יותר בכיתה - בזמנו ריטאלין הייתה מילה גסה ואני יצאתי נפסדת מכך.
42. ל-דוד - 27 - הבורות שלך גובלת בחוצפה
חיה ,   פרדס חנה   (02.02.04)
כל השלרטנות שכתבת בתגובתך הם בליל שטויות, חוצפה וחוסר כבוד לחכמים ממך. בי"ס דמוקרטי מקבל כל ילד כמו שהוא, אבל ילד עם בעיות קשב וריכוז עדיין צריך עזרה גם רפואית וגם פסיכולוגית. האם לילד שהיה סובל מראייה לקויה היית מציעה בי"ס דמוקרטי שמתעלם מהבעייה במקום משקפיים????
43. לנחמה 23 - יש פתרונים
חיה ,   פרדס חנה   (02.02.04)
אם במקרה בנך או קרוב שלך סובל מבעיות קשב וריכוז תוכלי לפנות לעמותות לא מעטות לקבלת עזרה גם ללא תשלום החל מגיל בי"ס. אני חושבת שתוכלי לפנות לעמותת או אגודת ניצ"ן בסביבות מגורייך ותבררי עמם. אני מקבלת עזרה מקופ"ח שעוזרת לי כלכלית (בני עדיין לא בגיל בי"ס).
44. יש לי קצת מידע מ..
ניסיון משפחתי   (02.02.04)
אין ספק - זה לא עובד באותה צורה על כולם. זה אכן חומר כימי שמשפיע על החומרים הכימיים שבכל מקרה רצים אצל כולנו בראש (גם אצל הטיפשים ביותר). במקרה שלנו זה הציל ילד קטן ומקסים שלא יכל ללמוד, לא התמכר ל"סם" והצליח נהדר בלימודים. כשהוא הפסיק אז גם חזרו בתופעות וכולנו למדנו להתמודד איתן. אך אין ספק שאת שנותיו הראשונות ביסודי זה הציל.
45. ראיתי ילדים ניגשים לחדר המנהלת והיא מוציאה לכל אחד את הריטלי
דיי   (02.02.04)
הריטלין מהקופסה ששמו רשומה עליה, זה נראה כמו חבורת נרקומנים קטנים.
46. לא במקום ריטלין אבל ...
דרור   (02.02.04)
יש טיפול בהפרעות קשב באמצעות מוסיקה. הבן שלי עבר טיפול זה וחוינו שיפור פשוט נהדר. אני בפרוש מודע לילדים אחרים שהורידו כמויות ריטלין בעקבות הטיפול אפילו עד ל-'0'. הטיפול גרם לביטול חלק מהגורמים להפרעות הקשב ולכן לא היה שום צורך בריטלין.
47. משהו אחר
דניאל ,   הרצליה   (02.02.04)
אני מכיר הורים שנעזרו במשהו אחר שעזר לילדים שלהם עד מאוד. עד כדי ביטול הצורך או הפחתה גדולה בשימוש בריטאלין, ושיפור מדהים בהתנהגות וביכולות של ילדיהם. מדובר בדבר חיצוני לחלוטין - לא שום כדור או תרופה אחרת. במידה ומישהו שסובל מהבעיה רוצה לשמוע הוא מוזמן ליצור עימי קשר ואני אקשר אותו עם הורים אלו. daniel@shalgirash.com 054233977 בהצלחה בכל אשר תחליטו. דניאל
48. נסו על עצמכם קודם
אומגה3 ,   נרכז   (02.02.04)
בתי אובחנה כבעלת הפרעות קשב.מחשש לתת לה את התרופה-ניסיתי אותה על עצמי קודם. גיליתי שאני מקבלת התקפות עצבים ודפיקות לב פתאומיות. ההמשך ודאי ברור - התרופות נזרקו לפח והלאה לך הריטלין.
49. יתרונות הריטאלין
שר ,   ר"ג   (02.02.04)
נדמה לי שמרבית המתנגדים לריטאלין פשוט אין להם מושג במה מדובר. נכון, במקורו נועד הריטאלין לשמש כחומר מעורר. אך נמצא, כמעט במקרה, שפעולתו על ילדים היפראקטיבים גורמת לתגובה הפוכה, כלומר הוא ממתן את תגובותיהם באופן שמאפשר להם להתרכז וללמוד, דבר שבלעדיו אין הלימודים כמעט אפשריים. בדקו גם את השפעת התזונה על ההיפראקטיביות כולל רמות הסוכר ואחרים ולא נמצאה נוסחה דידאטטית ראויה. על כן הריטאלין משמש עד היום כתרופה היעילה ביותר לתופעה זו ולתסמונות נוספות. וכל המטילים חשדות כאילו עולם הרפואה והחינוך רוקמים איזו קונספירציה נגד ההורים -מתאימה יותר לציד מכשפות של ימי הביניים. תשחררו מזה.
50. בסיס הבעייה
מרים ,   ירושלים   (02.02.04)
אולי במקום להכניס כימיקלים לגוות ילדינו, נסתכל על התרבות שלנו קודם ונמצא כמה גורמים לתופעה הזו: מאכילים את ילדינו מגיל הרך בזבל - סוכר, קמח לבן, אוכל מעובד, צבעי מאכל, חומר משמר... ילדים יושבים שעות מול הטלויזיה (אם יושבים כל השמן אז לא מוציאים את האנרגיה) ורואים זבל! התוכניות בערוץ הילדים, לדוגמא, הם זבל למוח! אז אם כל הזבל הפיזי ונפשי שאנחנו מכניסים לגופות הרגישות של ילדינו, למה אנחנו מצפים?
51. תגובה ל''אסור מנסיון'' מס' 18
ד''ר פזית   (02.02.04)
גיבוב של שטויות ודברי הסתה לא מבוססים. אינך מבין דבר וחצי דבר בנושא. גם אם השימוש מוכר לך מקרוב ולא עלה יפה, לא גוזרים מכך על הכלל!!!! התגובות השטחיות והטפשיות ממש מקוממות!
52. אז מה? מה זה אומר בדיוק?
(02.02.04)
53. בייביסיטר - לקודמי השנון
מבוגר עם ADHD   (02.02.04)
אני תוהה על מה אתה (את) מבסס את התגובה שלך? כמו בורים רבים, השליפה שלך גורמת נזק ומעידה על חוסר הידיעה. הריטלין אינה תרופה מרגיעה או כזו שיוצרת קשב באופן סינטטי. להיפך, היא פסיכו-סטימולנט (בשפה שאתה אולי תבין - ספיד). לילד רגיל, שלא מתקשה בקשב, התרופה עלולה ליצור אפקט הפוך (כלומר, חוסר שקט ורמת פעילות מוגבלת). נכון, נחמד לשלוף בדעתנות מהשרוול ואולי לצטט "מאורות גדולים" (כמו אודטה שוורץ - דנין למשל), אבל יותר נעים להשמיע דברי טעם, מתוך ידיעה. חיפוש קצר ברשת או עיון קצר במידע מחקרי אולי ישנה את דעתך, אבל גם אם לא, יהפוך אותה משליפה מטופשת להערה מגובה בידע.
54. להתאים את המסגרת לאדם.
"סובל מהפרעת ריכוז" ,   חיפה   (02.02.04)
צריך לבנות מסגרות חינוכיות-חברתיות מתאימות במקום לנסות להתאים את האדם למסגרת. אנשים ה"סובלים מהפרעות ריכוז" יכולים להגיע להשגים גבוהים בצורה בלתי רגילה - אך בדרך שלהם. לסמם בנאדם כדי שיתאים למסגרת מלאכותית לא טובה כמו בי"ס שאינו מתאים לילדים היפראקטיביים זה פשע מוסרי.
55. ריטלין הורס את הנפש
פסיכיאטרים ,   מקומם בכלא!   (02.02.04)
56. לטליה-32
סובל מהפרעת ריכוז   (02.02.04)
יש הבדל בין תרופה שנועדה לשנות את מצבו הפיזי אך לא הנפשי של אדם, לעומת סם שנועד להפוך את האדם למישהו אחר. סמים כמו ריטלין ניתנים בקלות כיוון שהחברה שלנו לא סובלנית כלפי השונה. שונה, אך לא טוב פחות.
57. שימוש ברטאלין
גל   (02.02.04)
כמו נושאים נוספים, זהו "הקש" להאחז בו כדי להציל את מערכת החינוך הכושלת במדינה. פתרון קל וזמין, בגיבוי משרד הבריאות, לעזרת מורה שלא משכיל/ה להתמודד עם ילד המפריע לו. מהו הגבול??, מאיזה שלב הילד הופך להיפראקטיבי הדורש טיפול תרופתי מסתם ילד שובב? ובסמכות מי ההחלטה?
58. הורים יקרים...
אבא   (02.02.04)
את האמת אנחנו יודעים... אנחנו לא נתנו אהבה וענין וזמן לילד/ה שלנו. להתחיל עכשיו ובאמת. ריפוי מובטח!!!
59. ילד חולה או מערכת חולה?
עירית ,   דרום   (02.02.04)
תסממו את הילדים כדי שיהיו שקטים, ילד צייתן יגדל להיות חייל ממושמע אזרח האוכל את כל מה שמאכילים אותו ? לשם אנחנו רוצים להגיע ?
60. מסממים את הילדים
?   (02.02.04)
על כל אחד שצריך את זה באמת מביאים ל50 שלא צריכים
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה