אוכל  טעם החיים
חזרת - איך אתם מכינים?
ynet
פורסם: 30.03.04, 11:27
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 33 תגובות ב-33 דיונים
1. חזרת לבנה בשמנת
(30.03.04)
150 גרם חזרת מגוררת שמנת מתוקה - קוספא או פחות, לפי הטעם מעט חומץ בן יין לבן מלח ופלפל לבן גרוס מערבבים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מוסיפים שמנת אם רוצים לדלל.
2. חזרת אדומה
א.א.   (30.03.04)
לחברת צבר יש חזרת מצוינת - חריפה כמו שצריך.
3. אני מגרד במכונת מיץ גזר
רפי ,   אשדוד   (30.03.04)
לאחר ריסוק החזרת במכונה והכנת מיץ חזרת ורסק דק, אני חוזר ומערבב את המיץ עם הרסק. התוצאה היא רסק דק וחלק
4. במכונת טחינת בשר
חיים   (30.03.04)
נוח מאד ללא סבל מיותר להלביש שקית ניילון על פתח היציאה של מכונת טחינת בשר ולטחון את החזרת במכונה.
5. חזרת אדומה
בלה   (30.03.04)
כמו חיים - גם אני טוחנת במטחנת בסר אבל בימקום חומץ אני מוסיפה מיץ לימון
6. מה זה השיטות האלה?
שי ,   חדרה   (30.03.04)
כל שנה, מגרדים על פומפיה במרפסת עד שבוכים כמו אני לא יודע מה. מוסיפים מים חמים עם מלח ולימון. לא סוכר!!! לא סוכר!!! ככה אני עושה, מה שאבא שלי עושה, מה שאמא שלו עשתה, מה שאמא שלה עשתה מה שאמא שלה עשתה... לא מוותרים על המסורת, בטח שלא עוברים ל"מעבד מזון"...
7. השנה על כל בית לגרד, יש לנו בעבור מה לבכות.. טור לאוכל??????
מ. צברית מזועזעת ,   רוסיה כבר כאן.   (30.03.04)
8. מה עושים עם עוצמת החריפות בזמן ההכנה
השרוף   (30.03.04)
9. והשיטה הטובה ביותר להכנת חזרת
פלוני אלמוני   (30.03.04)
לגשת לחנות,סופר,או מעדנייה ולקנות צנצנת של חזרת אדומה,או לבנה,לפי בחירתכם...
10. חזרת
מושיקו   (30.03.04)
2 שורשי חזרת יפים 2 סלקים גודל בינוני 1- 2 כפות סוכר 3- 4 כפות חומץ או לפי הצורך מלח טוחנים הכול במטחנת בשר מתבלים בודקים תיבול לאחר יום במקרר וזהו אין צורך לבשל את הסלק
11. חזרת - הכי טובה
אריאל מ ,   צפון   (30.03.04)
1. כדי לא לבכות - יש ללעוס מסטיק 2.תשתמשו ב קוצץ (123 )
12. חזרת ללא דמעות
לאה ,   מרכז   (30.03.04)
להקפיא את שורש החזרת,לטחון במכונת בשר את החזרת כשהיא מופשרת חלקית .תוך דקות הכל מוכן ללא דמעות. אכן אין צורך לבשל את החזרת
13. חזרת צהובה
עידית ,   בת ים   (30.03.04)
טוב יש לזה טעם של חזרת אבל זה לא!!!וזה נקרא חרדל..צמח צהוב אפשר למצוא אותו הרבה בהמוניו בצידי הדרכים קוטפים את פריחתו וניצניו טוחנים ומוסיפים לסלק האדום או סתם מוסיפים שמן בית ועלי תרד...ממש טעם של חזרת....ואפילו עוד יותר טעים שווה שווה לנסות!!!!!!
14. חבל להכין חזרת בבית כדאי לקנות חזרת של חברת צבר היא ן
מזל ,   קרית ים   (30.03.04)
טעימה ויוצאצ כמו שמכינים בבית ולא יקרה אז חבל על הטירחה.
15. מסכות האב"כ שבידי כל אחד מאיתנו יעילות מאוד כנגד הבכי שטוּף
י.ב.   (31.03.04)
הדמעות בהכנת החזרת החריפה הזאת.
16. ל (9) ! אבל הטעם,הטעם...! אין מה להשוות כלל וכלל !
י.ב.   (31.03.04)
17. פתרון חלקי
נועה ,   תל אביב   (31.03.04)
מחזיקים בפה כמה גפרורים לא שרופים וזה מחליש את החריפות שנושמים לאף
18. שכלולים וקיצורי דרך
רומניה ,   חיפה   (31.03.04)
1. רצוי לבשל הסלק עם קליפה, וכשרך, לחכות שיתקרר ולקלף עם האצבעות ולרסק . כך נשמר הצבע המדהים של הסלק. 2. במקום מסכות או דמעות, ניתן להשתמש בקופסא קטנה של אבקת חזרת יפנית, שקונים ב- 10 ש"ח ב"טיב-טעם". הטעם זהה לחלוטין, ללא דמעות! תהנו!
19. התגובות וההצעות מהמוזרות שנראו
(31.03.04)
שנורקל, מסכת אב"כ, גפרורים, ניילון ומטחנת בשר, אבקה יפנית סודית. אגב, לאורך שנים שמשה החזרת כ"אנטיביוטיקה טבעית" ובהמות משק הבית נמרחו במיץ חזרת לסילוק קרציות ופרעושים. אני אישית משתמש בחזרת למריחת הגפילטע פיש (קרפיון מת טחון ומורתח) וחיטוי הקיבה לפני הכנסתו אליה- רק עם כמות חזרת חריפה וגדושה ניתן לבלוע את הדג האומלל... אנחנו חיים בעונש קולקטיבי...
20. חזרת עם אבוקדו
(31.03.04)
יוצא פצצה. אפשר להוסיף גם קצת כוסברה. בסוף זה נראה ומריח כמו וואסבי אבל זה לא.
21. תודה למגיבים...
יוסף ,   סביון   (31.03.04)
ליקטתי חצי תריסר תגובות ואני מתכוון להקריא אותן ב"סדר" בתור אתמחתא קומית. תודה לכל בעלי הרעיונות.
22. עוד תרופה נגד בכי
אורנה ,   תל אביב   (31.03.04)
למי שהחזיר את מסיכת האב"כ לבוידעם - אפשר לקצוץ/לגרד את החזרת ליד הכיריים כשהאש הגדולה דולקת, זה עוזר. ואיך לחצי מהאנשים כאן יש מטחנת בשר בבית?....
23. חזרת אינסטנט!!
צפי   (01.04.04)
קונים סלט סלק מוכן במעדניה בסופר וקוצצים בפוד פרוססור ביחד עם שורש חזרת( שמגרדים קודם לכן בפוד פרוססור)
24. חזרת של אמא אולגה
מוטי ,   ק.ביאליק   (02.04.04)
אין מושג חזרת לבנה או עם מיונז להל"ן המתכון. 1ק:ג סלק אדום מבושל במים רגילים עם קליפה 300גרם שורש חזרת 1/2 בקבוק חומץ כף סוכר כפית מלח אופן ההכנה כשהסלק התקרר מקלפים ביד מגרדים בפומפיה בצד העדין מקלפים את החזרת וטוחנים במטחנת בשר מוסיפים לסלק יחד עם שאר המצרכים וכיתבו לי איך היה.
25. חזרת עם תפוחי עץ
אפרת ,   צפון   (03.04.04)
מתכון ייקי - מגרדים תפוחי עץ ומגרדים החזרת ןמערבבים ביחד
26. חזרת של חמותי
הכלה המשחררת   (03.04.04)
חמותי, שלמדה מחמותה את רזי הבישול המזרח אירופאי, מכינה חזרת מ-ד-ה-י-מ-ה וגם אוהבת לשאול, נו, איך יצאה החזרת/גפילטע/ קניידלעאך וככה, עד שהיא גם מוציאה לי ולכלה נוספת את החשק לאכול. וחזרה לחזרת, היא מכינה כמו בספר הבישול היהודי של שמואל כהן. קצת סוכר, כף חומץ ושאר הרכיבים שכולכם הזכרתם. חג שמח איחלנו?
27. חזרת לבנה
תמי   (03.04.04)
לזיכרו של אבא נגוס הכנתי השנה חזרת לבנה. הכנסתי שורש חזרת למכונת בשר, את התוצאה ערבבתי עם מלח , הכנסתי לצינצנת וכיסיתי את כל התוכן בחומץ, ולמקרר.
28. פשוט תודה !
צעיר ,   במטבח   (05.04.04)
29. תגובה ל"חזרת" אדומה
MICKIE ,   רעננה   (07.04.04)
כמה עצות שלמדתי משכנתי שושנה.1. את החזרת כדאי להשרות במים קרים כמה שעות טובות 2. את הסלק לבשל כשעה ואז הקליפה ירד ביד 3. לתבל בנדיבות- הרבה יותר סוכר מהמצוין שיתמוססו בעזרת קצת מים רתוחים. גם יותר חומץ ובזהירות' יותר מלח. וכל הזמן לטעום ולתקן. 4. רצוי לעבוד עם משקפת להקל על העבודה.
30. חריפות
(07.04.04)
חובשים משקפת ופותחים חלון
תגובות נוספות
חזרה לכתבה