אוכל  טעם החיים
המדריך המלא לסטיביה
מורן קויפמן ו"ירוקה"
פורסם: 02.05.04, 14:11
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 91 תגובות ב-80 דיונים
1. חבל שהכותבת שכחה לציין שהצמח רעיל ולא הותר לשימוש בארה"ב
מושון ,   רמת גן   (02.05.04)
סטיביה לא הותר לשימוש בארה"ב כממתיק עקב רעילותו (במצב מרוכז) ועקב חוסר הניסיון המדעי בשימוש בו. הוא נמכר שם כתוסף מזון בלבד, דבר המסיר כל אחריות מהיצרנים. ראו הוזהרתם. אם להשתמש אז רק בעלים טריים, כמו שמשתמשים בו הילידים בדרום אמריקה.
2. כמה קלוריות יש בזה?
אא   (02.05.04)
3. מעולה!!
רונית   (02.05.04)
אני משתמשת כבר חצי שנה רק בסטיביה
4. Change your genes
איתן ש ,   מרכז   (02.05.04)
http://cis.nci.nih.gov/fact/3_19.htm
5. במקום כפית סוכר צריך 20 טיפות סטיביה לפחות
(02.05.04)
6. קצת בקורת
אזרח ,   מרכז   (02.05.04)
לידיעתכן בצמח הסטיוויה יש רעלנים. משום מה לא ציינתן פרט "שולי" זה נא בדיקתכן היסודית לפני ההתלהבות.
7. הסטיביה
יחיאל   (02.05.04)
1. האם הצמח, אבקה אכן רעילים ? 2. היכן ניתן להשיג את הטיפות, עלים וכו' שלא ע"י שתילה וגידול ?
8. ל-3 ו-6 - האמנם רעיל?
אביבית ,   י-ם   (02.05.04)
אמנם בארה"ב הצמח אסור בשימוש אבל יש גם הרבה מאוד פוליטיקה בעניין... ביפן משתמשים שנים ארוכות בסטיביה, ולא נרשמו אף תלונות עליו. לעומת זאת יש לאספרטיים ושאר הממתיקים המלאכותיים הרבה תופעות לואי ונזקים נלווים אבל בגלל לחץ של יצרני הממתיקים המלאכותיים ה FDA אסר על שימוש בסטיביה! פרטים נוספים: http://www.practicalhippie.com/stevia.htm
9. אישור האמריקאים
תגובה ל-3 ,   ירושלים   (02.05.04)
לא ברור לי מה ההבדל בין תוסף מזון וממתיק? הרי שניהם נכנסים לפה ויכולים להזיק באותה מידה. ביפן , למשל, חלק גדול מהממתקים מומתק בסטיביה. עושה רושם שלחץ החברות המייצרות ממתיקים מלאכותיים, קרי כימיקלים גרם ל - F.D.A. האמריקאי לא לאשר סטיביה כממתיק. יש מאמר מענין בנושא באתר של משרד החקלאותWWW.MOAG.GOV.IL . בפרק של היחידה לחקר שווקים.בשם "סטיביה מתיקות טבעית רבת עצמה.כתבה יעל קחל , דצמבר 2002.
10. סטיביה
רינה יעקובוביץ ,   כפר-סבא   (02.05.04)
גם אני מגדלת בגינתי את הצמח המופלא חבל שהרבה מאוד אנשים לא יודעים עליו קל ופשוט לגדל אותו אני מכינה ממנו תה עם כל הצמחים מגינתי שכוללים: רוזמרין, מרווה לואיזה, גרניום, לימונית נענע וסטיביה פצצת בריאות
11. כתבה טובה אבל...
אורי ,   השרון   (02.05.04)
כולי בעד. אולם ידוע שיש גם גישות שונות המדברות על חסרונות.כדי לחזק את הבעד חובה להזכיר ולהתיחס גם לבעיות שמועלות ע"י גורמים שונים אפילו אם הם אינטרסנטים-מצפה להשלמות. תודה.
12. הבטיחות של הסטיביה וה-FDA
ZE   (02.05.04)
רבים נוטים לנפנף בעובדה שהסטיביה לא קיבלה אישור של ה-FDA. מה שהם שוכחים להגיד זה שגם מלפפונים, עגבניות ופטרוזיליה (וכל יתר הירקות והפירות) גם לא קיבלו אישור של ה-FDA. בדומה למלפפונים, הסטיביה נמצאת בשימוש תקופה ארוכה באזור בו היא גדלה באופן טבעי (פרגוואי-אקוודור), ללא כל תופעות לוואי שליליות. גם ביפן, קנדה, וכמה מדינות באירופה, הסטיביה נמצאת בשימוש נרחב כבר 30 שנה, ולא ידוע אף מקרה יחיד של תופעות לוואי. אז למה ה-FDA מתעקש לא לתת אישור לסטיביה? בגלל לחצים כבדים ביותר שמפעילים יצרני הממתיקים הסינטטיים (נכתבו על כך כמה כתבות תחקיר - חפשו בגוגל). יצרנים אלה מרוויחים מיליארדי דולרים בשנה ממכירת תרכובות מלאכותיות המוגנות בפטנט. אישור של ממתיק טבעי (שאי אפשר לרשום עליו פטנט!) פשוט ימשוך להם את השטיח מתחת לרגליים. ה-FDA מצביע על 2-3 מחקרים בעכברים, שהעלו חשד שאחד החומרים הממתיקים בסטיביה יכול לגרום לסרטן, וזה התרוץ מדוע לא ניתן אישור "עד שיהיה מידע נוסף". טענה זו מגוחכת מכמה סיבות: 1. מדובר במחקרים מעטים ביותר, שנפסלו על ידי הקהילה המדעית בגלל שהיו בהם פגמים שונים כגון: מדגם קטן מדי, מינונים מופרזים, וכו'. 2. במחקרים אלה החוקרים הזריקו לעכברים את החומר מדי יום בכמות של פי 600 (ויותר) מהכמות המקסימלית שאדם סביר צורך ביום. במינונים כאלה כל חומר גורם לנזק, ולכן הבדיקה אינה רלבנטית. 3. המחקרים בוצעו רק בעכברים - ידוע שיש סוגי מזון וחומרים שונים, שטובים לאדם ומזיקים לעכברים, ולהפך. 4. נסיון בפועל של שימוש נרחב בבני אדם קיים כבר עשרות שנים במדינות מתקדמות (כך שלא צריך להסתמך על פולקלור של אינדיאנים). כאמור לא התגלו כל תופעות לוואי. 5. יש מחקרים רבים ומקובלים שמוכיחים את הנזק של סכרין ו-NutraSweet (הממתיקים הנפוצים ביותר), גם בכמויות קטנות שאדם נורמלי צורך. בכל זאת, האישור לא נשלל מחומרים אלה. לסיכום, על פי כל הידע המדעי והמעשי הקיים, הסטיביה טובה ובטוחה לשימוש בכל כמות שאדם מסוגל לצרוך, גם לאורך זמן.
13. האמריקאים גם גילו לא מזמן
צ'יפס מסרטן ,   נו באמת   (02.05.04)
הרי כל דבר יכול להיות מסוכן לבריאות. אפשר אפילו לקבל הרעלת מים, מכמות מסויימת. לא מכבר גילו חוקרים אמריקאים לציבור הנפחד בארה"ב שצ'יפס הוא מאכל מסרטן אולם "אין הם יכולים להוכיח זאת". משפט המפתח: כל דבר במידה.
14. לא רק באמריקה -- גם באירופה הסטיביה לא אושרה!!! זהירות סרטו!
ביולוג   (02.05.04)
רק בישראל משרד הבריאות ישן וכל יבואן רודף בצע יכול ליבא מה שהוא רוצה ולמכור את זה להמונים התמימים... ה FDA גוף רציני והוא לא יפסול משהו בטוח מסיבות לא ענייניות. גם באירופה הגיעו למסקנה דומה נגד הסטיביה.
15. הנה לכם תשובה על כל ההשגות כאן וגם למי שמתענין
טלי   (02.05.04)
סטיביה אכן היתה אסורה בארה"ב ע"י ה - fda תקופה מסוימת . כיום היא מותרת שם לשימוש , שוב בניגוד ללחצים של אותן החברות אשר מייצרות ממתיקים על בסיס אספרטיים וחבריו אשר בוודאי ובוודאי הרבה יותר מזיקים ( מסרטנים ) . כיום יש חברה שמייצרת ממתיק מלאכותי על בסיס סטיביה ואותה חברה קיבלה אישור של ה-fda וגם של משרד הבריאות הישראלי ( !!! ) לעומת הממתיקים שבצורה פיראטית מיוצרים בארץ ונמכרים בחנויות טבע . אוכל לספק את המידע המלא .
16. תה עם סטיויה
מכור לתה ,   מרכז   (03.05.04)
מצאתי תה אורגני עם סטיביה המיוצר ע"י מגדל ממושב חמרה"אורגניק פרם"מומלץ ביותר ,וכמובן אין לי צורך לחפש עציצים ולהפוך לחקלאי.יש להם אתר נפלא באינטרנט
17. אל תהיו תמימים
יונתן   (03.05.04)
סוכר מאושר למאכל ובגללו אוכלוסית העולם סובלת מהתמכרות למתוק, השמנה סוכרת, פטריות, ילדים היפראקטיביים ואלימים ועוד ועוד ועוד !!! לעומתו הסטביה תמימה אך לא מסחרית כמו הסוכר, לכן אין פלא שמתנגדים לה בעלי אינטרסים.
18. שאלה ל-15
אהרון   (03.05.04)
מי החברה שקיבלה את אישור משרד הבריאות לממתיק?
19. לא מאושר בארץ
רותי ,   רמת גן   (03.05.04)
לא בטוח שמאושר לשימוש בארץ. כדאי לברר עם אגף המזון במשרד הבריאות, מאחר ויש פוטנציאל רעילות גבוה. מומלץ לבדוק!
20. סטיביה של סאנריידר
ליאורה ,   ת"א   (03.05.04)
אני משתמשת בממתיק הטבעי של חברת סאנריידר המיוצר מצמח הסטיביה. המוצר קיים ב-2 צורות: דליל או סמיך. מומלץ מאוד, טבעי, מוריד את החשק למתוק, פשוט נפלא.
21. תגובה ל15
יהודה אלון ,   נוה סביון אור יהודה   (03.05.04)
כל הכבוד על מתן תשובה ברורה וממצא למבטלים- ניסתי אישית והצמח ממתיק אמיתי
22. בדיוק כמו אם הקאנביס
פיני לא גרשון   (03.05.04)
לפי הבנתי - קרה פה מקרה פוליטי ממש זהה לגידולי הקאנביס הענקיים בארה"ב בתחילת המאה הנוכחית- אז או אז השלטונות אסרו על גידול ושיווק מאותן סיבות אינטרסנטיות-ודאגות כלכליות לתאגידי ענק!עד היום הוא אסור בעקבות כך! ולא כי אינו בריא! שהרי אז מדוע הרפואה בשימושיו?...יחי הסוכר הטיבעי והקאנביס! ודי לשילטון הרשע!
23. היו לי שיחי סטיויה
אלי   (03.05.04)
ראשית, עלי סטיויה בתה לא ימתיקו אותו! כדי ליצור ממתיק צריך ליבש את העלים, לכתוש אותם ליצור תמצית ולסנן. התמצית אכן ממתיקה אבל יש לה טעם לואי חזק מאוד. הרבה יותר חזק מסכרין למשל. אגב סיפורים על לחצים שיש על ה FDA שמענו מזמן. מעולם לא ראיתי ביסוס להם.
24. ל-3 לא רעיל ובלא בטיח.הכי טעים בתה.
שמוליק ,   כפר סבא   (03.05.04)
25. אני אישית...
מכור לשוקולד   (03.05.04)
אני אישית מכור לסוכר. כן כן, האבקה הלבנה הזו הנמנצנת בשמש. זו ששמים ממנה הרבה בשוקולד, ממנו נוגסים בהנאה. אך! אותו נוזל חום הזורם בגרונך... חליק ! לא כולנו בדיאטה.
26. סטיביה
דינה   (03.05.04)
כתבה מצויינת .אני משתמשת בממתיק של חברת סנריידר 7 שנים ,מוצר מדהים.הוא יעיל לכל המציון בכתבה ,ולשימושים נוספים .מאושר ע"י ה-FDA מידע נוסף באנגלית באתר החברהwww.sunrider.com העיקר תהיו בריאים.
27. אני מעדיף קנביס סטיבה
LEGALIZE IT   (03.05.04)
28. לא גילוי חדש. משמש גם לחיטוי.
יואל   (03.05.04)
תרשו לי לחדש לכותבת שגילתה את זה עכשיו. הממתיק אינו גילוי חדש. חברת סנריידר מוכרת כבר שנים את הממתיק ויש לא מעט אנשים בארץ הצורכים את זה כולל אותי. הממתיק אכן 0 קלוריות ומתוק פי 60 מסוכר. טוב מאוד לחולי סכרת. בנוסף הוא משמש כמחטא ומרפא פצעים, חתכים ושריטות. מעולה לילדים ולמבוגרים כאחד. כמו כן מווסת גם לחץ דם.
29. הסטיביה מגעילההההההה
טעמי מאמי   (04.05.04)
ניסית לטעום קמצוץ ממנה בתה והיא בעלת טעם לואי חזק ביותר!!!!!!! שומר נפשו ירחק
30. עשית לי את היום
יעל ,   תל אביב   (05.05.04)
בדיוק היום שלחו לי כתבה על סכנותיהם של הממתיקים המלאכותיים שצרכתי עד כה שנים רבות רבות רובם מכילים אספרטם. הכתבה שלך באה לי בדיוק ברגע המתאים. כגימלאית הבעייה היחידה היא המחיר שיהיה גבוה בהרבה מזה של הממתיקים שאני צורכת מבקשת לא להשתמש בכתובת המייל שלי לשום מטרה כל שהיא תודה יעל
תגובות נוספות
חזרה לכתבה