|
זה באמת טרנד חדש ו..גם פה הוא נכנס חזק. הייתי אתמול בקוקטיילרום באחד העם 54 והתפריט שלהם מיוחד ורובו טאפאס
|
|
|
2. מה עם פירות הים והבקליאו?
|
|
|
3. מנסים לעבוד עליכם! כנסו ותראו למה
Israe libre , |
ישראל |
|
(11.08.04) |
מי שכתב את זה הוא ממש לא יודע מה הוא מדבר!!!!
Tapas: זה לא עם בגטים או לחמים!!!
כל מה שבא עם לחם ו/או בגט זה נקרא:
בוקדייו - bocadio שבא מהמילה bacado
שזה ביס.
Tapas זה כל מה שבא בכלי חרס קטנים
(בדרך כלל) וגם חלקם אפילו חמים.
Tapas זה כל מה שקשור לגבינות, זיתים, נקניקים וכו'... וזה בא חינם כחלק מרכישת
כל משקה חריף (בברים) !!!!!
|
|
|
4. טורטייה ספרדית.....
Israel Libre , |
ישראל |
|
(11.08.04) |
טרוטייה זה חייב להיות עם תפוח אדמה.
כתב יקר אני חושב שאתה צריך ללמוד כמה
דברים לפני שאתה מפרסם משהו.
מה שנכון יש הבדל די גדול בין טורטייה
לטורטייה בכל דרום אמריקה....
|
|
|
5. לכל עם טפאס משלו
אביב , |
תל אביב |
|
(11.08.04) |
טפאס זה לא ספרדי .. פשוט בספרד
קוראים לזה ככה, לאיטלקים יש מנות
פתיחה קטנות ומגוונות שנקראות אנטי-פסטי
(לפני האוכל) לרוסים יש את הזקוסקי שהם
עשרות סוגי סלטים ומתאבנים שמוגשים
לפני הארוחה או בתור חטיף, ליוונים ולטורקים
יש את המזטים, כל אחד אכל במסעדה מזרחית וקיבל פלטת סלטים מגוונת נכון?
זהו.
|
|
|
בברצלונה נפגשתי עם הטאפס ולא הבנתי למה כל כך מלוכלך בבתי הקפה מסתבר שחלק מהכיף להשליך את המפיות על הרצפה לאחר הארוחה. נקוה שאת זה לא נאמץ.
|
|
|
7. כתבה די מדוייקת - ועוד.
מנחה היקום , |
דרום |
|
(11.08.04) |
כל 6 התגובות הקודמות לוקות בחוסר ידע.
כנוסע קבוע על הקו לספרד אני דווקא יכול לציין שהכתבה די מדייקת.
לגבי הליכלוך שציין מגיב 6, יש בו המון היגיון.
הדלפקים של הטאפאס מתחרים ביניהם, ומקובל בספרד להניח שמקום של טאפאס שליד הדלפק שלו יש כל כך הרבה ניירות זרוקים הוא מקום שהאכיל המון אנשים ולכן הוא יותר פופולרי וכנראה גם יותר איכותי. לכן אף בעל דוכן לא ינקה את הרחבה שלפני הדלפק, אלא רק בסוף הערב.
כאשר אתם מחפשים דוכני טאפאס הקפידו לחפש דווקא את אלו עם הליכלוך הרב ביותר על הרצפה !!!
ככלל נכון יהיה לומר שהטאפאס הוא מנות קטנות של כל מיני מוצרי מזון, כאשר לכל דוכן טאפאס התמחות משלו. המון מאכלי ים, ירקות, ובעיקר "חמון" על כל צורותיו ואיכויותיו. ( החמון הוא ירך חזיר מעושן, התלוי על אונקל בעשרות בכל אתר ואתר, ברמות שונות של עישון ואיכות, וכולל גם הרבה מיכשור מיוחד ויעודי לחיתוך פרוסות דקות דקות עד כדי שקיפות.)
|
|
|
|
|
|
|
10. סיפור אמיתי - איך הטאפאס נולד
פעם, כשמכרו למישהו כוס יין, כיסו אותה בפרוסת לחם כדי למנוע מזבובים להיכנס. אנשים אכלו את הלחם, ולאט הוסיפו עליו כל מיני דברים, ירקות, גבינות ונקניקים ולאט הפך הכיסוי (טאפאס) לעיקר והיין לליווי, והטאפאס הלך והשתדרג ומאז הם חיים באושר ועושר עד היום הזה.
|
|
|
אז לדעתך צריך לאמץ את הלכלוך? אולי נאמץ
זאת לא רק לאזור הטפאס? אולי אפשר לכל מקום הסעדה, בכדי שיראו שכאן היו סועדים?
|
|
|
12. למה אבל למה אין מתכון של ג'בטה למה?????? אפשר לבד לעשות????.
המעונינת במתכון ג'בט |
|
|
(12.08.04) |
|
|
|
אתה מה שנקרא באנגלית WANKER שחבלז.
מבין עלק.
החמון לא מעושן אלא CURED במלח.
|
|
|
14. תגובה ל-7.. No me jodas jiripollas...!!!
Israel Libre , |
ישראל |
|
(12.08.04) |
בקשר ל-jamon אתה לא בדיוק צודק.
מס' 13 דווקה אתה צודק :-)
וזה שאתה טס הרבה לספרד זה יפה,
אבל אני רואה שלא מבין/מכיר כ"כ.
רק שב-15 שנותיי בספרד ובדרומ-אמריקה
אני חושב ומאמין שאני די מכיר
מה זה tapas.
לא נורא רק פעם הבא
No seas jiripollas.... :-)
|
|
|
הכנתי את הטורטיה בהתאם להוראות ויצא מה זה טעים ומאוד מומלץ.
|
|
|
16. Tapas***עבור Israel libre
כאן תמצא סיפור אמיתי.
http://64.177.51.168/monograficos/historia.htm
http://www.arrakis.es/~jols/tapas/histores.html
De nada.
|
|
|
|