אוכל  טעם החיים  מטבח עולמי
לא שעועית עם עין שחורה. לוביה
פיליס גלזר
פורסם: 03.11.04, 14:19
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 12 תגובות ב-11 דיונים
1. black yeyd BEANS
למעו הסדר הטוב ,   אח של אבשלום קור   (03.11.04)
black eyed peas זה שם של להקה
2. yeah, but...have u got the funk?
אייל   (03.11.04)
רות, האם רכשת את האלבום? אם לא, כדאי לך! נחמד לבשל לצליליו.
3. תגובה ל- 1
בן דוד של אבן שושן   (03.11.04)
לא מדויק. שני השמות מקובלים בארה"ב למרות שאכן מדובר בשעועית, כנראה מסיבות היסטוריות. הלהקה נקראת על שם המאכל שמהווה חלק גדול ממטבח ה- soul food הנפלא של השחורים בארה"ב.
4. אין בעיה למצוא לוביה בסופרמרקט ליד יתר הקטניות
א. ,   הצפון הדרומי   (03.11.04)
5. מה לגבי לוביה טרייה?
סמדר ,   רמת גן   (03.11.04)
היום קניתי בטעות לוביה טרייה. היא נראיתה לי כמו שעועית ירוקה, ורך אח"כ התברר לי שזו לוביה. יש למישהו מושג מה עושים עם זה?
6. מה עושים...
שף הנשמה   (04.11.04)
הלוביה היא ירק שבפעם הראשונה שהבטתי בו, נראה לי, איך לומר, מוזר, מין הכלאה של מקרוני ושעושעית, ארוך דקיק ורך. אבל סבתי שתחייה עשתה בו נפלאות. בימי הסתיו והחורף המוקדמים, בעת שיושבים לשולחן בימי שישי, סבא עושה קידוש, סבתא מחייכת שהוא מברך "אשת חייל מי ימצא..." , היא מובילה אל השולחן סיר שמפיץ ריח, שונה, אחר. מעבר לכל שאר המטעמים, העירקיים שהיא מכינה ביד אמונה, וסבא מצקצק בהושיטו יד לצלחות ההגשה, וסבתא דוחפת לך עוד ועוד אוכל "תטעם" עם הדגש במבטאה המופלא על ה-ע'. הושיטה לאפי הקטן את סיר הלוביה. שם בפנים שחתה לה הלוביה, מעט כהה, במים שקיבלו צבע כהה, אבל בריח, גרם לבלוטות הרוק כמעט ולחנוק אותי. הושטתי יד קטנה (אה, אני הייתי בערך בן 7) ודליתי לי שרוך , מיותר לציין שקיבלתי שאגה קצרה מסבתא "למה בידיים!" , אבל מה אכפת לי כבר תפסתי אחת. טכניקת האכילה של הלוביה המבושלת, היא מאוד פשוטה, צריך לתפוס קצה אחת באצבעות להכניס את כל ה"נחש" הזה לחלל הפה לסגור שפתיים ולמשוך...כך, כל התוכן והמעטפת נשארים בפנים והסיבים הצדדיים שהם קשים יותר...מושלכים כלאחר כבוד לצלחת השאריות. אני התאהבתי... כמובן שאפשר לעשות דברים מופלאים עם הלוביה...אבל אין כמו פשטות. לוביה, בכל משקל שתחפצו. לשים בסיר לכסות במים , 1 ס"מ מעל. להוסיף כפית מלח. להרתיח, ואז לבשל על אש קטנה עד שהלוביה רכה. אפשר לאכול חם, חמים או אפילו קר... בהרבה אהבה.
7. תגובה ל-6
(04.11.04)
אך אין כמו טעם הבית העירקי כאילו באנו מאותה משפחה
8. לוביה ירוקה....
(04.11.04)
למלא סיר במים לשים מעט סוכר.. כשזה נהיה רך זה בשל!!! לשים מלא מלח ולאכול!!! זה מדהים!!!! טיפ קטן - לאכול עם הקליפה ולהזהר מה"חוטים" - הקצוות אותם צריך להשליך באכילה...
9. מהריח של שעועית מבושלת בא לי להקיא......
ציפורה ,   תל-אביב   (04.11.04)
מסריח כאילו מבשלים דבק. בחיים אני לא נגעתי בשעועית מבושלת, ומרק שעועית זה הדבר הכי מגעיל בעולם (חוץ ממרק דגים !!)
10. אפשר להשתמש בלוביה במקום פול במאכל פול מיצרי
טיפ ,   מרכז   (04.11.04)
אפשר להשתמש בלוביה במקום בפול במאכל פול מיצרי עם תחינה וביצה. מרגישים יותר קל אחרי האוכל מאשר עם פול
11. זה בדיוק מה שאני עושה
חצי עירקי   (29.08.20)
חזרה לכתבה