לאשה  מגזין שף
סמוק עד השורש: מתכוני סלק
מיכל לוי-אלחלל, מגזין "שף"
פורסם: 07.11.04, 17:54
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 34 תגובות ב-32 דיונים
1. סלק אצלי אוכלים רק בפסח....ירק טעים.
(07.11.04)
2. עוד אחד קטן ודי- קרפציו סלק (עם דג חי....) מנה למטיבי לסת
בני ,   ת"א   (07.11.04)
אופים סלק בתנור (כמו ב2 ) מקלפים וחותכים לפרוסות דקות. במקביל חותכים פילה של דג משובח (כמו לסביצ'ה ) לפרוסות דקות. בונים מגדלים של פרוסת סלק פרוסת דג. מתבלים במלח גס , בלסמי (טוב) ומשהו חריף (או שום חתוך לפרוסות דקות מאוד או פלפל חריף פרוס דק דק ...) וצלפים. מנה הורסת. אפשר להגיש בשתי צורות או מגדל אישי לכל אחד או צלחת מרכזית עם הרבה חתיכותץ בשני המקרים לא נישאר כלום.
3. הכי פשוט לאדות.גם שומר על הויטמינים
(07.11.04)
4. מחמיצים את הסלק
חובבת בריאות   (07.11.04)
סלק אמנם אוהב מאוד את השידוך הטעים עם חומץ אבל החומץ הורס חלק מן הויטמינים והמינרלים הייחודיים לסלק. לכן עדיף להשתמש בלימון שדוקא תורם לספיגת החומרים האלו בגוף. בכלל, חומץ מעכב את הפעילות המטבולית בגוף.
5. הכי טוב לבשל בסיר לחץ
שושה   (07.11.04)
גם שומר על הויטמינים וגם בישול מהיר כ-10 דק'.
6. סלק השחקן- פחחחחחח גדוווול !!!
חגי ,   ת"א   (07.11.04)
7. צ'יפס מסלק
mimi ,   telaviv   (07.11.04)
תנסו לעשות מהסלק צ'יפסץ יוצא מדהים.
8. לבשל את הסלק בקליפתו
עפרה   (07.11.04)
כשמתרכך, להסיר בקלי קלות את הקליפה, לחתוך לקוביות או לפרוס לפרוסות דקות, או לגרר על פומפיה עבה, להמליח קלות, להוסיף פלפל שחור גרוס, סוכר חום, מעט מיץ לימון, להוסיף עירית חתוכה טיפה (אבל ממש טיפה) שמן רגיל, לערבב וזה מעדן.
9. סלק נא - הכי טעים
(08.11.04)
לפרוס את הסלק דק ולהזליף מעט שמן זית ובלסמי לבן וזהו. אחרי חצי שעה שעה הסלק מתרכך. זה טעים גם בלי לחכות...
10. ה ס ל ק
מאיה ,   תל אביב   (08.11.04)
אני מכינה אותו חמוץ מתוק. להלן המתכון: מבשלים כמה סלקים עם קליפתם מצננים מעט, מקלפים, ומגרדים על מגרדת גסה. מניחים בקערה ומוסיפים: 1 כף גדושה מיונז,מעט סוכר (או סוכרזית) מיץ מלימון אחד, וקורט מלח. מערבבים היטב ומתקנים תיבול לפי הטעם או סוכר או מיץ לימון או מלח. זה פולני אסלי אבל מה זה טעים.
11. סלט רוסי
מרינה   (08.11.04)
לאוזן ישראלי השילוב נשמע מוזר, אך משטעם לא שכח את הסלט הטעים והבריא זה. לבשל סלק שלם, לקלף ולגרד על פומפיה עבה. להוסיף שום טרי כתוש, שזיפים מיובשים שהושרו קודם במים רותחים, אגוזי מלך קצוצים גס, מיונז, מלח פלפל לפי טעם. יוצה סלט יפה, טעים ובריא. בתיאבון!
12. ה ס ל ק
מאיה ,   תל אביב   (08.11.04)
מתכון לסלט טעים שמלווה את מטבחי כבר שנים הרבה: מבשלים במים כמה ראשי סלק מצננים קלות (במצב פושר קל מאד לקלף את הקליפה החיצונית) מרסקים הסלק על מגרדת גסה ומוסיפים:מיץ לימון , מעט סוכר - רצוי חום,מעט מלח וכף אחת מיונז. מערבבים ומתקנים תיבול. אצלינו אוהבים להדגיש את טעמיי החמוץ מתוק. מגישים קר. טעים מאד להגיש עם פירה. הילדים מתים על זה.
13. מה עם סלק ממולא ? יש לך איזה מתכון ?
מסעודה המסעידה   (08.11.04)
14. איך בוחרים סלק?
תודה   (08.11.04)
15. שאלה למבינים
(08.11.04)
האם אפשר להכין מיץ סלק מסלק טרי (לא מבושל)? כלומר להכניס לבלנדר,לטחון ולשתות? תודה
16. תגובה ל15
סלקית   (08.11.04)
בוודאי !!! טעים , בריא ומומלץ עם סלרי. אני אפילו נותנת לילדי כשהם בעניין.
17. אוכלת הרבה סלק ורק באידוי
יפית ,   חיפה   (08.11.04)
זה מתכון לעצלנים, אבל זה בריא ומהיר (לשימוש במיקרוגל): חותכים סלק לרצועות דקות ומאדים במיקרוגל (סיר אידוי מפלסטיק קשיח+סלסלה.בתחתית שמים מעט מים) ומאדים 6 דקות. אח"כ מוציאים ומוסיפים בטטה חתוכה דק יחסית+רבע כרוב לבן+בצל יבש. מאדים עוד 5 דקות.כיוון שהסלק קשה יותר מהחומרים האחרים,צריך לאדות אותו יותר זמן. מעבירים לקערה עמוקה (יוצאת מנה גדולה מאוד). סוחטים חצי לימון, ממליחים,מוסיפים שמן זית ואפשר גם להוסיף טונה או סרדינים חריפים. מנה שמשביעה להרבה זמן וגם צבעונית ויפה. פשוט וטעים והירקות לא מאבדים את טעמם. אני לעולם לא מבשלת ירקות-רק מאדה. בתיאבון.
18. ל-15 מצויין בעיקר לקיבה
shosh   (08.11.04)
19. אני עושה סלט מאוד דומה, רק מוסיפה
למרינה עם הסלט הרוסי   (08.11.04)
גם כמון - וזה עושה אותו סלט רוסי-ישראלי. בכל אופן תודה על המתכון, נשמע טוב מאוד!
20. שחכתם קובה אדומה (עירקית) !! רוטב סלק אדום - הכי טעים !!!
אלי   (08.11.04)
21. עוד רעיון למעדן סלק לא מבושל...
חנהל'ה   (08.11.04)
מכירים את הגזר המגורד במג'ימיקס כמו שערות ארוכות, שמוסיפים לזה לימון, מלח ושמן זית? אז עושים אותו דבר בדיוק אבל במקום גזר - שמים סלק מקולף, לא מבושל. חשוב שיצא דק דק. אוף, כמה טעים ובריא ! לבריאות!
22. מיץ סלק
יקי ,   פ"ת   (09.01.05)
במסחטה לירקות קשים. מתכון למיץ בריא:1סלק,2מלפפון,1גזר,3גבעולים של סלרי אמריקאי,
23. דרך 5 - לאדות בקליפה על שושנת אידוי או בסיר פסטה עם מסננת
יהודית ,   רחובות   (29.12.05)
24. ל13
רותי   (29.12.05)
בתוכנית האחרונה של אהרוני ראיתי בחצי עין שהוא ממלא סלק בדיוק באותה צורה שמילא פלפלים , בצלים וירקות נוספים. לפרטים מדוייקים תבדקי אם יש לו אתר לתוכנית החדשה
25. סלק
חלי ,   אילת   (04.04.06)
אני מחפשת מתכון לסלט סלק חי. אני לא רוצה לבשל, או לאפות...
26. סלט טעים
ציפי ,   מרכז   (08.08.06)
מגרדים סלק חי ותפוח עץ גרנד סמית בפומפיה מוסיפים מעט סוכר ולימון לפי הטעם מעדן.
27. מה עם קובה סלק?
ג'אנקית של קובה   (08.08.06)
יש למישהו מתכון (בלי קפואים וכו' - מתכון מההתחלה) למרק קובה סלק?
28. הסלק
חיה ,   ראשל"צ   (08.08.06)
הסלק מלא בסוכרים ,והוא ירק מומלץ מאוד
29. קובה סלק - תשובה ל-28
רספוטין -   (09.01.09)
ראיתי בחצי עין תוכנית בישול עם שף שאיני זוכר את שמו שהכין יחד עם אמא שלו ממוצא עירקי מרק קובה סלק ,לא נראה לי מסובך בכלל.אם אני לא תועה ניתן למצוא המתכון בערוץ החיים הטובים.בהצלחה.
30. סלק רוסי
א. ,   ד.שרון   (11.07.09)
כל מה שרוסיה עושה יוצא טוב
תגובות נוספות
חזרה לכתבה