את הכוסמת יש לבשל באופן הבאה: לשתוף היטב את הכוסמת להכניס לסיר להוסיף מלח ע"פ הטעם וולכסות במים עד כ- 2 ס"מ מעל הכוסמת לבשל עד שהמים מתחילים לרתוח, כאשר המים רותחים להמניך את הלהבה לכסות במכסה ולבשל עד שהכוסמת נהיית רכה, (אם יש צורך יש להוסיף מים) בנפרד להכין קציצות ברוטב עגבניות, להגיש כך: בצלחת לשים כוסמת מעל לשים את הקציצות ולשפוך מעל את רוטב העגבניות של הקציצות הרבה רוטב כך שהכוסמת תספוג את הרוטב, אתם לא מאמינים כמה שזה טעים. תנסו לא תצטערו!!!
ההשרייה מפחיתה משמעותית את המרירות של הכוסמת והופכת אותה לקצת יותר מתוקה. בבוקר אני מסנן אותה ושוטף כמה פעמים. אז אני מכניס אותה לסיר ומבשל מעט מאוד זמן (מכיוון שהכוסמת כבר רכה מההשרייה).
זה יוצא מעולה. אני עכשיו מנסה למעוך את הכוסמת אחרי הסינון ולהכין ממנה פאנקייק במקום.
אמא שלי ז"ל , היתה מבשלת את הכוסמת במים רותחים עד שהתרככה לאחר מכן מתבלת עם הרבה פלפל שחור מלח והמון בצל מטוגן , ואז יוצרת כרוכיות מבצק עלים ברומנית קוראים לזה בייגלה. וזה טעים.......