אוכל  טעם החיים
ערמונים לוהטים לחורף חם
הדי שרון
פורסם: 29.11.04, 13:48
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 56 תגובות ב-56 דיונים
31. היש בנמצא?
שביל הערמונים   (30.11.04)
קראתי את הכתבה ואצתי רצתי לי לשוק הכרמל לקנות ערמונים.. אך אבוי לי . לא היו ערמונים בנמצא. לא בשוק ולא בחנויות התבלינים והפירות היבשים שבסביבתו.. עצובה חזרתי לי הביתה - אך לא לפני שקניתי תותים מתוקים שיהפכו לקינוח של ארוחת הערב...
32. גם אני קנתי ב"מחסני מזון" וכולם היו מקולקלים
אריה ,   נתניה   (30.11.04)
קניתי ב"מחסני מזון" - בנתניה, כולם היו ממש ממש מגעלים. הכי טוב לצלות ערמונים זה במחבת מיוחדת לקליית ערמונים שקניתי באיטליה - מחבת עם חורים. שמים את הערמונים המחורצים במחבת ומדליקים את האש, מדי פעם מנערים. פשוט וטעים!!!
33. ערמונים בערב: כדור פראמין בלילה, בחילה, צרבת וגזים
מת על ערמונים   (30.11.04)
כל פעם שאני אוכל בערב 10 ערמונים קלויים בטוסטר אובן בלי מים ועם צלב, אני חוטף בלילה בחילה, גזים וצרבת ונאלץ לקום ולקחת כדור פראמין שמשפיע רק כעבור שעה ואז אני נרדם. לידיעתכם.
34. לא לקנות ערמונים בקוסמוס בכרמיאל
כרמיאלי   (30.11.04)
לא לקנות ערמונים בקוסמוס בכרמיאל. חלקם עם עובש והיתר גורמים בלילות לכאבי בטן, בחילות וגזים.
35. קליה
אריה   (30.11.04)
פשוט חורצים אתהערמונים בחלק העליון ומניחים עלתנור או מעל פלטה חמה למשך כחצי שעה רואים שהקליפה נפתחת ובתאבון
36. ברוסיה עצי ערמונים גדלו מתחת לכל בניין-קח כמה שבא
אורית ,   בת ים   (30.11.04)
חבל שבישראל הם עולים יקר. ברוסיה, אני זוכרת, וזה היה לפני 15 שנה (היום אני 25) בגל גינה, בכל חצר, מתחת לכל בניין ואף אחד לא ידע איך אפשר להשתמש בהם ואיך לאכול אותם. הם פשוט היו נרכבים על הקרקע. לא היו מוכרים אותם בכלל, אלא כותפים מעץ בשביל לשחק בתור ילדים.
37. פטנטים עולמיים
אביב   (30.11.04)
הפטנט הראשון: לא צריך לחרוץ את הערמונים! זה מייגע, מסוכן לאצבעות, וזה גם מונע מהערמון להתקלף כמו שצריך. הינה מה עושים: מחזיקים את הערמון עם ה"שפיץ" למעלה, ו"נותנים לו בראש", חבטה הגונה עם פטיש עץ (פטיש שניצלים). זהירות! לא חזק מידי! אנחנו לא רוצים פיתה! מכה בינונית שתגרום לקליפת הערמון להתבקע לאורך הקווים הטבעיים שלה, מבלי שהערמון יימעך. היתרונות: 1. זה הרבה יותר מהיר. 2. זה הרבה יותר כיף, במקום עונש של עבודה עדינה עם הסכין זה נהיה כיף של הוצאת אגרסיות (רצוי לחשוב תוך כדי החבטה על כל מיני פוליטיקאים, בוסים/עובדים, ושאר נודניקים...) 3. לאחר הצלייה/חריכה זה מתקלף בקלי-קלות ("בקלולה" כפי שאומרת בתי בת ה-5) מכיוון שהחריצים נוצרו לאורך קווי העץ הטבעיים, והחום גורם להמשך הפתיחה. פטנט שני: לא צריך אח בוערת, לא צריך מחבתות מחוררות: יש להשיג בחנויות (הטובות) לכלי בית סיר חרס לתפוחי אדמה בשם "תומס", של חב' רוזנטל, זה כנראה הסיר הכי יקר בשוק (מעל 100 ש"ח) אבל הוא שווה כל גרוש. וכמובן - לא רק לתפוחי אדמה, אלא גם לערמונים - אחרי החבטה מכניסים אותם פנימה, מנערים פעם בכמה דקות, וזה יוצא נפלא! הבית מלא בריחות נפלאים ותוך 3 דקות לא נשאר כלום חוץ מערימת קליפות. יכול להיות שזה עובד עם סירי חרס אחרים (כאלה המיועדים לבישול תפ"א בלי מים), אבל אני כנראה פלצן אמיתי, ניסיתי רק עם התומס (שהפך למוצר חובה בכל בית אצל כל החברים, המכרים ובני המשפחה שלנו). אם תהיו מרוצים מהפטנטים, תמיד תוכלו להזמין אותנו לערב ערמונים... שלכם אני
38. לחרוץ ולהכניס למיקרו ל-1 דקה..נ-ק-ד-ה.
ציפי   (01.12.04)
39. מי יודע ? עוגת ערמונים הונגרית
big nishnush ,   מרכז   (02.12.04)
שמעתי על עוגה מדהימה.... אך לא מצאתי מתכון.... מישהו יודע? תודה!
40. איפה ניתן להשיג ערמונים טובים????באזור המרכז
נעה   (02.12.04)
41. עוגה ערמונים
רחל   (02.12.04)
ניתן למצוא בספר בישול פפריקה של טומי לפיד
42. ל-12 איך קולים בקמין ????
קמינקה   (06.12.04)
האם שמים בתוך סיר ברזל מעל הקמין או ישר על הקמין ?? - (זה דוקא נשמע רעיון לא רע להשתמש בקמין)
43. האם מבשלים בתנור או על הגז? היכן קונים?
(06.12.04)
44. בסופרים חובה לבחור אחד אחד ! הם מערבבים את הישן והחדש ביחד
סימונה ,   רמת-גן   (06.01.05)
45. ערמונים
.ר ,   חיפה   (16.01.06)
חתכים עד מחצית הערמון,קלייה בטורבו ב-250מעלות למשך 20 דקות .
46. קליית ערמונים כה פשוט!
קליית ערמונים בינגו! ,   שרון   (20.12.06)
במקום לעשות X על הערמונים לעשות 4 דקירות עם סכין לחמם בחום גבוה בתנור או 2 דקות במיקרו - עבור 10 יחידות
47. ערמונים במיקרו
(02.02.07)
יוצא מה זה גרוע.
48. ערמונים טובים ניתן להשיג ב...
נוי ,   ת"א   (06.01.08)
ברחוב לוינסקי, מרחוב העליה ומזרחה בכל החנויות של הפירות היבשים. המחיר המומלץ הוא 15 שקלים לקילו. יש כאלה שלוקחים יותר ובלי הצדקה...
49. ההמלצה לקליית מיקרו בשלושים שניות עובדת מעולה!
גולה   (30.01.09)
גאון
50. אופציה נוספת לקליית הערמונים
אוי ווי   (09.02.09)
לשכוח לחרוץ את הערמונים באיקס וזה מוכן כשאתה שומע פיצוצים מהתנור שכמעט שוברים לו את הזכוכית ועושים לך התקף לב. ואני עוד גרה בשער הנגב! לא בריא ללב בכלל. תלמדו מהנסיון שלי- לא לשכוח לחרוץ את הערמונים! בתאבון!
51. ערמון על האש
פרץ   (20.12.09)
עשיתי חריץ בערמון ושמתי אותו ל2 דקות במיקרו. אחרי דקה וחצי נשמע פיצוץ אדיר והערמון עלה באש בתוך המיקרו. כבר יומים אני לא נפתר מהריח
52. קליית ערמונים
חיפה ,   כרמליה   (23.01.10)
53. Tt
אילן ,   עיאש   (20.01.13)
54. הערמונים האלה של רוסיה - לא אכילים.
משה זוכמיר ,   קיבוץ בית השחי   (10.01.15)
הי אורית, יש כל מיני סוגים של עצי ערמון, ורק מעט מהם אכילים. אישתי שעלתה מרוסיה מוסרת לך, שאלו היפהפיים עם הפריחה המטריפה שיש בכל רחוב ברוסיה - הם מרים ולא אכילים. הערמונים שמיובאים לישראל, הם ברובם מטורקיה. יש כמובן ערמונים אכילים גם ברוסיה - אבל לא אלו שמגדלים ברחובות לנוי.
55. איזה יפה,
(30.01.15)
זה ממש כמו שורה משיר :) ערמונים ברחובות פאריס העיפו מעיני איזה ריס חשבתי להחזירם לסיר אבל הם בחרו להשאר בשיר חחחח :)
56. קניית ערמונים
דוד לוי ,   רעננה   (13.01.17)
כל מי שרוצה ערמונים באיכות שלא חלמתם בחנות אגוזים באזור התעשייה רעננה רחוב החרושת מול קניון רננים אני קונה כבר כמה שנים ואף פעם לא היו מקולקלים ניסיתי הרבה ושמה האיכות גבוהה ושירות מעולה
תגובות קודמות
חזרה לכתבה