אוכל  מדריכים  האקדמיה לבישול
כבישה ד'
רון (שפאץ) כהן
פורסם: 08.03.05, 12:56
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 25 תגובות ב-25 דיונים
1. מה זה פלפל שאטה?
יניב ,   באר שבע   (08.03.05)
2. כלא שאטה מכיר? אותו דבר
פלפל   (08.03.05)
3. פלפלל שמגדלים האסירים בשדות של כלא שאטה...
אסיר ,   עולם   (08.03.05)
4. ל (1) ,ולכל היתר ! למה לצחוק על בן-אדם שמבקש בדעת משהו
י.ב.   (08.03.05)
ברצינות ? ולעניין; פלפל שאטה,זה הפלפל החריף ביותר שנמכר בדרך כלל בחנויות תבלינים. בצורתו, צבעו אדום בהיר קצת. בגודלו,הוא הקטן ביותר מכל הפלפלים האדומים החריפים האחרים.הוא נקרא גם בשם פלפל סודאני. אגב,הוא גם המוצלח ביותר לחובבי חריפות להכנת פלפל חריף טחון,כשטוחנים אותו עם פלפל גמבה, שום, מלח בישול ושתי כפות שמן זית. בתיאבון,ולבריאות !
5. מחמאות ובקשות
שירי   (08.03.05)
א. מגניב ותודה רבה! ב. מה עם כבישה של כרוב? פטריות?
6. מה עושים אחרי הכיבוש
רפי   (08.03.05)
לא הבנתי, העסק כבוש אחרי יומים או שבוע ואח"כ האין חייבים לאכול הכל מייד או שמרגע שזה כבוש ניתן להמתין מחוץ למקרר או בקירור, מה עושים,
7. אחרי הכבישה
שפאץ   (08.03.05)
אחרי שהלימונים כבושים אפשר לשמור אותם בחוץ ולהסתכן בהחמצה או ללכת על בטוח ולהכניס אותם למקרר. שכבת שמן מלמעלה תעזור להם להתקיים מחוץ למקרר.
8. תגובה לשנונים
לפלפל   (08.03.05)
2 ו-3 איזו שנינות. אתם מה זה חריפים.לכו תכבשו.
9. יש הבדל בין סודאני לשאטה
בחריפות ,   תל אביב   (09.03.05)
שאטה זה אכן האדום הבהיר שיחסית קטן. אבל הסודני הוא הקטנטן האדום שחריף ממנו הרבה יותר,אם משתמשים בסודאני יש להשתמש מקס באחד כי ככל שהם טריים וקטנים יותר ככה הם חריפים יותר.
10. ל-6 - אחרי הכיבוש מקימים התנחלות על פסגת כל לימון...
טל ,   תל אביב   (09.03.05)
11. שאטה והכיבוש
דורית ,   חיפה   (09.03.05)
למגיב מס'6 אחרי הכיבוש יבוא שלום אנשאללה פלפל שאטה הוא אחד הסוגים הנפוצים באזורנו של פלפל חריף . תכנס לחנות תבלינים וכבר יסבירו לך ואם אתה מהאמיצים תוכל גם לטעום . בניגוד למה שכתב לך מס' 4 סודנייה הוא סוג אחר גדול יותר ומתוק יותר . יש גם צ'ילי שהוא קטנטן אך שונה ויש גם קאיין שהוא יותר חריף וגם יותר טעים
12. אחרי הכיבוש
למס' 6   (09.03.05)
אחרי הכבישה אוכלים מה חשבת ? מומלץ עם לחם איכותי וחמאה . רצוי עם כוסית וודקה .
13. די לכיבוש!!!
(09.03.05)
14. שדרוג הגרבלקס
אפי   (09.03.05)
מומלץ מאד למי שיש אפשרות לבצע עישון קר (טמפ' נמוכה מ- 30 מעלות) לגרבלקס.
15. טיפ לכובשי המלפפונים משבוע שעבר
ירון   (09.03.05)
במקום שמיר (או בנוסף) להשתמש בשומר!! תוצאות מדהימות. הכי מומלץ למי שיוצא לקטוף בטבע שמיר בר - תו
16. מי שרואה את התגובות יחשוב שזו תוכנית בדיחות
מירב   (09.03.05)
17. רוטב חרדל
א.א. ,   רעננה   (09.03.05)
שפאץ, תוכל להעביר בטובך את המתכון לרוטב החרדל המסורתי שנלווה לסלמון הכבוש?
18. מתכון הברבה יותר טעים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
טבח טוב ממסעדה יותרט ,   ת"א   (09.03.05)
חברים, קחו מתכון יותר טעים בהרבה...אופן הכנה כמו בכתבה...בתיאבון 2.5 כפות מלח גס 1.5 כפות סןכר לבן 1 כפית פלפל שחור 2 כפות גרעיני כוסברה קלויים (שתי דק' על מחבת יבשה, אש נמוכה ולערבב.) 2 כפות גרעיני שומר קלויים (כנ"ל, ניתן לערבב) 20 גבעולי שומר טרי...לכסות הדג. נתקלתם בבעיה? שלחו הודעה לאי מייל.
19. תענוג
אשר הוד השרון   (09.03.05)
לכל המספרים מ1 ועד 17 לעת עתה עשיתם לי את היןם עם הבדיחות שלכם וזה אני אומר בכל הרצינות רק תמשיכו ככה והחיים של כולנו יהיו יותר קלים נ.ב פלפל שאטה הוא קטן וחריף כמה לשים? בעיה שלכם
20. מלח
חמוצי ,   ירקון   (09.03.05)
איזה מלח להוסיף -גס או דק
21. הומור לעינין ,כיף היה לצחוק,תודה
יונינה   (09.03.05)
22. הסכין של שפאץ
יניב ,   באר שבע   (09.03.05)
שפאץ, מה זו הסכין המשוננת הפושטית הזו שהשתמשת בה? אם נמאס לך מסכין השף שלך אני אשמח לקבל אותה...
23. לסלמון מוסיפים גם סלפטר
אריה   (10.03.05)
במתכון של אמא שלי מלטביה מפזרים על הסלמון גם כמה גרגרי (לא אבקה) סלפטר. מה דעתך שפאץ. זה מוסיף משהוא?
24. תגובה ל22
יעל ,   תל אביב   (21.03.05)
מתחכם, הא? יפה לך.
25. פלפל חריף
popa ,   la   (04.05.05)
חזרה לכתבה