אוכל  מדריכים  האקדמיה לבישול
ריבות ב'
פורסם: 29.03.05, 10:29
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 37 תגובות ב-37 דיונים
1. ריבת משמשים
ענת ,   מרכז   (29.03.05)
בשנה שעברה לא ריססנו את העץ ואת כל היבול העצום של המשמשים תקפו מזיקים. היה לנו חבל לזרוק אז מכל משמש לקחנו את החצי הטוב והכנו ריבה. המשמשים עוד היו ירוקים לגמרי, קשים. סוכר הוספתי הרבה פחות מהרשום במתכונים, בישלתי רבע מהזמן הרשום במתכונים ויצאה לנו ריבה שכולם ביקשו עוד ועוד צנצנות. מאז אני לא עובדת לפי שום מתכון כתוב. צריך פשוט להכניס את הפירות ולבשל. ועם הרבה פחות סוכר!!
2. יהיה שיעור על הכנת גלידה בבית?
במכונת ,   גלידה?   (29.03.05)
3. ריבות
(29.03.05)
כמה סוכר לקילו?? באיזה נוזל ממיסים את הסוכר? איזה מין שעור זה? הכל תיאורטי...
4. אוקי אוקי... ראיתי שלא קראתי
(29.03.05)
את השעור הקודם...sorry
5. אפשר מתכונים לריבת שום וריבת בצל?
(29.03.05)
6. ריבה לסוכרתיים
דליה   (29.03.05)
איך מכינים ריבה ללא סוכר???
7. צודקת
ליליפוט ,   ירושלים   (29.03.05)
לא חייב הרבה סוכר במתכונים אפשרי להוריד הרבה סוכר. סוכר הופך בתוך הגוף לשומנים וזה טעים אבל מזיק לגוף......
8. שימור ריבות
תמר   (29.03.05)
אני נוהגת להכין ריבות כל שנה . כדי לשמר אותן אני מאחסנת אותן בכלי גדולים בפריזר. כך הן נשמרות אפילו שנתיים. הן לא קפואות, וקל להוציא אותן לשימוש.
9. קישור לעוד ריבות
נעמי דה פירסט   (29.03.05)
http://www.havivaskitchen.co.il/phps/recepylist.php?kind=jam&start=0&query_num=1
10. הכנתי ריבת תותים מעולה!!!!!!
גלי ,   לא בשלנית גדולה   (29.03.05)
אחרי שקראתי כאן בשבוע שעבר על הריבות, ואחרי שבעלי קנה מלא תותים ?(יותר ממה שיכלנו לאכול), החלטתי אתמול להכין ריבת תותים. את המתכון לקחתי מהמתכונים של ynet הוא נקרא "ריבת תותים קלה" והיא כל כך פשוטה להכנה ויצאה מעולה!!!! אבל מה, בפעם הבאה אני אשיפ פחות סוכר, זה יהיה טעים גם פחות מתוק, ומה שבטוח- יותר בריא. ממליצה!
11. ריבת אבוקדו?!
שירי   (29.03.05)
האם מישהו אי פעם נתקל באפשרות להכין ריבה מאבוקדו.? ואם כן, איך????
12. חצי קילו סוכר על קילו תות
ריבת תויתים   (29.03.05)
13. תוספת תפוז לריבת תות
פלפלת   (29.03.05)
לריבת תות מאוד טעים להוסיף פרוסות חתוכות של לימון או תפוז. זה מגוון, מוסיף טיפה חמיצות ומאוד טעים.
14. המלצה
יריב ,   חיפה   (29.03.05)
לאחר מלוי הריבה וסגירת המכסה כדאי להפוך את הצנצנת עד שהריבה תתקרר.בצורה כזו יוצר ואקום ,המכסה יהיה אטום והריבה תשמר יותר זמן.
15. גיוונים
אילנה   (29.03.05)
הכנת ריבה : להוסיף ציפורן, הל, מקלות קינמון, מקל וניל, כמה פלפלים שחורים (כן, כן), אלכוהול (ויסקי, ערק, וודקה, קישסה, טקילה) בכמות של חצי כוס הכי חשוב:כמות הסוכר היא מחצית מכמות הפרי ולא שווה לה, לא חייבים ריבה כל כך מתוקה. רצוי גם להוסיף לימון אחד חתוך ולזרוק אותו בסוף הבישול. תהנו.
16. נשמע חולני
(29.03.05)
17. קיבלתי במשלוח מנות ריבת מנגו ואגוזים
שלומית   (29.03.05)
של צביקה, שאני לא יכולה להרגע מהטעם המופלא שלה. מי יודע איפה קונים את הריבות של צביקה?
18. ריבות וקונפיטורות אמיתיות תוצרת בית
מושה   (29.03.05)
פומלות וחצילים ניתן למצוא כאן : http://sarametukim.co.il/
19. שיטת סבתא
משה ,   רעננה   (30.03.05)
לדעת שהריבה מוכנה היא באותה צלחת קטנה לטבול את האצבע בריבה ולגעת אצבע באגודל, אם נמתח "חוט" צמיגי בין האצבעות - הריבה מוכנה.
20. ריבת גזר
(30.03.05)
האם יש למישהו מתכון לריבת גזר?
21. ריבת תותים קלה - באמת מתוקה מדי
תותי   (30.03.05)
22. ריבה באופה לחם
איריס   (30.03.05)
האם יחס הכמויות נשאר אותו הדבר כשמכינים ריבות באופה לחם?
23. עדין לא קיבלתי תשובה לגבי ריבת בננות
מירב   (30.03.05)
24. ריבות ללא סוכר
(30.03.05)
מצטרפת ל-6, איפה אפשר לקבל מתכונים של ריבות ללא סוכר האם סוכרזית נוזלי יכול להחליף את הסוכר 1:1 אודה על כל תגודה
25. מרקחת עם פרי שלם
חנהפ ,   מרכז   (30.03.05)
אכלתי פעם מרקחת תפוחים שהכילה תפוחים שלמים שקופים משהו, איך מכינים??
26. ת ש ו ב ה ל - 17
אוהבת לאכול ,   צביקה במקרה ממכמורת   (30.03.05)
ריבות צביקה ראיתי בסופר סנטר שבM הדרך ובשוק האוכל שבקניון 7 הכוכבים בהרצליה בבוקרי שישי
27. ריבה לסוכרתיים
פרומה ,   מרכז הארץ   (30.03.05)
בעלי אוהב מאד ריבות אך עליו להמעיט בסוכר. אודה לכם באם תפרסמו מידע על הכנת ריבות ללא סוכר. למיותר לציין כי לא מעט אנשים בארץ נכנסים לקטיגוריה זו. בתודה מראש.
28. ריבה מכינים כי זאת צורה לשמור את הפרי לתקופה ארוכה
עדיף ללא סוכר בכלל ,   אבל אז הריבה מתקלקלת   (01.04.05)
לכן כמות נמוכה של סוכר אמנם תטיב עם הטעם אבל לא תמנע את התפתחות חיידקים או פטריות (מה שגרוע יותר) על הריבה עם הזמן.
29. האים קפשר להישתמש עים דבש במקום סוכר, ומה היחס?
דובשניה   (21.04.05)
30. מישהו יודע להכין ריבת עגבניות שרי?
(03.06.05)
פעם טעמתי ריבה כזאת והיא פשוט נהדרת, מישהו מכיר את המתכון?
תגובות נוספות
חזרה לכתבה