אוכל  טעם החיים
להמליח או לא? 4 מתכוני חציל
יעל גרטי
פורסם: 07.08.05, 12:43
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 73 תגובות ב-68 דיונים
1. תוספת למתכון חצילים בתחמיץ
(07.08.05)
מומלץ להוסיף ג'ינגי'ר
2. חצילים זו האהבה
ברונו   (07.08.05)
אני נוהג לאכול אותם עם בצל. אין כמו סנדביץ' עם חציל, מטבוחה ובצל אחר כך ערק.
3. חולה על חצילים
ברומר   (07.08.05)
אני לא יוצא עם שום בחורה שלא אוכלת חצילים. מי שלא כמהה לחצילים היא רעה מניסיון
4. איזה חצילים,הכנתם והטיפול בהם
בשלנית ,   ירושלים   (07.08.05)
הטובים ביותר הם החצילים הערביים, עגולים וממש מתוקים.היכן? בשווקים,בחנויות של שכונות ,כפרים ודוכנים בדרכים. להקפיד על טריות לפי הכללים בכתבה. הכנה - השימוש במעבד מזון הרסני לחלוטין ויצא משם רק אוכל לתינוקות . לרסק במזלג,כמו סבתא ,או אימא שלי או לרסק במכשיר ידני מתאים,כמו לריסוק עדין של פירה. בעדינות,בבקשה. המלח - תנסו בלי להמליח. אם החציל טוב,הוא לא צריך מלח. אם הוא לא טוב ,גם מלח לא יעזור. עניין המלח מרחיק את החציל ממטבחים רבים. הטיגון - מה דעתכם לקלות בתנור, בגריל.גם פשוט,גם יותר טעים, גם בריא וגם איטלקי . אחר כך ניתן להוסיף מה שרוצים.
5. בלאדי !!!
חצילאי מושבע ,   צפון   (07.08.05)
לכל מתכון בכל צורה אם ברצונכם במעדן אמיתי הקפידו על חציל בלאדי, כן כן, החציל בעל הצורה המשונה עם "אצבעות". חציל כזה כשהו שחור וקל ובפנים מלא "בשר" ולא מים וגרעינים. בלאדי זהו החציל האולטמטיבי עבור כל מתכון תלקקו את האצבעות.
6. הממליח יודע... ידוע היטב
ג'ני ,   בני ברק   (07.08.05)
החציל הוא פשוט ועדין, וקולו כמו קול של הלב. החציל, ... כמשק הרוחות בפרדס מלבלב החציל, החציל. מומלץ להמליח חציל ולתרגל המלחת בשר להכשרתו! בברכת נחמה לכל עם ישראל ושבו בנים לגבולם הירוק
7. ל-3: באמת תהיתי מהיכן טוב הלב שלי הנרחב. עכשיו אני יודעת
דנה   (07.08.05)
מ ה ח צ י ל י ם
8. לחלק מתכון של ביצה אחת?
אין קל מזה!   (07.08.05)
מוסיפים ביצה למחצית המתכון ובאמת שלא קורה שום דבר. לא נתקלתי במתכון שעודף של חצי ביצה ישבש אותו.
9. אכילת חצילים ע"י אחוז מהאוכלוסיה תביא שלום עולמי
(07.08.05)
10. כדי שהחצילים לא יספגו שמן
רונן ,   ראשל"צ   (07.08.05)
צריך להשרות אותם אחרי פריסה במים עם הרבה חומץ ומלח בערך 20 דקות לאחר מכן לסנן ולטגן (אין טעם לוואי לא מהחומץ ולא מהמלח)
11. מעדן מלכים בכל צורה ושאלה...
חציל לי חציל לי   (07.08.05)
קרה לי מספר פעמים שחציל שלם פשוט "התפוצץ". לעיתים, על הכיריים ולעיתים בתנור. מאידך, איני אוהב לנקב במזלג כי אז הוא נהיה מריר. מה הסיבה? אני מנחש לחץ פנימי אבל מעבר לכך......
12. ל-1, *לא באמת ג'ינג'ר ??? והסביח של עובד
גילי ,   גבעתיים   (07.08.05)
אין על החצילים של עובד מלך הסביח מגבעתיים. עזבו אתכם מלהמליח ולקלות, רוצו לעמוד בתור, ותלקקו את האצבעות. מעדן !!!!!!!!
13. עוד מתכון קלי קלות...
דורון ,   מרכז   (07.08.05)
בדיוק כמו הסלט הראשון - אבל תחליפו את השום בבצל סגול חתוך קטן קטן. חבל על הזמן. עוד טיפ קטן - סלט כזה צריך הרבה יותר מ-2 כפות שמן זית - החציל אוהב שמן זית וצריך להיות מספיק שמן שהסלט יהיה רטוב!. אין כמו הסלט הזה עם חלה טריה...אמא'לה....
14. קאוויר חצילים פרובנסיאלי- לא שם פלצני לחציל קלוי??
טיפה נסחפתם עם השם ,   כולה חציל   (07.08.05)
15. רוצים מתכון מנצח?
ליאור ,   אילת   (07.08.05)
לישרוף מעל האש להיוציא את הפנים לתוך קערה עם מעט מהקליפה השרופה להוסיף צנוברים שטוגנו קלות בשמן זית מעט מיץ לימון כוסברא קצוצה מלח פלפל ומעט מיונז הנאה מובטחת באחריות
16. אהבתי הרבה לחצילים
זהבה ,   תל אביב   (07.08.05)
אהבתי לחצילים בכל הוריציות כמה שאתה צודק .זה ממש רוע לא לאהוב חצילים
17. טיפ מהשמיים
חצקול   (07.08.05)
על מנת שהחציל לא יספוג שמן בטיגון, טבלו אותו בחלבון ביצה לפני הטיגון. בתיאבון
18. חצילים קטנים מוחמצים- מחפשת מתכון טעים
יעל   (07.08.05)
ראיתי בשוק חצילים קטנים וחמודים --וקניתי עכשיו כל שנותר הוא למצוא מתכון לחצילים מוחמצים וטעימים
19. סלט חצילים
אסף   (07.08.05)
ממליץ מאד לא להשתמש במעבד מזון, אלא פשוט לחתוך את בשר החציל כמה חתכים גסים בסכין, ןלערבב. המרקם טבעי יותר, פחות מעובד, והרבה יותר מוצלח.
20. שיטה נוספת לקליה על האש בלי לכלוך
החציל האציל ,   החצליה   (07.08.05)
לעטוף חציל שטוף היטב ומנוגב בנייר אלומיניום. להניח אותו כך בקלחת (גם מחבת רחבה עם דפנות קצת גבוהות טובה) על אש גבוהה. כל כמה דקות להפוך אותו מצד אל צד עד שמרגישים שהחציל כבר רך ומוכן. מכבים את האש, פותחים בזהירות את נייר האלומיניום ומוציאים את "הבפנוכו" בכפית.
21. שיטה עתיקה אך עובדת
ניקי   (07.08.05)
כל מי שטייל פעם ב"שכונות" ביום שישי זוכר את מגשי החצילים המתייבשים בשמש לפני הטיגון נכון שזה טרחה אבל בדקתי וזה עובד אצלי עד לשליש מכמות השמן וחוץ מזה מי שאוהב חצילים יודה כי ההשקעה משתלמת כך הציפייה יותר ארוכה והתענוג גדול יותר
22. ותרו על השמן זית, תלמדו מהרומנים
(07.08.05)
23. חצילים
כרמית ,   רעננה   (07.08.05)
במקום כוזברכ תוסיפו פיטרוזליה ואז ההנאה גדולה יותר חצילים דבר שניתן לגוון בהמון דרכים מה שתוסיפו יהייה טעים. בתאבון.
24. למיצוי הטעם של צנוברים יש לקלות *ללא שמן*
(07.08.05)
25. הכי טוב סביח בלי סיבוך :)
יאמי   (07.08.05)
26. אבל למה לעטוף באלומיניום?
אילאיל ,   מרכז   (07.08.05)
זה הרבה יותר טעים כשזה נשרף על אש פתוחה. שמים אלומיניום על הכיריים, נגד הכתמים וזהו...
27. אין כמו החציל האציל. (בכל צורה ).
סבתא אילנה   (07.08.05)
ירק נהדר, איך שלא תכינו אותו הוא תמיד טעים .
28. ואמא שלי מכינה את הריבה הכי טעימה
שבע ,   י-ם   (07.08.05)
מ-ח-צ-י-ל-י-ם ואמא שלי אלופה בריבות מכל מיני סוגי. גם סלט חצילים עם פלפל אדום מעט חומץ וזיתים ירוקים פשוט מדהים. ויש עוד מלא דברים מדהימים ...... ולחשוב שעד לפני 8 שנים בערך נגעלתי מחצילים. פשוט אחד הירקות הכי מוצלחים שיש.
29. שיפור ל "חציל בתחמיץ"
עפרה   (07.08.05)
במקום לטגן ולספוח שמן, עדיף להניח את פרוסות החציל בתבנית משומנת קלות (או מרוססת בשמן) ולאפות קצר, עד הזהבה, להניח את כל הפרוסות בכלי גדול, לערבב בצנצנת את חומרי התיבול: חומץ או לימון, מלח, פלפל, שום, פטרוזיליה ולשפוך על הפרוסות. לעטוף הכלי בפלסטיק ניצמד ולתת לפלא לנוח במקרר כשעתיים. ממממ...מעדן.
30. hazilim with sun dry tometo
Pnina ,   LA   (07.08.05)
i onion, 1 red pepper, 1 green pepper, 1 hazil, 1 cup sun dry tomato. bazel salt and pepper slice all to small kubiyut, cook till soft/ MASHEHU
תגובות נוספות
חזרה לכתבה