אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
אסאדו
רותי קינן
פורסם: 01.06.05, 13:03
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 64 תגובות ב-63 דיונים
1. בשר בירושלים - מי מכיר?
רוני ,   ירושלים   (01.06.05)
מחפש איטליז טוב (בעיקר אמין) בירושלים
2. המתכון לצ'ימיצ'ורי הוא על הפנים...
tioavi   (01.06.05)
3. ל 2...או למי שיודע..
צ'ימיצ'ורי   (01.06.05)
אפשר תזכורת למתכון טוב לצ'ימיצ'ורי?? פעם הייתי מכינה המון את הרוטב הזה... אבל כבר שכחתי כיצד.. והרוטב בכתבה באמת נשמע לי זוועה...
4. איטליז יואב בצומת ניות
ירושלמי   (01.06.05)
5. גם איבו אחלה מקום
ירושלמילכאורה   (01.06.05)
בפסאג' בין רחוב הלל לשמאי גם אחלה בנאדם גם בשר ממש ממש לא כשר
6. צ'ימיצ'ורי למספר 3
אורוגוואי ,   ת"א   (01.06.05)
אז ככה: פטרוזיליה, בצל, שום, חצי פלפל אדום, כוס שמן, כוס חומץ, כוס מים שהורתחו והתקררו. אני שם את כל הדברים בבלנדר (בלי הנוזלים) מקצץ מוסיף את הנוזלים מלח פלפל- ויאללה אסאדו.
7. 2 קילו ל 6 סועדים??? זה לא ארגנטינאי 6קילו ל 2 כן
וול ,   ת"א   (01.06.05)
8. למס' 1 - קצב ירושלמי מעולה
השף - שבילי בישול ,   בישול גורמה בשטח   (01.06.05)
יצחק לבנון (אני לא יודע איפה החנות שלו בירושלים, אבל אני יודע שיש לו - נקראת לבנון מעדנים). יש לו חנות ברמת השרון ואני משתדל לקנות רק אצלו (גם בקר וגם חזיר. בכבש הוא לא מתעסק). באזור המרכז לא מצאתי טובים ממנו, כולל בראון, יוז'י, הגלריה בנאות אפקה ועוד כמה ידועי שם. הוא יקר אבל הסחורה והייעוץ שווים כל גרוש.
9. צימיצו'רי
סיגי ,   ארגנטינה -ישראל   (01.06.05)
חומרים : פטרוזיליה, טימין שמן זית, שום , בצל סגול, חצי גמבה אדומה , חומץ, לימון, מלח, פלפל שחור בתיאבון חובבי בשר יקרים ..... ולגבי האסאדו לעולם אבל לעולם לא לתבלן את הנתח , הוא עסיסי ביותר בגלל השומן שעוטף אותו , רק מלח ופלפל גרוס בלבד. ההכנה בתנור היא הטובה ביותר ..... תנסו תתאהבו ותעבירו הלאה.... בהצלחה
10. זה המתכון צימצורי שזושי מכינה- היא אומרת שזה מעולה!!
(01.06.05)
רוטב צ'ימיצ'ורי / זושי רוטב שאני מכינה כמעט פעמיים בחודש...בכמויות מסחריות...הוא למעשה הרוטב הכי טעים שיש לסלטים, לסטקים , על לחם, בכל פוזה יום או מצב רוח: המצרכים: חופן כוסברה ירקרק חופן פטרוזיליה טרי ריחן חופן לקצוץ דק דק לשים בצנצנת שניתן לסגור היטב..להשאיר קצת מקום ל: מלח לימון שמן זית שום כתוש פלפל צ'ילי. לערבב כשהצנצנת סגורה לשמור במקרר מחזיק מעמד אפילו חודש במקרר.
11. קצב באיזור פ"ת
טורף   (01.06.05)
מישהו מכיר קצב עם בשר איכותי בפ"ת?
12. סתם אנקדוטה , גם בכדורסל קשה לנצח אותם
שלומי   (01.06.05)
הם הרי אלופי העולם .
13. קצב איכותי ברעננה
ר ט ,   רעננה   (01.06.05)
מעוניין לקבל המלצה על קצב איכותי באיזור רעננה ( מלבד טיב טעם!)
14. ל 11 אין כזה בפ"ת מצטער
עזה פזיזה   (01.06.05)
15. מישהו מכיר חנות פירות ים טובה בבני ברק????
נ.נח.נחמ.נחמן ,   בני ברק   (01.06.05)
16. ל - 1 ניתן לרכוש בשר טרי "אדום אדום"
ריקי   (01.06.05)
של תנובה בחנויות מגה מלחה ומגה תלפיות - הבשר הכי טוב בשוק כיום.
17. ל11 קצב בפ"ת
הטורף   (01.06.05)
הוא נמצא לא רחוק, בטירה. יוסף עיראקי שמו, הקצביה שלו כמו בית מרקחת. המחירים נוחים והסחורה.... אין מילים.
18. הצימיצ'יורי של 6
רונלדיניו   (01.06.05)
חשבתי שאני המצאתי את ההמתכון הזה... באמת סוף הדרך. פשוט וקל להכנה. שווה לנסות
19. למס, 8. איפה ברמת השרון נמצא הקצב המהולל שלך?
אורי ,   תל אביב   (01.06.05)
20. ל1 ישלי נסיון מצויין עם דיפלומט במושבה והכי חשוב לא לקנות
עוזי ,   בשר מוכשר   (01.06.05)
21. משה קצב
יוס   (01.06.05)
22. ל-11
משה   (01.06.05)
לא - אין קצב טוב בפ"ת. וזה קצת עצוב אם להודות על האמת.
23. רואים שהמחבר לא היה מעולם בארגנטינה
ארגנטינאי   (01.06.05)
כל הרעיון באסדו זה טעם הבשר ולכן בארגנטינה לא מוסיפים שום דבר לבשר חוץ מקצת מלח. הרעיון של כוסברה וצ'ילי זה חילול הקודש (בארגנטינה כמעט ולא מכירים כוסברה ותיבול חריף לא מקובל בכלל). בנוסף, את האסדו מניחים בהתחלה על צד העצם והופכים אותו רק פעם אחת, זה לא נקניקיה. מומלץ לצלות את כל הרצועה ביחד ולא לחתוך. אם הבשר איכותי הצ'ימיצ'ורי מיותר. בתיאבון!
24. צימיצורי טוב ותגובה ל11
wenjy ,   העברית   (01.06.05)
צימצורי של wenjy לוקחים בצל ירוק או רגיל קטן, מרגיעים אותו שלא יבכה. קוצצים אותו קטן קטנטן לוקחים פלפל צהוב אחד ואדות אחד וירוק אחד. קוצצים אותם קטן קטנטן ומוסיפים לבצל. קוצצים פטרוזיליה וכוסברה למי שאוהב ומוסיפים, מי שאוהב שום אפשר גם מוסיפים רבע כוס מיים רותחים ונותנים להתקרר. לוקחים רבע כוס שמן זית ורבע כוס חומץ, רצוי תפוחים אבל אפשר משהו אחר, מוסיפים לירקות שהתקררו בנתיים אם אוהבים חמוץ יותר או פחות אפשר ביחסים אחרים, אפשר גם יותר מחצי כוס של נוזלים (שמן חומץ) אבל זה למי שאוהב נוזלי. שמים בקערה מכסים בנילון נצמד ושמים במקרר שעה בערך. אח"כ מעבירים לצנצנת ואפשר לקחת למנגל. מי שאוהב אפשר שלים גם אבקת פלפל צילי ומלפפון חמוץ נ.ב. ל11- יש טיב טעם מצויין בפ"ת. אבל אם זה מפריע לך הבשר לא מוכשר ולכן מלוח פחות וטעים ורך יותר.
25. רותי ,ביננו.....
עוד אחד   (01.06.05)
בחיים לא היכנת אסאדו נכון? ואם כן אנא שלחי תנחומי לסועדים...
26. קצב ברעננה
יקי ,   הוד השרון   (01.06.05)
בצומת כ"ס רעננה מרכז מול משטרת כ"ס ישנו קצב שנקרא כצ'לה שווה ביותר
27. אטליז יואב -מצויין
טיטו ,   ירושלים   (01.06.05)
בשר ארגנטינאי זוהי מסורת. יואב למד עם השנים להביא את הבשר המובחר יקר?לא למי שמבין
28. בשר זקן
גיל   (01.06.05)
בשר כמו שאתם רואים בתמונה לא לקנות!!!!!!!!!!! זה בשר זקן (רואים לפי רוחב העצם) רק עצמות קטנות לקנות
29. צימיצורי טוב
גיל   (01.06.05)
4 רכיבים יש לצימיצורי טוב : שום פרוזיליה שמן(תירס) לימון אם רוצים למרינדה אפשר להוסיף יין אדום - כל המוסיף גורע
30. שערורייה בנגב, פשע ושמו באר שבע
(01.06.05)
מעולם לא התרכזו כל כך מעט כשרון וטעם טוב וכל כך הרבה יומרנות והפקעת מחירים במקום כל כך רחוק ושולי כמו בבאר שבע. אסון קולינרי שמסריח למרחוק. אין שם מה לאכול, אין מה לשתות. נוסעים לדרום? תעצרו בכל מקום אחר בדרך או שתיקחו סנדביצ'ים. אל תאכלו בבאר שבע!
תגובות נוספות
חזרה לכתבה