אוכל  טעם החיים
קוסקוס מהיר הכנה
רפי אהרונוביץ'
פורסם: 14.06.05, 11:01
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 41 תגובות ב-41 דיונים
1. בחיית
טונסאי ,   סוס   (14.06.05)
איך אפשר להשוות את שקית להכנה מהירה לקוסקוס אמיתי פשוט עוול.....
2. מתכון יותר מוצלח נסו
סולטנה   (14.06.05)
למה לקנות אינסטנט? לשים בסיר 5 כוסות מים רותחים ,חצי כוס שמן כף מלח להרתיח להנמיך את הלהבה לשפוך לתוך הסיר 1 ק"ג סולת יבש רגיל לערבב שיספוג את המים ולכסות ל-25 דקות .ואז להעביר דרך נפה פשוט חבל על הזמן גם זול גם טעים והרבה בתאבון
3. עצה קטנה בקשר להכנה
יעל ,   תל-אביב   (14.06.05)
בהוראות של הקוסקוס שהוזכר בכתבה כתוב להוסיף 3 כפות שמן והקוסקוס יוצא קצת שמנוני. מניסיוני, אפשר בהחלט להסתפק בכף אחת והקוסקוס עדיין יוצא נהדר!
4. לסולטנה החביבה
איריס חולון   (14.06.05)
ניסיתי את שאמרת אך לצערי כל נוזל שנשפך על הקוסקוס הזה הופך אותו לדייסה מגעילה ובסוף הילדים מבקשים את הקוסקוס המוכן.
5. המלצה: קוסקוס אמיתי מהיר הכנה (לא האינסטנט זבל)
קוראת ולא מאמינה   (14.06.05)
פשוט מאוד: להרתיח 3כוסות מים + כחצי כוס שמן + 1כפית מלח + קצת כורכום ו/או קינמון (לא חייבים). במקום מים אפשר מרק עוף. אחרי שרותח: להוסיף 3 כוסות סולת בזרימה אחת, לערבב עם כף עץ עד שכל הסולת נבלעה במים. לכסות ולהשאיר על אש נמוכה כ 5-8 דקות. לכבות אש, לחכות עוד כ 15 דקות ואז להעביר בקבוצות למעבד מזון ולהפעיל בפולסים עד שנהיה רך . שמעתי שאפשר גם להכין במיקסר של עוגות אבל לא ניסיתי. אם רוצים להכין 1 ק"ג אז צריך 6 כוסות מים ובערך 1 כוס שמן (אפשר גם קצת פחות) יותר טעים, ויותר זול מהשקיות אינסטנט
6. מקור הקוסקוס
פרטוק ראובן ,   מושב פארן   (14.06.05)
לפי דעתי הקוסקוס מוזכר כבר בתנ"כ ובני ישראל אכלו "סולת בלולה בשמן" ולכל מי שמצוי בהכנות קוסקוס יודע שזהו חלק חשוב בהכנת הקוסקוס.
7. רפי אהרונוביץ' ממשיך להפיץ מתכונים מאולתרים באין מפריע...
מספיק עם הקומבינות ,   אתה מרעיל את המדינה   (14.06.05)
8. איך אתם רבים על קוסקוס? זה בכלל אוכל לתרנגולות...
כוסכוס   (14.06.05)
רק אנשים עלובים כמוכם מסוגלים לאכול סולת, זה בדיוק מה שאני זורק לתרנגולות בחצר,וגם הן בקושי מסוגלות לאכול את זה. ואתם יש לכם מתכונים לקוסקוס???
9. הדגים יצאו חסרי טעם
אריאלה   (14.06.05)
ניסיתי את המתכון בשבוע שעבר (היה לי אותו ממקור אחר). בדיוק אותו הדבר - הדגים יוצאים חסרי טעם. לדעתי יש להוסיף עוד משהו, אבל אני לא ממש יודעת מה. הקוסקוס יוצא נהדר עם הרוטב.
10. מקור הקוסקוס
(14.06.05)
אין ספק שמקור הקוסקוס במקרא, כמו כל הדברים הקיימים על פני האדמה
11. הקוסקוס לא בעיה. איך עושים את המרק עם החומוס ?
אשתו של הטריפולטאי   (14.06.05)
חמותי הטריפוליטאית קמצנית ולא נותנת מתכונים ....... ניסיתי והמרק לא יוצא עשיר מספיק כמו אצלה . אז אם יש לכם מתכון אוטנטי ולא מתחכם וחדשני - זה יהיה יפה מצידכם לשתף ..........
12. קוסקוס מקמח תירס? (נטול גלוטן:
רונית ,   ת"א   (14.06.05)
האם מישהו ניסה להכין קוסקוס מקמח תירס. לביתי אסור לאכול סולת והיא מאוד אוהבת קוסקוס. אם למישהו יש מתכון נטול גלוטן אודה מקרב לב!!!
13. קוסקוס ביתי
מירי ,   מרכז   (14.06.05)
אז ככה: א. הילדים שלי רגילים לקוסקוס שאני מכינה וכאשר לעיתים רחוקות אני קונה מוכן, הם מיד מרגישים למרות שאני משתדלת להסוות. ב. לי אישית אין בעיה אבל צריך לשים מאוד לב לחברות. יש חברות שטעם הקוסקוס מתקרב לאמיתי ויש חברות שזה מה זה מגעיל, טעם של תעשייה ומסטיק. (השבוע קניתי מוכן מתוך לחץ והילדים ממש נגעלו). ג. אפשר גם לאכול קוסקוס עם שקשוקה חרייפה וטובה- זה מה זה טעים!!!!
14. לא מוותרת על הקוסקוס של אמא הז'רבאית שלי.: אדום, חריף, מלא
(14.06.05)
ירקות, בשר וומעובד טוב (לא דייסה). אין לזה תחליף אלא אם פ-ע-ם בא לך מהיר ואין ברירה.
15. מתכון
(14.06.05)
א. קוסקוס טריפוליטאי יותר דק וזה לא לרוחי. דייסה. ב. לטגן בצל ענק שחתכת לחתיכות גדולות וכשמזהיב להוסיף קוביות עגבניות בשלות, כף רסק, פפריקה חריפה (אני אוהבת חריף), לערבב ולהוסיף כל הירקות חתוכים גדול פרט לדלעת ותפו"א (כולל חומוס מושרה). לתבל. בפעם השניה אחרי האידוי הראשון, להוסיף את הדלעת והתפו"א. אנחנו משהים קצת את המרק ובעזרת כף לוקחים מהמרק האדום שבסיר ושופכים על קערת הקוסקוס ומערבבים עד שהקוסקוס נצבע כולו באדום. טריפוליטאים עושים לבן (גם חמותי טריפוליטאית ז"ל).
16. איך אמרו?הברברים המציאו אותו. סתאאאם
(14.06.05)
17. 11-חצופה!! אל תלכלכי על הטריפוליטאים!!
טריפוליטאית גאה!! ,   הרצליה פיתוח   (14.06.05)
מה את מלכלכת עלינו שאנחנו קמצנים!! לכי לעזאזל!!! והקסוקוס שלנו הכי טעים בעולם (של סבתא...) טריפולטאים>>>>>>>>>אימפריה!!!
18. להשוות קוסקוס ביתי לקוסקוס מוכן זה כמו להשוות פרארי לפיאט...
ערן   (14.06.05)
ורק מי שלא טעם קוסקוס ביתי מימיו יכול לטעון אחרת. כל אותם פלצני מזון לא מרשים להשתמש בפטריות מקופסא או באפונה קפואה - אבל איפה שהם לא מבינים, הם פתאום ממליצים על אוכל מוכן...
19. קוסקוס מוכן .הצחקתם אותי
פיציקו ש ,   נתניה   (15.06.05)
כל שישי אני מכינה 2ק"ג קוסקוס מסולת רגילה תאווה לטעם ולעיניים כל שבוע רוטב שונה פעם עם חומוס .ופעם עם שועית ופעם עם מפרום .ופעם עם תירס ואפינה .ותפוח -אדמה טעם גן -עדן . ניסיתי עם המוכן כולם הסתכלו עלי [בני המשפחה] ודחו את הארוחה בלא תודה . אין קיצורי דרך לאוכל טוב אין להשוות לא בטעם ולא בריח .המוכן אוכל לעצלות. מי שטרח בערב שבת יוכל קוסקוס. פיציקו מנתניה
20. רפי...במקום לרגש אותנו עצבנת את כולם
(15.06.05)
מה קורה פה בYNET? עצבנתם את הערבים עם מתכון לחומוס -גומי את הפולנים עם מתכון גועלי לגפילטע את הרומנים עם אילתור סתמי לממליגה (חסר טעם וחסר ריח). ועכשיו את כל עדות המזרח?
21. שני עשרונים סולתמנחה בלולה
מוני ,   afula   (15.06.05)
בשמן .זהו מקור הקוסקוס
22. תגובה ל-17
נגה   (15.06.05)
גם ההומור שלכם לא משהו, כנראה,,,
23. הקוסקוס מתאים לכל הגילאים ????????!!!!!
zabarbie ,   raanana   (15.06.05)
ילדים קתנים יכולים "לינשום" את הגרינים הקטנים של הקוסקוס- לכן,- רק עם רותב !!!!
24. אולי תפסיקו לריב על קוסקוס ותתחילו לאכול אורז הכי טעים
סולטנה   (15.06.05)
25. 11 איזה חמה יש לך שאפילו מתכון לא מביאה לך
לילך ,   י-ם   (15.06.05)
אני מרוקאית טריה במטבח אבל את יכולה לשים חומוס של קופסת שימורים, גזר, תפוח אדמה, קישוא , דלעת , עוף או גרונות יוצא טעים אפשר גם כרןב לבן. אם חמותיך לך לא נותנת מתכונים אז מה יהיה
26. רפי הוא שף מדופלם!!!
טלית שכולה תכלת ,   ת"א   (15.06.05)
רציתי להוסיף ולומר שרפי הוא פשוט איש מוכשר שמוסיף המון אהבה ורגש למעדניו,בשבוע שעבר בן זוגי ואני אכלנו ארוחה משובחת ביותר שנעשתה במו ידיו של האומן רפי. הארוחה כללה סוגי סלטים מתוחכמים, תוספות חמות ובשרים איכותיים כאנטריקוט ופילה. תודה לך רפי! כן ירבו אנשים כמוך!
27. ל 17
(15.06.05)
קצת הבנת הנקרא "חמותי קמצנית" 11 לא כתבה על כל הטריפוליטים
28. מי כותב את הדברים האלה?
יחזקאל ,   באזל, ממש מעל המסעדה   (15.06.05)
אתה לא יכול לכתוב שלא כשר שם?!?! סתם הלכנו שתינו ישבנו כמו אידיוטים, מגיעה המלצרית ואני רואה שלא כשר! חצי שנה לא נכנסתי למסעדה, ועכשיו נכנסתי בגללך!
29. great stuff!
רוני   (15.06.05)
I love KUS-KUS! the french eat it too...
30. אין, אין סוף לבושה - אולי די לרצות את הנשים? תחזור לכתוב על
מזיע בחום   (15.06.05)
חזירים, ובעיקר חזירות!
תגובות נוספות
חזרה לכתבה