אוכל  לא רק סושי
מיזונה ועלים אחרים
איריס ז'ורלט
פורסם: 16.06.05, 13:47
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 31 תגובות ב-31 דיונים
1. המון המון חסה!
מושי מושי ,   לשעבר טוקיו   (16.06.05)
הסלטים ביפן מורכבים מהמון המון חסה. אם מחפשים טוב, אפשר למצוא פה ושם איזה חתיכת עגבניה ומלפפון...כי זה יקר. אבל מה, גם לדעתי סלט זה רק התוספת. מזל שיש עוד הרבה מה לאכול שם!!!! ואיזאקיה זה אחלה בחלה!
2. אשה אמיתית
פרידה   (16.06.05)
אישה שאוכלת רק סלט היא לא אישה אמיתית. גם אני מתקשה להבין את הנשים היושבות מול הר של סלט. ממה הן חיות?
3. ומה קורה אם הביזונה אוכלת מיזונה?
חתחתול ששון ,   רמת גן   (16.06.05)
4. ל 3 שאל את עזרה טיזונה
רו ,   לטה   (16.06.05)
5. ומה עם ה"מיצובה"?
L.L ,   טוקיו   (16.06.05)
ה"מיצובה" שייך לאותה משפחת עלעלים ירוקים וטעים לא פחות מה"מיזונה"
6. Salad is what my food eats
ליאת   (16.06.05)
7. איריס, אחלה כתבה ואחלה סלטים! אריגאטו גוזאימאס!
בשלנית בהתהוות ,   בטוקיו   (16.06.05)
8. לפעמים
דני ,   ירושלים   (16.06.05)
אני אדבר בשם חברה שלי, שקורה שבא לה סלט גדול כזה, וזה משביע אותה לכל היום אבל, לא פעם (וספציפית היום גם כן) פשוט בא לה סטייק !!! עסיסי כזה, ומדמם, כמו שצריך long live shipoodei avazi !!!
9. נוסע ליפן ומבקש עצה
אמא של סטודנט   (16.06.05)
איריס - אני מכורה למדורך וזקוקה לעצתך. בני נוסע בקרוב ללמוד ביפן (טוקיו) במסגרת חילופי סטודנטים. אולי תייחדי מדור לו ולשכמותו - איך לחיות ולשרוד כלכלית בטוקיו כשאתה סטודנט תפרן עם מלגה מצומצמת ואוהב לאכול???
10. ואינפורמציה מעניינת
שינוי מרענן   (16.06.05)
נחמד לגלות את רזי המטבח היפני בתוספת טיפים קטנים ומעניינים על החיים ביפן. אני קוראת את כל כתבותיך ואפילו באחד הקישורים הובלת אותי לאתר מאוד מעניין על יפן "mainichi"...
11. ל-9
תומר ,   ר"ג   (16.06.05)
עצה לבנך: שיאכל את האוכל המקומי ויוותר על מערבי לסוגיו, כולל בתי קפה וג'אנקיות למיניהן. ביפן אוכל זר זה אוכל יקר (ולעתים קרובות גם לא מספיק), ואוכל מקומי סטנדרטי מוגש בכמויות סבירות בהחלט ובמחיר בסה"כ שווה לכל נפש. יוצא דופן אחד חשוב: חשוב לזכור לצרוך פירות, שלא נפוצים במטבח היפני אבל מחסור בהם לאורך זמן יגרום נזק. בהצלחה וטיול נעים!
12. מהם ה"עלים היפנים" שנמכרים בסופרים בארץ?
אאוי רון-סאן ,   מודיעין-מאצ'י   (16.06.05)
איסורארו נו סופרמאטו דה אוראררו ניהון נו אה, נאן דס קה?
13. To #9
Domo   (17.06.05)
Yoshinoya is the solution - crappy but affordable
14. איריס עושה לי בוקר שמח!
שושו ,   ירושלים   (17.06.05)
כמדי בוקר אני שותה את הקפה עם עיתוני החדשות הוירטואליים, תמיד כיף להגיע לכתבות של איריס ,שהן כתובות בצורה מעוררת עניין ומעוררת תאבון. תודה איריס על בוקר-שמח!
15. תשובה ל-9
ספיר ,   ת"א   (17.06.05)
לאמא המודאגת, הסירי דאגה מליבך, חייתי ביפן שנה (נסעתי לבד ובלי מושג) ומסתדרים מצויין, לומדים איפה לאכול, טוב, טעים ולא יקר. בטוקיו יש הכל מכל ולא רק באוכל. יש ביפן היררכיית מחירים לאותו המוצר, למשל יש תפוח- אגס מדהים, שהייתי מכורה לו, שנימוך בפה ואפשר לקנות אותו במאה ין באלף ין וכן הלאה ועדיין כל מה שתקני שם יהיה איכותי ומעולה. יש חנויות של 100 ין למשל ברובע שיבויה שבטוקיו שיש שם הכל- 4 קומות שיש הכל הכל מקוסמטיקה, כלי בית, גרביים ועוד והכל איכותי מאוד.(100 ין זה 4 שקל) הוא יכול לנסוע בתחתית שהיא זולה וכל אחד יכול לעמוד במחיר וגם להגיע לכל מקום. אני רק יכולה להגיד לך שהוא הולך לחוות את חווית חייו.יפן זה כמו חלום - מדהים, ונגמר מהר. תקני לו את הספר של דייויד סלע - יפן - מדריך למטייל ולאיש העסקים- תקראי גם את, זה ירגיע אותך בטוח. המלצתי זה להתערבב עם יפנים כמה שיותר ולא רק עם גייג'ינים (כמונו-זרים), הם אנשים מדהימים וישרים. בקיצור- "גמבה-טה"- בהצלחה!!
16. נראה עשב טעים המיזונה הזה
(17.06.05)
מעולם לא נתקלתי בו. סוף סוף משהו טוב באוכל היפני, חוץ מאיריס כמובן אבל אני לא מתכוונת לאכול אותה
17. ל- 9, האמא המודאגת ול- 15: עידכון ותוספת
ישראלית ,   בטוקיו   (17.06.05)
אם בנך מחפש קצת הבנה לאן הוא "נופל" במובן הטוב של המילה! יש את מדריך לונלי פלנט על יפן ב-Ynet שעוזר להתמצאות בטוקיו. בכל מקרה, אל תדאגי לבנך, הוא כבר ימצא את המאכלים שהוא אוהב... לא חסר!!! וכעדכון ל- 15, הסניף של המאה יין שהיה קרוב לתחנת שיבוייה - נסגר! אינני יודעת למה ומדוע, רק לעידכונך, נשאר הסניף הגדול של רח' טקאשיטה באזור של שיבוייה! אגב, הספר של דיוויד סלע הוא מצויין (לא רק לאיש העסקים!) בכלל, למטיילים. וגם יש את החוברת של "עכבר עולם" כרך: טוקיו, גם מומלץ ועוזר להתמצאות. נסיעה טובה ובהצלחה לבנך!
18. אני דווקא זוכרת את קפה עידן
יעל   (17.06.05)
ובאווזי לא אכלתי מעולם ...
19. ליעל-הפסדת!
אווזית   (17.06.05)
20. המתכון בה' הידיעה
קוז'י גושיגן ,   טוקיו רבתי   (17.06.05)
זהו המתכון בו היינו משתמשים בשעה שהייתי קונסול בתל אביב סלט בננה ומיזונה ובקיצור בנזונה חבל"ז תנסו
21. ל-1 השווארמה בג'יוגאוקה שואלים עליכם
אחלה בחלה   (18.06.05)
22. הפעם הגעלת אותי. אכילת כבד אווז זה אכזריות לשמה!
(18.06.05)
23. Iris , what about WAFU as dressing for the salad!
the best thing in ,   SUSHI-LAND   (18.06.05)
24. יצאת חמודה מאד הפעם
אלון   (18.06.05)
הלאה קפה עידן, לחיי השיש, השיפוד והסטייק
25. כל מילה בסלע!!!
קרניבורית   (18.06.05)
26. 5-מיצובה היא בכלל ממשפחה אחרת!
יפנית   (18.06.05)
27. תודה לכל אלו שטרחו והגיבו זה מאוד סייע
האמא מהודעה 9   (19.06.05)
28. איזה עלים אחרים?
דני מ.   (19.06.05)
את בטח מתכוונת ל"שיסו"... עדיף מטוגן חלקית ו\או מתחת לשסימי... מממממ.....
29. Mizonna...... wow
nimit ,   Tel Aviv   (21.06.05)
בקשתי היא לכתובת המשתלה הנ"ל או מס. טלפון או כל אפשרות אחרת וזאת כדי לרכוש את המיזונה המומלצת.. .תודה נימית
30. מיזונה גדלה לי פרא בגינה! יאמי!
יונתן   (20.01.08)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה