כלכלה  כלכלה בארץ
"זהירות - מבנה מסוכן" - לא התקדמנו מאז אסון ורסאי
עידו אפרתי
פורסם: 04.11.05, 09:29
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 58 תגובות ב-57 דיונים
31. מכללת דרבי באור יהודה - ראו הוזהרתם!!!!
מודאג מאוד ,   תל אביב   (04.11.05)
כמתכנן לשעבר של מכללת דרבי הרני להזהיר כל תלמיד ועובד במכללה זו שבאור יהודה כי בניין זה של המכללה עבר שריפה וסובל מליקויים הנדסיים ובטיחותיים המסכנים חיי אדם - יש סדקים בקירות ובקונסטרוקציה,מערכות החשמל לא תוקנו מהשריפה,ובתכנון הנוכחי אין יציאות חירום מספיקות למספר התלמידים שילמדו בבניין. כמו כן אין אישור של מכבי אש יועצי קונסטרוקציה ושאר יועצי הבטיחות הדרושים. בעלי המכללה עשו שימוש לא חוקי בתוכנית האדריכליות ושינו אותן בהתאם לצרכיהם ולא על פי חוק ותקן המתבקשים מסוג מבנה שכזה. למידע נוסף יש לפנות אל yoashc@gmail.com
32. עד שיעיפו את כל השלטון המקומי רווי השוחד והשחיתות,לא ישתנה.
גל   (04.11.05)
33. גם אצלנו לממשלה ולגופים האחראים
פאקו פאקי ,   פאקיסטן   (04.11.05)
לא היה כל כך איכפת מהבנייה והמבנים אז פשוט באה רעידת האדמה דיללה קצת את האוכלוסיה פחות 60,000 בני אדם, צריך לצורך כך פחות אהלים ופחות סיוע במזון אבל חוץ מזה הכל בסדר, הפוליטיקאים ממשיכים לחגוג. בכל העולם אותו הדבר, בלואיזיאנה בגוואטמלה, במקסיקו, בפאקיסטן וגם באיראן וגם באינדונזיה ובתאילנד ובסרילנקה, אז למה דוקא בישראל צריכים להיות שונים? תאונות דרכים יש? מחלות סופניות יש? קצת מלחמות יש? אז תהיה גם רעידת אדמה אחת ואז סוף סוף יצא ענף הבנייה מן המשבר ויתחילו לבנות מהר כדי שברעידה הבאה הכל ייהרס ויתחילו הכל מחדש. המקום הכי בטוח שאני מכיר הוא בקבר כי שם אפילו למות כבר אי אפשר.
34. הבל הטענות נגד הפלקל
אחד שלא מתמסר לכותרו   (04.11.05)
העלהום על פלקל הוא קשקוש אחד גדול. מצאו שעיר לעזעזל - תקרה שלא תוכננו לרחבת ריקודים (750 ק"ג למ"ר) אלא כתקרה בלבד (250 ק"ג למ"ר) שעשו בה בנוסף גם שינויים רבים שהחלישו אותה בלי שום אישור הנדסי, וכשקרה הצפוי והבלתי נמנע - האשימו את השיטה. בסטטיסטיקה תקרות פלקל לא מתמוטטות יותר מתקרות אחרות, ואם פל קל היה כ"כ גרוע - היו מתמוטטות כל שנה 5-10 תקרות מתוך אלפי התקרות הקיימות.
35. 1 - איזו "שנינות" עלובה של אוהד הפועל
ירושלמי   (04.11.05)
מחר ביציע של הפועל ת"א בטח תספר לחברה איך "הבאת אותה" בירידה על הירושלמים האנלפבתים וכל החננות והאפסים שיהיו אתך יתמוגגו. אבל חביבי, הטבלה לא משקרת ואתה ושכמותך תובסו גם על המגרש וגם בעולם האמיתי. אנשים כמוך בס"הכ מסתתרים מאחורי הגדרות ומגזרים כדי להשתייך למקום ה"נכון" אשר יכסה על ערוותם. אבל האמת - אתה אפס ואתה יודע את זה.
36. בעיית המבנים בת"א ביסודה- מבנים שיועדו לשימור
סימה ,   תל-אביב   (04.11.05)
בכל פעם שיש התעוררות בנושא המבנים המסוכנים , מדברים מדברים ובפועל כולם כבולים. בת"א עשרות בניינים שנבנו לפני למעלה מ- 60 שנה, קרבה לים עשתה את שלה וכן עקבות הזמן אבל - הערייה החליטה להכריז על מס' לא מבוטל של מבנים כמבנים מיועדים לשימור, לא התחשבה באף גורם ואף מאלצת לשפץ המבנים בדיוק עפ"י סטנדרטים שהיא קבעה. עם כל הכבוד לא כל בעלי המבנים רוצים להיכלל בקטגורייה של "שימור" דבר הגורם להכפלת עלות השיפוץ- וכך כולם מסנדלים את כולם עד שבאמת יקרה הגרוע מכל ואז יגידו אמרנו לכם, או שבעצם לא יהיה למי להגיד...לצערי אני מתגוררת בבנין שכזה והמלחמה בין הרשות לבעלי הבניין משאירה אותנו בתווך בבניין מט לנפול
37. פתרון זול לחיזוק הבניין!
ארז   (04.11.05)
http://www.fridmang.com/earth.htm מומלץ בחום!
38. מספר 1 זה דוד הניג'ס
דני   (04.11.05)
שאין לו חיים, אז הוא החליט להגיב על כל כתבה שיש עם שגיאות כתיב מכוונות, משעשע לא ?
39. אתם יודעים כמה מבנים וכמה מוסכים הם בעלי גגות אסבסט? המון !
המצפון   (04.11.05)
ואתם יודעים כמה זה מסוכן? המון! זה מסוכן לא רק לאלו שעובדים שם אלא גם לאלו שמכניסים את מכוניותיהם למוסכים זה נדבק לריפוד ונשאר שם שנים ולאורך זמן זה מסוכן אז קדימה , לא להיכנס למוסכים עם גגות אסבסט , היו צרכנים נבונים!
40. יש פתרון
רוני   (04.11.05)
יש חברה אחת "החברה הישראלית לחיזוק מבנים בפני רעידות אדמה " והם גם בודקים מבנים מסוכנים וגם מחזקים. אנו כבר עבדנו איתם והם מאוד מקצועיים.
41. "חוש ההומור" המופרע של מס' 1 הוא חרפה
ש   (04.11.05)
42. ל 37: הפתרון שלך לא מספיק, העמוד הקיים "יגזר" ברעידה!
מהנדס   (04.11.05)
43. כמה שנים עוד צריכום עוד לעבור??
שי   (04.11.05)
כמה שנים צריכים עוד לעבור כדי להבין: 1 שאין שום קשר בין "אסון ורסאי" ושיטת בניה פל-קל. 2. שאסון ורסאי התרחש בגלל תופעת התהודה (Resonance) כתוצאה משינוי תדר הטבעי של הרצפה, שישה חודשים לפני האסון. 3.שהסיכוי "שאסון ורסאי לחזור לעצמו" מבחינת סטטיסטי שווה ל 500 (מטר מרובה) לחלק ל 3000000 (מטר מרובה) 4. שאסונות דומות לאסון ורסאי התרחשו עוד לפני שנים רבות: -צרפת. ב-18-04-1850 220 חיילים נהרגו כשגשר עליו צעדו קרס. -אנגליה. ב-12-04-1831 40 חיילים נהרגו כשגשר עליו צעדו קרס. 5. שבישראל קבלני בניין, אנשי תחזוקה, מהנדסי ערים, מהנדסים אזרחים לא לוקחים בחשבון שהורדת קירות הפרדה (בלוקים) משנה את תדר הטבעי של הרצפה/ תקרה בלי להשפיע על העומס הסטטי.
44. ל 34: אם אתה מהנדס תפסיק לעבוד בתכנון, ואם לא, אל תבלבל במוח
מהנדס   (04.11.05)
45. "למנוע הצטברות מים ושלג על גג הבניין".
רון חולדאי ,   עיריית ת"א   (05.11.05)
שלג??? הפעם האחרונה שירד שלג בת"א היה ב-1950!! מאז אני מנסה לצבור אותו- ללא הצלחה.
46. פינוי חדרי מדרגות חירום ממיטלטלין
מאוד חשוב   (05.11.05)
אם דיירים בבית משותף ידאגו לפינוי חדרי מדרגות/חירום וחדרי בטחון קומתיים מכל המיטלטלין שהניחו שם, אז חצי בעיה נפתרה בדרך להצלה ממקרי התמוטטות בנין או משריפה בבניין. חדרי בטחון עשויים בד"כ מבטון והם שורדים קריסות יותר מקיר רגיל. כל מה שמוחזק בחדר חירום בד"כ משהו שלא צריכים אך קשה לזרוק. וככה זה נשאר שם ועלול להיות מטרד לכוחות ההצלה כשצריכים את מדרגות החירום. גם עגלות ואופניים לא הייתי מחזיק שם. כי שכשקורה אסון אי אפשר יהיה להזיז אותם והם יהוו מכשול ענק. תחשבו על זה. זה דבר פשוט וקל כהתכוננות לכל אסון.המעט שכל אחד מאיתנו יכול לעשות.
47. תגובה מס 1 ממערכת ynet כנראה.
אלי ,   ירושלים   (05.11.05)
תמיד אותה תגובה מופיעה ראשונה בכל הכתבות. יאאאללה ביתר חחח ,קרעתם אותי חחח.
48. יקבעו בחוק מי בדיוק האחראים ויידעו אנשים אלה שייענשו בחומרה.
יהי סדר רק כש...   (05.11.05)
49. הרשויות המקומיות עוסקות בכסת"ח ולא בפתרונות מעשיים
יחזקאל ,   צפון   (05.11.05)
הפעילות של הרשויות המקומיות הינה כסת"ח בלבד. להלן מספר נקודות למחשבה: 1. חלק ממבנה ביהמ"ש לעניינים מקומיים, שבבעלות עירית חיפה, ונמצא ברח' הדר 6 בחיפה, הוכרז כ"מבנה מסוכן". מה קורה בשטח? כלום. עירית חיפה לא נוקפת אצבע על-מנת לבער את הסכנה. 2. אחראי המחלקות למבנים מסוכנים ברשויות המקומיות אינם מפרטים כלל את דרישותיהם, כגון מה בדיוק צריך לעשות על-מנת לתקן את המבנים (פירוט עבודות מדוייק), אלא נוקטים בשיטת "מצליח", דהיינו אם מצליח להם, ובעלי הבתים מתקנים - טוב, אם לא - ברוב המקרים האחראים על המחלקות למבנים מסוכנים ברשויות המקומיות מתבזים בבתי המשפט. 3. אם טוענת הרשות המקומית כי המבנה מסוכן, כלומר נגרמת ממנו סכנה לציבור, תתכבד הרשות המקומית ותתקן, מיידית, על חשבונה, את המבנה המסוכן ולאחר התיקון תגיש תביעה כספית כנגד בעלי המבנה, או, כנגד המחזיקים בו. על הציבור לגנות את "שיטת" הרשויות המקומיות לפיה הן טומנות את ראשן בחול ולא נוקפות אצבע על-מנת לבער את הסכנה, אם אכן קיימת סכנה. 4. בהרבה מקרים לא קיימת כל סכנה אמיתית למבנים, אולם עקב שיקולים פוליטיים כאלו או אחרים, מכריזה הרשות המקומית על מבנה כ"מבנה מסוכן", כגון, למשל, אם בעל המבנה הינו מתחרה פוליטי של ראש הרשות המקומית וכו'.
50. מבנה מאסבסט מתפורר ברח' לכיש 5 בחיפה ועירית חיפה לא עושה דבר
זרובבל   (05.11.05)
51. שיטת פל-קל אינה אשמה רק חסרי השכלה הנדסית אומרים שהשיטה
אפרים מלר ,   רעות   (05.11.05)
אם שיטת הבניה הקרויה פל קל ואם זה היה כל כך ברור אז למה זה לוקח ארבע וחצי שנים ועוד אף אחד לא אמר דבר בענין התשובה היא ששיטת פל קל לא אשמה באסון הנורא שארע באולמי ורסי מי שאשם הם בעלי האולם והקבלן שביצע שם שיפוצים בלי מהנדס / הנדסאי מלווה אחראי לבצוע השלד כמשמעותו בחוק כאשר יגמר המשפט יתברר כי מהנדס רון ממציא השיטה לא אשם לדעתי הוא יצא מן המשפט בגדול אשר למבנים ה"נמסוכנים" ברחבי הארץ אז ךידיעתכם מהנדסי הערים הם לא מטומטמים והם יודעים בדיוק למה הם משאירים את המבנים בשמוש בנגוד לדעתו של איזה עתונאי שחיפש נושא לכתבה
52. ורסאי זה רק דוגמית לחוסר הרצינות של מדינת-"סמוך" הזו********
בני ,   י-ם   (05.11.05)
אז נכון שבאולמי ורסאי היו קורבנות ופצועים, אבל הרי בכל פינה ב"ארץ הנהדרת" שלנו תראו חלטורות, אילתורים, חוסר תכנון, והכל, כמובן, מעורב בשחיתות, כלומר זה גולש גם לידיעה ברורה שהכל הולך לקראת אסון. כדאי להתעורר או להגר.
53. ולכל המושחתים! אל תגידו שלא הזהרנו אותכם!
(05.11.05)
עם נתפס לרעידת אדמה חזקה, הרי כל הבינינים שניבנו עי חברות ממשלתית בשנות ה 50 ו ה60 כל הרכבות, והמרובעים, שניבנו עם מעט מלט ומעט ברגל, יפלו על יושביהם! ותראו שפקיסטן זה לא שם! גם כאן כאן פקיסטן! אל תגידו לא ידענו, אל תגידו גה אחריות מישהו אחר במינהל המושחת, בארץ העבדים, ארץ ישראל!!!!!
54. מסכים עם 34 = כמו שלא רוקדים על גג אסבסט, כך לא מזמינים ..
(05.11.05)
מאות אנשים לאולם נשפים, ורחבת ריקודים, על תיקרה, שהיהוד שלה תעשייתי, ומיועד לשאת עובס מקסימלי לא גדול. האשמה המלאה- אגף פיקוח רישוי עסקים בעיריה, הם אשמים, וצריכים להישפט על הריגה, רק הם.
55. דברי דר' סרנה
אבי ,   חיפה   (05.11.05)
לדר' סרנה אין זכות דיבור. משרדו אשא הוא עומד בראשו, מפקח על עבודות שיקום של תקרות פלקל, לפחות בפרויקט אחד במשרדי הממשלה בירושליים. שיטת התיקון לא אושרה מעולם ע"י גוף מוסמך. מעניין מה תגובתו ?
56. איך אתה לא מבינים?1 הבעיה היא לא בפלקל..
דימדים ,   י-ם   (05.11.05)
הבעיה היא בשחיתות ובמצבה הכלכלי של המדינה.. כל עוד נלך לכוון שאליו אנחנו הולכים עכשיב (מחלשות ה"חלשים" והתחזקות החזקים, החלשות הרשויות, השחיתות, ןכן) הבעיות האילה ילכו ויגדלו.. בבניה, בתחבורה, באל-על, הכל תוצאה של מצב כלכלי רע וסימתום קלאסי של מדינה ענייה...
57. שאלה לכל מי שיש לו תשובה....
מונה   (06.11.05)
מה מונע מכל הרשויות לפרסם ברבים את המבנים המסוכנים בצורה ברורה ???במקום לנסות לשלוח פקידונים ללחוץ על השד יודע מי,הפרסום יעשה את העבודה כהלכה..לא יתקיים אירוע ,לא תהיה התכנסות,לא ימכר מיבנה וכן הלאה וכן הלאה...עד היום הלחץ היעיל ביותר הוא דרך לחיצת הכיס..ובכלל,יש אינטרנט?יש!!!שמישהו יפתח אתר לשרות הציבור.....אין דרך יעילה יותר..
תגובות קודמות
חזרה לכתבה