אוכל  מדריכים  האקדמיה לבישול
רטבי שמנת
פורסם: 08.11.05, 10:06
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפסת כתבה הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 46 תגובות ב-45 דיונים
1. רוטב שמנת וכרישה
פיצית   (08.11.05)
במקום פטריות או שאר ההצעות במתכון, מומלץ לטגן כרישה חתוכה במעט חמאה או תרסיס שמן בטעם חמאה, להוסיף מיכל שמנת מתוקה, מעט אגוז מוסקט, מלח, פלפל להביא לרתיחה ולבשל עוד 5 דקות. קל, משמין וטעים..
2. תוספת
קרן   (08.11.05)
ניתן להקטין את כמות החמאה, להוסיף עוד קצת גבינה וכף רסק עגבניות פשוט, ילדים מתים על זה ( לפחות אצלי בבית )
3. המלצה לתוספת קטנה
יהויקים פוק ,   יאללה סולחה   (08.11.05)
הוספת מעט גרידת לימון לאלפרדו תשפר אותו שחבל על הזמן. אחחחחחחחחח טעים. יאמי יאמי.
4. י.ס.
י.פ. ,   הכפר   (08.11.05)
תפסיק להתחזות ותשים את שמך האמיתי. הלימון באמת מוסיף. ולא אי אפשר סתם להחליף את הפטוצ'יני בכל פסטה. החיתוך הרחב והשטוח חיוני להשגת שלמות.
5. תוספת שתופסת
השף הלבן ,   מזרע   (08.11.05)
כמו פטריות או כרישה (ולמה לא שניהם גם יחד), אפשר להוסיף גם קצת בייקון . לא כשר :-( אבל טעים ;-)
6. לפיצית
(08.11.05)
לטגן את הכרישה בתרסיס שמן שמיועד לשומרי משקל בלבד וטעמו בהתאם ואז להוסיף אותה לרוטב עשיר בשמחנת וחמאה זה ממש לעג לרש. משהו כמו לאכול עוגת שוקולד חמה עם קצפת יחד עם דיאט ספרייט....
7. תוספות מעניינות
שושה ,   תל אביב   (08.11.05)
ניתן להוסיף לרוטב השמנת הבסיסי מס' אפשרויות: 1. קוביות של בטטה מבושלת - מתקתק 2. פרוסות של חציל על האש (מעולה!!) - הכי פשוט לטגן על מחבת סטיקים מטפלון ללא שמן.. ממילא השמנת מספיק משמינה 3. ברוקולי 4. עגבניות טריות עם מעט צ'ילי - רוטב מאמא רוזה . בקיצור יש מגוון רחב של אפשרויות - אבל הכי הכי חשוב ברוטב שמנת - זה האגוז המוסקט !!! מכתיב את הטעם .
8. מתכון לרוטב שמנת חלומי וטעים................
נירה ,   מרכז   (08.11.05)
להכין פסטה (עדיף בצורת צינורת) להכנת הרוטב: לטגן מעט בצל ירוק (כולל הירוק) לטגן סלסלת פיטריות שמפיניון לתבל במעט פלפל שחור ומלח לשפוך לסיר את הבצל + הפיטריות המטוגנות להוסיף 1 מיכל שמנת מתוקה (מסדרת השף הלבן לעוגות 38% שומן) להוסיף קשקבל + מעט גבינה צהובה עמק מגוררת לערבב את כל החומרים לבשל על אש קטנה מאוד בערך 20 דקות לבחוש די הרבה כדי שהגבינות לא ישקעו לתחתית הסיר להוסיף מלח ופלפל לפי הצורך לשפוך את הרוטב על הפסטה ולערבב ניתן לפזר מעט גם קשקבל מגורד מתכון מדהים בתאבון
9. שמנת ,פרמז'ן ותיבולית אורגנו
/קר ,   גכדש   (08.11.05)
10. איך מכינים רוטב שמנת פלפל בגוון אדמדם
איציק ,   ת"א   (08.11.05)
יצא לי לאכול את זה כתוספת לחזה עוף, זה פשוט מדהים !!!
11. שמנת
חומד לצאן   (08.11.05)
נסו להסמיך בשמנת אן מיצי הסטייק שנותרו במחבת, עם פלפל גרוס , לאחר שצימצמתם במחבת יין / בלזמי / ציר, או שטינתם מוח עצמות לרוטב, כשהתפרק הוסיפו שמנת. יאמי... כאלה שלא אוהבים אוכל אמיתי מסיבות דתיות, השתמשו במוצר צמחי תחליפי (כמו הרמאים במסעדות). נסו לבשל מרק ירקות סמיך, עם הרבה ירקות קצוצים ועשבים, להגשה הוסיפו מלפפון קצוץ, מי כבישת המלפפון, שמנת. מדהים בחורף קר.
12. מוסיפים פפריקה מתוקה
בליל   (08.11.05)
13. תשובה ל-10, רוטב פלפלים ושמנת
שף   (08.11.05)
אז ככה, בעקרון, מתחילים בקליית פלפלים בגריל (או על אש פתוחה). קולפים את הפלפלים וחותכים אותם לקוביות. מטגנים קלות בצל ואת קוביות הפלפלים (רצוי בחמאה), וכשהבצל הופך לשקוף, מוסיפים את השמנת, מרתיחים ומבשלים על אש קטנה עוד איזה רבע שעה. מתבלים במלח, פלפל שחור וקצת אגוז מוסקט מגורד טרי. ככה יצא לך רוטב אדמדם וטעים.
14. מה ההבדל בין אלפרדו לבשמל ?
אסף   (08.11.05)
מה ההבדל בין רוטב אלפרדו ובשמל ? שניהם מכינים עם אותם חומרים ....
15. תגובה ל-14
נטאשה   (08.11.05)
רוטב אלפרדו מכינים משמנת. רוטב בשמל מכינים מחמאה, קמח וחלב (ותבלינים מסויימים למי שאוהב).
16. ל-14. ההבדל בין רוטב שמנת ובשמל
(08.11.05)
רוטב בשמל הוא רוטב בלי שמנת. הוא בנוי משומן, קמח וחלב. בערך כף שומן, כף קמח וכוס חלב. אפשר גם פשוט להתחיל מטיגון בצל או כל ירק אחר, להוסיף את הקמח לערבב היטב ואז להוסיף בהדרגה תוך ערבוב את החלב. על אש נמוכה לערבב עד לנקודת הרתיחה וכאן חשוב מאד לערבב שלא יהיו גושים (בדומה לקרם פטיסייר) וזה מסמיך בשניות ואז אם רוצים מוסיפים מיד גבינה צהובה קשה וחריפה לתוספת טעם מעט חרדל ואגוז מוסקט מלח פילפל אפשר גם קצת פפריקה ולהוסיף למקרוני ומקבלים את המאכל האמריקאי האהוב...מקרוני אנד צ'יז
17. "אלפרדו" זה רוטב שקיים רק בישראל...
יולי ,   איטליה   (08.11.05)
באיטליה לא קיים שום רוטב בשם הזה. שאלתי גם את האיטלקים, והתגובה שלהם היתה: "אלפרדו??? מי זה?"...
18. ל 14 לא בדיוק
דני - טבח במנוסה   (08.11.05)
רטוב בשמל קלאסי: יחס חומרים: על כל כף חמאה 2 כפת קמח וכוס חלב עכשיו ההסבר: ממיסים חמאה מוסיפים קמח מערבבים במהירות שלא יווצרו גושים ומוסיפים את החלב עכשיו אתה יכול לשחק עם התבלינים: מוסקט (בזהירות) מלח ופלפל לבן - כדי לא להכתים את הרוטב הלבן בנקודות שחורות. חשוב לא לשרוף את הקמח והחמאה בתאבון
19. ואפשר גם:
דני - טבח במנוסה   (08.11.05)
להכין קולי פלפלים: לבשל את הפלפלים בשמן סויה לסנן לטחון עם מלח, צ'ילי, שום וקצת מיים לברק (את המיים להוסיף כמו שמוסיפים לכל אמולסיה) בשמן אפשר להשתמש לסלט - או לחביתות או לכל דבר אחר נכון שזה לא הכי בריא אבל מי שלא רוצה שלא יכין 0.5 מיכל שמנת להביא לרתיחה להוסיף את הקולי בערך חצי כוס קולי מוכן (שאגב נשמר יפה לפחות שבועיים במקרר) ויאללה סולחה לבטן
20. ל - 6
פיצית   (08.11.05)
שחצנות היא תכונה שלילית ביותר בעיקר כשהיא נובעת מחוסר ידיעה מוחלט - יש תרסיס שמן בטעם חמאה שאינו דיאטטי כלל וכלל הוא פשוט הרבה יותר בריא... לידיעתך!
21. נמאס כבר מהאקדמיה הזו שלא ........
נו באמת   (08.11.05)
מלמדת כלום לא חבל על הכסף ?
22. תשובה ל-14
מרלין   (08.11.05)
זה כמעט נכון אך ברוטב בשמל קודם ממיסים את החמאה אח"כ מוסיפים קמח!! ואז מוסיפים חלב !! ולא שמנת. אין טעם להוסיף שמנת מכיוון שהחמאה מספיקה לשומניות הרוטב. חוץ מזה רוטב בשמל אל מתאים על פסטה בכלל הוא נועד להקרמה או להסמכה של מנות ולא כרוטב עיקרי.
23. מה זה רוטב שמנת?
השף הצעיר ,   תל אביב   (08.11.05)
התחלה רוטב שמנת הוא נעשה על כל הגוונים. יש רוטב שמנת פטריות שקורים לזה אלפרדו ואפשר להוסיף כל מני חומרים כמו חרדל ויין לבן במחבת .יין לבן מוספים לרוטב שמנת בשבל להפחית מהטעם הכבד של השמנת בגלל שזה נעשה משמנת 42% אני לפי דעתי אם אנחנו לא מוספים יין לבן דפקה לרוטב שמנת זה יוצא כבד ואתה לא יכול למשיך לאכול את הפסטה עם רוטב שמנת אז משפרים את הרוטב בקצת יין וזה יוצא לנו יותר טעים יותר קל...ורוטב בשמל זה רוטב מספר אחד גם בצרפת וגם באיטליה שזה נעה מחלב חמאה וקמח ומוסקט מלח לפי הטעם פלפל לבן לא שחור .....בעת ההכנה חמאה לתוך הסיר מוספים קמח עד שקבל צבע קרם לא לשרןף את הקמח יותר מדי ולבחוש כל הזמן ולהוסיף חלב לערבב טוב להביא לרתיחה ולהוריד מהאש....שיהיה לכם בהצלחה ובתאבון
24. תוספות ממולצות ביותר!
רינת ,   דרום   (08.11.05)
לטגן בצל קטן במקום / לפני הפיטריות, להוסיף אחרי השמנת 2 שיני שום כתושות, ולקראת סוף הבישול להוסיף מעט גבינת קשקבל (בנוסף לפרמזן), ועלי מרווה. ... יוצא מעולה....
25. צריך עזרה
צריך עזרה   (09.11.05)
מצאתי בבית סיר כבד וקטן בצבע כתום. על המכסה כתוב doufeu 20 מה זה אומר ומה עושים עם סיר כזה
26. ל- 25
ג'ונסון ,   אי שם פה בסביבה   (09.11.05)
פירמה של סיר והקוטר שלו או מספר הליטרים שלו (אם הוא ממש גדול,יחסית). לפי תמונות מאתרים באינטרנט...זה נראה סיר לתבשילי קדירה,או במילים אחרות,תחזיר אותו לבוידעם...
27. ל-21: תמיד יש אחד, הפעם זה אתה. לא רוצה אל תקרא
יופי של טיפים   (09.11.05)
28. שאלה לשפאץ
alfred O   (09.11.05)
במתכונים אחרים צריך להמיס את החמאה, לפעמים מצויין בפירוש להוסיף כפית קמח, ואחרי זה להוסיף את השמנת עד להסמכה. מה ההבדלים בין הגירסאות? האם סדר הבישול יוצר רוטב שונה באופן מובחן? תודה!
29. 25, קבל (26: שתוק וזהו)
דוד של רובושון   (09.11.05)
25: זה כלי לתבשילי קדירה. אם המכסה שקוע, הוא מיועד להכיל קרח (גורם ללחות להצטבר מתחת למכסה). המספר מציין גודל. 26: אם לא שמת לב, החורף הגיע. מתי לדעתך צריך להתעסק בתבשילי קדירה? בשיא הקיץ? שורה תחתונה - אם אין לך משהו מועיל או חיובי להגיד, מה דעתך פשוט לסתום?
30. כמה מ"ל יש במיכל שמנת מתוקה?
דחוף!!!   (09.11.05)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה