אוכל  טעם החיים
לאוהבי אניס - 3 מתכוני שומר
חנוך בר-שלום
פורסם: 16.11.05, 19:04
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 18 תגובות ב-18 דיונים
1. אפשר קצת להוסיף ולהעשיר את הכתבה ואת הקוראים................
שמרית ,   קיבוץ השומר   (16.11.05)
לשומר הנמכר בארץ שני סוגים: א.שומר פחוס שעלעליו יוצאים כמעיין אצבעות . סוג זה גס יותר, סיביו עבים והוא נסבל בבישול אפייה וכד'. ב.שומר עגול ש"אצבעותיו "מפוזרות . זהו הסוג העדין והערב לחיך (וגם הקשה להשגה) הוא משובח בסלטים חיים או סתם כחטיף ללא צורך בתיבול כל שהוא. חבל שבכתבה כזו לא דואגים לציין פרט חשוב שכזה!
2. יאמי יאם
בלה   (16.11.05)
הניגובים לשלטון! =] המבין יבין
3. שומר חתוך לטבעות כשהוא טרי עם המווון מיץ לימון,מלח פלפל
זה פשוט מעדן!   (16.11.05)
לא צריך להוסיף אפילו שומדבר. רק שומר טרי, הרבה מיץ לימון, פלפל שחור,מלח- וכמה שהשומר "יושב" יותר זמן במיץ הלימון- כך הטעם נפלא אף יותר. חולה על שומר!
4. הכי טעים ...כמו הצרפתים
אוהבת   (16.11.05)
לחתוך לפרוסות בתוך תבנית פיירקס לשפוך לעל מעט שמן זית ופלפל שחור גרוס גס לתנור עד שמשחים מעט בקצוות הצרפתים באמת יודעים את החיים אגס המתכון עם העוף טעים מאד ורק שומני למי שלא מפריע לו... בתאבון
5. למה לטגן???
מיכל ,   רעננה   (17.11.05)
הכי טוב, והכי טעים: ממלאים סיר קטן במים, מכניסים את השומר. מביאים לרתיחה. מבשלים עוד 10-15 דקות, עד שהשומר רך. מוציאים את השומר, ושומרים את נוזלי הבישול. אוכלים את השומר המבושל עם שמן זית משובח שמזלפים מלמעלה, עם מלח וקצת לימון. מעולה. נוזלי הבישול מאוד טעימים (כמו מרק), וכדאי לשתות אותם כדי למצות את מלוא הערך התזונתי של השומר. מאוד מומלץ לבשל את השומר ביחד עם ברוקלי- ולאכול את שניהם ביחד. המרק שיוצא מהחיבור הזה טעים מאוד- מרק קל להכנה, בלי אבקות ובלי חומרי טעם וריח.
6. שדרוג ל-3..
נילי ,   ר"ג   (17.11.05)
תוסיפו עירית חתוכה גס ורימונים פשוט נפלא...ויפה להגשה
7. עוף בשומר-פחות שמן
דינור שרה ,   נס ציונה   (17.11.05)
אפשר להשחים את העוף בסיר ללא שמן כאשר מניחים אותו על הצד התחתון כך שהשומן שלו ישמן את תחתית הכלי ורק אז להפוך לצד העור. שופכים את השומן שמצטבר אחרי שמוציאים את העוף ואז מתחילים מחדש עם אידוי בצל והלאה...
8. הצעה נוספת שלמדתי כשגרתי ברומא איטליה !
אור ,   מרכז   (17.11.05)
מכינים מראש רוטב בשמל טוב, מבשלים לחוד 2 ביצים קשות ומגרדים פרמיג'נו. את השומר מרתיחים במים רותחים ומלח בכדי שיתרככו מעט. ואז - בתבנית: שכבה ראשונה מעט חלב עם חתיכות חמאה, מעל פרוסות דקות של השומר, מעל בשמל, קצת מהביצים (שחתוכים לפרוסות) ומעל גבית פרמיג'נו מלח ופלפל, ושוב שכבה שניה. למעלה זורים פירורי לחם ומעט קוביות חמאה ו- לתנור לחצי שעה בערך. אולי לא נשמע משהו אבל זה בהחלט כן. תנסו !
9. מתכון איטלקי
שולמית   (17.11.05)
בפארמה, אשר בחבל אמיליה באיטליה, ארץ החמאה והפרמזן, יש מתכון פשוט וטעים: מאדים את השומר (כך הוא שומר על הטעם), שמים אותו בתבנית משומנת קלות, מעליו יוצקים בשאמל על (בסיס חלב וחמאה) ומלמעלה מפזרים, איך לא, פרמזן מגוררת. מקרימים בתנור. טעים!
10. תוספת ל-3
בת שבע ,   ראשל"צ   (17.11.05)
בנוסף למיץ לימון,אפשר ורצוי לקצוץ שום ולהוסיף . מאוד ממולץ ,טעים ובריא.
11. שומר+לימון+חומץ+מלח+קצת סוכר = מעדן
דודו   (17.11.05)
12. תוספת ל-3 ו- 10
(17.11.05)
שמן זית...איך אפשר בלי.
13. ל- 3..... בא לי עכשיו ובמיוחד עם קצת אוזו
פידו פריידי   (17.11.05)
14. חברים, מה זה בשאמל?
ליאן   (17.11.05)
15. מה זה טעם אניס? מאיזה ירק זה במקור?
(17.11.05)
16. ממה עשויה וודקה? וממה עשוי אוזו?
אולי מישהו יודע?   (17.11.05)
17. הכי טוב- חצאי טבעות שומר וג'וליאנים של קולרבי וגזר, לימון ו
חומד לצאן   (20.11.05)
ומלח ים. קנו שומר שגלדיו טריים - אחרת זה עצי / סמרטוטי / סיבי. עדיף זה שתפוח ולא בעל הלחיים השקועות, ים אומרים שהאחר הוא זכרי והשני נקבי ??? התפוח עסיסי יותר. שמנו תבנית. חלקו שומר ל4 רבעים לאורכו, טפטפו שמן זית ובלזמי מיושן. אפו בהקפדה שישאר אל דנטה. צורה אחרת עם לימון וחמאה. אבל - הכי טעים טרי עם לימון !!!
18. תגובה לתגובה
אגודת השומרים   (21.12.07)
לא מפליא שדווקא שימרית מקיבוץ השומר שומרת באדיקות על השומר.
חזרה לכתבה