אוכל  טעם החיים  משהו מתוק
ספק לחם, ספק עוגה - לחם בננות
רוני ונציה
פורסם: 16.11.05, 08:46
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 37 תגובות ב-37 דיונים
1. אבקת סודה = סודה לשתיה?
אליהלה   (16.11.05)
2. 60-70 דקות אפיה???
(16.11.05)
3. במקום חמאה
שרון   (16.11.05)
האם אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה?
4. יש תחליף להר החמאה והסוכר? ואפשר קמח מלא?
(16.11.05)
ממש בא לי אבל זה נראה מאוד לא מזין :(
5. תשובות:
שרית   (16.11.05)
1. אבקת סודה = סודה לשתיה. 2. אפשר להמיר את החמאה בשמן צמחי. באותה כמות. 3. במקום סוכר לבן, אפשר לשים חצי מהכמות סוכר חום וחצי סוכר לבן.
6. באיזה טמפ'?
חנלה אופה קטנה   (16.11.05)
7. לחם בננות
אילן ,   צפון   (16.11.05)
במקום סוכר אפשר להוסיף ממתיק מלאכותי (סוכרזית נוזלי), במקום קמח לבן אפשר להכניס קמח מלא או קמח שיפון. רבע כפית של אגוז מוסקט מוסיף המון. הלחם הזה הוא בן בית אצלנו.
8. כתוב לך 175 מעלות זה חום בינוני
אני   (16.11.05)
9. רוני ונציה-אני בכלל בדיאטה אבל מקפידה לאפות בסופ"ש
המתכונים שלך נפלאים!   (16.11.05)
בכל סופשבוע אני מקפידה לאפות משהו אחד ממתכונייך הנהדרים, מחר יגיע תורה של עוגת הלימון משבוע שעבר... מחכה לזה. המתכונים שלך עדינים ומיוחדים(גם ה"רגילים" שבהם,כמו לחם בננות זוכים לייחודיות אופיינית לך), ואני מודה לך.
10. קמח מלא:מנסיוני קמח מלא יתאים במקרה זה.
וגם סוכר חום יתאים!   (16.11.05)
קמח מלא או חצי חצי עם קמח רגיל, וסוכר חום או דבש-יתאימו במקרה הזה מנסיוני. למה לא להוסיף קצת בריאות ;-)
11. שדרוגים בריאים(קצת יותר)-
נגה   (16.11.05)
קמח מלא הוא אופציה טובה למתכון זה, כמו גם סוכר חום או דבש במקום סוכר לבן. ניתן להשתמש בשמן צמחי(קנולה או תירס) במקום חמאה. בגלל הטעם הדומיננטי והמרקם השמנוני של הבננות זה לא פוגם באיכות העוגה או בטעמה הנהדר. רוני,כתמיד-מתכונייך מתוקים וטובים:)
12. זה אותו המתכון של מאפין בננות כך שזה לא ממש עוגה
טל   (16.11.05)
אם תחפשו מתכון של מאפין בננות תקבלו את אותו המתכון רק שההבדל שמשתמשים בתבנית של מאפינס (תבנית שקעים) במקום תבנית האינגליש קייק... מה שאומר - שאל תצפו ללח בננות. זו עוגה מתוקה לכל דבר.... מי שרוצה לחם - שיאפה ממש/ילך למאפיה/יקנה אופה לחם...
13. מצטרף ל- 9
ראובן ,   שרון   (16.11.05)
ומסכים בפה מלא עם המחמאות לרוני
14. בכמה שמן צריך להשתמש
(16.11.05)
במקום החמאה? אם אפשר, בכוסות, בבקשה.
15. תיקנת את המתכון, רוני - תודה. אני אנסה
ישראלי   (16.11.05)
16. בספר של גיל חובב יש מתכון מ-ע-ו-ל-ה לעניין הזה.
ענת   (16.11.05)
17. עוד שדרוג בריא
(16.11.05)
אפשר בהחלט לוותר על הביצים תמורת עוד בננה ואולי מעט קמח. הבננות מדביקות את התערובת היטב ואין כל צורך בביצים.
18. אפשר להחליף את האגוזים בצימוקים
תומר א. ,   רישון   (16.11.05)
וגם את התבנית בתנבנית העגולה עם החור באמצע - אין לי שמץ איך קוראים לזה... ש - בכמה שמן מחליפים ת'חמאה?
19. אם זה מתאים לאופה לחם?
חנ'לה אופה קטנה   (16.11.05)
20. אפשר גם אחרת
בננה   (16.11.05)
אצלנו אוהבים אותו ככה: טורפים שתי ביצים עם כוס סוכר חום מוסיפים חצי כוס שמן ו3 בננות מעוכות, תבלינים - הל, קינמון, פלפל אנגלי, ציפורן טחונה - מה שיש ואוהבים. וגם כפית תמצית וניל. מוסיפים כוס ורבע קמח תופח ואופים בתבנית אינגליש קייק 40 דקות. העוגה נאכלת לפני שמספיקים להרתיח את הקפה...
21. שאלה
mim   (16.11.05)
1. כמה שמן? 2. האם אפשר להחליף מחצית מכמות השמן ברסק תפוחי עץ? תודה
22. לחם בננה בסן-פדרו
תמיר   (17.11.05)
זה רק מזכיר לי את הבננה ברד, שהילדות והנשים מוכרות בסן פדרו, גואטמלה. פאן דה בננה, פאן דה שוקולד, פאן דה קאנלה...
23. תשובה ל-4
א ,   חיפה   (17.11.05)
תוציאי גם את הבננות ותקראי לזה קרקר סובין
24. איך ממירים את המתכון לאופה לחם?
האופה הקטנה   (17.11.05)
יש למישהו מושג לגבי כמויות????
25. גיא, תעשה לי לחם
בונד ,   תל אביב   (17.11.05)
26. ל-14 חצי כוס שמן רצוי קנולה.
(17.11.05)
27. תגובה ל-23
בזזזזזזזזזזזזזזזז!!! ,   מרכז   (17.11.05)
יאה חכמולוג אולי תנסה להיות בן אדם ותענה לעניין אם לך בכלל מה להגיד. את ה ציניות תשמור לחברים שלך....
28. למה אף אחד לא עונה???
לחמית ,   בית לחם   (19.11.05)
מה קורה למי שיש אופה לחם? האם זה מתאים?
29. לחם בננות
עדינה שועלי ,   נתניה   (19.11.05)
מאחר ואיני אוכלת בננות האם אפשר להחליף את הבננות במוצר אחר? אודה לכם על התשובה עדינה
30. לי יצא מדהים!!!
ענת ,   תל אביב   (20.11.05)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה