בריאות  מחקרי בריאות  ויטמינים
סידן: אל תסמכו על התוסף, תאכלו גבינה
אלון איזנברג
פורסם: 24.11.05, 08:08
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 32 תגובות ב-32 דיונים
1. "נדרשים לצרוך!" בפקודה!
אמא   (24.11.05)
2. מה לגבי בוגרים
טחינה מלאה ,   בשביל הסידן   (24.11.05)
האם זה נכון שיכולת העיכול של מוצרי חלב יורדת בצורה ניכרת לאחר גילאי העשרה, ואצל מבוגרים תצרוכת כמות גדולה של חלבון מהחי עלולה אף להוריד את רמות הסידן בגוף?
3. ל-2, האמת גרועה בהרבה
www.NOTMILK.com   (24.11.05)
כי בגבינות יש גם: -מלח -כולסטרול -שומן רווי מן החי - הורמוני גדילה מלאכותיים -מוגלה ויתר הפרשות של פרות (כן!) - גלקטוז (סוכר מסוכן) ... טחינה (למשל) פטורה מכל הצרות הנ"ל
4. הסבר קצר על סידן
placebo ,   צפון   (24.11.05)
אני הייתי עד לא מזמן צרכן מכור של מוצרי חלב-גבינה לבנה, גבינה צהובה, חלב ניגר ,שוקו ומה לא. סבלתי מדלקות למינהן וגם מאלרגיה ונזלת. עכשיו הפסקתי לצרוך את כל מוצרי החלב , עברתי לשתות חלב סויה או חלב אורז. להשלמת מקורות סידן אני אוכל הרבה טחינה משומשום מלא. כל הדלקות שלי נעלמו והאלרגיה הפסיקה להטריד אותי. חלב פרה הוא לא מתאים לצריכת בני אדם!!!! בכל מקרה הגוף שלנו כיונקים לא אמור לקבל חלב מעבר לגיל שנתיים..
5. רגישות
(24.11.05)
ומה בנוגע לאלו שיש להם אי סבילות לחלב?
6. תגובה ל2
ליילנד   (24.11.05)
רבים מהבוגרים להערכתי אכן לא מעכלים סוכרים שונים (כלומר גם מוצרי חלב) ולא לחינם מחזיקה תנובה מאז שנות ה90 קו של חלב דל לקטוז. אך - התופעות המביכות שזה גורם (שילשול) והון העתק שיוצרת תעשיית החלב, יוצרים הדממה ואי ידיעה בעניין.
7. רק לא סקי של שטראוס כי יש בה מייצבים
גלית   (24.11.05)
וזה לא טבעי ולא בריא
8. גבינה צהובה עשירה בסידן
דני סידני   (24.11.05)
9. ה"מחקר" בחסות; תנובה, שטראוס או...די למכור לנו מחקרים מהמדף
באה מרפואה   (24.11.05)
חד משמעי; תהליך ספיגת הסידן בגוף ישירות מהמזון פוחת עם השנים כבר מגיל 30 לערך. לפיכך, למרות תפריט עשיר בסידן חשוב להשלים סידן - בפרט בגיל המתקדם. למניעה/מלחמה באוסטיאופורוזיס. רמות הסידן בבדיקות דם בד"כ נמוך למדי על אף "חגיגות הגבינה" בתפריט היומי. כתבה מסחרית עם הרבה ריח גבינה - קודש ה-מ-כ-י-ר-ה.... קרי "עלית" - השוקולד בריא ללב....." וכן הלאה וכן הלאה...............!!!!!! שימו לב; גימיק תעמולה נוסף ל"מחקרים" מקדמי מכירות - תגובות "גולשים מושתלים" בשיבחי המוצר ונפלאותיו... לעידוד מכירתו
10. 5 - הרגישות ללקטוז ניתנת לפתרון פשוט -
תמיד בתנועה   (24.11.05)
לקיחת כמוסות לקטז (לקטזין למשל) בעת צריכת מוצרי חלב ושלום לבעיות. צריכת גבינות מחלב עיזים היא פתרון נוסף.
11. אני אוכל הרבה טחינה והרבה חלבה . זה טוב,או לא ?
איש ,   מקום   (24.11.05)
12. מה יהיה עם "גיל הבלות" הזה? אולי די?
תמר ,   ת"א   (24.11.05)
מה עוד צריך לעשות כדי שכל הכתבים הנכבדים יבינו ויפנימו, שזה ביטוי מכוער, ארכעי שממש, אבל ממש לא לעניין להשתמש בו? זה מעליב, מקומם וגם לא נכון - בודאי לא בהקשר של הכתבה, לפיה רק נשים עוברות תהליך בלאי - גברים יקרים, גם אתם מתבלים וגם אצלכם יש ירידה ביצור הורמוני מין ובעיות שונות עקב כך. הזכרתי כבר את הפרוסטטה? נמאסתם!!!!!
13. 4 צודק - אפשר שהחלב למוצריו עושה לנו צרות רבות. היכנסו..
פרא-רפואית   (24.11.05)
רבים מאיתנו אינם מודעים לסבל הרב המלווה מידי ארוחה כגון; נפיחות, גזים, שיהוקים, צרבות שלשולים ושאר סימפטומים. נעזרים בסותרים, בדיקות פולשניות ותרופות מיותרות, בלי להבין שהמחולל העיקרי יכול להיות דוקא החלב למוצריו עקב אי סבילות ללקטוז - הסוכר שבחלב. תופעה שכיחה עם הגיל (לא רק), בשל מחסור באינזים לקטאז האחראי לפירוק הלקטוז. קל לאיבחון. בדיקה פשוטה ומהירה בנשיפת מימן. עברתי למוצרי סויה/טחינה. בגיל 57, חזרתי להרגיש בן-אדם מאז התנזרתי מ"הלבן הזה", שלא לדבר על שיירי חומרי ההדברה, הורמונים ואנטיביטיקה שנמצאו במוצרי החלב/בשר במחקרים א-מ-י-ת-י-י-ם שנעשו. את זה "המחקרים מהמדף" לא מספרים לכם, קודש המכירה.
14. למי שרגיש לחלב - סויה מונעת אוסטאופורוזיס
גיא ,   רעננה   (24.11.05)
חוקרים בסין מצאו כי צריכת תזונה עשירה בסויה מפחיתה את הסיכון לבריחת סידן בעשרות אחוזים http://www.ynet.co.il/YediothPortal/Ext/TalkBack/CdaTalkBack/1,2497,L-3174182-0-68-1208-0--,00.html
15. חלב
בא מאהבה ,   tel aviv   (24.11.05)
ל-9 לא הכל שחור לבן. לי חלב עזר לשיפור צפיפות העצם תאני בן 40 ולא"מושתל"ייתכן שלאחרים לאץ אבל סידן על מקורותיו אינו נספג בצורה זהה אצל כל אדם
16. בריחת סידן
נעמי ,   תל אביב   (24.11.05)
בואו לראות את הנכדים שלי הקנטנים אוכלים קוטג' שלם עם כפית וכדאי שתלמדו מהם.להם בודאי לא חסר סידן .איכלו גם אתם הרבה גבינות במקום תוסף.
17. מישהו לעזאזל יכול להסביר לי למה יש רק נשים בחנויות טבע ?
זכר   (24.11.05)
לפעמים מוצרים טבעיים ובריאים ניתן למצוא רק בחנויות טבע, אבל מביך אותי להיכנס לחנות כזאת ולגלות שאני הגבר היחיד בסביבה, מה שנותן תחושה שמדובר בטריטוריה נשית. בישוב השמרני שבו נהגתי לקנות אפילו המוכרים הרימו גבה נוכח הפולש הזר, אז עברתי לחנות בעיר אחרת אבל מסתבר שגם שם אלו הם פני הדברים והבלעדיות שמורה לנשים. שימו לב שגם רוב המגיבים פה הם מגיבות. אני מניח שבתל-אביב זה שונה - הומואים, מטרוסקסואלים וכו' שאלתי היא: למה רק לנשים יש מודעות לנושא ? למה עיסוק באוכל בריא נתפס כנשי ואילו גברים נדרשים לטפח תדמית של "טורפי סטייקים" ולגלות אדישות לאיכות התזונה שלהם ? למה גברים מפקירים את הבריאות שלהם וזוטות כמו "ערך תזונתי \ ערך קלורי" של תפריט המזון שלהם הן מהם והלאה ?
18. American Journal of Clinical Nutrition
yosher ,   תל אביב   (24.11.05)
עיינתי באתר של מגזין המכובד . לא מצאתי זכר למאמר מדעי בנושא סידן כפי שפורסם ב-Ynet/
19. תשובה ל- 11
אבנר ,   ירושלים   (24.11.05)
ראשית, רוב הסידן בשומשום נמצא בקליפה - טחינה רגילה וחלבה רגילה עשויות משומשום קלוף. בחלבה, רוב המאסה היא סוכר משום שהוא זול יותר, ולכן "המחיר הקאלורי של הסידן עצום. בקיצור, עדיף טחינה משומשום מלא, רק שהיא הרבה פחות טעימה. אבנר
20. Power-Plate
Guru   (24.11.05)
just try the Power-Plate machine and it will do miracles to your body!!! powerplate.co.il
21. רק שאמא שלי לא תראה את הכתבה הזו :-)
ירון   (24.11.05)
מה לגבי אותם אנשים שמוצרי חלב עושים להם כאבי בטן, שלושולים וכו'?
22. אהמ אהמ אהמ אהמ אהמ אהמ אני מבקש
(24.11.05)
ילדים חסריי פוטנציאל בתחום הנדון
23. ל-18 המאמר מופיע בכתב העת, ממש כפי שנרשם
יעקב ,   רמת גן   (24.11.05)
קישור לתקציר המאמר: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3174182,00.html ynet דווקא רציניים. אני עוקב אחר הכתבות בכללן, בעיקר אחר אלו של הכתב אלון איזנברג והוא עושה עבודתו נאמנה (-;
24. מחקר דפוק - בכפית טחינה יש יותר סידן מאשר בליטר חלב
(24.11.05)
25. נקודה למחשבה.....
(24.11.05)
לכל אותם אנשים הסובלים מכאבי בטן, פריחות, גזים ותגובות פיזיות אחרות כתוצאה משימוש במוצרי חלב- אתם מודעים לתגובות של הגוף שלכם, אלו לא תגובות שכלל הציבור סובל מהם ולכן- הרשו לעצמכם להתעלם מהמלצת הכתבה, כל אחד מכם הוא מקרה פרטי ולא מייצג. יש הרבה אנשים, מבוגרים וילדים שמתוך חוסר ידע, נוטלים יום יום תוספי מזון מיותרים שניתן להשיגם בדרכים טבעיות יותר- כמו אכילת גבינה. אז במקום לתקוף את הכתבה צריך להודות לה על העלאת המודעות שלנו ועל כך שבניגוד למפעלים אחרים אף אחד כאן לא מנסה לשלוח אותנו לחנות ולהוציא את מיטב כספינו על דברים מיותרים.
26. באמת הגיע הזמן לחזור אל המקורות
דנה ,   סביון   (24.11.05)
הרבה אנשים לוקחים תוספים במקום לאכול פירות, ירקות ושאר מזונות חשובים. אי אפשר להחליף את האוכל ולא תמיד תוספים הם בריאים, יכולים אפילו לפגוע באלה שמשתמשים בהם. מי שרגיש לחלב שלא ישתה/יאכל וימצא מקורות מזון אחרים לסידן. גבינה היא לא במקום חלבה ומוצרי סומסום אחרים - הדיאטה הבריאה ביותר מכילה קצת מהכל, כך אפשר לזכות בכמה שיותר ויטמינים, מינרלים ושאר ירקות.
27. אי אפשר להאמין
traumalon   (25.11.05)
תמיד אמרתי שאין לסמוך על כל התוספים המזוייפים הללו, פשוט בזבוז כסף כך גם תוספי הברזל, הגוף צריך את הדבר האמיתי, אכלו חלבונים פחמימות לא ככדורים ... מה שחתיכת כבד טובה תעשה לא ישווה לכמה כדורי ברזל וכנ"ל לגבי סידן וגבינות כתבה מעניינת מאד, אני תומך!
28. יש לכם המלצה לטחינה מלאה?
(25.11.05)
באמת התגובות שלכם מראות הגיון, תמיד ידעתי ששומשום הוא בריא אך כעת אני מבינה עד כמה יש לכם המלצה לסוג טחינה מלאה שאני אוכל לקנות ולהתחיל לשלבה באוכל שלי?
29. הידעתם שבמאה גרם אגוזי לוז יש יותר מ-400 מלגרם סידן?
נתנאל.   (26.11.05)
30. מורי חלב מזיקים
חיים ,   נתניה   (26.11.05)
מוצרי החלב רק מזיקים לאוכלים אותם .הסידן שבהם לא ניספג.גורם לאלרגיה ,ליחה ,ולקשם בעיכול. יש הרבי מזונות חליפיים עשירים בסידן אשר לא מזיקים.כל סוגי הקטניות .בראש וראשונה סויה. טחינה,דגיםירקות ירוקים.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה