אוכל  טעם החיים  סיר שמח - רותי קינן
אוסובוקו - מלך התבשילים האיטלקי
רותי קינן
פורסם: 02.01.06, 13:52
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 34 תגובות ב-34 דיונים
1. אוסובוקו בלי פלפלים?
matnan ,   צפון   (02.01.06)
2. עגל חלב??????? תאכלי בעצמך!
לא צמחונית ,   לא יפת נפש   (02.01.06)
ההתעללות הבלתי נסבלת שעוברים אותם עגלים שנופל בחלקם להפוך לעגל חלב היא פשוט מזעזעת. בעצם, זה סבל נורא לא פחות מההלעטה שנאלצים לעבור אווזים בשביל להפוך לכבד אווז. תדמיינו שקושרים אתכם יום ביומו, מגבילים את מרחב מחייתכם לכלוב קטנטן שאין לכם יכולת אפילו להסתובב בתוכו- כיף? זה מה שעושים לעגלים אלה כדי ששריריהם לא יתפתחו ויהפכו את הבשר לקשה. נכון שעכשיו יש לכם תיאבון???????? לאכול בשר זה דבר אחד, לאכול משהו שבעתיו נגרם סבל כל כך גדול לבעל חיים זה כבר חוסר מצפון. תעשו אוסו בוקו מרגל של כבש, או מבשר עגל שלא התעללו בו- באמת שלא מוכרחים דווקא עגל חלב...
3. יש מאכל טורקי של רגלי כבש בבצל
יקי   (02.01.06)
אכלתי את שניהם וכרגיל הטורקי מנצח
4. עגל חלב=טימטום=בלי טעם
אבי ,   ארהב   (02.01.06)
לא מבין למה משתמשים בעגל חלב לאוסובוקו.... אני לא צימחוני אלא אוהב בשר ולכן לא מבין לעגל יש טעם אנמי(בין אם חלב או ביק או איזה שם שתרצו). אוסובוקו הוא תבשיל שמתבשל הרבה זמן ורוצים שלבשר תהיה נוכחות-טעם בלי להכנס להיבט האתי נראה לי שזה בזבוז כסף
5. וריאציות על נושא אוסובוק
Scorpio ,   בנגלהדש   (02.01.06)
אצלנו מכינים את אותו התבשיל רק מוסיפים עוד כמה סוגי ירקות שורש (שורש פטרוזיליה, שורש סלרי...) מה שמעשיר את התבשיל. ניתן גם להוסיף ענף או שניים של טימין ואז בכלל כולם מלקקים את האצבעות
6. אוסובוקו ברוטב קארי אכלתם פעם?
יובל ,   חדרה   (02.01.06)
תשובה: ראה "גבעת חלפון אינה עונה"....
7. הידד ל-2
רותי   (02.01.06)
בושה וחרפה שעדיין מגדלים בארץ עגלים שנקראים "עגל חלב". לא נותנים להם לזוז כל חייהם ומלעיטים אותם רק בחלב של תינוקות. התעללות נוראה!!! וגם אני לא צמחונית.
8. בושה וחרפה! תועייבה!!
האפיפיור ,   ותיק-כאן   (02.01.06)
1. לאוסו בוקו צריך את חתיכת הבשר הנקראת בשם הזה ("עצם שבורה" או "עצם חתוכה"), כלומר נתחי הבשר המקיפים את העצם, כולל העצם שבמרכז. דווקא בקר מבוגר ייתן את הטעם החזק יותר, והעדיף. אופציות אחרות - גם אם אפשריות - הן חיקוי קוריאני (עיין ערך "שברולט אוויאו" לעומת "אלפא-רומאו"). 2. אין להגיש אוסו-בוקו אלא עם ריזוטו, שזה האורז הקצת יותר מעוגל, מבושל בבישול איטי עם ציר-מרק אותו מוסיפים לאורז בהדרגה (כמה? "כמה שזה לוקח!!!") - תהליך דומה להכנת פאייה. 3. יהיה בסדר, חבר'ה; לא הכל צריך ללכת כאן בשיטת "פל-קל". בסוף נדע לעשות דברים כמו שצריך.
9. התוספת המקובלת
אוסו ,   בוקו   (02.01.06)
אמנם הפולנטה אכן מקובלת כתוספת לאוסובוקו ,אך יותר ממנה מקובל להגישו עם "ריזוטו אלה מילנזה" .כמו כן בשלב טיגון הירקות ניתן להוסיף מיורן טרי קצוץ, ללא תוספת עשבי התיבול היבשים שהוזכרו. buon appetito...
10. עבדו עלי?
חמינאי   (02.01.06)
עשיתי לראשונה בחיי חמין. לא מצאתי את "אדום אדום" של תנובה, לא היתה לי ברירה קניתי את הצעת הקצב. הוא מכר לי אוסובוקו ב 40 שקל. זה נראה בשר ממש גרוע עם הרבה עצם ושומן. עבד עלי?...
11. מס' 4 יקר
סימונה הפרה   (02.01.06)
עגל חלב זה לא ביק. נכון שבמקרה של עגל חלב לא ברורה ההתלהבות. ביק=עגל בןבערך 12 חודשים.
12. אוסובוקו משמעו עצם בקר, לא עצם שבורה
א   (02.01.06)
כמובן שנהוג לאכול אותו עם ריזוטו אבל יצא לי לאכול, גם באיטליה, כמה גרסאות מוצלחות ביותר גם בלי ריזוטו (פירה בחמאה ושום יוצא מצויין, לדוגמא, וקל מאוד להכין). בלי טימין, לעומת זאת, מאבדים הרבה מהטעם של המנה הזאת. אם רוצים לגוון אפשר להדגיש אפילו יותר את הטעם של השום במנה הזאת, להוסיף פלפלים אדומים וכו'. בכל מקרה הטעם של הבשר צריך לשלוט במנה והמטרה היא לשחק איתו, לא להאפיל עליו.
13. ל- 10
ר.א.   (03.01.06)
גם אני שמעתי לעצת הקצב וקניתי אוסובוקו לחמין. אתה לא מאמין את חמין יצא לי. הטעם היה מצוין והבשר, רך ונימוח. הבשר הכי טעים שאכלתי בחמין מימי. אני בהחלט מתכננת לנסות את המתכון הרשום מעלה. נשמע פגז. אבל אשמע לעצת הגולשים ואוסיף טימין. למה ביטלתם את מדור האוכל? עכשיו צריך לחפש את המתכונים. לא פייר...
14. אני מכינה אוסובוקו בדיוק כמו שמכינים צלי כתף ויוצא נהדר.
אילנה מבשלת   (03.01.06)
לא צריך יין ולא צריך להתעסק כל כך הרבה, מטגנים בצל, סוגרים את הבשר משני הצדדים, מנמיכים את האש ומוסיפים ירקות איזה שרוצים, רוטב עגבניות, תבלינים ויוצא נהדר. אוסו סוקו זה בשר שדורש בישול איטי והוא בדיוק כמו צלי כתף מספר 5.
15. מספר 2-ולאכול עופות ופרגיות ופרות זה כן בסדר? "יפת נפש" ...
אילנה ,   הרצליה   (03.01.06)
שאלה ליפת נפש שכמותך: לאכול פרגיות, אפרוחים צלויים, פרות מסכנות , ותרנגולות שלא עשו שום רע לאף אחד - זה כן בסדר? את יודעת ממה עושים נקניק? למה את אוכלת טחול קורקבנים ועצמות מנוסרות של רגלי בקר? ראית פעם איך הורגים דגים? אז את לא אוכלת גפילטע פיש מקרפיונים שמפטמים בבריכות? טונה בקופסה את אוכלת? לספר לך איך צדים את דגי הטונה ומה עושים להם לפני שהם נכנסים לפה שלך? תפסיקי להיות "יפת נפש"....
16. מס. 12 - אוסו בוקו משמעו: : עצם עם חור !!!
סבתא אילנה   (03.01.06)
אוסו - עצם ,באיטלקית, בוקו - חור. וזה על שום שהבשר הוא עם עצם שבאמצעיתה יש חור המכיל את מיח העצם. (או כמו שאתם אומרים "מוח עצם"). זה ההסבר לשם אוסו בוקו.
17. למספר 2 - אם את לא צמחונית - אז אל תפגיני כאן צדקנות מזויפת.
אוכל בשר ונהנה ,   יוסי הרצליה   (03.01.06)
אין הבדל בין עגל "מסכן" לבין פרה "מסכנה" ומכיון שאת לא צמחונית,ואת תוקעת לגרונך ולועסת בהנאה בשר של חיות מסכנות . חסכי מאיתנו את דמעות התנין המזויפות שלך ואת והצדקנות המזויפת שלך.....
18. למספר 2 - מצידנו תאכלי תפוחי אדמה וצנון....
שף אלפרדו   (03.01.06)
אנחנו אוהבים בשר עגל ונהנים לאכול גם סרטנים וצדפות (זורקים אותם למים רותחים). ואת בהחלט כן יפת נפש אבל בערבון מאד מוגבל אבל בצביעות מאד גדולה !!!
19. בבשר קפוא 0מטעמי תקציב) איזה חלק מומלץ לאוסו בוקו
למי שרוצה להכין   (03.01.06)
20. 17, 18: אז לפי ההיגיון המעוות והילדותי שלכם
ערן ,   ת"א   (03.01.06)
אם מישהו אוכל בשר, זה אוטומטית אומר שהוא תומך בכל סוג של התעללות, מזעזעת ככל שתהיה, בבעלי חיים? האם באמת המוח שלכם לא מסוגל להבין מצבים יותר מורכבים, בהם יש קצת אפור בין השחור והלבן, ואנשים יכולים לאכול בשר ועדיין להתנגד להתעללות מהסוג הבלתי נסבל שעגלי חלב עוברים לא רק במותם אלא בכל יום מחייהם האומללים? אגב, שופטי בג"ץ שאסרו את פיטום האווזים מספיק מפותחים אבולוציונית כדי להבין מצבים כאלה, וטוב שכך.
21. אין הבדל בין לאכול עגל או פרה, דג מסכן או פרגית...
יוסי מס. 17 ,   עונה למס. 20 ה"צדיק"   (03.01.06)
לך תראה איך מכים לדג על הראש כדי שהוא יכנס לפה שלך מטוגן או צלוי, ותראה איך שוחטים פרגית שאתה זולל בהנאה... הצביעות היא המגעילה מהכל. מי שאוכל בשר דגים ועופות, שלא יזיל כאן דמעות תנין על עגל "מסכן". גם הדג "מסכן" - והכי מסכנים באמת זה אתם שזוללים בשר בכל צורה ואחר כך מפגינים כאן רחמנות מזויפת על שחיטת בעלי חיים. תתבייש. אתה צבוע.
22. מס. 20-אז אתה מעדיף לאכול את האמא של העגל? רשע !!!
אלי הרפתן ,   קיבוץ בשרון   (03.01.06)
גיבוב ההתנצלויות וההסברים שלך הוא דבילי, מרושע, ומעיד על אדם חסר רגש , שמחפש צידוקים להרג בעל חי אחד על חשבון האחר. כמו אותו איכר שאמר לאשתו: תשחטי תרנגולת ותעשי לי מרק, אבל מהתרנגולת של השכן, לא משלנו...כי אני מרחם על תרנגולות !!!
23. אוסו בוקו
יפית ,   תל אביב   (03.01.06)
עגל חלב??!! בוש הוחרפה!
24. לא עגל ולא חלב
דני ,   דורדון-צרפת   (03.01.06)
אילו יכולתם למצוא עגל חלב אמיתי הייתם משלמים הון. מה שמוכרים לכם בתור עגל חלב הוא עגל חולה, מורעב וכלוא בתנאי צינוק של הסי.אי.איי במשך כל חייו (שנה עדשנה וחצי) . באירופה קוראים לזה עגל, כי עגל חלב יכול להיות בן מקסימום 3 חודשים שבאמת ינק את חלב אימו. עגל חלב אפשר למצוא רק בהזמנה מיוחדת, כנ"ל גם אלה חלב וחזיר חלב
25. אוסובוקו זה לא מפרה נמוכה?
עדי ,   גני תקווה   (03.01.06)
26. ל-15, 17, 18
ההיא מ-2   (03.01.06)
אתם חבורה של צדקנים לא מפותחים. נכון, לא כולנו "צדיקים" כמוכם שלא אוכלים אף חיה עלי אדמות. אבל........ חשבתם לרגע איך אתם אוכלים, בעודם בחיים, את חבריכם בני האדם????? לא?.... לא חשבתי ככה. המשיכו לשבת לכם במגדלי השן של צדקנותכם האינסופית. אנחנו כאן על הקרקע נמשיך לאכול בשר שבגידולו לא הייתה כרוכה התעללות מתמדת. בעיניכם זה אולי נורא, בעיניי ההתנהגות שלכם היא הרבה יותר גרועה.
27. 24 אתה חולה בעצמך. אנחנו אוכלים עגל חלב וחזיר וזה מצוין.
ידיעוני   (03.01.06)
28. מס. 25 - אוסו בוקו זה מבוק גבוה בגובה 2 מטר.
לוי ,   "קייטרניג לוי ולינה"   (03.01.06)
29. תגובה ל11
אבי ,   ארה"ב   (03.01.06)
סתם להגיב?? או שאני לא יודע לכתוב או שלא יודעים לקרוא.... כתבתי :"לעגל יש טעם אנמי(בין אם חלב או ביק או איזה שם שתרצו" בדרך כלל כשכותבים "או" מתכוונים למשהו שונה.. או בשר או חלב או עגל חלב או ביק בתודה לאבשלום ברררר
30. די לרחם על פרות - זה בסך הכל אוכל
יואב   (04.01.06)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה