בריאות  דיאטה
סויה, קנולה או זית - איזה שמן הכי בריא ולמה
מיכל גילאון, דרך חיים
פורסם: 06.03.06, 09:18
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 82 תגובות ב-77 דיונים
1. מתי ראית שמן כותנה? תני כתובת!
(06.03.06)
2. עמוק או לא עמוק - לא בריא לטגן בכלל !!!!
(06.03.06)
3. מדוע לבשל עם שמן, אפשר להוסיף לאחר הבישול
(06.03.06)
4. הכתבה מטעה כי היא מסתמכת על מוסכמות מוטעות
גיא ,   גליל   (06.03.06)
הדבר היחיד שנכון בה הוא ששמן זית חד בלתי רווי מכבישה קרה הוא בריא. שמן זית (חומצה אולאית) מוריד את רמת האומגה 6 בגוף ובכך מונע דלקת, במידה מסוימת כמו אומגה 3 (שמן דגים). כל השמנים "המזוככים" הם מזיקים ביותר כי הזיכוך הופך את השומן הבלתי רווי לטרנס ושומן טרנס הינו רעל רעל רעל!! לא סתם החלו לסמן בארה"ב בסימון התזונתי את רמת השומן הטרנס. בקרוב תיראו גם אצלנו סימון של רמת הטרנס במזון. שמן מזוכך (שזוכך בחימום במקום בכבישה קרה) מכיל רמה גבוהה מאד של טרנס. שמנים צמחיים אחרים- תירס, חמניות, כותנה, חריע, שומשום- כולם מכילים כמויות עצומות של אומגה 6 ולכן זו טעות בכלל לצרוך אותם כי הם מגבירים את התגובות הדלקתיות ואת תגובות החיסון העצמי (Auto immune ) של הגוף. לסלט- רק שמן זית או שמן פשתן לטיגון- שמן קוקוס שהוא שמן רווי בריא ביותר המכיל ריכוז גבוה של חומצה לאורית שהיא חומצת שומן בריאה מאד. עוד שמן בריא מאד- שמן דקל המכיל בנוסף על חומצה לאורית גם ויטמין E מסוג טוקוטרינול שהוא ויטמין E חיוני נדיר יחסית שאין ברוב הצמחים. אפשרות נוספת טובה לטיגון- שומן מהחי כמו חמאה שומן אווז ושומן כבש. כולם שמנים רווים ובריאים. לגבי כולסטרול- רמת הכולסטרול בשומן איננה רלוונטית (בניגוד למה שהדיאטנים אומרים לכם) מפני שהגוף מיצר את כמות הכולסטרול שהוא זקוק לו במילא. כל מה שרציתם לדעת על שומנים בתזונה במצגת המצורפת בלינק http://www.omega3galil.com/articles.asp?lang=1&aid=4
5. האם מישהו יודע לספר במפורט על תהליך ייצור שמן הסויה ?
רוני   (06.03.06)
האם מעורבים כימיקלים בתהליך ? האם פולי הסויה גדלים בארץ ? האם הם גדלים בתנאים טבעיים ? האם מוסיפים להם כימיקלים או שמא הם מהונדסים גנטית ? כל מידע (גם בנושא תהליך ייצור של שמנים מסוגים אחרים ) יתקבל בברכה. תודה.
6. השמן הכי טוב הוא עומרי שרון..............
חבר מרכז   (06.03.06)
מסדר ג'ובים לכולם.
7. אתם בדכאון? קחו אומגה 3
א   (06.03.06)
Omega-3s May Bring On Better Mood 03.04.06, 12:00 AM ET SATURDAY, March 4 (HealthDay News) -- Heart-healthy omega-3 fatty acids, like those found in fish, may give a boost to behavior, mood and personality, new research suggests. University of Pittsburgh researchers found that volunteers with lower blood levels of omega-3 polyunsaturated fatty acids were more likely than others to be impulsive, to have a more negative outlook, and to report mild or moderate symptoms of depression. Study participants with higher blood levels of omega-3 fatty acids were found to be more agreeable, however. The findings were presented Friday at the American Psychosomatic Society meeting, in Denver.
8. כל מה שרצית לדעת על שומן ושמן והמשמעות שלהם לבריאות במאמר
גיא ,   גליל   (06.03.06)
שבלינק המצורף http://www.omega3galil.com/articles.asp?lang=1&aid=2 תוכל למצוא מה זה שומן רווי, בלתי רווי, טרנס, ציס, כולסטרול, כולסטרול טוב ורע, אומגה 6 אומגה 3 אומגה 9 ומהיכן ניתן לקבל כל סוג שמן
9. השמן היחידי שאני מחזיקה בבית
נאוה   (06.03.06)
הוא שמן זית. גם לטיגון, גם לתיבול לסלט וכו'. אני מקווה שאני עושה נכון...
10. הבחור אכן יודע על מה שהוא מדבר כנסו ולמדו
ירון לב אור   (06.03.06)
11. מסקנים התמנים.......
גיא ,   תל אביב   (06.03.06)
מסקנים התמנים מה שהם אוכלים זה קמח ושמן בכל הצורות: ג'חנון, מלווח, גלובה, פיתה תמניה, לחוח, אם הם יורידו את כמות השמן הם יעלמו - גם ככה הם רזים. מצד שני אולי זה המתכון לחיים שמחים....
12. שמן פשתן מאוד בריא
(06.03.06)
13. גרעיני חמניה יותר משמינים משמן חמניות ? שטות אמיתית !!!
גרעיני   (06.03.06)
14. שמן זית בטיגון - פתרון
don   (06.03.06)
לערבב עם שמן הזית קצת שמן רגיל - כך מעלים את טמפ הרתיחה שלו- וכך הוא לא נשרף ועדיין יותר בריא
15. תגובה ל 11 - על אוכל תימני
(06.03.06)
כמות השומן באוכל התימני נראית לא בריאה, אבל מסתבר, מסקר מקיף שערכו מדענים , שיש הבדל בין איך תימנים בארץ אוכלים, לאיך הם אכלו (ועדיין אוכלים היום) בתימן. כשהם באו לארץ, הם עברו לקמח לא-מלא ולשימוש במרגרינה, ומייד החלו להופיע מחלות (סוכרת) והשמנה, ובעיות לב. בתימן הם השתמשו בחמאה, קמח מלא, וכמובן הרבה חילבה, שטובה ללב. והיו מאוד בריאים. בקיצור, אנחנו הרסנו אותם. כצפוי.
16. ודבר נוסף...
יואב ,   רמת גן   (06.03.06)
אם מטגנים, אז משתמשים במחבת עבה וכבד, וקודם מחממים את המחבת, ואז שופכים את השמן פנימה ומייד אחריו את האוכל. מחבת כבד למה? כדי שהשמן לא יקרר אותו ואפשר יהיה לשפוך את האוכל מייד. להוסיף את השמן והאוכל רק כמשהמחבת חם מאוד כדי שהשמן לא יספיק להתחמצן. זה כמובן לא עובד בטיגון עמוק.
17. כנסו למס 4 הבחור יודע על מה הוא כותב
ירון לב אור   (06.03.06)
18. מה הבעיה, טגנו בשמן מנועים לא משומש.
צ ,   בשדה   (06.03.06)
19. אני משתמשת רק בחמאה
(06.03.06)
20. כתבה מצויינת - תודה רבה!
(06.03.06)
21. זהירות מפרסומות בתגובות 4, 7, 10
(06.03.06)
לא כדאי להסתמך על מי שרק מנסה לקדם את מכירות המוצר שלו.
22. תתעלמו מארבע הוא כותב שטויות
(06.03.06)
23. שמן כותנה מחולצות ישנות
כותנת כותנה ,   עמק דותן   (06.03.06)
הצלחתי להפיק שמן כותנה מחולמות הכותנה הישנות בבייתי. היחס הוא חולצת L.L.X אחת שווה 600 מ"ל שמן. אני ממליץ על שיטת האידוי.
24. כתבה חשובה ועניינית.
לירון ,   דרום   (06.03.06)
ברצוני להדגיש כי בתזונה ללא תוספת שמן כלל אנו צורכים את כמות השומן המומלצת, אם לא יותר. לכן אני משתדלת שלא להשתמש בשמן משום סוג, בטח שלא לטיגון, ונעזרת בתוספי מזון של אומגה-3.
25. 6 תותח קבל הדגשה אחי (-:
(06.03.06)
26. 4. אם אתה צודק, אז באמת אין על מי לסמוך. כל יום אומרים משהו
אחר   (06.03.06)
27. למה שמן???
מיכל ,   תל אביב   (06.03.06)
עדיף להימנע מכל מה שקשור בשמן ואם כבר שמן אז רק זית במיוחד בסלט
28. 13- לא הבנת!
עמיר ,   הוד השרון   (06.03.06)
במן החמניות משתמשים במקום שמן רגיל, כך, אין צורך להוסיף אפילו קלוריה אחת. כשמשתמשים בשמן אחר, מוסיפים גרעינים ואז תוספת הגרעינים נותנת תוספת קלוריות. הבנת?
29. רק שומן מין החי מתאים לאדם!
מי   (06.03.06)
30. בשמן שומשמין , אגוזים , צנונות ,דגים ,ופקועות .
ישראל   (06.03.06)
וכך אומר הכתוב " ....וחכמים מתירים בכל השמנים. בשמן שומשמין ,בשמן אגוזים , בשמן צנונות . בשמן דגים, בשמן פקועות ,בעטרן ובנפט " . כל זאת לעומת השלילה המוחלטת שמופיעה בתחילת הפיסקה , וכך אומר הכתוב " ...לא בלכש , ולא בחוסן , ולא בכלך , ולא בפתילת האידן . ולא בפתילת המדבר . ולא בירוקה שעל פני המים . לא בזפת ולא בשעוה . ולא בשמן קיק .ולא בשמן שרפה . ולא באליה . ולא בחלב ". ובהמשך מוסיף רבי טרפון ואומר " ...אלא בשמן זית בלבד ". להודיעך שאין כמו היחודיות של שמן זית .
תגובות נוספות
חזרה לכתבה