|
1. חלבונים מקטניות - חומוס לארוחת בוקר
נראה סלט מעולה.
מישהו יודע מהו הקישור לכתבה על חומוס ופול לארוחת בוקר?
|
|
|
כל כך הרבה שמן?
צריך לטבל כמו סלט; אגב, עובד מצוין עם אורז מלא....טבולי משודרג.....
|
|
|
3. יאמי, תודה. נשמע ממש טעים.
|
|
|
4. לדעתי היה צריל להיות 2-3 כפות שמן זית. לא?
|
|
|
5. השמן בכמות מוגזמתתתתתתתתתתתתת
|
|
|
כמות השמן האדירה הופכת את הסלט לסכנה בריאותית
|
|
|
7. עדשים זה לא זכר - ירוקים רכים....?
|
|
|
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-1202108,00.html
|
|
|
9. סליחה על הבורות עדשים זה פחמימה? מי יודע?
|
|
|
10. לאלונה מס. 7 , עדשה-עדשים. מין נקבה !!!!
כמובן שאומרים עדשים ירוקות כי הן מין נקבה. (לא קראת את הסיפור על "הנסיכה והעדשה"?? )
|
|
|
11. 2 שליש כוס שמן זית? בלאחחחחחחחחחח.
מי רוצה לשתות שמן בכזו כמות?????
|
|
|
12. למספר 7 אלונה- אומרים עדשים ירוקות רכות !!!!
כי בעברית עדשה זה נקבה ועדשים נקבות.
|
|
|
|
|
להוסיף :גבינת פטה וזיתי קלמנטה
|
|
|
15. עדשה (במשקפיים למשל) - נקבה, עדש (קטניות) -זכר...
ולכן, מגיבים 7,10,12 - יש לאמר עדשים ירוקים ורכים.
הבנת את זה דנית יקרה??
|
|
|
16. פתחתי בשבילכם מילון עדשה היא נקבה גם למאכל וגם במשקפים
|
|
|
גם לדעתי כמות השמן היא גדולה מדי, הכנתי את הסלט עם קצת פחות מחצי כוס שמן אבל השמן נספג בעדשים (לא שזה משנה את העובדה שזו כמות מאוד גדולה...)
חוץ מזה- טעים ביותר!
|
|
|
|
|
כדאי להוסיף קוביות גבינה מלוחה יוצא נפלא
|
|
|
20. תגובה לשאלה של מס' 9
צמחונית שמבינה |
|
|
(09.03.06) |
עדשים שייכים למשפחת הקיטניות, חברות אחרות במשפחה הזו הן: שעועית, אפונה, מש ועוד'.
קיטניות מורכבות מפחמימה וחלבון, בצירוף של דגן לקיטניות הן הופכות להיות חלבון מלא כך ש:
כוס עדשים = 0.5 חלבון, 0.5 פחמימה
כוס עדשים+כוס אורז - 1 חלבון,1 פחמימה.
כדאי ורצוי לבשל את הקיטניות לאחר השריה של לפחות 12 שעות ועוד יותר רצוי לאחר הנבטה כך הערך התזונתי שלהן עולה.
|
|
|
האם מישהו יכול להסביר כיצד מנביטים קטניות ובמשך כמה זמן עד לבישול? תודה
|
|
|
ל-21
יש להשרות הקטניות ללילה.
בבוקר יש לסננן מהמים. להשאיר במסננת ולכסותן, (הן צריכות חושך). במשך היומיים הבאים להשאירן בחושך אך פעמיים שלוש ביום יש להרטיבן במים. ושוב לכסות. כעבור יומיים לערך יוצא שורשון קטנטן וזה מוכן. כדאי לעשות זאת גם לצורך בישול מרקים וכו
|
|
|
23. כדאי להכין את הסלט מעדשים שחורות
נורית ע. , |
צור-הדסה |
|
(07.07.08) |
שמים את העדשים ללא השריה מוקדמת בסיר עם מים ובלי מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 15 דקות על אש בינונית, עד שהעדשים רכות בדיוק במידה הנכונה (מין אלדנטה). ממשיכים במתכון כרגיל (אפשר להחליף את הירוקים גם בירוקים אחרים, למשל בעלי בייבי. העיקר לשמור על העיקרות של: עדשים, ירוקים, בצל כלשהו, לימון ושמן זית).
|
|
|
24. לא מבין את הביקורות יצא טעים מאוד
הוספתי חתיכות קטנות של גבינה בולגרית ואת כל השאר (כולל השמן...) עשיתי בהתאם למתכון. יצא אחלה. אכלו הכל.
|
|
|
|