בריאות  דיאטה
פטרוזיליה: מולטי-ויטמין מן הטבע
אוסנת הראל
פורסם: 07.03.06, 08:31
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 128 תגובות ב-126 דיונים
1. מה בקשר לכוס-ברא ותי-מין?
ויטמין X   (07.03.06)
האם הם גם משפרים את המין?
2. הפטרוזיליה
הרמת גנית   (07.03.06)
כתבה מעניינת עד היום ראיתי בפטרוזיליה באמת כקשוט מדיהם לשמוע עד כמה תועלת אפשר להפיק ממנה - אסנת ישר כוחך.
3. תודה על כתבה ברורה וגם מועילה
גבעתיים   (07.03.06)
4. לא ברור
אלוטה ,   דרום   (07.03.06)
כתוב שהפטרוזיליה תורמת ללידת תינוקות בריאים, ומצד שני כתוב שלא מומלץ לצרוך אותה בהירון??
5. כתבה נהדרת, מאוד מפורטת
@@@@   (07.03.06)
6. פטרוזילה
עירית   (07.03.06)
מה עם הגבעולים?
7. תוסיפו לחומוס
יוסקה   (07.03.06)
מוסיף טעם, פזרו בנדיבות
8. כתבה טובה ובעלת ערך, תודה
(07.03.06)
9. אסנת ,תודה על כתבה מאלפת
(07.03.06)
מצפים בקוצר רוח לעוד כתבות..
10. Nומלץ ביותר : עצה לגיוון ולשיפור חיי המין בעזרת פטרוזיליה.
חרמנוס ,   גינת הירק   (07.03.06)
אשתי אוהבת שאני מדגדג אותה באמצעות גבעול פטרוזיליה. יש להעביר את גבעול הפטרוזיליה לאט ובעדינות על חלקי הגוף השונים, גורם לצמרמורות של עונג בעיקר באזורים "הרגישים". למקצוענים: ניתן לגוון ולהשתמש בפטרוזיליה מסולסלת לגירוי מקסימלי.
11. ומה עם הריסוס גם זה בריא
יעל   (07.03.06)
נכון פטרוזיליה טובה לבריאותנו גם שוטפת את הכליות ודרכי השתן אם יש דלקת מרתיחים עם מים ושותים אבל הבעיה הגדולה שמרססים אותה ללא רחמים ואז אנחנו גם מכניסים חומרי הדברה לגוף אז לקחת פטרוזיליה שלא רוססה או לגדל באדנית במרפסת לבד
12. האם יש משקה פטרוזיליה?
בתודה מראש   (07.03.06)
13. מתכון?
רונית   (07.03.06)
יש למשהו מתכון לסלט פטרוזיליה? אכלתי פעם וזה נורא טעים
14. לא צריך לשאול כל כך הרבה. תוסיפו פטרוזיליה לכל מאכל וזהו.
דיאטנית   (07.03.06)
למרק, לקציצות, לסלטים, לטחינה, לחומוס, תוסיפו מים רותחים ותעשו לכם תה, למה צריך לשאול? זה ירק תבלין שטוב כתוספת לכל דבר, או בפני עצמו, או בתוספת ירקות תבלין אחרים שעושים מהם קציצות ירק. לא צריך על כל דבר להגיב בקושיות ......
15. לרונית מ-13 - מתכון ל"טבולה"
מיכל   (07.03.06)
סלט טבולה המצרכים: 3/4 כוס בורגול מהסוג הקטן (אפשר לקנות בשוק או בסופרמרקט בשקית) 2 חבילות פטרוזיליה 1/2 חבילה נענע 1/2 חבילה בצל ירוק 2 עגבניות 2 מלפפונים מיץ לימון לפי הטעם שליש כוס שמן זית מלח, לפי הטעם אופן ההכנה: את הבורגול משרים במים לעשר דקות. מוציאים מהמים וסוחטים את הבורגול בידיים על מנת להוציא ממנו את המים ככל האפשר. חותכים את הפטרוזיליה, הנענע והירקות דק דק ככל האפשר. מערבבים הכל. מתבלים בשמן לימון ומלח. בתאבון!
16. למי שסובל מאבנים בכליות.....
אלפונסו   (07.03.06)
להכין כוס תה מפטרוזיליה, אמנם הטעם מזעזע, אבל למי שיתמיד, הדבר עוזר באופן משמעותי.
17. ל - 4 מה לא ברור - כנסי ותביני
אחת   (07.03.06)
מכיוון שאשה בהרינון צריכה המון ברזל מינרלים ועוד ועוד וכל זה יש בפטרוזיליה מומלץ לאכול אבל...לנשים שהן בסיכון ללידה מוקדמת (צירים, מרובה עוברים, דימומים וכו') לא מומלץ מכיוון שזהו ירק מזרז לידה (כמו שבחומר הזרע של גבר יש מזרזי לידה) כך גם בפטרוזיליה בתאבון...
18. לרונית מ 13 סלט פטרוזיליה
שפיר ,   וק   (07.03.06)
לשטוף היטב צרור גדול לקצוץ גס מאוד (גם קצת מגיבעולים) להוסיף הרבה לימון ולערבב להמתין כחצי שעה ולהגיש כתוספת מומלץ כתוספת למאכלים עתירי שום מאחר ולעיסת פטרוזליה מסלקת ריחות מהפה וגם אם לא פשוט סלט טעים מפתיכע קל ומסתבר שגם בריא
19. ל-1 : ב ה ח ל ט !!! זה תמיד עוזר.
Rנב   (07.03.06)
20. ל-4 קצת הבנת הנקרא! הירק בריא בשפע והגרעינים באופן מדוד
***   (07.03.06)
21. מחר: "פטרוזיליה: אז היא מסרטנת או גורמת לשבץ מוחי?"
גל   (07.03.06)
מכירים אתכם, YNET..
22. למיכל-את הבורגול משרים במים חמים או קרים???
מזל   (07.03.06)
23. מס. 17 - אז גם בזרע של הגבר יש ויטמינים כמו בפטרוזיליה??
לבנה   (07.03.06)
24. מתכון לרווקים (ולמי שלא יודע לבשל):
מבשלן   (07.03.06)
כדאי להחזיק תמיד את המגשים הקטנים הקפואים האלה של קוביות פטרוזיליה טריה וטחונה. עושה חביתה? קוביה כזאת עושה את ההבדל בין שעמום לתענוג. פשוט מוסיפים למחבת ומערבבים עם הביצה. ואל תגיד לי שגם חביתה אתה לא יודע לעשות...
25. לא סתם התימנים אוכלים הרבה ירק...
תימני ,   מראש העין   (07.03.06)
תראו את התימנים , למה כל יום שישי בערב כשהם אוכלים מרק תימני יש להם המון המון ירק על השולחן ? פטרוסילייה , חסות , רוקט ועוד מלא סוגי "עשב"... והם אנשים בריאים!!!
26. פטרוזליה - מהמרוססות ביותר.כדאי להוסיף את ההדברה לויטמינים
(07.03.06)
27. היכן יש פטרוזיליה מסולסלת?
זקוקה לתשובה   (07.03.06)
28. האם ניתן לבשל פטרוזיליה או הויטמינים נהרסים
ועוד שאלה   (07.03.06)
29. תגובה ל - 28
שירלי   (07.03.06)
אם רצית לדעת אז בתכלס עדיף לא לבשל את זה כי זה הורס את הטעם וחוצמזה זה הרבה יותר בריא ומועיל שזה טרי! ואם כבר לבשל את זה אז רק במרקים ככה שהטעם לא הולך לאיבוד...... בתאבון....... :)
30. תקחו בחשבון שגם מה שבריא הוא מרוסס/עם אנטיביוטיקה וכימיקלים
יצא שכרו בהפסדו   (07.03.06)
היות שכל מה שבריא - בארצנו הוא מרוסס ברעלים, או מוזרק לו אנטיביוטיקה, או גדל עם כימיקלים - תעשו לבד את החשבון אם שכרו לא יוצא בהפסדו !!! לצערנו שום דבר כאן לא "בריא", החל ממים, חלב, גבינות, בשר בקר, בשר עוף, ביצים, ירקות ופירות. והעם כמו עדר אוכל ושותק !!! סקנדל ציבור שאין דוגמתו בעולם !!!!
תגובות נוספות
חזרה לכתבה