אוכל  טעם החיים
אטריות קדאיף - לא רק בכנאפה
יעל גרטי
פורסם: 12.03.06, 14:07
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 43 תגובות ב-36 דיונים
1. לא כדאי לאכול את הכנאפה הכתומה- זה צבע מאכל...
(12.03.06)
תאכלו רק כנאפה לבנה, אותו טעם בלי צבע המאכל! חוץ מזה, בהחלט מדובר על הקינוח מספר 1 בעולם! לכנאפה מתוקה יש ריח מתוק....
2. לא יקר, זה ממש קדאיף...
(12.03.06)
3. "הכניסיני תחת כנאפך!"
ג'ני ,   ב"ב   (12.03.06)
חה חה חה! מילתא דבדיחותא לפורים! שכוייח למסעדת לילית (למרות שמה המטריד) על הכל ועל הכשרות! יעל גרטי היקרה, המשיכי לבקר אך ורק במסעדות כשרות ולדווח על כך באהבת השם!
4. לכל המעוניינים הכנאפה הטוב ביותר-בוואדי בחיפה
בואו בהמוניכם   (12.03.06)
5. כנאפה מעולה ב"פרדיס" בככר בכניסה בצד שמאל
חובבת כנאפה טרי   (12.03.06)
6. חשוב ביותר
תמיר ,   צפון   (12.03.06)
לפני הכל יש לאכול את הכנאפה של מוכתר מנצרת ואז לתת תגובות
7. כל הכבוד לצלם
דניאל כהן   (12.03.06)
איזה איכות תמונה ...ממש אמיתי!!
8. כנאפולוגים, איפה יש כנאפה ביפו?
כנפו ,   תל אביב   (12.03.06)
9. צבע מאכל אדום ?!
דליה ,   מרכז הארץ   (12.03.06)
1.האטריות הללו די דומות לאטריות אורז- ועושה רושם שהגימיק של המרקם לא מצדיק את ההשקעה בקלוריות-ללא מינרלים וכו' 2. ובהקשר לכך, לא ברור לי למה מומלץ להוסיף עוד צבע מאכל- שזה בוודאי לא תורם לתזונה ,ובמקום אפשר תמיד להוסיף פיסות של תותי שדה !!
10. למספר 9-אז אל תאכלי, במקום זה תכיני
בטי.ק   (12.03.06)
לך איטריות אורז עם סלק ואז יהיה לך גם ערך מינרלי וגם צבע אדום.
11. מבחוץ או מבפנים? אפשר יום קודם?
אירית אורן ,   פרדס חנה   (12.03.06)
שלום, יש לי שאלה של מתחילים: האם את האטריות מניחים בתוך הקערות? אם כן - כשמוציאים אותן הן לא נשברות? האם את סלסלות הקדאיף אפשר להכין יום יומיים מראש? איך לשמור עליהן פריכות? תודה מראש.
12. במטעמי מוטראן ביפת [מול אנדריי]. טעים
חגית ,   ת"א   (12.03.06)
13. ל-11 השואלת בלי סוף.....
תפוח עץ   (13.03.06)
האם?האם?האם? נו באמת,נראה לך שמישהו בכלל יענה לך? בכלל, כל הכנאפה המזובלת הזאת מגעילה את הנשמה. תאכלי מזון בריא ותרדי מהאוכל המזופת הזה,סתם משמין ומגעיל.
14. לאירית 11 לגבי סלסלות קדאיף
קלי   (13.03.06)
מניחים אטריות בקערית עמידה בתנור ,מהדקים לדפנות ומכניסים לתנור זהו, אחכ מוציאים מאוד בעדינות וזה לא נשבר. לא מומלץ להכין מראש- זה תופס לחות במקרר, יאבד מהפריכות וגם עלול להשבר. בהצלחה
15. הכנאפה העסיסה של שכם ממתינה לכם.אהלן וסהלאן
אחמד   (13.03.06)
16. ואני בדיוק תהיתי מה להכין מאיטריות
אשרת   (13.03.06)
הקדאיף שבמקפיא. תודה על הרעיונות
17. מישהו יודע איף מכינים פלודה?
אמיר   (13.03.06)
18. ל 11 היקרה
(13.03.06)
את הקדאיף אפשר לסדר גם מבחוץ וגם מבפנים. האיטריות לא ישברו בפירוק אם תשמני היטב את התבנית. לשאלתך השניה אכן ניתן להכין יום מראש אך חשוב לקרר היטב בחוץ ולהעביר לכלי אטום ולשמור מחוץ למקרר. סבינה
19. כנאפה
פייר ,   פריז   (14.03.06)
לא להתבלבל במקומות בשמות . אם אתם רוצים לאכול כנאפה בעל טעם גן עדן גררו את הטוייחס לנצרת. שם הרבה קונדיטוריות והתי מאפה ערבים אך רק אחד הוא המלך. אחד ויחיד בלי שני ובלי שלישי. מוכתאר. מי שלא טעם כנאפה של מוכתאר אינו מבין ולא יבין דבר .ללא חומר אדום ולא ירוק.רק גבינה מיוחדת , לא צמיגית, עליה איטריות קדאיף שהתנור נותן להן צבע חום .עליהן מפוזרות , ללא קמצנות, חתיכות פוסטוק קלוי וטרי וכל זה שוחה במתיקות מתיקות מתיקות. עשרות שנים משפחת מוכתאר מכינה כנאפה ויש בידה סודות חתומים הנותנים לו את טעמו המיוחד. סוד אחד כבר ידוע. אין כל תוספת צבע מאכל או כל חומר שאינו טבעי. עלו לגליל ,לנצרת , ולא תחפשו הרבה היות שכל הכבישים מובילים למוכתאר. אני מכירו כבר 30 שנה...
20. יופי של כתבה....
עדי   (15.03.06)
21. איך נקרא קדאיף באנגלית
אביבה ,   ניו יורק   (15.03.06)
22. המלצה לחגית
(16.03.06)
זה דווקא אחד המקומות הפחות מומלצים לכנאפה תמשיכי לנסות במקומות אחרים ותביני
23. קנפה
משה ,   צפון   (21.03.06)
נחמד מאוד , אך האם יש למישהו מהאנשים הטובים כאן , מתכון לקנפה מקורי? תודה למגיבים!
24. ל23
ק   (21.03.06)
חפש בפורום אוכל של וואינט את המתכון לכנאפה של קיצי שמבוססת על מתכון של חנוך פרבר ז"ל
25. אטריות קדאיף
שרה ,   פתח תקווה   (18.05.07)
היי היכן ניתן לקנות איטריות קדאיף? תודה
26. לצערי הכנאפה הכי טוב נמצא בקלקיליה
אורית   (20.09.07)
27. קדאיף
אתי ,   חולון   (02.10.08)
האם ניתן להשתמש באטריות אורז להכנת הקדאיף
28. להלן המתכון המקורי !!!
הילה שפר ,   עושים גבינות בבית   (07.10.08)
כנאפה מתכון מנצח , שף קונדיטור סמי רפיק - ללקק את האצבעות. 300 גרם איטריות קדאיף \\ 250 גרם גבינת עיזים מתוקה(ג'יבנה נובלסיה) או גבינת ריקוטה 50 או 100 גרם פיסטוק חלבי גרוס ( קלוי ללא מלח ) 11/4 כוס סירופ סוכר הכנת הסירופ: מרתיחים כוס וחצי מים, וממיסם במים כוס וחצי סוכר, מבשלים כ - 5-10 דקות. מורידים מהאש מוספים לפי הטעם המעודף מיץ לימון או/גם תמצית שקדים או/גם מי ורדים או מי זהר (פריחת אדרים) . מצננים היטב לפני ההגשה. 100 גרם "סמנה" (חמאה מזוקקת ) הכנת "סמנה" - החומרים: 150 גרם חמאה רגילה חתוכה לקוביות קמצוץ צבע מאכל כתום (או צהוב + אדום) אופן ההכנה: מכניסים את החמאה לכוס זכוכית שקופה (שיתאים לתנור או מיקרוגל). ומכניסים לתנור/מיקרו . ממסים את החמאה עד לכבלת נוזל בשני גוונים, בחלק העליון צהוב ובחלק התחתון לבן (חלב). השומן הצהוב זה ה"סמנה" (חמאה מזוקקת ) מפרידים (ע"י מזיגה איטית את השומן מהחלב. נוסיף לשומן את צבע המאכל, זאת ה"סמנה" שלנו. אופן ההכנה: מכניסים את איטריות הקדאיף לקערה גדולה, מדללים ומאוררים את איטריות בעזרת הידיים מוזגים מעל את ה"סמנה" המומסת, ובתנועות דילל ואיוורור ומערבבים את האיטריות ב"סמנה" בעדינות , עד שכל האיטריות מקבלות גוון כתום בהיר. מוזגים 2/3 מאיטריות הקדאיף למגש או מחבת שטוחה . (אני השתמשתי במחבת מרובעת וכבדה המיועדת לצליית סטקים, במחבת זאת פיזור החום טוב יותר ממחבת דקה רגילה) מעל ההאיטריות מניחים את הגבינה המפוררת, ומכסים ביתרת האיטריות ומהדקים היטב . מבשלים על הגז או על פלטה חשמלית באש בנונית, מדי פעם בודקים את צבע התחתית (בעזרת מזלג) עד שהמישטח יזהיב. הופכים את המחבת/מגש לתוך צלחת גדולה מחזירים לכלי הבישול וממשיכים לבשל עד שיזהיב מהצד השני . הופכים את המחבת/מגש לתוך כלי הגשה חותכים למנות, מפזרים פיסטוק חלבי, מוסיפים את הסירופ הקר על הכנאפה החמה ומגשים מייד. גירסת בישול אחרת אותה ניסיתי, לא פחות טובה: להרכיב את שכבות הכנאפה בתבנית של "טוסטר אובן" . (התנור הקטן שעל השיש) לאפות בחום של 180 מעלות עד שפני הכנאפה מזהיבים . להוציא מהתנור, לפזר את הפיסטוקים ולשפוך על הכנאפה את כל כמות הסירופ הקר לחתוך למנות ולהגיש חם. ,בתיאבון!
29. אטריות-שערות קדאיף
טלי ,   נתניה   (28.01.09)
אתם יודעים שבסניפי עוגיות מרוקאיות אפשר להזמין קילו קדאיף? אמרו לי שזה עולה 35 ש"ח. נראה לי שבלוינסקי, חיפה, יפו ועכו - זה ה ר ב ה פחות. נכון?
30. הקללה כונפה באה מכנאפה?? =\
המקללת   (04.02.09)
תגובות נוספות
חזרה לכתבה