אוכל  טעם החיים
טפלון, קרמית או יצוקה? המדריך המלא לבחירת מחבת
רותי קינן
פורסם: 19.03.06, 13:05
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 71 תגובות ב-70 דיונים
1. ואני לתומי חשבתי
מישהי   (19.03.06)
שטפלון מסרטן וכבר מזמן לא מומלץ לשימוש.
2. מחבת נירוסטה= המזון נדבק,היצוקות ,מאלומיני
מטגן ,   סביבת המטבח   (19.03.06)
מאלומיניום מצויינות, טפלון התפרסם בתקשורת וגם כאן ,שהן מסרטנות.
3. שתי שאלות
לילך   (19.03.06)
1. יש הטוענים שברגע שהטפלון כבר לא מונע הדבקה צריך לזרוק את המחבט. האם זה נכון? 2.רוב המחבטות שלי, שעשויים בדרך כלל מטפלון, מתקמרים מעט עם הזמן, ואז השמן מצטבר בדפנות. האם קיימים סוגי טפלון או חומר אחר שמונעים את התופעה הזו? תודה
4. מה עושים עם מחבתות שמחלידות?
חיים טובים   (19.03.06)
האם יש חנויות לשיקום מחבתות, לציפוי מחדש או לטאצ' עליז לטבח שמעיז להשפריץ טפלון על המחבת?
5. חבר'ה, מחבת של פעם והכי טוב טפלון
נויה   (19.03.06)
ותוסיפו גם ווק וניגמר הסיפור. מה, אני רוטשילד? לקנות 20 סוגים וגדלים? לא צריך יותר משתיים. אולי שף זקוק לאביזרים רבים אבל לא אנחנו. איך סבתות היו מבשלות את האוכל הכי טוב? עם סיר אחד, מחבת אחת והרבה הרבה אהבה!
6. כתבהמאודלאמועילה!!!למהלילהתעמקכלכךהקנייתמחבת?!!?
(19.03.06)
7. פסים / סטקים?
קניבל ,   צפון   (19.03.06)
"חצי סיבוב על המחבת" לא עושה מאום אולי רבע סיבוב או 90 מעלות?
8.  מדריך קל לבשלן המתחיל?
למה?   (19.03.06)
הרי שתי המחבתות שלי: אחת בציפוי טיטניום לחביתות ושניצלים. והשניה מיציקת ברזל (עם או בלי פסים וללא ציפוי כלשהוא, כך שאין חשש משריטות) לסגירת בשרים, סטייקים, חזה עוף וירקות צרובים - כמו על האש. שלא כנאמר בכתבה, מחבת ברזל אינה מצריכה "טיפול מסיבי" למעט שטיפה קלה במים וניגוב. נהפוך הוא - השטיפה הקלה ליכאורה, יוצרת מעטה הגנה טיבעי "patina", השומרת על התפתחות חלודה ומשבחת את התוצאה הסופית, עקב הטעמים שניספגו במחבת במהלך השימוש ולאורך זמן. מחבת שעולה בזול ושאפשר להעביר בירושה.....
9. תגובה ל4
אורית   (19.03.06)
זורקים וקונים חדש,איך הרעיון?פשוט מאוד לא?
10. תיקון עצמי ל 8
למה?   (19.03.06)
למען הסר ספק: השטיפה הקלה, שומרת "מפני" התפתחות חלודה. המילה באנגלית: PATINA בדומה למעטה (חלק יקראו לזה כתמים לא רצויים) שנוצר על מוצרי כסף טהור שאינם עוברים הברקה. בדרך כלל מעלה את ערכם הכספי, אבל זה דיון אחר. ביי.
11. אל תגעו בטפלון
משה ,   מרכז   (19.03.06)
בארצות הברית מינהל המזון אוסר את השימוש במחבתי טפלון מחשש שזה יביא סרטן ב"לונג ראן" היתה כתבה בסי אן אן ורק לישראלים מוכרים אשליות אל תגעו בזה אני מזהיר אתכם
12. אין כמו מחבת ברזל כבדה, ויש שני סוגים
בשלן ומהנדס   (19.03.06)
קל לניקוי, פיזור חום מעולה וירושה לדורות - יש לנו מחבת בת שמונים-תשעים שנה ומשתמשים בה יום יום. שני הסוגים: - פח ברזל עבה שעוצב על ידי מכבש, חשוב שהפח יהיה לפחות 1.5 מילימטר עובי - מחבת יצוקה, מה שמאפשר תחתית עבה יותר מהדפנות אבל התהליך יקר יותר ממכבש. בתיאבון.
13. טפלון מסרטן!
F   (19.03.06)
טפלון הוא חומר מסרטן! כמה חבל!
14. היכן אפשר להשיג מחבת טיטניום ????????
לילי ,   שרון   (19.03.06)
מי היצרן ? למי יש ומה ההערכה שלו לגבי שימוש בטיטניום ???
15. איפה אפשר להשיג מחבת סטייקים שמתאים לכיריים קרמיות ?
טל   (19.03.06)
16. למס' 1,2,11,13: טפלון _לא_ מסרטן
סלע   (19.03.06)
בישול טפלון לא מסרטן. לא קיים אף מחקר מדעי המראה על קשר בין _בישול בטפלון_ לבין סרטן. ובניגוד לטענות של משה מתגובה 11, מנהל המזון והתרופות _מעולם_ לא אסר או המליץ נגד שימוש בכלי טפלון. קיים חומר כימי בשם PFOA המשמש בתהליך הייצור של טפלון ונפלט לאטמוספירה החשוד כמסרטן, והרשות להגנת הסביבה בארה"ב המליצה לנקוט באמצעים בכדי למנוע פליטתו של חומר זה לסביבה. ה-PFOA משמש אך ורק בתהליך היצור ואינו נמצא כלל במוצר הסופי. כדאי שתבדקו קצת לפני שאתם קופצים וכותים שטויות.
17. לילי - מחבת טיטניום של חב' Anolon
(19.03.06)
קני בקפיצה הבאה שלך לארה"ב, או בקשי מהבעל - לא תופס מקום ולא יקר...30-40 דולר יש ב Bloomingdales וב Bed,bath and beyond
18. FDA אסר על שימוש בטפלון - מסרטן!!!
רופא חולים   (19.03.06)
19. תגובה ל - 14 מומלץ בחום ------//( @
תמיר ,   צפון   (19.03.06)
היי נסי את החנות ברעננה בשם "זעפרן" שם תוכלי למצוא את כול סוגי המחבתות החנות ממוקמת במקום ההנגר ממש בצמוד לקניון רננים שווה שווה שווה ביי
20. לא מוצאת מחבט נורמאלי.
אילנית ,   פלורידה   (19.03.06)
חולת מחבטים....עוד לא מצאתי מחבט טוב לא חשוב לי המחיר.כולם מתעגלים לי .. יש לי תנור חשמלי ...או שהטפלון מתקלף במשך הזמן ...כל מחבט יקר אני קונה ולא מצאתי מחבט נורמאלי ..אני גרה בפלורידה ואני אנסה גם את מה שמציעה פה #17 אם יש בארץ מחבט טוב אבל טוב ... ואפשר לקבל את השם אשמח מאד תודה אילנית..
21. למה המומחה שלכם הוא בעל חנות?
אלי   (19.03.06)
למה שלא תבקשו המלצות מבשלנים ולא מבעלי אינטרסים?
22. כיצד משקמים מחבת ברזל שהחלידה מעט?
אולי   (19.03.06)
23. ל-4 מחבת חלודה
חביתה ,   מטבח   (19.03.06)
את המחבת החלודה אפשר לשלוח לסין. הם אוספים כל מיני מתכות למיחזור.... סתם!!!
24. לחובטת (20) ולחלודה (22)
(19.03.06)
20. אם באמת חשקה נפשך "במחבט" לכי לחנות טניס; ואם במחבת, אז כבר קראת את המלצתי בנידון. 22. החזרת חיים למחבת ברזל - מקרצפים בצמר פלדה ומשמנים מספר פעמים; אסור להשרות מחבת ברזל בכיור לאחר השימוש. משתמשים, שוטפים, מנגבים ומשמנים קלות. בהנחה כמובן, שברשותך מחבת יציקה כבדה.
25. כתבה גרועה. במקום המלצה קיבלנו א-ב טפשי ומיותר
(19.03.06)
26. 22: מסירים חלודה בהתאם לעובי עם...
ידען ובשלן   (19.03.06)
מברשת ברזל, נייר שמיר, ברזלית.... שוטפים, שמים שמן ומחממים ואז מנקים לא טוב מדי. וזהו.
27. מספר 16 טוב שאתה יודע
אנדרז ,   ירושלים   (19.03.06)
מעניין באמת אם כך למה הסוכנות להגנה על הסביבה סתם קנסה בלי סיבה את יצרנית הטפלון רו פונט בקנס הגדול אי פעם של 16 וחצי מיליון דולר על כך שלמרות שמחקרים שלה גילו כבר לפני 20 שנה את ההשפעות המסרטנות של PFOA היא בחרה להחסתיר את המידע הזה כדי לא לפגוע במכירות הטפלון, כיום כשהחומר נמצא בדם של למעלה מ 99% מהעוברים רק מתחילים להתגלות הסימנים המדאיגים של ההשפעות המסרטנות והמזיקות להתפתחות המערכות האנדוקרינית בשלב ההתפתחות המוקדם שאתה כבר יודע שאין מה לדאוג מהן. אני מקווה שאין לך ילדים.
28. היכן נין לקנות מחבת ברזל יצוקה אמיתית?
מבשלת ,   מתחילה   (20.03.06)
הבנתי שיש חיקויים בעיתיים - אשמח לשמוע על מקום אמין בו ניתן לרכוש מחבת ברזל
29. זהירות מהטפלון!!! כנסו....
אינשטיין   (19.03.06)
YNET בעצמו ציטט בכתבה שפירסם (בקישור) על תוצאות המחקרים בארה"ב הממליצות להכניס את הטפלון לרשימת החומרים המסרטנים. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3217329,00.html
30. ל-24 החמודה תודה על התיקון...
אילנית ,   פלורידה   (20.03.06)
אני בת 43 ומתוך זה 35 שנים בארצות הברית. שמחה על העברית שלי ושמחה שמתקנים אותי..תודה שוב אילנית.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה