אוכל  טעם החיים
על האש, מטוגנות או צלויות - 4 מתכוני כנפיים
חנוך בר-שלום
פורסם: 30.04.06, 12:48
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 26 תגובות ב-24 דיונים
1. תמונה אחת שווה אלף מילים
אבי   (30.04.06)
במתכון לכנפי עוף מטוגנות. מה הכוונה בשחרור הבשר והפיכת הכנף לפטריה?? מה בדיוק חוצים ואיך - לא ברור
2. אתה לא מספיק אינטלגנט בסוף תהיה במרק.
כנף פגועה   (30.04.06)
3. מתכון עם מרגרינה! לא הגזמתם קצת?
יפוטר הטבח   (30.04.06)
4. אין על הכנפיים שלי...
כנפת   (30.04.06)
חצי כוס סילן (רוטב תמרים, להשיג בכל מרכול - טוב להמון דברים) + 2 כפות רוטב צ'ילי חריף-מתוק + 2 כפות סויה + כפית שמן שומשום + שום כתוש להשרות שעה ומעלה (כמה יותר, ככה טוב). הכמויות לא מדוייקות - אבל זוהי הפרופורציה, פחות או יותר. נפלא על האסכלה (מנגל בלשון העם), נהדר במחבט מולטי-שף, נחמד (ואף יותר) בתנור - בקיצור, שווה לרשום ועוד יותר שווה לנסות.
5. מה עם מתכון לכנפיים של הדיקסי?!
דיקסי צ'יק ,   מעלה כנף   (30.04.06)
הכנפיים הכי טובות באיזור, והמתכון - תעלומה גדולה. מי שמכיר מתבקש לחלוק לאלתר!!
6. תגובה ל5 ...מתכוני כנפיים דיקסי בר
הולנדי מעופף ,   כדור הארץ הבלתי שפוי   (30.04.06)
בבקשה חביבי....שני מתכונים שמגיעים לתוצאה הרצויה.....בתיאבון תהנה.... http://www.cookshare.co.il/modules.php?name=Recipes&op=viewrecipe&recipeid=2473&offset=57 http://www.cookshare.co.il/modules.php?name=Recipes&op=viewrecipe&recipeid=2003&offset=162
7. 50 פפריקה מתוקה ??????????????????????
50 מה? ,   כפות, פירורים , גרם   (30.04.06)
כל כותבי המתכונים כסילים. כבר עדיף לחפש מתכון בחו"ל שם לפחות מקפידים על כתיבה ברורה של כמות ושימוש במתכון בפרטי פרטים שאפילו ילד בן 6 יוכל לבצע. אבל פה יש רק חכמולוגים שמשחקים אותה מבינים.
8. איך הופכים כנף לפטריה
אכלן כפייתי   (01.05.06)
מי יכול לעזור למה התכוון המשורר כאשר ביקש כי נשחרר בסכין את החלק התחתון ונהפוך את הבשר לפטריה
9. מי מבשל אורז עם מרגרינה????????
אילנה ,   ת"א   (30.04.06)
10. 1:1 רוטב סויה וסוכר חום כמשרה, וזה הכל!
(01.05.06)
11. רק ישראלים אוכלם כנפיים = איכס
שונא כנפיים ,   ואת העור שלהן   (01.05.06)
רק מי שלא מבין בבשר אוכל כנפיים...
12. דיקסי
אמירה   (30.04.06)
לפי מידע שלי הכנפיים מתובלות ברוטב צ'ילי מתוק ובתוספת שמנת מתוקה (נוזלית לפני ההקצפה).
13. מתכון נוסף : כנפיים בסגנין ספר-ריבס
ד"ר חתולי   (01.05.06)
אופס ברח לי... והנה המתכון הסופר פשוט. שמים בתבנית : חצי קילו או קילו כנפיים חצי כוס רוטב סוייה, חצי כוס סירופ מייפל מעבבים את הכל טוב טוב ואז חצי שעה בחום של 170 מעלות. מומלץ להפוןך כל 15 דקות יוצא פיצוץ. שופר פשוט סופר טעים. תהנו. אם אהבתם את המתכון אז אנא המליצו על תגובה זו.
14. הכנפיים שלי הכי טעימות תנסו לבריאות
אלירן הגדול ,   י-ם   (30.04.06)
1/2 1 ק"ג כנפי עוף חצויים לשניים 1/2 כוס שמן זית 5 כפות דבש כפית אבקת מרק עוף 4 כפות רוטב סויה 4 שיני שום כתושות או מרוסקות על מגרדת 4 כפות רוטב ברביקיו של היינץ לערבב את כל המרכיבים יחדיו בקערה גדולה לאחר להוסיף את חלקי הכנפיים ולערבב היטב להתמזגות של הרוטב עם הכנפיים לשמור במקרר כ-5 שעות או תלוי מתי רוצים להכין את הכנפיים ניתן לצלותם בתנור אבל הכי הכי על האסכלה "גריל פחמים" בתאבון תהנו מגיע לכם הרי אתם אזרחי המדינה הכי טעימה בעולם אלירן הגדול
15. מי אוכל כנפיים??? פויה!
לא בבית ספרנו.   (30.04.06)
מילא צלעות כבש / סינטה /פילה/ אנטריקוט אבל כנפיים...... בעעע.
16. כנפיים? זה הצלעות של הפרסים!
פליגעלך   (30.04.06)
אין שם מה לאכול... מעט בשר והרבה עור עם עצמות. ( שלא לדבר על שערות).
17. עניין הפטרייה
שפית   (01.05.06)
קחו כנף ותחצו אותה במרכז (איפה שהפרק). יש לכם חצי כנף שבקצה האחד שלו יש עצם חדה והשנייה עגולה עם בשר הכנף. בעזרת סכין דחפו את הבשר מכוון העצם לכוון השני כך שרוב בשר הכנף נדחק לקצה השני.
18. מתכון מנצח נוסף לכנפיים
דינה ,   צפון   (01.05.06)
קילו כנפיים 2 כוסות קוקה קולה סוכר חום חרדל ג'נגר אבקה שמן שומשום - משרים במקרר למשך שעה שעתיים ושמים בתנור בחום של 190 מעלות הופכים מדי פעם כדי ששני הצדדים יהיו שחומים - הצלחה בטוחה.
19. עור, עצמות ונוצות.. איכסססס
(01.05.06)
20. ל - 6 תודה רבה.
שרית.   (01.05.06)
21. מתכון של דיסקי בר
אילנית ,   סביון   (14.05.06)
2 ק"ג כנפי עוף נקיות וחצויות מרינדת חרדל ודבש של תמרה רוטב צ'ילי חריף 100-150 גרם חמאה שמן לטיגון עמוק הוסף מרכיבים אלו לרשימת הקניות אופן ההכנה מחממים את השמן לטיגון בסיר. מטגנים את הכנפיים עד להזהבה קלה ומוציאים לנייר סופג. מניחים בצד. ממיסים את החמאה בסיר יחד עם המרינדה ועם רוטה הצ'ילי (כאשר הכמויות של שניהם הוא לפי טעמו של המכין). לא מביאים לרתיחה כי אם מאחדים את הכל ביחד לרוטב צהוב מבריק. לפני ההגשה מכניסים את הכנפיים לגריל לדקות ספורות לקבל השחמה יפה. להגשה מניחים אותן על מצע עלי חסה ויוצקים את הרוטב החם מעל.
22. עוד מתכון של דיסקי בר
אילנית לקוחה ,   סביון   (14.05.06)
החומרים הדרושים כנפיים ברוטב חריף מתוק סיגנון דיקסי חומרים 1 ק"ג כנפיים נקיות דבש לפי הטעם רוטב צילי תאילנדי חריף רצוי.: Thai Sriracha chilli sauce, חלק ללא חתיכות צילי 1 חב' חמאה או 150 ג"ר מחמאה אופן ההכנה כנפיים ברוטב חריף מתוק סיגנון דיקסי חומרים 1 ק"ג כנפיים נקיות דבש לפי הטעם רוטב צילי תאילנדי חריף רצוי.: Thai Sriracha chilli sauce, חלק ללא חתיכות צילי 1 חב' חמאה או 150 ג"ר מחמאה אופן ההכנה: 1.לטגן את הכנפיים בחמאה או המרגרינה עד שישחימו 2.לערבב דבש ורוטב צילי (ולטעום, ולהחליט אם רוצים יותר דבש או יותר צ´ילי. מי שאכל את הכנפיים המקוריות לא יתקשה להגיע לטעם הנכון. מי שלא - שיעשה לפי שטעם שלו) 3.להוסיף מים עד שיגיע לסמיכות של חלב בערך. 4.לשפוך את התערובת על הכנפיים במחבת, להנמיך את האש, ולבשל תוך רתיחה איטית כרבע שעה. לערבב ולנקות תחתית כדי שהקרמל לא ישרף לתת למים להתאדות, ולרוטב להסמיך. להגיש לוהט ולהתענג הערות אני נוהג להגיש על מצע של חסה לקונטרסט
23. בנושא הכנפיים.
משה ,   קריות   (23.07.09)
כתבת רק ישראלים אוכלים כנפיים כנראה שאתה ערבי...
24. כנפיים ברוטב מיוחד-מומלץ!!
בחורה שאוהבת לבשל   (31.07.09)
אני אשתף אתכם בסוד שלי.... דבר ראשון-אני משרה את הכנפיים המרינדה למשך כל הלילה,לא יעזור כלום-ככה הבשר מקבל הכי הרבה טעם! המרינדה מורכבת מ: 2 כפות צ'ילי 3-4 כפות סויה (עדיף של "קיקומן") חצי כף ציר עוף(אפשר גם בקר,או לחילופין קצת אבקת מרק עוף) 4 שיני שום גדולות קצוצות/מגוררות 2 כפות סילאן כף וחצי-2 כפות חומץ פלפל שחור/לבן 1-2 כפות שמן זית ולהפתעה... במקום לקצוץ בצל או להוסיף טבעות, יש לטגן את הבצל במחבט עד להצהבתו ולאחר מכן לטחון אותו למשחה במג'ימיקס. אני מכינה צנצנות של הקסם הזה ומקפיאה אותם בפריזר. הבצל מסמיך את הרוטב מצויין ונותן לו מרקם עשיר. להפוך כל רבע שעה עד שהכנפיים מקבלות צבע שחום ויפה.. בתאבון!!
חזרה לכתבה