בריאות  דיאטה
10 מזונות שיכולים להיות בריאים ולא – תלוי איך מכינים
אוסנת הראל
פורסם: 22.03.06, 10:09
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 84 תגובות ב-84 דיונים
31. אתם יודעים גם למה גזר טוב לעיניים???כנסו
(22.03.06)
ראיתם פעם שפן עם משקפיים???
32. לי אמרו שאם שומרים את הפשתן הטחון במקרר
האם זה נכון?   (22.03.06)
הוא שומר על הערכים התזונתיים שלו.
33. מקווה שיהיו עוד כתבות כאלו
ארז ,   רמת גן   (22.03.06)
אחלה כתבה אלו נושאים שהייתי מוכן לקרוא עליהם כל יום במקום כל הפוליטיקה
34. תמיד המצב הטבעי במזון הוא הבריא ביותר.
כלל אצבע   (22.03.06)
35. כרגיל. אוסנת הראל כותבת מעולה.
מור ,   מרכז   (22.03.06)
ממליץ לכולם לעקוב אחר הכתבות שאוסנת מפרסמת, היא פשוט מדהימה.
36. זה לא חידוש שתפוח אדמה אינו משמין....
גיחי גיחי   (22.03.06)
משמין מי שאוכל אותו...
37. ל-26
טוטי   (22.03.06)
אין גבול לטמטום .......מה זה תעשי לי ילד??
38. ל-36: אהבתי את מה שרשמת
פנץ ליין   (22.03.06)
אוף כמה שאני הולכת להשתמש בזה
39. ושוב "שחכו"...
נתנאל.   (22.03.06)
ושוב "שכחו" שזה לא המוצר שנקרא "שוקולד" שמועיל לגוף אלה זה הקקאו. ומלבד צריכת "שוקולד" ישנם דרכים רבות לצריכת קקאו.
40. את צודקת למחצה
ערן סולומון   (22.03.06)
בגזר אכן אין ויטמין A אלא נגזרת שלו שנקראת בטא קרוטן שהגוף יודע להפוך לויטמין A לפי הצורך, אך הבטא קרוטן כן מסיס בשמן בעצם היותו הידרופובי. ולכן מוגברת יעילות ספיגתו בנוחכות שמן.
41. בוטנים
(22.03.06)
לאחרונה שמעתי שלא בריא לאכול בוטנים - גם חמאת בוטנים - כי יש בהם רעלים. מישהו יודע משהו על העניין או יכול להפנות אותי לכתבות ?
42. ל-41 , הבוטנים אכן מזיקים, רצוי לוותר
נעמי ,   תל-אביב   (22.03.06)
יש לי קטע קצר על זה, שאותו אני יכולה להעביר במייל, למי שרוצה לשמור על בריאותו.
43. פשתן - עוד פרט חשוב.
צ   (22.03.06)
לאחר טחינת גרעיני הפשתן יש לאחסן אותם במקפיא. בנוסף יש לטחון כמות שתספיק לשבוע ימים בלבד. אין לאחסן ליותר משבוע.
44. מלח אשלגן יכול להיות מסוכן
גל   (22.03.06)
אנשים שנוטלים תרופות או חולים - להתייעץ עם רופא
45. על זה נאמר : " אכלת פלפל - שתה מיץ " ? :-)
מרי30 ,   ונקובר   (22.03.06)
46. אוסף של שטויות
ארנון   (22.03.06)
כמעט כל הכתוב בכתבה הינו אופנה חולפת ואינו מגובה בנתונים מדעיים. די לשטויות. לכו וקראו את The Man Who Ate Everything ותראו כמה מיתוסים צריך להפריך בנוגע למזון.
47. לא רק שמלח לא מזיק אלא שהוא חיוני לחיים
עצות פשטניות   (22.03.06)
מלח בעייתי לאחוז קטן ביותר באוכלוסיה, מבוגרים עם לחץ דם גבוה. הנקודה היא שבהרבה מזונות מעובדים יש גם מלח. מי שאוכל צמחוני וטבעוני, להפך, צריך להזהר מאכילת מעט מדי מלח. מה שנכון עוד יותר לגבי יסודות מזון אחרים, כגון בי12, ברזל ועוד.
48. בעקבות כתבות כאלו שיניתי את הארוחות בבית לכל משפחתי. תודה
ירושלמית   (22.03.06)
49. ל -12 , הסיבים נשארים על הדופן הפנימי של הקליפה.
עפרה   (22.03.06)
סחוט = מיץ (נוזל)בלבד ללא החומר המוצק הסיבית נמצאים במעטפת הפרי (הפלח, הקליפה, העוטף של בקבוקוני הפרי).
50. ל - 17, באינטרקום???????
(22.03.06)
51. ל - 21, מה אתה אומר???? באמת??? נמק והסבר!!!!
(22.03.06)
52. דווקא גזר מבושל
אלה   (22.03.06)
את מה שאנחנו מחפשים בגזר הוא הקרוטין. כאשר אוכלים גזר חי הגוף אינו מפרק את הקרוטין מהגזר. זה טעים, נכון, אבל לא מקבלים את אשר מחפשים. הדרך היחידה שבה אנחנו יכולים לעכל את הקרוטין היא לבשל את הגזר. ייתכן שנאבד בדרך חלק מהויטמינים (שאותם אנחנו מקבלים משאר הירקות) אבל רק כך נוכל לקבל את הקרוטין שהוא חשוב מאוד לראיה. אז זיכרו - גזר אוכלים מבושל!
53. שטויות במלח
אילן ,   תל אביב   (22.03.06)
מה השטות הזאת שמלח ים מכיל פחות נתרן. מלח הוא מלח NaCl ל א יכול להיות לו פחות או יותר נתרן. ההבדל בטעמים נובע ממשקעים נוספים שאינם מלח הבישול הרגיל, אלא נובעים מתהליך הגיבוש ומקור הייצור..
54. אי דיוקים
דיאטנית   (22.03.06)
"כשפרי נסחט, הקשרים הכימיים בו משתנים ומשפיעים על התרומה לגוף" הקשרים הכימיים? אין שום קשר והשפעה על קשרים כימיים כשפרי נסחט (פעולה מכאנית) וודאי שזה לא ההסבר לעובדה שמיץ פרי לא מכיל סיבים... מלח אשלגן יכול להזיק לאנשים רבים והוא אסור בתכלית האיסור לאנשים עם בעיות בתפקודי הכליות. לו היה כל כך בריא, היו ממליצים עליו לכל אחד. בגזר יש בטא-קרוטן שהופך בגוף לויטמין A, אבל אין ויטמין A בגזר. אז נכון שהנושא מושך והכתבה קלילה וכתובה טוב, אבל אי הדיוקים האלה מראים שכל אחד שיש לו קצת ידע, לא יותר מדי, וכשרון כתיבה, יכול להטעות ציבור שלם. לפעמים הטעויות האלו יכולות לעלות לאנשים בבריאותם, לתשומת לב הגולשים. ואגב, אי דיוקים כאלו מופיעים בכל כתבה של אוסנת הראל. פשוט אין לי זמן לטקבק בכל פעם ולהצביע עליהם.
55. יופי של כתבה
קירה ,   השרון   (22.03.06)
סוףסוף מתחילים לדבר כמו שצריך. ל-23 - התשובה לגמילה ממתוק הוא אותו האינדקס הגליקמי שמוזכר בכתבה. אם תוכלי מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך (כאלה שאינם מעלים את הסוכר בדם בחדות ובמהירות), הכמיהה למתוק תלך ותקטן. קירה לוי - נטורופתית www.marzim-online.com
56. ל-31
(22.03.06)
את\ה גדול
57. Zהירות ממומחים כביכול (ומהמלצותיהם)
מזהיר   (22.03.06)
למגנזיום ואשלגן, ביחוד לאשלגן, יש השפעה רבה (והכוונה ליונים שלהם) על הולכת האותות במערכות העצביות של הגוף, ואין לאכול כמויות מופרזות/ לא רגילות מהם.
58. טעות לגבי מלח ים
אבנר ,   ירושלים   (22.03.06)
מלח ים הוא אותו מלח בדיוק NaCl למעט שאריות זניחות של מינרלים אחרים. ולגבי מלח אשלגן הוא אכן בריא אבל טעמו שונה לחלוטין - יש לו מרירות לא נעימה, אחרת מן הסתם כבר היה משווק בהצלחה כתחליף בריאותי.
59. חמצון-תגובה לדיאטנית
רוני   (22.03.06)
חמצון ויטמין סי- זה שינוי קשר כימי
60. ל-53, 57, ו-58 לגבי המלח ים, לא מדובר באי דיוקים
נא לקרוא   (22.03.06)
מלח ים אכן זהה למלח רגיל, רק נטול כימיקלים. ישנה גירסה נוספת של מלח ים המכיל חצי מכמות הנתרן ממלח רגיל (צבע ירוק)
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה