אוכל  טעם החיים
הכי טעימים והכי בריאים, קבלו את הנבטוטים
יעל גרטי
פורסם: 14.05.06, 11:51
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 25 תגובות ב-23 דיונים
1. בוקר טוב עליזה- גילית את הנבטוטים
אביש חשיש ,   גבעתיים   (14.05.06)
מחר בבוקר תגלי את הסופלה... מה יש לך? אני חושש שהכתבה אוילית ביותר או חכמה עד כדי כך שלא הבנתי כלום.
2. הומור עשיר
האיש שהיה שם   (14.05.06)
כאדם הבקי ברזי הבישול האיכותי (כגון חימום במיקרוגל של פיצה מקפיצה, מאמא עוף וכדומה) אני קובע כי הנבטוטים הם טעימים ונפלאים. אך עדיין אני בכמיהה עזה לגמצוץ החרוטי. אני ובני מעיי עדיין מצפים לו ברטט עז. באהבה ממני נהג המרוצים.
3.  קרינה רדיואקטיבית
מגי   (14.05.06)
קטניות או דגנים שלא עברו חיטוי בעזרת קרינה רדיואקטיבית ? מה זה, מה אנחנו אוכלים תגידו לי? מי בכלל יודע מה הוא אוכל?
4. כתבה מצוינת רק כדאי לצרף תמונות של אופציות ההנבטה-קשה קצת לה
נבטוט ,   ת"א   (14.05.06)
5. שאלה - על אריזות הנבטוטים כתוב שנדרש בישול קצר. האמנם??
(14.05.06)
זה טעים גם טרי, מדוע חייבים לבשל?
6. אז ככה אכלו הנאבטים?
efrat   (14.05.06)
:)
7. לא חייבים לבשל
יחיאל   (14.05.06)
אפשר לאכול חי אבל לא כל קיבה תעמוד בזה- ככה שמעתי
8. תשובות למס' 4 ו-5
תום   (14.05.06)
4 - אני אעלה תמונות של שיטות הנבטה מחר, בפורום אוכל אורגני ובריאותי. אתה מוזמן. 5 - לא חייבים לבשל, זה תלוי בסוג הנבטוטים ובמידת רגישות הקיבה של הסועד/ת.
9. נבטים לא תמיד בריאים
ממש כך   (14.05.06)
לפחות חלק מהנבטים מכילים חומרים המועדדים התפרצות דלקות בגוף במיוחד אצל חולים במחלות אוטואימיוניות
10. תשובה ל-5
אלה   (14.05.06)
ניתן לאכול את הנבטוטים כמו שהם, אבל אם רוצים להקפיץ אותם או לבשל הבישול צריך להיות קצר מאוד.
11. מה עם ערכים קלוריים???
הדס   (14.05.06)
12. שוואדע נבטוטים?
שושו   (14.05.06)
13. לתשומת לב הטבעונים
דיאטנית קלינית   (15.05.06)
קטניות ודגנים שאינם מבושלים, בכלל זה נבטוטים, מכילים אנזימים מעכבי טריפסין, כך שהחלבון הטוב בו אתם כל כך חושקים וזקוקים לו- שכן אינכם ניזונים מן החי, לא מתעכל אצלכם בשלמותו ובנסיון להיות יותר בריאים- אתם עלולים לצאת נפסדים. בנוסף, צריכת יתר של אותם מעכבי פרוטאזות עלולה לגרום לעכוב בהורמוני עכול מסויימים ולהגדלה של לבלב. וכל זה בלי להגיד מילה על הקרצינוגנים הקיימים בקטניות לא מבושלות. רק אל תמותו לי מבריאות (או בורות) יתר... http://www.beyondveg.com/cordain-l/grains-leg/grains-legumes-1b.shtml http://www.miok.co.il/Docs/vegeterian.doc
14. 3- יש לך מושג על מה את מדברת?
(15.05.06)
חיטוי בקרינה רדיואקטיבית עושים לשני דברים: 1. ציוד רפואי 2. תבלינים. כל השאר- קשקוש מוחלט. אף פעם לא חיטאו קטניות ואורז בקרינה ומי שאומר אחרת לא יודע על מה הוא מדבר. למה בדיוק את רוצה שיחטאו משהו שעובר בישול יסודי ע"י קרינה? איפה בדיוק זה מסתדר לך עם ההגיון?
15. ל- 9, אתה מוכן בבקשה לפרט
H   (15.05.06)
מה הקשר בין נבטים ומחלות אוטואימוניות?
16. נבט הוא נבט, מה הפלצנות עם הנבטוטים - ודרך קלה להנבטה
חולצת T שירט ,   עוברבר   (15.05.06)
מזרעי אספסת נובטת אספסת. אלפלפא זה השם הלועזי של האספסת. ההנחיות בכתבה יוצרות את האשליה, שמי יודע איזו תורה היא זאת. חד וקצר- כל זרע להנבטה, יש להשרות כ--20-15 שעות בהרבה מים. לסנן, לשטח על מגש ולהכניס לארון. (בהחלט במטבח מעל הצלחות) מידי יום להזליף עליהם מעט מים - אם נוצרת בריכה - יש לנקז. התהליך נמשך עד הגודל הרצוי. ניתן במקום על מגש במיכלי אחסון רחבים.אם תכינו כל יומיים משטח נוסף, יבטיח אספקה רציפה. בקיץ התהליך מהיר מאד. יש להקפיד שהנבטים יהיו לחים דיים.
17. נבט הוא נבט
(15.05.06)
בהמשך ל 16: אכן כך אך יותר פשוט להנביט בכלי מסננת בתוך קערה - תוך יום אחד יש מלא נבטוטים. שמים אותם בכלי במקרר ונהנים. אין צורך בחושך. כמובן שאם מטגנים אותם - הורגים אותם ומה עשינו? רצוי לאכול חי - בסלט, למשל. אם קונים זרעים אוגניים בחנות טבע הם נובטים מהר ואצלי, על כל פני, הם מהווים את המזון הבסיסי ביותר. בהצלחה
18. קטניות מש
מתענינת   (24.07.06)
מה הערכים התזונתיים של קטנית מש ןנאם יש לה יתרונות לעומת קטניות אחרות?
19. מנבטה ביתית
מיקה ,   תל אביב   (31.07.06)
מנבטות ביתיות אפשר לקנות בזול ב "בודהה בורגר" ברחוב דיזנגוף בתל אביב
20. מנבטה חשמלית
נענע ,   תל אביב   (15.12.06)
רכשתי מנבטה חשמלית מחברת אופק חדש , מוצר מעולהwww.ofekweb.com
21. ממה את(ה) מפחד(ת)?
ל-3   (07.03.07)
קטניות, תפוחי אדמה ועוד מיני מזון שמאוכסן ללא קירור במשך זמן יחסית ארוך מחטאים בעזרת קרינה רדיו-אקטיבית. פעולה זו איננה משאירה שום שאריות רדיו-אקטיביות במזון, אבל שומרת עלינו שלא נאכל תולעים, טפילים ושאר מרעין בישין. לא כל מה שנעשה למזון שלנו הוא רע ולא מכל דבר צריך לפחד
22. קרינה גרעינית משנה מבנה מולקולרי
טל ,   ירושלים   (22.08.07)
אגב גם בצל יבש מוקרן הרבה. בארצות מתוקנות מחייבים לסמן מוצרים מוקרנים. גם פירות יבשים מיובאים הם מוקרנים וכדאי לקנות רק מה שכתוב עליו במפורש אורגני או SUN DRIED. באירופה מחייבים לסמן גם כל מה שהונדס גנטית. יש ארצות שאוסרות להכניס מוצרים מהונדסים לתחומן. בארץ מייבאים טונות רבות של גרעינים מארה"ב (הבעיה היא בעיקר בתירס ובסויה, כולל שמן סויה. 50 אחוז מהזנים של תירס וסויה הגדלים בארה"ב מהונדסים גנטית, אבל יש בעיה בעוד מוצרים). מה אנחנו אוכלים? את זה. אין כמו במבה. נסו להתקשר (אם תעיזו, הרי אתם "רק" הצרכן) לבתי חרושת שמייצרים את מזונכם ולשאול אם הם משתמשים בחומרי יסוד שעברו הדסה גנטית. בבריטניה היה מרד צרכני אבל בארץ אפילו לא טורחים לחייב סימון. הכול שיקולים כלכליים של משרד התעשיה והאזרח הקטן נדפק כרגיל במערכת הפשיסטית הנהוגה בארץ (מה זה פשיזם? המדינה יותר חשובה מהאזרח. וזה נהוג גם במשרד הבריאות.) לראיה החקיקה בנושא מתעכבת כבר שנים ארוכות למרות ההבטחות. אגב מעניין לדעת שמי שטירפד בגלוי לפני כמה שנים את הנושא היה אולמרט, כשהיה בראש משרד התמ"ת.
23. 16 צודק/ת והעדשים משקיות הסופר נובטים יופי.
יפה   (23.02.08)
חזרה לכתבה