אוכל  טעם החיים
על גבינות, עיזים והמלצות
יעל גרטי
פורסם: 31.05.06, 11:06
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 42 תגובות ב-42 דיונים
1. איך מכינים גבינות?
רונה ,   רמת השרון   (31.05.06)
מלבד לבנה? איפה ניתן למצוא חומר על זה?
2. מת על גבינות... אבל יש דרך מיוחדת לאכול גבינות, כנסו
יג   (31.05.06)
קודם כל חייבים, אבל חייבים יין טוב, אחרת אי-אפשר לאכול הרבה. שנית, צריך לחמים טובים. שלישית, ירקות טובים וענבים, בעיקר עגבניות שרי. רביעית , וחשוב מאוד, מתחילים מהגבינות ה"קלות", אל הגבינות הכבדות, "המסריחות".
3. בספר
קירה   (31.05.06)
בספר של רן בוק יש הסבר קצר אודות הכנת גבינות וכמו"כ את יכולה להרשם לקורס גבנות דרך מודוס. גם ג'קומו מעביר לפעמים סדנאות הכנת גבינות.
4. גבינות מעולות, יחס גרוע, מחירים בשמיים
מכיר אותו   (31.05.06)
=לא מוצדק יש כבר אלטרנטיבות לא פחות טובות במחירים שפויים ובלי פוזה.
5. פף. אין, אבל אין, על המאירי זה מזכיר לי תבדיחה על הבלונ
מוטי   (31.05.06)
בום טרח הבלון התפוצץ הבלון נקרע אה כאן זה סיפור אחר הבלונדינית הלכה מזמן..
6. איך זה שעין כמונים לא מוזכרים פה?
לא ברור   (31.05.06)
7. איפה יש טקס הבאת ביכורים פתוח לציבור?
(31.05.06)
8. נו, באמת
בני   (31.05.06)
תעשי חיפוש באינטרנט, עם מנועי החיפוש. למה לשאול אם ברור שזו שאלה סתם. ממש סתם!!!
9. הכי טעים לי גבינה מותכת משולשת כזו
אהובה ,   גבעת שמואל   (31.05.06)
זה מה-זה טעים! ממש גורמה אמיתי!
10. מימי לא טעמתי גבינה מחלב עזים!
ג'ני ,   ב"ב   (31.05.06)
כמה חידושים מופלאים ומרתקים! ואני הכרתי רק גבינה 9% וקוטג' וגבינה צהובה בפרוסות מהמכולת של אדון זבולון! היכן מוצאים את כל העושר הזה? האם נמצא גם בכשרות מהדרין? (מצער מאד, מאד, לשמוע על "דתיים" לכאורה שאינם מקפידים על כשרות מהדרין בחלב, שלא לדבר על "דתיים" שאינם מקפידים על חלב נכרי! בושה וחרפה, אם כי לא לי לשפוט אותם ואת זילות דרכיהם, כמובן! ולא לשפוט אמרתי כי אם להאיר עיניים בתקווה לתיקון) חג שמח ולימוד מועיל!
11. אני זוכרת את הגבינות של "כרי צאן" ליד קיבוץ נחשונים
ענת מ. ,   תל-אביב   (31.05.06)
הרבה מאד שבתות בילינו בחווה קסומה עם גבינות עיזים מדהימות שייצרו שם. חבל לי שהיום כל האיזור הזה הוא גוש בניינים שנקרא אלעד.
12. שכחתם את גבינות ברקנית הכי טובות בארץ
מושבניק ,   כפר יחזקאל   (31.05.06)
ממושב כפר יחזקאל הם פתוחים בשישי שבת ובחג
13. ל12 תקרא טוב ברקנית דווקא מוזכרים בכתבה
12   (31.05.06)
14. עין כמונים הוזכרו פה בהרחבה בשנה שעברה
ורד   (31.05.06)
15. לג'ני היקרה
שירה   (31.05.06)
הגבינות של זלצר כשרות ומומלצות אפשר להשיגן רק אצלו בחווה- הוא לא משווק החוצה
16. לג'יני רדיפת הבצע של החרדים זה מה שמצער
דוד ,   רעננה   (31.05.06)
עם כל הכבוד, כל נושא סוגי הכשרות השונים הם רק כדי לספק תעסוקה לאנשים בחצרות רבנים שונים. כנראה שכל החרדים רמאים כי אחרת איך יכול להיות שאתם לא סומכים אחד על הכשרות של השני.
17. עין כמונים תעשייתי והמוני - חלב עם הרוח הטובה בעולם
ירון ,   יום חקלאות אורגנית ב   (31.05.06)
18. תשובה למספר 1
נטשה ,   תל אביב   (31.05.06)
אפשר ללמוד את זה דרך משרד החקלאות, אבל יש עוד כל מיני מקומות. אני חושבת שראיתי פרטים על זה בגיליון גבינות של מסע אחר או של אחד המוספים שלו.
19. אני ישראלי רעבב רוצה בבבבבבשששששררררר
(31.05.06)
20. אני מכור לגבינות עיזים-אבל עליתי בגללן ב10 קילו-כדאי?,,,,,,,
20% שומן מוגזם   (31.05.06)
לרזים לצעירים אבל לא לבעלי נטיה להשמנה
21. הגבינות של שי זלצר מ ע ו ל ו ת !
(31.05.06)
הנוף מדהים והמקום מהמם - בקיצור- שווה ביקור!
22. אופן ההכנה הפשוט של גבינות
ערן ,   מרכז   (31.05.06)
ראשית תודה על הכתבה יש עוד 3 מקומות שלא ציינתם אז:1 זה בן ארויה משק 17 בבית חנן,ליד ראשל"צ,שהוא עושה דברים טובים.2.בבית גמליאל ליד כביש יבנה רחובות פתחו מחלבה חדשה של עיזים.3.יש בבת שלמה את המחלבה של שוורצמן,שהוא קצת יקר לטעמי,אבל יש שם גבינות טובות. עכשיו לוקחים מלבן של בד לבן,כמו של החיתול של פעם,ושמים עליו עוד אחד לוקחים 8 אשל ,אחד יוגורט,אחד שמנת 9 אחוז מערבבים את הכל בקערה שמים חצי כפית מלח,אפשר לשים סלומון מעושן חתוך לחיתיכות קטנות,.את הכל מערבבים.בקערה אנו מצמידים את הבד או החיתול לדפנות ושופכים את התערובות על הבד,לאט לאט מרימים את קצוות הבד ותולים את זה מעל הברז (יכול להיות בברז של הכביסה מחוץ לבית מעל הכיור,שהמים של כל התערובת יזלו לכיור.וכך להמשיך שזה תלוי במשך 3-4 ימים....ואז תהיה לכם גבינה ביתית בלי חומרים משמרים או אבקות חלב(כי הן נימצאות כבר בפנים)..אז תהנו
23. גבינות ברמה מטורפת
מחלבת ההר הירוק ,   אחד שיודע   (31.05.06)
24. ההר הירוק בצפת - מחלבה נהדרת שווה לבקר
עדי טלמון ,   ת"א - מרכז   (31.05.06)
אני ובעלי טיילנו בצפון הגענו למחלבה קטנה ומיוחדת, גבינה ביתית טעימה וואוו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
25. אוהבת גבינות
אוהבת גבינות ,   ---   (31.05.06)
אין כמו הגבינות של צוריאל
26. תשובה לרונה 1
ערן ,   מרכז   (31.05.06)
כפרה תיכנסי באתר הזה לאנציקלופדיה ומדע יש שם שני מתכוונים לגבינה או תקראי את שדלי..ששכחתי להוסיף קצת לימון למי שאוהב
27. שכחתם את משק צוק
רציונלי ,   חוף הים   (31.05.06)
28. לדעתי משק צוריאל הטובות ביותר-נקודה!!!! ומחיר סביר
ישראל   (31.05.06)
חבל שתנובה טרה ושטראוס לא מייצרות במחיר זול יותר כנראה שהעלות לא משתלמת אבל טעמתי את כולן....צוריאל הברי פרימייר בושרון אני אוהב כשהן קשות ולא רכות מידי עם בגט בתנור יין טוב ...
29. מישהו יודע איפה אפשר להשיג את רשימת כל מחלבות הבוטיק בארץ?
(31.05.06)
בטוח יש כזאת ואני ממש רוצה...
30. 200-500 שקל לקילו גבינה מעופשת
איטליז   (31.05.06)
כמה סטייקים טריים אפשר ליקנות יא פלצנים
תגובות נוספות
חזרה לכתבה