אוכל  טעם החיים
לאכול בטטה - שלושה מתכונים כתומים
יעל גרטי
פורסם: 04.06.06, 12:14
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 33 תגובות ב-31 דיונים
1. שעה וחצי בתנור? מספיק הרבה פחות
גב' פלפלת ,   מודיעין   (04.06.06)
2. שקית תרד קטנה
אבי   (04.06.06)
מה הגודל של שקית תרד קטנה? למה אף פעם לא רושמים?!
3. מה פתאום אתם נותנים את הכתבה הזו עכשיו???
(04.06.06)
כבר אין להשיג בטטות נגמרה העונה! ואם יש איפשהו בטטות עדיף להתרחק מהן...
4. איזה קטע, שמן במים של הפסטה.... הלו!!!
דני מ.   (04.06.06)
מתכונים משנות ה-70-80 כבר פאסה!! אין כל צורך בשמן במים, מלח כן, שמן לא!. ואפילו אם מכינים פסטה טריה.
5. הכי פשוט והכי טעים
תמי MMMMMMMMM   (04.06.06)
לקלף לחתוך לפרוסות, למרוח שמן זית, לפזר זעתר וטעם גן עדן בארץ הגיהנום
6. מתכונים דיאטטים
פתח תקוואית ,   פתח תקווה   (04.06.06)
אשמח מאד לקבל מתכונים דיאטטים ולא עתירי קלוריות.תודה
7. מהו קצח? או שמא טעות דפוס?
ג'ני ,   ב"ב   (04.06.06)
אתמהה עד מאד מימי לא שמעתי על קצח האם זהו תבלין? האם כשר? האם ניתן להשיג בכשרות מהדרין (שכן אני מהמקפידים ולא מה"חפיפניקים" הסומכים על כשרות הרבנות... וד"ל) חן חן ויישר כוח על המתכונים
8. מספיק 20 דקות בתנור ב 200 מעלות
פסטה   (04.06.06)
9. קצח - למספר 7
הדר ,   מרכז   (04.06.06)
קצח נראה כמו שומשום שחור... זה מעין תבלין
10. יעלי-את כמו יין-משתבחת כל הזמן!
איריס   (04.06.06)
11. איזה עיתוי גרוע בטטות עולות עכשיו 10 ש"ח לקילו
שירלי ,   ראשל"צ   (04.06.06)
לעשירים בלבד!!!
12. ל-5 חשוב ביותר !!!!!!!!!!
אבי כהן ,   ראשון לציון   (04.06.06)
תמי , אם לא תכניסי לתנור גם הטעם יהיה גיהנום וגם השיניים ילכו פייפן.
13. קצח הוא קצח, באנגלית נקרא כמון שחור, בעל תכונות אנטי סרטניות
שומשום   (04.06.06)
14. לרוית
איציק עובדיה   (04.06.06)
רוצה לאכול בטטה?
15. עיתוי גרוע-הבטטות היחידות בשוק נינגסו ע"י עכברים; זה בדוק !
מכופף הבטטות   (04.06.06)
לצערי, צריך לחכות לחורף הבא.
16. מידע תזונתי על קצח
דני   (04.06.06)
www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs19-Kof/ Heb-Kof-Spices-BlackCumin.htm
17. קצח באנגלית זה נייג'לה
נועה ,   שרון   (04.06.06)
18. לכבוד הגברת 13 היקרה
המלכה אליזבת ,   בקינגהם   (04.06.06)
השף שלי, ג'יימס, אומר שלקצח דווקא קוראים בוראג'. הידד לסויט פוטטו דה בסט גורמה פוד ארונד.
19. שכחתם את לביבות הבטטה של אורנה ואלה
בינונה   (04.06.06)
20. ל7
איתי   (04.06.06)
קצח הוא תבלין שחור שדומה מאוד בצורתו לשומשום שחור. אם אני לא טועה הוא כשר, ומשתמשים בו הרבה - כציפוי למאפים שונים (בנוסף או במקום שומשום) ובדברים בסגנון הזה.
21. ל-19, אי אפשר לשכוח את לביבות הבטטה של א&א
חמוטל כספי   (05.06.06)
22. if we will eat lots of BATATA we will look BATATA
yaeli ,   haifa   (04.06.06)
23. הצעת הגשה
רינת   (05.06.06)
בטטה בינונית, להזליף כמה טיפות שמן זית, מלח, פלפל גרוס וקצת קינמון, לעטוף בנייר כסף ולהכניס לתנור אפשר לגוון עם יין לבן טעים טעים ובריא
24. 18 במקומך הייתי מפטר את השף !
שף פיור אר די   (05.06.06)
קצח באנגלית הינו כמון שחור או זן הניקרא נייג'לה או קלונג'י כפי שצינו קודמי. ובאנגלית -Black cumin or nigella. שם בוטני Bunium persicum and Nigella sativa. אם עדיין בספק נסי את האינטרנט. Borage הינו צמח מזן אחר לחלוטין.
25. הצעת הגשה פשוטה וטעימה
יפית האילתית ,   אילת   (05.06.06)
חותכים 2 בטטות ו- 2 תפו"א לקוביות לא מאוד קטנות במגש כסף חד-פעמי, שופכים כמות שמן זית (לא מעט) ממליחים במלח (התפו"א סופחים הרבה מלח אז לא להתקמץ) ומפזרים רוזמרין. מכסים בנייר כסף ולתנור למשך שעה, ועוד חצי שעה לא מכוסה, כל זה בחום 180 - תוספת מדהימה ופשוטה, בתאבון.
26. אין לבטטה שום עדיפות "בריאותית" על סתם תפ"א, ושום
עיזה פזיזה   (05.06.06)
ירק, או פרי, או תבלין לא מונע סרטן. בתאבון ולבריאות
27. מקסים
עדי   (05.06.06)
אהבתי במיוחד את רעיון פירה הבטטה עם פטריות
28. פוטטו
נוני ,   ראשון   (20.02.08)
תגידו איזה תבלין שמים בפוטטו שבמקדולנדס???????
29. ל 26 , לא מדיוק, בבטטה יתרונות בריאותיים
ניר ,   הרצליה   (30.09.09)

שאין בתפו"א ובשום.

אמנם מבחינת ויטמינים (C ו B) ערכיהם של תפו"א ובטטה די דומים,

אך בטטה מכילה כמות עצןמה של בטא קורטן (נוגד חמצון), המחזק את המערכת החיסונית, מנקה את הכבד ופועל נגד תאי סרטן.

הערך הגליקמי של בטטה גבוה משל תפו"א ולכן היא שומרת על רמת סוכר קבועה בדם טוב יותר. (חשוב מאוד לחולי סכרת)

 

מידע נוסף

 

30. עשיתי לפני שעה, יצא מדהים
אבי   (04.09.10)
אבל... את הרוטב החלפתי ברוטב טריאקי, לא היה סומסום אז שמתי קצת טחינה גולמית.
היה מעולה, בעיקר הפטריות.
תגובות נוספות
חזרה לכתבה