בריאות  דיאטה
מדריך: איזה יוגורט הכי בריא לכם?
אוסנת הראל
פורסם: 27.07.06, 11:12
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 82 תגובות ב-76 דיונים
31. דנונה דיאט הכי טעים
אפרסק מנגו   (27.07.06)
32. אפשר להכין מהיוגורט עוגת גבינה נהדרת ולחסוך קלוריות מיותרות
האופה הקטנה   (27.07.06)
33. מעניין...
אלמוני פלוני ,   פתח תקוה   (27.07.06)
אמרתם דברים שלא ידעתי
34. למישהו יש מתכון להכנת גלידה מיוגורט? האם צריך מכונה מיוחדת
גלידונת   (27.07.06)
של גלידה?
35. יש ספר מתכונים מצויין
אפרת   (27.07.06)
"בישול ביוגורט". תודה אסנת על הרענון
36. יוגורט מפיטריה יוגית
אוהב יוגורט   (27.07.06)
תנסו יוגורט מפיטריה יוגית זה משהו בריא וטוב להרבה דברים
37. את היוגורט אני שמה דווקא באיבר מיני. זה מרענן, ומסלק פטריות
שרית ,   גבעתיים   (27.07.06)
38. תשובה ל-20, לגבי קפיר
ZE   (27.07.06)
למרבה הצער הכתבה מתמקדת רק ביוגורטים תעשייתיים, שגם הטובים שבהם "לא משהו", וספק גדול כמה חיידקים טובים באמת יש בהם. היוגורט הבריא ביותר הוא אכן קפיר שמכינים בבית. הקפיר (הביתי) מכיל כמות גדולה של חיידקים טובים, שמדכאים התפתחות של חיידקים מזיקים ופטריות מעיים (כגון הקנדידה). בהכנה נכונה של קפיר גם כמעט שלא נשאר לקטוז, שגורם לבעיות עיכול אצל חלק מהאנשים - יש כאלה שלחלוטין אסור להם לצרוך חלב פרה, אבל קפיר (שהוכן נכון!) לא יגרום להם כל בעיה. כבונוס מקבלים גם חומצה פולית. די קל להכין לבד קפיר. כל מה שצריך זה צנצנת, מסננת, חלב וכמובן את החיידקים המתאימים. כמעט שאין סכנה של קלקול , מכיון שחיידקי הקפיר (בעצם שילוב של כמה סוגי חיידקים ופטריות), יותר חזקים מרוב החיידקים המזיקים. אפשר למצוא מידע רב באתר הבא: http://users.sa.chariot.net.au/~dna/kefirpage.html כמו כן יש 2 קבוצות דיון ב-YAHOO, ובאחת מהן יצרתי קשרת עם גברת נחמדה מאד מירושלים, ששלחה לי חיידקי קפיר. מאז אני מכין קפיר באופן קבוע. ללא ספק הרגשתי שיפור במערכת העיכול מאז שהתחלתי לשתות קפיר. יתרה מכך, אצלי הבטן "מגיבה" למוצרי חלב (מה שנקרא מעי רגיז), אבל הקפיר שאני מכין לא גורם לתגובה שלילית. ואגב אני לא מהמאמינים בכל מיני שטויות הוליסטיות, תרופות קסם אלטרנטיביות, הומאופטיה וכו'. אני מתייחס רק למידע קונקרטי, ואם נראה שמדובר במשהו רציני ומבוסס - אז אני מנסה בעצמי.
39. ל - 18
גבר   (27.07.06)
את כנראה לא מבינה בגלל שאת אישה. יש משהו שאת כן מבינה???
40. ל4 -אתה מתכוון ל יוגורט דנובה?
י   (27.07.06)
היוגורט הזה חמוץ כמו לימון...
41. לשרית -37 זה נקרא "יוגורט פטריות" זה בטח טעים יאמיייייייייי
יוגי   (27.07.06)
42. שכחתם יוגורט מחלב בופלו של ביצרון
דנידין   (27.07.06)
מזכיר בטעמו את יוגורט הביופרו, אף כי אחוז הסידן גבוה יותר ואחוז השומן מכולסטרול נמוך יותר. קצת יקר בהשוואה.....בסביבות ה_5.5 שקל
43. ל שרית, 37: למה לסלק ? דוקא נשמע טוב יוגורט עם פטריות....
יאאאמי   (27.07.06)
44. תגובה ל 9 - מי הכי מזיין?
טיטו   (27.07.06)
ספרי לנו משהו שלא ידענו
45. רק יוגורט דנוּבָּה! הכי איכותי. הכי טעים. יאמייי
טל ,   רמת השרון   (27.07.06)
טעמתי לפני חודשיים לראשונה והתמכרתי.
46. שכחתם - אין כמו היוגורט הפשוט של 4.5% של תנובה (עם הפרחים)
אילן ,   ירושלים   (27.07.06)
זה היוגורט היחידי שאפשר לקרוא לו יוגורט הוא חמצמץ כמו שצריך אפשר לשמור אותו בלי קירור והוא לא מתקלקל. ותאריך פג התוקף שלו לא רלוונטי כי הוא רק משתבח עם הזמן. מתכון מעולה ליוגורט: להוסיף ליוגורט מלח קוביות קרח קוביות קטנות של מלפפון ושום כתוש. טעים בטירוף!!
47. הכותבת אינה מקצועית בעליל
דיאטנית קלינית   (27.07.06)
וחבל שבynet מאפשרים פרסום של דברים לא רציניים, במסווה של איש מקצוע.
48. ל-23 הבורות חוגגת
דנה ,   מרכז   (27.07.06)
האם זכור לך על פרשת הרפת בקיבוץ אייל? המרסס שמגיע כל בוקר לרפת לסיבוב ריסוס הרפת והפרות בחומר זרחני, טעה בריכוז הזרחן והרג כמעט את כל הפרות. הפרות שלא מסתובבות חופשיות באחו, רק עומדות בתוך ההפרשות שלהן מקבלות המון תרופות וריסוס. אנשים חיים יותר שנים בגלל הגיאנה של המים ותנאי הקירור וגם תרופות מסוימות, לא בגלל מזון בריא יותר. ההתלהמות הולכת בדרך כלל יד ביד עם בורות. אין לך מושג על חלב וייצור מוצרי חלב. ותנובה חוגגת על בורות האנשים! שיהיה לך לבריאות!
49. ל-47 : הכתבה מקצועית, וכך גם הכותבת , שמזדהה בשמה
ענת שמר ,   מרכז-צפון   (27.07.06)
בניגוד אליך. אני מתמידה להינות מכתבותיה למרות שאיני מכירה אותה בכלל.
50. חלב בריא?!?!?!
הבריאותי ,   ירושלים   (28.07.06)
תגובה 11 צודקת, החלב בארץ הוא באיכות ירודה בגלל שכמו שנאמר חולבים את הפרות החולות יותר מדי פעמים ביום ונותנים להם אנטיביוטיקה בלי סוף!
51. אשל אינו בריא כמו יוגורט
(28.07.06)
52. 4: אין בעולם כמו היוגורט התורכי!
(29.07.06)
זהו מעדן שלא מהעולם הזה. לא טעמתי באף מקום בעולם יוגורט שמתקרב אליו בטעמו.
53. שומן טראנס
אטי ,   שרון   (29.07.06)
היזהרו מגבינות צהובות9%-5% המכילות בעיקר שומן טראנס-מזהירים על-כך בשומרי משקל וממליצים על גבינת ריקוטה 5% של "גד"=500 מ"ג סידן ב-100 גרם גבינה .
54. איזה יוגורט הכיבריא לכם
הרמת-גנית   (28.07.06)
כתבה מעניינת מאוד כתבה אמינה ומדוייקת.
55. חידק טוב עם חומר משמר
יצחק ,   ת-א   (29.07.06)
תפקידו של החומר המשמר הנמצא ביוגורט וביתר מוצרי החלב תפקידו להשמיד את החידקים ולהאריך את חיי המדף של המוצר. ממתאי החומר המשמר מבחין בין חידק טוב ורע.הוא משמיד את שניהם זה יעודו.המסקנה הברורה היא שביוגורט אין חידקים לא טובים ולא רעים. כל ענין תוספי החידקים הטובים הם בלוף של פרסומאים שעינינם כסף ולא בריאות הציבור.
56. איך מכינים מרק מיוגורט עם מלפפונים
(30.07.06)
יש לקחת 7 מלפפונים
57. הזהרו
ג מהמרכז   (31.07.06)
כל מי שעושה דיאטה הזהרו משומרי משקל-ראשית אל תצטרפו אליהם יקר ושנית הם יצליצו לכם על מזונות של חברות שיש להם עסקים אתם בדוק! שואבי ותאבי בצע ותו לא!
58. עדיף להיות שמנה דבה מאר אנורקטית
אחת שיודעת ,   מרכז   (02.08.06)
תשמרו על עצמכם אני נכנסתי לזה וקשה לצאת
59. מרק יוגורט
(07.08.06)
60. מרק יוגורט
גלית ,   נהריה   (07.08.06)
2 ליטרים יוגורט(החל מ4.5% ומטה, 200 מ"ל מים, 4-5 כפות שמן זית משובח, מלח, פלפל לבן, 3 שיני שום גדולים(כטוש). לערבב היטב ולשים במקרר. להגשה:עירית קצוצה,מלפפון חמוץ ו/או טרי, שמיר קצוץ,אפשר פטרוזיליה ן/או כוסברה. טעים ומרענן.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה