|
אני מבשלת אותו עם אפונה ירוקה יבשה (לוקח להם אותו זמן). לאחר הבישול מוסיפה שמן זית וסויה.
|
|
|
2. אשמח לקבל מתכון עם חלב קוקוס
כמו זה המצויין בתחילת הכתבה מעוררת הסקרנות הזו, האם יש מתכון זהה או לפחות דומה במרכיבים (חלב קוקוס, כוסברה וכדומה)?
תודV!
|
|
|
3. לא הבנתי הקינואה מתה או שמוכרים לנו אורז אדום ?
|
|
|
4. ניצת הדובדבן מאד יקרים לצערי
ומתכון לאורז ברוטב אדום יתקבל אף הוא בברכה.
;)
|
|
|
5. האם זה באמת יותר מזין מסתם אורז מלא?
|
|
|
6. שום דבר לא יחליף את הקינואה
בשלנית בריאות , |
מרכז |
|
(13.08.06) |
מבחינה בריאותית טרם נולד הדבר שיחליף את הקינואה. עם כל הכבוד ל"תגלית" החדשה כביכול של הכותבת, את כל המתכונים ניתן וכדאי ורצוי לעשות עם קינואה, ותרוויחו גם טעם וגם בריאות. אין כמויות כאלה של חלבונים עשירים כמו בקינואה. באורז - על כל גווניו - יותר פחמימות, למען ההשכלה הכללית.
|
|
|
7. 'פאק!' יעל -- גילית את הסוד שלי!
טוב נו- אי אפשר להיות אנוכי.
"לונדברג" משווקת גם מיקס של סוגי אורז המכיל 'אורז פרא' ממיניסוטה (שחור). מעדן!
|
|
|
8. הקינואה בריאה- אבל האורז האדום
גם בריא וגם יפה!
|
|
|
האורז האדום מת, תחי הקינואה, למה לשלול את הקינואה? מה זה המבורגר? קצת כבוד.
|
|
|
10. לא הבנתי את היחס בין המים לאורז.
תודה על המתכונים המתוחכמים, אבל שכחתם לציין איך האורז הזה מתנהג בבישול וכמה מים הוא צריך לבישול.
|
|
|
למישהו יש מושג מה הערכים התזונתיים (לא הקלוריים!) של האורז האדום?? בדגש על וויטמינים?
|
|
|
אם תעייני במתכונים שבכתבה ...
היחס הוא 2-3 כוסות מים לכוס אורז אדום
|
|
|
|
|
איזה מהירות מתה הקינואה וכבר יחי המלך החדש
|
|
|
15. לעמרי מהצפון- כתוב בכתבה
הוא עשיר בסיבים תזונתיים, חלבון, סידן וברזל
|
|
|
16. הקינואה מתה כי היא לא טעימה...
משביתת , |
שמחות |
|
(13.08.06) |
|
|
|
בחנות הטבע "רותם" בבאר שבע נמכרת תערובת נפלאה הנקראת "אורז פראי" וכוללת כמה זנים של אורז מלא- אחד מהם שחור-סגול. הטעם נפלא והמרקם "לעיס". ממליצה!
|
|
|
18. האם אפשר לבשל כמו אורז לבן?
שמן מים מלח?
ואם כן - זה טעים?, אורז מלא ממש לא טעים....
|
|
|
19. 6, אז,כיבואנית קינואה, את ממליצה על קינואה
כי שום דבר לא יחליף את הקינואה, אז רק קינואה? קינואה, את אומרת? קינואה???
|
|
|
20. חיטה ירוקה
rina , |
tel aviv |
|
(13.08.06) |
האם ידוע על מתכונים לבישול חיטה ירוקה?
רנה
|
|
|
21. הקינואה נהדרת, אבל נמאסת מהר, חייבים לגוון
|
|
|
22. יש גם ברמת גן- בחנות הטבע שבמרכז שופונג
|
|
|
23. מה שיקבע - האם הילדים יסכימו לאכול אותו? עם הקינואה נכשלתי.
|
|
|
24. לא מסתדר עם האורז המלא
ניסיתי לבשלו בכל הדרכים.תמיד יוצא קשה מדי.אפילו אורז מלא בסמטי יוצא "בייטי"מדי.יכול להיות שמיליארד סינים ומיליוני הודים אוכלים אורז לבן כי המלא לא אלטרנטיבה ראוייה?אולי אפשר לקבל טיפ כיצד באמת לבשל אורז מלא?
|
|
|
25. זה עושה עצירות כמו אורז רגיל?
חייבת לדעת...
|
|
|
26. אני בדיוק אוכל קינואה
ביבי אשם שהקינואה מת |
|
|
(13.08.06) |
|
|
|
27. אורז מלא - כנסו
mosheoofnik , |
a |
|
(13.08.06) |
היי תמיר
אתה באמת צודק בקשר לאורז המלא. לפעמים - לא משנה כמה תשקיע במה שאתה מוסיף למתכון וכמה תבלינים תוסיף - עדיין יש את הטעם המר- לא משהו בכלל - של האורז המלא.
אז קיבלתי פעם טיפ שמאז שאני עושה אותו יוצא הרבה יותר טעים:
לוקחת מסננת גדולה, שמה בפנים כוס אורז, שוטפת היטב כמה פעמים.
ואז שמה את המסננת עם האורז בתוכה בתוך קערה עם מים, ומשרה את האורז במשך 24 ש' לפחות.
(כשחם אז משאירה את זה במקרר).
וזהו. יום אחרי מבשלת את זה רגיל (כמובן עם ירקות, תבלינים וכו'.
בהצלחה!
|
|
|
28. תמיר- תנסה אורז מלא עגול-הוא הכי טעים
|
|
|
29. ל 6, מעניין לפני כמה זמן למדת בכלל להגיד "קינואה"
כולה טרנד מפגר של הבועה הצפונבונית שחיה בסרט... תאכלי 600 גרם של סטייק טוב עם סלט ותפסיקי לבלבל את המוח
|
|
|
30. יש בשוק החדש של נתניה
ויש גם אורז שחור/בר שהשילוב שלהם ביחד באותו הסיר נפלא
עולה 12 ש"ח לקילו אדום
והשחור יקר מאוד
| |