אוכל  טעם החיים
הקינואה מתה, יחי האורז האדום
יעל גרטי
פורסם: 13.08.06, 11:05
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 70 תגובות ב-69 דיונים
1. עם אפונה
אני   (13.08.06)
אני מבשלת אותו עם אפונה ירוקה יבשה (לוקח להם אותו זמן). לאחר הבישול מוסיפה שמן זית וסויה.
2. אשמח לקבל מתכון עם חלב קוקוס
טלי ,   ת"א   (13.08.06)
כמו זה המצויין בתחילת הכתבה מעוררת הסקרנות הזו, האם יש מתכון זהה או לפחות דומה במרכיבים (חלב קוקוס, כוסברה וכדומה)? תודV!
3. לא הבנתי הקינואה מתה או שמוכרים לנו אורז אדום ?
ygot   (13.08.06)
4. ניצת הדובדבן מאד יקרים לצערי
efrat   (13.08.06)
ומתכון לאורז ברוטב אדום יתקבל אף הוא בברכה. ;)
5. האם זה באמת יותר מזין מסתם אורז מלא?
דני   (13.08.06)
6. שום דבר לא יחליף את הקינואה
בשלנית בריאות ,   מרכז   (13.08.06)
מבחינה בריאותית טרם נולד הדבר שיחליף את הקינואה. עם כל הכבוד ל"תגלית" החדשה כביכול של הכותבת, את כל המתכונים ניתן וכדאי ורצוי לעשות עם קינואה, ותרוויחו גם טעם וגם בריאות. אין כמויות כאלה של חלבונים עשירים כמו בקינואה. באורז - על כל גווניו - יותר פחמימות, למען ההשכלה הכללית.
7. 'פאק!' יעל -- גילית את הסוד שלי!
דניאל   (13.08.06)
טוב נו- אי אפשר להיות אנוכי. "לונדברג" משווקת גם מיקס של סוגי אורז המכיל 'אורז פרא' ממיניסוטה (שחור). מעדן!
8. הקינואה בריאה- אבל האורז האדום
דנה   (13.08.06)
גם בריא וגם יפה!
9. קצת כבוד
סורי   (13.08.06)
האורז האדום מת, תחי הקינואה, למה לשלול את הקינואה? מה זה המבורגר? קצת כבוד.
10. לא הבנתי את היחס בין המים לאורז.
זהר   (13.08.06)
תודה על המתכונים המתוחכמים, אבל שכחתם לציין איך האורז הזה מתנהג בבישול וכמה מים הוא צריך לבישול.
11. ערכים תזונתיים???
עמרי ,   צפון   (13.08.06)
למישהו יש מושג מה הערכים התזונתיים (לא הקלוריים!) של האורז האדום?? בדגש על וויטמינים?
12. לזהר- תגובה מס' 10
יעל גרטי   (13.08.06)
אם תעייני במתכונים שבכתבה ... היחס הוא 2-3 כוסות מים לכוס אורז אדום
13. די כבר נמאס מהקינואה
שירה   (13.08.06)
14. כבר מתה הקינואה
חן   (13.08.06)
איזה מהירות מתה הקינואה וכבר יחי המלך החדש
15. לעמרי מהצפון- כתוב בכתבה
draui   (13.08.06)
הוא עשיר בסיבים תזונתיים, חלבון, סידן וברזל
16. הקינואה מתה כי היא לא טעימה...
משביתת ,   שמחות   (13.08.06)
17. גם בבאר שבע
רינה   (13.08.06)
בחנות הטבע "רותם" בבאר שבע נמכרת תערובת נפלאה הנקראת "אורז פראי" וכוללת כמה זנים של אורז מלא- אחד מהם שחור-סגול. הטעם נפלא והמרקם "לעיס". ממליצה!
18. האם אפשר לבשל כמו אורז לבן?
חובב אורז   (13.08.06)
שמן מים מלח? ואם כן - זה טעים?, אורז מלא ממש לא טעים....
19. 6, אז,כיבואנית קינואה, את ממליצה על קינואה
יבואן פחי זבל   (13.08.06)
כי שום דבר לא יחליף את הקינואה, אז רק קינואה? קינואה, את אומרת? קינואה???
20. חיטה ירוקה
rina ,   tel aviv   (13.08.06)
האם ידוע על מתכונים לבישול חיטה ירוקה? רנה
21. הקינואה נהדרת, אבל נמאסת מהר, חייבים לגוון
צמחונית   (13.08.06)
22. יש גם ברמת גן- בחנות הטבע שבמרכז שופונג
ביררתי   (13.08.06)
23. מה שיקבע - האם הילדים יסכימו לאכול אותו? עם הקינואה נכשלתי.
אמא   (13.08.06)
24. לא מסתדר עם האורז המלא
תמיר   (13.08.06)
ניסיתי לבשלו בכל הדרכים.תמיד יוצא קשה מדי.אפילו אורז מלא בסמטי יוצא "בייטי"מדי.יכול להיות שמיליארד סינים ומיליוני הודים אוכלים אורז לבן כי המלא לא אלטרנטיבה ראוייה?אולי אפשר לקבל טיפ כיצד באמת לבשל אורז מלא?
25. זה עושה עצירות כמו אורז רגיל?
יטחורים בתחת   (13.08.06)
חייבת לדעת...
26. אני בדיוק אוכל קינואה
ביבי אשם שהקינואה מת   (13.08.06)
27. אורז מלא - כנסו
mosheoofnik ,   a   (13.08.06)
היי תמיר אתה באמת צודק בקשר לאורז המלא. לפעמים - לא משנה כמה תשקיע במה שאתה מוסיף למתכון וכמה תבלינים תוסיף - עדיין יש את הטעם המר- לא משהו בכלל - של האורז המלא. אז קיבלתי פעם טיפ שמאז שאני עושה אותו יוצא הרבה יותר טעים: לוקחת מסננת גדולה, שמה בפנים כוס אורז, שוטפת היטב כמה פעמים. ואז שמה את המסננת עם האורז בתוכה בתוך קערה עם מים, ומשרה את האורז במשך 24 ש' לפחות. (כשחם אז משאירה את זה במקרר). וזהו. יום אחרי מבשלת את זה רגיל (כמובן עם ירקות, תבלינים וכו'. בהצלחה!
28. תמיר- תנסה אורז מלא עגול-הוא הכי טעים
דנה   (13.08.06)
29. ל 6, מעניין לפני כמה זמן למדת בכלל להגיד "קינואה"
אורן   (13.08.06)
כולה טרנד מפגר של הבועה הצפונבונית שחיה בסרט... תאכלי 600 גרם של סטייק טוב עם סלט ותפסיקי לבלבל את המוח
30. יש בשוק החדש של נתניה
יעל   (13.08.06)
ויש גם אורז שחור/בר שהשילוב שלהם ביחד באותו הסיר נפלא עולה 12 ש"ח לקילו אדום והשחור יקר מאוד
תגובות נוספות
חזרה לכתבה