אוכל  טעם החיים
הקינואה מתה, יחי האורז האדום
יעל גרטי
פורסם: 13.08.06, 11:05
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 70 תגובות ב-69 דיונים
31. עדן טבע מרקט
קובי ,   בקעת אונו   (13.08.06)
קשרתם כתרים לעדן טבע מרקט ואמנם יש בחנות סממנים של טבע: באגוזים המקולפים יש מכרסמים סמויים המשאירים אבקת אגוזים (המנהל אומר שזה בסדר...)ובערמת זירעי הפשתן ,מצאתי תולעים... זה רק טבעי שמוצרי מזון המוצגים במיכלים פתוחים ,כל הזמן,ימשכו חרקים.
32. קינואה הוא חלבון מלא,ולאורז יש את האיכויות שלו ולא ישווה לקי
(13.08.06)
33. האורז האדום - מת. תחי הקינואה הסגולה!
חדש בבתי טבע   (13.08.06)
הקינואה הסגולה הגיעה לארץ מהקריביים. הרבה יותר חלבונים, הרבה יותר ויטמינים מקבוצת B,
34. מחפשת מתכון לקינואה-בלי שמן!
רזתה בדיאטה דלת שומן ,   נתניה   (13.08.06)
שלום האם מישהו יכול להמליץ על מתכון לקינואה, אבל בלי טיפה של שמן? אודה מאד ולכל המופתעים שהקינואה מתה כל כך מהר-עובדה, הכותרת תפסה אתכם :-)
35. תגובה ל - 19
בשלנית בריאות ,   מרכז   (13.08.06)
הלוואי שהייתי. אני ממש לא. סתם מבינה מקצועית בעניינים. אבל אם זה לא מספק אותך - אתה מוזמן לערבב קינואה ואורז אדום באותו מתכון.
36. ל-29, ומעניין מתי אתה הפסקת לאכול "סטייק עין" קפוא מהסופר...
(13.08.06)
אלמלא ה"טרנדים המפגרים של הבועה הצפונבונית", כהגדרתך, עד היום לא היית יודע מה הבדל בין סינטה, אנטריקוט ופילה. והיית ממשיך לאכול את מה שאכלת לפני עשר שנים - סטייק קפוא מהסופר, ובצד חומוס עם פטריות מקופסה וצ'יפס שמנוני. או אגרול עם רוטב אדום, מרק תירס ועוף חמוץ מתוק (בזמן שחשבת שאתה נורא אנין כי אתה אוכל "אוכל סיני"). נשבר כבר מכל מיני זבי חוטם מסוגך שאכלו רוסטביף לפני חמש שנים ועושים מעצמם מומחי קולינריה. תגיד תודה שיש כתבת שמאתרת מאכלים חדשים (בארץ לפחות) ומעניינים ומביאה אותם לידיעת הכלל .
37. 6 - מזה , לעזאזאל ,קינואה ?
(13.08.06)
38. לזה ששאל על עצירות
שירה   (13.08.06)
אכלתי אתמול אורז אדום וכבר הייתי 3 פעמים בשרותים מאז !!!
39. ל-4. ב"ניצת הדובדבן" באמת יקר, לכן קונים ברחוב המקביל לשוק ה
הרחוב המקביל ,   מקביל לשוק הכרמל   (13.08.06)
40. קינואה - יאקי של טעם והאורז האדום - יאקי של טקסטורה
איכס   (13.08.06)
מה ששכחו לספר לכם (ואולי בגלל זה אין אף תמונה מבושלת), זה שהאורז האדום האדום הזה יוצא קווץ בבישול -ממש איכס. קינואה - יאקי של טעם והאורז האדום - יאקי של טקסטורה
41. good site for recipes- t0 Tamir 24
woman Israeli ,   north America \TA   (13.08.06)
http://www.lundberg.com/recipes/reci pe_home.shtml just get one of this company brown rice ,fry 2 choped chalot onions or 1 red ,and 1 carrot choped :in 2 table spoon of oil then add 1 cupbrown rice and 2 cups water after it's all boils cover pot and cook on low heat for 50 min,shot fire and wait 20 min befor opening pot....the carots and onions are sweet so rice is Tayim this is how I make it for years..you can also add Tznobarim befor eating.good luck. sorry for the English the Hebrew Mikledet gives me troubles today
42. והיום קניתי,סתם כך נראה טוב..עכשיו אנסה
חגית   (13.08.06)
43. אף מילה כאן על האורז האדום האיכותי ביותר?!
JAPONICA   (13.08.06)
הסוג שנקרא JAPONICA , מגיע מיפן, עולה הרבה, וטעים כלכך. לוקח בסיבוב את כל אלה שהוזכרו כאן. וקרוב לודאי שהיה הטוב ביותר מאז ומעולם.
44. אוף, עוד לא הספקתי לטעום קינואה, וכבר הורגים לי אותה?
(13.08.06)
45. הכי כיף - תערובת של סוגי אורז - מתכונים לגיוון (ותשובה ל-34)
טל   (13.08.06)
אורז אדום מתבשל בערך אותו הזמן ועם אותה כמות מים של אורז מלא ושל אורז בר (שחור), ולכן צירוף שלהם הולך מעולה. אפשר לשדרג למג'דרה עם קטניות המתאימות במרקם ובזמן הבישול - אפונה ירוקה חצויה, או עדשים ירוקות (או גם וגם). יחס של כוס אורז ועדשים ל2.5 כוסות מים. משך הבישול: כ-45 דקות. הולך מעולה עם ירקות: בצל ושום, כמובן, גזר, פלפל, קשואים, דלורית, ובערך כל ירק שבא לכם (אם מוסיפים הרבה ירקות - צריך להוסיף קצת מים בהתאם). לזה תוסיפו גרעיני חמניות/ דלעת/ פיסטוקים/ צנוברים/ אגוזים קלופים, ואפשר גם פירות יבשים וצימוקים. הכיף הכי גדול - ארוחה שלמה בסיר אחד, שאינה זקוקה להשגחה צמודה. קוצצים ירקות, ניתן לטגן מעט, במעט שמן בצל, להוסיף את האורז/קטניות+ ירקות+ גרעינים ולטגן עוד קצת, להוסיף מים, לתבלן (ראה בהמשך), להביא לרתיחה, להעביר לאש ממש קטנה - ולהשאיר שם 45 דקות. לא צריך לעמוד ליד הסיר ולהשגיח - האורז לא זקוק לבייביסיטר! האורז הזה אוהב מלח ופלפל, וכן תיבול בסגנון הודי - ג'ינג'ר/ סויה/ כמון/ הל/ ציפורן/ גראמסאלה וכל צירוף שלהם. לא מלכלכים כמעט כלים, לא עובדים קשה, ויש ארוחה מאוזנת וטעימה בסיר אחד, עם המון אפשרויות גיוון ומשחק. לא שמים כמובן את כל מה שכתבתי בבת אחת - אלה אפשרויות גיוון נחמדות. הרבה פחות התעסקות מאשר המתכונים המתוארים בכתבה, ותוצאה דומה מאד. ול-34 - לא חייבים לטגן בשמן בהתחלה, בעיקר לא אם את משתמשת בסיר טפלון או משהו דומה המונע הידבקות. אפשר פשוט ישר להכניס לסיר אורז וקטניות+ מים, להביא לרתיחה, ולהמשיך משם. מקסימום - יידבק קצת בתחתית - ממש לא נורא. בתיאבון!
46. מתכון לקינואה
גודי ,   צפון   (13.08.06)
מי יכולה לתת לי מתכון איכותי לקינואה
47. לעולם לא נעזוב את קינואה אהובתי...
(14.08.06)
48. ל41 הישראלית צפוןאמריקאית.תודה.אנסה.
תמיר   (14.08.06)
49. ל 43 ג'פוניקה זה לא אורז אדום!!
דורית   (14.08.06)
זו תערובת שכוללת גם אדום והיא בכלל לא מוצלחת כי כל גרגר זה סוג אחר שצריך משך בישול אחר...בסוף יוצא משהו מעוך
50. ל 40 לא יוצא מעוך בכלל !!!
ללי   (14.08.06)
יוצא יפה מאוד בבישול!! ממש תענוג אסתטי
51. יעל כתבה מעולה, אני רץ לנסות
א.   (14.08.06)
מעריץ
52. כתבה טובה, אורז מפתיע ומנה נהדרת בזוזוברה
ליאת סלע ,   נתניה   (14.08.06)
מנה מלאת טעמים ורעננות שמסודרת בשכבות צבעוניות של אורז, בשר,ביצים והמון עשבי תיבול לימוניים ופיקנטיים.
53. איזה כתבה מעצבנת!!!!
קירה   (14.08.06)
בדיוק בגלל כתבות כאלה, ואני לא אומרת "אנשים כאלה" כי אני לא מכירה את הכותבת, אנחנו עדיין אוכלים עגבניה, מפלפפון, וחזה עוף. למה צריך להרוג משהו בשביל לתת למשהו חדש להיכנס???? מה, אין גיוון בעולם? אין שפע? איזה כיף, יש לנו גם קינואה ועכשיו גם אורז אדום!!! מה, לא כותרת טובה מספיק? ודרך אגב, האורז האדום כבר קיים הרבה מאוד זמן ... בקינואה יש גם חלבון מלא, שלא כמו באורז האדום (אכן הנהדר), ולכן לא הייתי ממליצה לזנוח את האחד ולעבור לשני., בטח שלא לצמחוניים. כמה שיותר תאכלו מאכלים שונים, כך תהיו בריאים יותר. וגם האיזכורים האינסופיים של הרצל ביבי, עם כל הכבוד (ויש כבוד ... ) נשמעים קצת מעוררי גבה, לדעתי לפחות. קירה, נטורופתית
54. לקירה הנטורופתית
לקירה   (14.08.06)
את אשתו של אלדד?? דווקא בעלך נחמד מאוד
55. תגובה לקירה, הנטורופטית העצבנית....
אחת שכתבה פעם   (14.08.06)
תביני משהו יקירתי, בעיתונות, לכתב אין שליטה על כותרת הכתבה או על כותרת המשנה - את זה עושים העורכים, עם מעצבן במיוחד שרק רוצה למשוך קוראים לכתבה. יעל גרטי, הכתבת (המצוינת לדעתי), בסה"כ אמרה שהיא סבורה שהאורז האדום עשוי להחליף את הקינואה כטרנד בריאותי, זה הכל, אז אנא - אל תצעקי עליה, אלא על העורכ/ת... ועוד משהו, אם כל כך התעצבנת, שתי כוס מים, תנשמי עמוק, ותספרי עד עשר, כל הנטורופתיה שבעולם לא תעזור לך אם תתעצבני מכאלה שטויות....
56. במחשבה שניה
קירה   (14.08.06)
יותר חשוב מהכותרת, זה שמישהו קם ודואג שהמזונות המופלאים אלה אכן מגיעים לידיעת הציבור. ולמי אכפת אם זה במקום או ביחד. אני סומכת על הציבור שוחר הבריאות שידע לטעום את שניהם ולהחליט מה בא לו לעשות עם מאכלים אלה. אז סליחה, ויישר כוח! קירה - נטורופתית
57. ל-55
קירה   (14.08.06)
את צודקת. כנראה שלא הייתי צריכה להתאמץ להגיב על הכתבה.
58. לתמיר 24 ו48 אין בעד מה
ישראלית ,   זמנית צפון אמריקה   (15.08.06)
המקלדת בעברית הסתדרה כמו שאתה רואה. מקווה שיצליח לך האורז,ראיתי שהאתר של אנשי האורז המלא לנדברג לא עולה אני שולחת שוב את הלינק: http://www.lundberg.com/ ואם יש לך שאלות אז בבקשה.
59. לתמיר 24 שכחתי משהו במתכון האורז המלא
ישראלית ,   בצפון אמריקה- זמנית   (15.08.06)
סליחה אבל שכחתי לכתוב במתכון לתבל בפילפל ומלח אז אם כבר אני ארשום הכול בעברית הפעם .קראתי שהאורז המלא עתיר סיבים ופשוט מאכל מאוד בריא אז גם אני חיפשתי מתכון נורמלי הרבה זמן---בהצלחה.המתכון: לטגן 2 בצלי שאלוט קצוצים או 1 סגול קצוץ ב2 כפות שמן :חמניות למשל או זית עדין בטעם לא אקסטרה וירגין או קנולה בסיר על אש בינונית גבוהה.בערך 2 דקות,ואז להוסיף 1 גזר קצוץ לטגן עם הבצל עוד 1 דקות.להוסיף כוס אורז מלא לערבב עם הירקות שיכוסו הגרגרים בשמן,להוסיף 2 כוסות מים מעט מלח ופילפל שחור אפשר רבע כפית כמון אם אוהבים- לערבב הכול להביא לרתיחה להנמיך את האש לנמוכה ביותר לכסות את הסיר ולהניח להתבשל 50 דקות .לכבות את האש לא לפתוח בכלל להשאיר את הסיר על הגז כ-20 .ואז לפתוח לערבב להוסיף מלח אם צריך ולכסות שוב ל5 דקות .לפני שאוכלים אפשר לקלות צנוברים במחבת בלי שמן ולפזר על האורז.בתאבון ולבריאות...
60. ישראלית צפוןאמריקאית.תודה על התשובה
תמיר   (15.08.06)
המושקעת.אנסה את המתכון המעודכן
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה