אוכל  בלוגים  קרובה לצלחת
אפקט קרין או איך עושים עוגת ספירלה
ענבל קליין
פורסם: 03.09.06, 10:38
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
31. אולי מישהו יכול להסביר?
נונונו   (04.09.06)
לא הצלחתי להבין כמה תערובות נשארות בסוף התהליך. שתיים או שלוש? מדוע חילקו את תערובת הגבינה לשתי קערות? אחת מערבבים עם השוקולד הלבן, והשנייה?....
32. טבעות ולא שכבות
ענבל קליין   (04.09.06)
מזיגת התערובות בצורה איטית במרכז יוצרת טבעות ולא שכבות. זה אולי לא נשמע הגיוני - אבל ככה זה יוצא. בחיי. ולמי ששאל - את התערובת מחלקים לשניים. לחלק אחד מוסיפים שוקולד לבן ולחלק השני שוקולד מריר (חום) - כך יש ערובת לבנה ותערובת חומה, וכן, העוגה הוא מהסוג הדחוס ולא האוורירי. מי שלא אוהב עוגות גבינה דחוסות רצוי שיחפש מתכון אחר.
33. העוגות המוזכרות בכתבה
חני   (04.09.06)
האם למישהו יש את המרשמים לעוגות המוזכרות בכתבה: עוגיות השוקולד-תפוז המתפוצצות, עוגת הגבינה הקלאסית (עם הפטנט לשמירה על הדפנות הצחורות), עוגיות שוקלד-צ'יפס ענקיות. אפשר גם להעביר לי ישירות למייל המצורף. תודה מראש
34. איפה קטע הווידאו שמסביר?
רוצה לראות כדי להבין   (05.09.06)
35. מישהו יכול להסביר לי בבקשה
נעם   (09.09.06)
עשיתי את העוגה כמו שמצוין במתכון אבל הבלילה של השוקולד המריר יצאה מאוד סמיכה לעומת השוקולד הלבן. מה שקרה זה שהשוקולד המריר לא יכל להתפזר בשטח התבנית בגלל סמיכותו ואי אפשר היה לעשות צורה של טבעות.. בסופו של דבר עשיתי סתם קשקושים עם שני סוגי השוקולד וזה עדיין יצא יפה השילוב ביניהם אבל אני לא מבינה למה הבלילה הכהה יצאה כל כך סמיכה, אשמח אם מישהו יסביר לי כדי שבפעם הבאה אני אוכל לעשות באמת עוגת טבעות.
36. הכנתי אותה...
דנה   (09.09.06)
גם אני הכנתי את העוגה ותערובת השוקולד המריר יצאה גם לי סמיכה יותר. אני משערת שזה בגלל שהשתמשתי בשוקולד מריר עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו. עם זאת מטרת הקורנפלור בתערובת השוקולד הלבן היא להסמיך את התערובת הזו כדי ליצור איזון בין שתי התערובות... אצלי אמנם יצאו כמה שכבות אבל השוקולד המריר באמת היה דומיננטי יותר. אני אישית ציפיתי לעוגה עם טעם מתוק יותר ממה שהיא יצאה אבל קיבלתי עליה הרבה מחמאות מאנשים שאהבו אותה מאד!!
37. עוגת גבינה ספירלה
ריקי   (13.10.06)
האם מישהו מוכן להסביר איך עושיום את הספירלה בצורה פשוטה בספר בדיוידי זה לא מופיע ורשום שזה מופיע אודה על שומת הלב
38. הספר של קרין גורן
ריקי   (14.10.06)
קרין קניתי עאת הספר שלך ובפרוט בספר שלך רשום שאת מראה בדיוידי איך לעשות את עוגת הספירלה קניתי את הספר בשמחה פתחתי את הדיוידי ראיתי שאין את המתכון של עוגת הספירלה מדוע מפורסם כך שיש בדוידי את עוגת הספירלה אני מאוכזבת מאוד מחוסר היושר שאנשים מוציאים כסף על הספר שלך ולבסוף מתאכזבים ומרומים זה לא יש לעשות זאת ממתינה לתשובץ9
39. הבנת הניקרה !!!!!
אייל ל.   (22.10.06)
קארין שלום !!! שתי דברים : 1- קניתי את סיפרך האחרון וגיליתי לתדהמתי שהדיסק פשוט קופץ בשעת ההקרנה הראשונה , ברצוני לדעת איך אפשר להחליף אותו ??? תודה !! 2- הכנתי את עוגיות השוקולד צ'יפס חצי חצי אבל נתקלתי במשהו לא ברור ש"תקע אותי " בהכנת המתכון והוא בשלב של הכנת ההתערובות : בסעיף 4 כתוב שיש לערבב את הקמח עם השוקולד לקערה אחת , למי שאיןניסיון יחשוב שזה מה שצריך לעשות ולא יחשוב שצריך להמיס את השוקולד ולאחר מכן לערבב אותו עם הקמח ותערובת הבצק , בקיצור ההסבר הקטן שצריך להמיס את השוקולד ולהוסיפו לבלילה חסר והוא מאוד משמעותי .כמובן שזה קשור גם לתערובת השנייה?
40. מהממת מבחוץ אבל...
פייגלה   (15.01.07)
אני בעלת נסיון של שנים באפיה והעוגה הזאת יצאה פשוט מהממת אבל הטעם..... אכזבה גדולה. במיוחד אחרי השקעה רצינית של חומרים ועבודה.. חבל
41. קארין גורן
אסנת   (05.04.07)
מאז שהכרתי את התוכנית של קארין גורן התאהבתי היא מקסימה חביבה מביאה מתכונים קלים לא מסובכים ובעיקר טעימים רציתי לדעת כמה ספרים היא הוציאה ואיזה?
42. עוגה אחלה!!!!!!11
ברוריה   (16.05.07)
העוגה מהממת זה ממש טעים!!!1 אבל אני לא מבינה איך חלק אומרים מוצלח וחלק אומרים מעפן!
43. דחוף
אחות של ענת   (21.05.07)
חייבת דחוף את המתכון של קארין גורן של בלינצ"ס גבינה. למי שיש ויכול להעביר לי אותו אני אודה מאוד מאוד, זה באמת דחוף
44. אין חידושים ללא שידרוגים
משה   (13.02.08)
אפשר לצמצם את כל המתכונים של כל האתרים לאתר אחד היות ובגדול אין שום חידושים או שינויים בכל מה שקשור למתכונים.מי שלא יודע לשדרג ולא עושה ניסיונות חיבור של מתכונים מפסיד.
45. עוגה טעימה מאוד מאוד אבל
דריה   (27.04.09)
כפית קפה זה המון זה משתלט מאודדד על הטעם וכמעט הורס. עוגה ממש טעימה ויפה כל כך
46. עוגת ספירלה
חלי   (05.11.09)
עוגה מוצלחת מאוד מומלצת כל פעם שאני שהכנתי אותה והכנתי מספיק פעמים העוגה ניזללה מהר מאוד מתכון מוצלח וקל
47. עוגה מעולה! תשובות אחרי שניסיתי:
(01.08.12)
הטבעות נוצרות כשאת מוזגת באמצע התבנית את הבלילה בצבע המנוגד במזיגה איטית בכל פעם כוס אחת של בלילה ולהחליף לבלילה בצבע השני. פעם כהה ופעם בהיר! לא למזוג מהר מידי שלא יתערבב. את תבנית המים להכניס לתנור רותחים) למטה למשך כל האפיה. כדי שלא תתייבש. להקפיד על ערבוב נכון של הקורנפלור במעט מהתערובת הלבנה ואז לתערובת! כדי שחא יווצרו גושים. אחרי שחבריי טעמו- מחזיקים ממני אופה בחסד! זו עוגה מצויינת. עשירה ולא משמינה כל כך! כי רוב החומרים זה למעשה הגבינה 5% - והשאר הם בעלי % שומן סביר - ופחממות- כמעט ואין.
תגובות קודמות
חזרה לכתבה